Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

Pepinka

Root Admin
  • Брой мнения

    10690
  • Присъединил се

Новини публикувано от Pepinka

  1. Pepinka
    Манчестър Юнайтед завърши наравно 0-0 при домакинството си на Кристъл Палас. 
    Момчетата на Жозе Моуриньо искаха да отговорят след поражението от Манчестър Сити, но за съжаление загубиха допълнително точки в желанието си да влязат в топ 4 до Нова година. 
    Статистиката пред мача предполагаше, че Палас ще бъдат лесен съперник предвид, че има записани шест загуби и едно равенство в седем мача от началото на сезона във Висшата Лига. Макар, че Юнайтед започна добре мача, гостите скоро посъбраха самочувствие. 
    Бившият футболист на Юнайтед Уилфред Заха беше основна фигура за Орлите. В 20-та минута негов удар премина встрани от вратата на Давид де Хеа, а в 25-та участват в опасна контраатака, която свари Червените Дяволи неподготвени. Патрик ван Анхолт обаче не успя да се възползва от отворилата се възможност. 
    В 29-та минута Джеси Лингард тества Уейн Хенеси за пръв път, но вратарят на Палас се намеси чудесно. Лингард догони отбитата топката, центрира към Антони Марсиал, но ударът с глава на французина бе спасен. 
    Две минути преди края на първото полувреме попадение на Шейку Куяте бе отменено заради засада. 
    През втората част на двубоя гол на Ромелу Лукаку също бе отменен заради засада
    Когато часовникът отбеляза час игра, Жозе Моуриньо направи първите си две промени, като на терена се появиха Маруан Фелайни и Маркъс Рашфорд на местата на Джеси Лингард и Хуан Мата. 
    В 68-та минута Моуриньо направи последната си смяна. Алексис Санчес се появи на мястото на Пол Погба. 
    В 74-та минута Палас имаха чудесна възможност да поведат в резултата. Андрюс Таузенд си пребори със защитниците на Юнайтед и остана сам срещу Давид де Хеа. Испанецът обаче нямаше нужда да се намесва, тъй като Таузенд пропиля чудесния шанс и стреля встрани. 
    Лукаку също получи шанс да спечели трите точки за Юнайтед седем минути преди края на мача, но ударът му с глава бе спасен от Хенеси. 
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Дармиан, Смолинг, Линдельоф, Йънг; Матич, Погба (Алексис 68'), Мата (Рафшорд 59'), Лингард (Фелайни 59), Марсиал, Лукаку
    Кристъл Палас: Хенеси; ван Анхолт, Миливойевич, Томкинс, Мейер, Куяте, Тайзенд (Шлъп 87), Заха (Аю 90), Сако, МакАртър, Уан-Бисака.
    ManUtd-Bulgaria.com
  2. Pepinka
    Оле Гунар Солскяер вярва, че ще видим повече голове от Антони Марсиал в идните седмици и месеци. 
    Нападателят на Юнайтед откри резулата при победа с 2-1 над Астън Вила в първия ден от новата 2021 година. Резултат, който помогна на Червените Дяволи да се изравнят по точки с лидера Ливърпул. 
    През изминалия сезон Марсиал отбеляза общо 23 гола във всички състезания, което го превърна в голмайстор на клуба за сезон 2019/20. 
    Настоящата кампания обаче е трудна за 25-годишния французин, който има отбелязани само пет гола, а попадението срещу Вила беше първото му на Олд Трафорд за 2020/21. Чудесното му изпълнение срещу Виляните обаче изпълни Оле Гунар Солскяер с оптимизъм, че нещата може да се обърнат. 
    "Обожавам подобен тип голове с глава", коментира мениджърът след края на срещата. "Голът беше хубав."
    "Антони ще подобри играта си. Ще става все по-добър. Имаше добри шансове този сезон, но просто им нужда от малко късмет, а головете ще дойдат. Срещу Вила видяхме по-добрата версия на Антони, по-уверената версия."
    Солскяер разкри, че е разговарял с французина относно формата му, но отново подчерта важността и качествата на дветката на Юнайтед. 
    "Имахме няколко разговора, разбира се", заяви Оле. "Говорихме за миналия сезон и колко важен е беше той за нас. Той ще бъде важен играч и през настоящата кампания. Формата на играчите е временна, но класата им е вечна. Мисля, че той е доказал, че е класен играч." 
    "Започва все повече и повече да навлиза във форма и съответно, ще става по-добър." 
    manutd.com
  3. Pepinka
    Женският отбор на Манчестър Юнайтед се представя чудесно в първия си сезон като част от женския футбол в Англия. 
    Сезонът за дамите започна с минимална победа с 1-0 над Ливърпул в първия кръг на турнира Континентал Тайърс Къп. Лизи Арнът отбеляза единствения гол на Прентън Парк в 83-та минута. 

    Вторият кръг от Континентал Тайърс Къп беше разочароващ за момичетата на Юнайтед, които загубиха първия си домакински мач с 2-0 от Рединг. 
    В Женския Шампионат на ФА момичетата на Кейси Стоуни записаха няколко фантастични резултата, които им помогнаха да се изкачат на върха в класирането.
    Сезонът в ЖШФА започна с гръмка победа над Астън Вила с 12-0. Джес Сигсуорт отбеляза пет гола, Лорън Джеймс и Кирсти Хансън вкараха по два гола, а Кейти Зелем, Моли Грийн и Ела Туун се отчетоха с по едно попадение.

    След това последва победа с 3-0 над Шефийлд Юнайтед, където головете бяха дело на Кейти Зелем от дузпа, Лорън Джеймс и Кирстън Хансън.

    Последният мач в ЖШФА за септември беше гостуване на Лондон Бийс, където момичетата на Кейси Стоуни се насладиха на победа с 5-0. Моли Грийн отбеляза два гола, а по един добавиха Лорън Джеймс, Мили Търнър и Ела Туун. 

    Женският Шампионат на ФА се явява втора дивизия на женския футбол и жените на Юнайтед се борят усилено да си осугирят промоция в Женската Супер Лига (FA Women’s Super League), където играят отборите на Арсенал, Челси, Ливърпул, Евертън, Манчестър Сити, Бирмингам, Брайтън, Рединг, Уест Хам и Йоувил.
    Следващият мач на Жените е срещу Чалртън Атлетик на 14 октомври на Лей Спорт Вилидж.
    www.manut-bulgaria.com
     
  4. Pepinka
    Левият бек на Манчестър Юнайтед Люк Шоу подписа нов петгодишен договор с клуба и ще остане на Олд Трафорд поне до 2023 г.
    Така левият бек на Юнайтед ще остане на Олд Трафорд поне до юни 2023.
    След подписването на контракта Шоу заяви: „Откакто дойдох в Юнайтед, изминаха вихрени четири години. Горд съм, че подписах нов договор и ще продължа престоя си в този велик клуб. Искам да благодаря на всички, които бяха зад мен и ме подкрепяха – мениджърския екип, съотборниците ми и феновете.“
    „Искам всички да знаят, че ще давам всичко от себе си, за да се отблагодаря и да помогна за бъдещите успехи на клуба. Все още съм доста млад и имам още какво да уча. Нямам търпение да продължа прогреса си под ръководството на Жозе Моуриньо.“
    Моуриньо, от своя страна, заяви: „Люк напълно заслужи този договор. Той разбра процеса на развитие, който трябва да премине, работи много здраво във всеки един аспект, а освен това и вярва в себе си, което чудесно качество.“
    „Той е още млад и се развива непрекъснато. Трябва да е много горд от себе си. Радвам се, че задържаме толкова талантлив английски футболист, който има светло бъдеще пред себе си.“
    www.manutd-bulgaria.com
  5. Pepinka
    За новите попълнения винаги е трудно да се адаптират към живота във Висшата Лига, но добрият старт на Фред му помогна да се установи както на терена, така и извън него.
    Бразилският национал даде ексклузивно интервю пред ManUtd.com относно първите си стъпки във футбола, героите му в английския футбол и как се чувства на новото място…
    Какво беше детството ти в Бразилия? 
    Имах много щастливо детство в района, където израснах. Имах много приятели в квартала и винаги играехме футбол из улиците. Баща ми ме записа да тренирам футбол, когато бяха едва на четири. Дядо ми също ме водеше. Семейството ми винаги е подкрепяло развитието ми като футболист. Когато бях на 10, започнах да играя за Атлетико Минейро и Интернасионал, а след това отидох в Украйна, за да играя в Шахтьор Донецк. Семейството ми ме подкрепяше много и съм им благодарен. Винаги бяха до мен, подкрепяйки мечтата ми. Това беше и тяхна мечта. И ето, днес съм в Манчестър. В този град и тази страна, които са толква различни от Бело Хоризонте и Бразилия, но се адаптирам добре. Първият ми син ще се роди тук. Страната ми харесва и се надявам да остана дълги години.
    Отбеляза първия си професионален гол за Интернасионал срещу Атлетико…
    Чувствата ми бяха толкова смесени. Бях много емоционален и щастлив да разбера, че вече съм професионален футболист. Първият ми гол като професионалист и то срещу отбора, за който играх и който подкрепям от дете. Цялото ми семейство подкрепя Атлетико. Освен това беше в родния ми град. Цялото ми семейство беше на стадиона – беше невероятно. Бях много щастлив от попадението, а освен това беше и срещу Роналдиньо. Футболист, на който се възхищавам много. За съжаление, загубихме мача, но все още ми доставя удоволствие да се сещам за него.
    Гледаше ли английки футбол, когато беше малък? 
    Да, винаги гледах много английски футбол. Винаги е бил много силен. Гледах Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Арсенал, когато Жилберто Силва играеше при тях. Имах много идоли като Жиблерто Силва, Тиери Анри, Райън Гигс, Пол Скоулс и още много други велики играчи.
    Познаваш ли другите бразилци, които живеят в Манчестър? Срещал ли си се с тях, откакто си дошъл? 
    Жена ми говори много със съпругите на Фернандиньо и Едерсон. При нас програмата и тренировките са доста различни, така че нямаме време. Предпочитам компанията на играчите на Юнайтед – Андреас Перейра и другите момчета, които говорят испански. А също и с тези, които говорят английски. След работа се събираме да играем видео игри и да вечеряме. Това е важно за отбора. Пол Погба, Андреас, Ерик Байи… доста сме близки.
    Какво правиш, когато ти домъчнее за дома?
    Използвам доста FaceTime. Винаги се обаждам на семейството си и приятелите си в Бразилия. Тяхната компания ми липсва най-много. Майка ми, баща ми, баба ми – обаждам им се най-редовно. Бразилската кухня също ми помага доста, когато ми домъчнее. У дома винаги си готвим ориз, боб, стек и фарофа (ястие от препечено брашно).
    Можеш ли да ни кажеш за разликата във времето в Бразилия сравнение с Украйна и Англия?
    Времето в Бразилия е най-прекрасното. Горещо е! Аз съм от Минас и съм израснал на горещина. Всъщност, напуснах Минас и отидох в Порто Алегре – в южната част на Бразилия, където е студено, така че се адаптирах малко. След това заминах за Украйна и нещата бяха екстремни. Температурата е падала до -20 °C и за мен… дори не мога да обесня какво е чувството. Така че тук в Манчестър е страхотно! Понякога тренирам в по къси гащета, докато другите са с дълги и носят ръкавици. Забавно е. Преживял съм най-лошото и предполагам съм свикнал.
    Как се справяш с английския? 
    Успях да взема няколко урока в Украйна, но хората там не говорят много английски. Говорят на руски, та не научих много. Не можех да практикувам английския си, но сега съм тук и ходя на уроци. Искам да го науча колкото може по-скоро, защото знам, че това ще ми помогне да се адаптирам още по-добре. Вече знам доста изречения, доста думи. Знам как да комуникирам. Уча се, така че се надявам да го науча съвсем скоро.
    Какво е да шофираш в Англия? 
    Първият път, когато взех кола, се почувствах много странно да шофирам от другата страна. В другите страни е по-друг начин, а тук „правилната“ страна изглежда странна. В първия ден, когато пристигнах в тренировъчната база, бяха оставили кола за мен, с която да отида до хотела. Трябваше да разбера нещата и да се науча. Сега всичко е наред, адаптирах се към това.
    Вярно ли е, че страдаш от сомнамбулизъм?
    Един от братята ми преди твърдеше, че говоря на сън. Казваше, че съм викал много, особено, когато е предстоял някакъв финал с училищния отбор по футбол. Будел съм го и съм му казвал да ми подаде топката или пък да стреля към вратата. Но не знам дали е вярно.
    Ако можеш да дадеш съвет на себе си като по-млад, какъв би бил той? 
    Не мисля, че ще дам какъвто и да е съвет. Когато сме деца, действаме без да мислим за последствията. Правим нещата по собствен начин. Правим грешки, но те са нашите уроци, които да научим. Ако, като малък, не бях правил правилните или грешните неща, които направих, сега нямаше да съм тук.
    ManUtd-Bulgaria.com
  6. Pepinka
    Манчестър Юнайтед завърши наравно 2-2 при гостуването си на Челси на Стамфорд Бридж в Лондон.
    Антони Марсиал отбеляза два гола за Червените Дяволи, докато попаденията за Сините бяха дело на Антонио Рюдигер и Рос Баркли.
    За дербито от деветия кръг на Висшата Лига Жозе Моуриньо направи две промени в състава си като Хуан Мата и Виктор Линдельоф заеха местата на Скот МакТомини и Ерик Байи.
    След сравнително изравнени начални десет минути, Челси имаха първата възможност за гол, след като Неманя Матич фаулира Еден Азар на границата на наказателното поле и Сините получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар. За щастие, ударът на Уилям премине встрани от вратата на Давид де Хеа.
    Шест минути по-късно, Люк Шоу, който само преди ден подписа нов договор с Юнайтед, центрира чудесно топката в наказателно поле, но Ромелу Лукаку не успя да я насочи в очертанията на вратата на Кепа Арисабалага.
    За съжаление, само няколко минути по-късно Челси бяха отборът, който откри резултата. Аден Азар спечели корнер за сините, който Уилям изпълни и намери непокритият Рюдигер, който пък имаше достатъчно време да насочи топката в мрежата на де Хеа.
    Попадението определено беше разочароващо за Юнайтед, които се чувстваха доста комфортно до този момент на Стамфорд Бридж. Голът доведе до дълъг период от времето, в който Челси владееше топката, но не успяваше да застраши Давид де Хеа. Така в края на полувремето Сините се оттеглиха на почивката с преднина от един гол.
    Второто полувреме започна с добро положение за Алваро Мората, който бе изведен от Матео Ковачич. Мората изстреля силна топката ниско по терена, но съотборникът в националния отбор де Хеа се намеси по прекрасен начин. След това вратарят на Юнайтед трябваше да се намесва отново, когато Азар създаде положение за Сините.
    В 55-та минута, чудесно разиграване в малко пространство между Лукаку и Погба отвориха пространство, което доведе до изстрел на Хуан Мата, спасен от Арисабалага. Все пак Червените Дяволи задържаха топката в игра чрез Ашли Йънг, който стреля, кълбото рикушира в Жоржиньо и попадна на пътя на Антони Марсиал. Французинът не се поколеба и израти топката в мрежата на Челси.
    Юнайтед продължи с атаките, но следващата опасност бе за Сините. Уилям центрира от пряк свободен удар, но изстрелът с глава на Давид Луиз премина встрани. Малко по-късно де Хеа трябваше отново да се намесва, след фантастичен удар от Н’Голо Канте. Въпреки тези опасности, изглеждаше, че Червените Дяволи владеят топката повече.
    В 73-та минута, прекрасната игра на Хуан Мата отдясно, помогна Юнайтед да излезе напред в резултата. Испанецът се измъкна чудесно от Давид Луиз и подаде топката на Рашфорд. Той, от своя страна, намери Марсиал, който навлезе в наказателно поле и изстреля кълбото в долния ъгъл на вратата.
    Андер Ерера, който се появи като резерва, почти направи резултата 3-1 за Червените Дяволи, но вратарят на Челси осуети набезите му.
    Шестте минути добавено време изпълниха края на двубоя с доста нерви, а домакините от Челси успяха да стигнат до равенството. Изстрел с глава на Давид Луиз срещна гредата, топката попадна в Рюдигер, чийто удар бе спасен от Давид де Хеа, но Рос Баркли беше там и, за жалост, не пропусна да се разпише.
    Челси 2–2 Манчестър Юнайтед
    1-0 Антонио Рюдигер 21′ 
    1-1 Антони Марсиал 55′
    1-2 Антони Марсиал 73′
    2-2 Рос Баркли 90+6′
    Челси: Арисабалага; Аспиликуета, Давид Луис, Рюдигер, Алонсо; Жоржиньо, Ковачич (Баркли 59′), Канте; Уилиам, Азар, Мората (Жиру 79′).
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу; Мата (Ерера 75′), Матич, Погба; Рашфорд (Алексис 85′), Лукаку, Марсиал (А. Перейра 83′).
    ManUtd-Bulgaria.com
  7. Pepinka
    Манчестър Юнайтед записа първата си загуба в тазгодишната Шампионска Лига, след като Ювентус спечели с 1-0 във вторник вечерта на Олд Трафорд в мач от група H.
    Кристиано Роналдо получи топло посрещане от феновете в Театър на мечтите, където игра шест сезон между 2003 и 2009 г.
    През първото полувреме Пауло Дибала отбеляза единствения гол в двубой.
    Макар, че Роналдо и компания записаха минимална победа, те демонстрираха изключителната си класа и изнесоха лекция на Юнайтед.
    В 17-ата минута Кристиано Роналдо пое топката по десния фланг, центрира към Куадрадо, откъдето топката отскочи към непокрития Дибала и той се възползва, изпращайки я в долния десен ъгъл на вратата пред Стретфорд Енд.
    Ювентус продължи да диктува събитията на терена. Де Хеа отново трябваше да се намеси в 22-ата минута, за да парира удара на Жоао Кансело.
    Следващият, който постави на изпитание Де Хеа, бе Блез Матюиди, но отново испанският вратар на Червените Дяволи се оказа на висота.
    Старата Госпожа продължи да доминира и през второто полувреме. Кристиано Роналдо се шмугна и стреля страховито от средна дистанция, но пак насреща си имаше стената Де Хеа.
    В средата на втората част италианците отстъпиха инициативата на домакините, в стремежа си да имат повече сигурност в отбрана и да контрират при удала се възможност.
    В 75-ата минута Пол Погба създаде най-доброто положение пред Юнайтед, но видя как изстреляната от него топка се отбива от гредата.
    До края на срещата и пред двата тима се разкриха някои добри шансове, но нов гол не падна.
    Ювентус се поздрави с успеха и е лидер в групата с пълен актив от 9 точки. Червените Дяволи остават втори с 4. Трети е Валенсия с 2 точки, а последен е Йънг Бойс само с една.
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу; Матич, Погба, Мата, Рашфорд, Марсиал, Лукаку.
    Ювентус: Шчезни; Кансело (Коста 87′), Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Бентакур, Пянич, Матюиди, Куадрадо (Бардзали 81′), Дибала (Бернардески 74′), Роналдо.
    gong.bg/ManUtd-Bulgaria.com
  8. Pepinka
    Виктор Линдельоф записа може би най-добрия си мач с фланелката на Манчестър Юнайтед в мача от Шампионската Лига срещу Ювентус.
    Шведският национал бе похвален от мениджъра Жозе Моуриньо за чудесното му представянето срещу туринския гранд и заяви, че Линдельоф може да затвърди впечатленията в предстоящия двубой срещу Евертън.
    В интервю пред Адам Маршал за клубното списание Inside United в края на септември, Линдельоф говори за адаптацията си във Висшата Лига, желанието му да владее топката и за скритите си талантли по време на тренировките.
    Как се чувстваш? Поредицата от мачове, която записваш, помагали на играта ти? 
    Да, чувствам се добре. Винаги съм щастлив, когато играя. Искам да помагам да отбора с каквото мога. Винаги е хубаво да играя, така че съм щастлив в момента. Не с резултатите ни, но искам да продължа да помагам на тима.
    Мислиш ли, че вече напипа ритъма на Висшата Лига?
    Доста футболисти имат нужда от време да се приспособи. Чувствам се добре. Всичките ми съотборници са много, много добри и се чувствам комфортно около всички тях. Надявам се, че този сезон ще бъде по-добър от миналия както за отбора, така и за мен.
    Мениджърът говори колко различна е Висшата Лига сравнение с другите първенства. Кое я прави толкова различна? 
    Всеки един мач е труден. Няма значение срещу кой отбор играеш, винаги ти предстои тежък двубой независимо дали у дома или при гостуване. Има опоненти, които работят много здраво. Физическите сблъсъци са много по-тежки сравнение с другите първенства.
    Мислиш ли, че именно този състезателен характер я прави толкова атрактивна за феновете по света?
    Да, мисля. Всеки един мач е труден и всеки един отбор може да спечели. Мисля, че именно заради това хората обичат да гледат Висшата Лига.
    Мачовете се редят един след друг. Това харесва ли ти? 
    Да, най-хубавото във футбола е да играеш в мачовете. Тежко е, но вече сме свикнали. Бях свикнал на това и когато играех в Португалия. Имахме много мачове във всички състезания. Тежко, но пък забавно. Тренираме всеки ден за двубоите.
    По-хубаво е да играеш, отколкото да тренираш…
    Забавно е да участваш в мачовете!
    Гледахте на тренировките в последно време и тогава ти вкара няколко невероятни гола. Явно това е нещо, което имаш в арсенала си…
    Да, така е. Повечето хора не го знаят, но аз мога да бележа страхотни голове.
    Партньорството ти с Крис Смолинг иглежда добро. С какво мислиш, че се допълвате? 
    Той е доста добър футболист. Мисля, че в последните мачове играхме добре заедно. Комуникираме си много, говорим си и се покриваме един друг. Затова мисля, че се справяме добре заедно.
    Обръщаме внимание кой играе отляво или отдясно в центъра, но няма много голяма разлика. Ти обръщаш ли внимание на това?
    При всеки играч е различно. За мен няма голямо значение. Свикнал съм да играя отлявата страна, но също така и където ми каже мениджърът.
    Бившият ни мениджър Луис ван Гаал говореш за наличието на левичар и десничар, но през годините е имало партньорства, в които и двамата защитници са били десничари…
    Не мисля, че е проблем да имаш централни защитници, които са десничари. Аз съм добър и с левия крак и мога да играя отляво. Това не е проблем.
    Обичаш да държиш топката в краката си и да я изнасяш напред. Това важна част от играта ти ли е?
    Да, така. Обичам топката да е в краката ми още откакто бях малък. Успях да развия това в Португалия и станах още по-добър. Мисля, че това е едно от най-добрите ми качества.
    Играеше ли по-напред, когато беше малък? 
    Да. Започнах като десетка, играл съм и като крило в националния отбор. Играл съм в ролята на №8, №6, а след това като десен бек, а сега съм централен защитник. Играл съм на всички тези позиции.
    Всички искат да са десетка…
    Хубаво е. Когато бях малък играех като десетка с по-свободна роля и можех да се движа повече. Харесвам центъра на полузащитата.
    Може би именно оттам може да отправиш хубав удар.
    Да, вероятно.
    ManUtd-Bulgaria.com
  9. Pepinka
    Жозе Моуриньо посвети петъчната си пресконференция на Маркъс Рашфорд и неговата важност за Манчестър Юнайтед.
    Рашфорд вкара два гола за Англия по време на паузата за националните отбори, но е наказан за гостуването на Юнайтед на Уотфорд, след като получи червен картон срещу Бърнли преди две седмици.
    След чудесното представянето на младия нападател за Трите Лъва, някои специалисти заявиха, че 20-годишният Рашфорд трябва да напусне Олд Трафорд, за да играе по-редовно.
    Моуриньо обаче побърза да обори тези твърдения по време на пресконференцията си преди гостуването на Викъридж Роуд. Португалецът беше красноречив, предоставяйки подробна статистика за изиграните минути и мачове от родения в Манчестър футболист.
    „Споменавайки Маркъс, мисля, че ще бъда доста критикуван, че той няма да играе в събота, защото някои хора са обсебени от мен. Дори мисля, че някои от тях имат проблеми с натрапчивите лъжи, които разпространяват.“
    „Очаквам в неделя някои от тях да се събудят и първото нещото, за което ще се сетят, е Жозе Моуриньо. Поради това, очаквам да бъда крикуван, защото Маркъс няма да играе, но вината не е моя“.
    „Може би трябва да напомним на хората, че той е наказан и не може да играе. Щастлив съм за представянето му за Англия. Игра добре и вкара голове. Особено в период, в който беше натъжен от наказанието си.“
    „Ако нямате нищо против, ще загубя няколко минути. Ще направя нещо за феновете на Юнайтед, защото мисля, че им го дължа.“
    „През сезон 2016/17 Маркъс Рашфорд е изиграл 32 мача във Висшата Лига, 11 мача в Лига Европа, включително финала, три мача за ФА Къп, шест мача за Купата на Лига, включително финала, както и мача за Къмюнити Шийлд. Общо има 53 мача. Относно минутите, той е изиграл 3 068 минути и, ако ги разделим на 90 минути, това означава, че Маркъс е изиграл 34.2 пълни мача през 2016/17.“
    „През сезон 2017/18 той е изиграл 35 мача във Висшата Лига, осем в Шампионската Лига, пет за ФА Къп, включително финала, трима мача за Купата на Лигата и финала за Суперкупата на Европа. Общо 52 мача или 2 676 минути. Ако ги разделим на 90 минути, това означава, че е изиграл 29.7 пълни мача.“
    „За два сезона  с мен Рашфорд е изиграл общо 105 мача, 5 744 минути, които разделени на 90 правят 63.7 пълни мача, включително пет финала.“
    „Мисля, че хората, които говорят за тези минути, леко са се объркали. Маркъс Рашфорд не е Доминик Соланке (Ливърпул), не е Рубен Лофтъс-Чийк (Челси), не е и Доминик Калвърт-Люин (Евертън). Той е Маркъс Рашфорд – играч на Манчестър Юнайтед с много мачове зад гърба си и изключително много игрови минути, записани на най-високо ниво във възможно най-добрите турнири.“
    „Та, фенове на Манчестър Юнайтед – това обяснение какво правим с Маркъс Рашфорд, с Люк Шоу, с Джеси Лингард, със Скот МакТомини е за вас и само за вас. Ето това правим.“
    „Най-важното е, че той е добро момче, добър футболист и знае какво Манчестър Юнайтед е направил за него. Започвайки от Академията, след това подкрепата на г-н ван Гаал и моята подкрепа. Покрепата на клуба, новият договор, новият номер (№10) и бивайки част от състава за всеки един мач.“
    „Откакто аз съм тук, той е бил част от състава за всеки един мач. Не е бил извън него нито за ден, заради мое решение или заради контузия, или, както сега, поради наказание. Никога не е бил извън състава и той го знае, а това е най-важното.“
    „Но ще повторя, че медиите са важни, така че мисля, че е важно феновете на Юнайтед да знаят истината. Затова съм толкова пунктуален с тези цифри.“
    manutd-bulgaria.com
  10. Pepinka
    Манчестър Юнайтед си извоюва победата при гостуването на Борнемут на Виталити Стейдиъм с късен гол на Маркъс Рашфорд.
    Домакините поведоха в резултата още в 11-та минута благодарение на Калъм Уилсън. Антони Марсиал изравни за Юнайтед десет минути преди края на първото полувреме. Гол на Маркъс Рашфорд в добавеното време на двубоя донесе трите точки за Червените Дяволи 
    Преди началото на двубоя имаше минута мълчание, за да се почете паметта на загиналите в катастрофата с хеликоптер в Лестър, както и да се отдаде почит на загиналите британски войници по време на войни. 
    От самото начало на срещата Борнемут демонстрира голямо желание и в 4-ата минута Райън Фрейзър имаше отличен шанс да открие резултата. Той с лекота преодоля бранителите на Юнайтед и излезе фронтално срещу Давид де Хеа, който обаче блестящо спаси удара му. Малко след това удар на Джуниор Станислас бе блокиран от защитниците на Червените Дяволи.
    В 11-ата минута обаче добрата игра на Черешките даде резултат и те поведоха с 1-0, след като Калъм Уилсън отбеляза шестия си гол за сезона. Центриране от корнер бе избито извън наказателното поле, Люис Куук пусна великолепен извеждащ пас към Джуниор Станислас, който пък с мигновен успоредно на голлинията подаване намери Уилсън, за когото не бе проблем да засече топката във вратата. 
    Последваха по-спокойни минути, в които Юнайтед продължи да играе неубедително. Добрата новина за Червените Дяволи обаче дойде в 35-ата минута, когато с първия си удар в очертанията на вратата те изравниха резултата. 
    Алексис Санчес започна атаката, разтегли към Ашли Йънг отдясно. Йънг пък направи подаването двойно, извеждайки Алексис, а чилиецът мигновено пусна пас на точката на дузпата. Там връхлитащият Антони Марсиал засече кълбото и го изпрати в мрежата на Борнемут. 
    Пет минути по-късно, Червените Дяволиха имаха възможност дори да поведат, когато изстрел от близко разстояние на Хуан Мата мина на сантиметри покрай левия страничен стълб на Асмир Бегович.
    През втората част Черешките отново започнаха добре и имаха първата възможно като хитър удар с пета за малко не изненада Де Хеа. Все пак Юнайтед напипа темпото си на игра и стоеше доста по-добре сравнение с първото полувреме. 
    Момчетата на Жозе Моуриньо вдигнаха оборотите и в 55-та минута Бегович отрази изстрел на Люк Шоу. След това португалският мениджър направи двойно смяна пускайки Андер Ерера и Маркъс Рашфорд съответно на местата на Фред и Хуан Мата. 
    Макар и с по-добрата си игра, Юнайтед така и не успяваше да реализира предимството си. Все пак в добавеното време на срещата Червените Дяволи стигнаха до победа с гол на Маркъс Рашфорд, който преди три дни отпразнува своя 21-ви рожден ден. 
    Пол Погба проби по лявото крило и центрира меко към малкото наказателно поле. Там Рашфорд пое на гърди и хитро изчака точния момент, в който да стреля през купа от играчи. 
    Така с победата си над Борнемут, Юнайтед вече има 20 точки в актива си и дели 6-то място във Висшата Лига именно с Черешките. 
    Борнемут 1-2 Манчестър Юнайтед 
    1-0 Калъм Уилсън 11'
    1-1 Антони Марсиал 35'
    1-2 Маркъс Рашфорд 93'
    Борнемут: Бегович; Смит, Аке, С. Куук, Франсис, Фрейзър (Айб 74'), Лерма, Л. Куук (Гослинг 68'), Станислас (Сърман 91); Бруукс, Уилсън.
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Йънг (к), Линдельоф, Смолинг, Шоу; Матич, Фред (Ерера 56'), Погба; Мата (Рашфорд 56'), Алексис (Лингард 78'), Марсиал.
    ManUtd-Bulgaria.com
  11. Pepinka
    Манчестър Юнайтед загуби с 3-2 гостуването си на Брайтън и Хоув Албиън във втория кръг на Висшата Лига.
    Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме с гол на Глен Мъри, а две минути по-късно вече имаха два гола преднина. В 34-та минута Ромелу Лукаку намали за Юнайтед, но в последната минути от първата част Брайтън получи дузпа, която Паскал Грос реализира. В самия край на срещата Юнайтед също получи възможност да изпълни дузпа, която Пол Погба отбеляза.
    Жозе Моуриньо стартира с любимото си 4-3-3 на Амекс Стейдиъм, като Ромелу Лукаку водеше атаката на Юнайтед и бе подпомаган от Антони Марсиал и Хуан Мата. Пол Погба отново носеше капитанската лента.
    Манчестър Юнайтед създаде първата опасност в мача, след като Люис Дънк сбърка топка малко след центъра на терена, а Лукаку и Погба комбинираха на двойно. Белгиецът се озова на добра позиция, но ударът му бе слаб и отлетя встрани.
    Четвърт час по-късно Брайтън поведе в резултата след добра многоходова комбинация. Гаетан Бонг видя вляво Сони Марч, който пусна прострелно към наказателното поле на гостите, намирайки Глен Мъри. Нападателят на Брайтън с външен удар прокара топката край рамото на Давид Де Хеа и тя се оплете в мрежата.
    Две по-късно защитата на Юнайтед не успя да се справи при центриране от корнер, а Шейн Дъфи бе намерен сам и стреля с левия крак силно, за да вкара кълбото за втори път във вратата на Червените Дяволи.
    В 34-ата минута отново след ъглов удар падна третия гол в мача. Топката стигна до Люк Шоу, който бе на границата на наказателното поле и видя Лукаку. Нападателят на Юнайтед докосна леко топката, за да обърка вратаря Матю Райън и да върне Манчестър Юнайтед в срещата.
    В 42-ата минута Глен Мъри пусна пас между защитата на Юнайтед към Паскал Грос. Ерик Байи в опита си да спре атаката, извърши нарушение и съдията Кевин Френд показа бялата точка. Зад топката застана Грос, който стреля в средата на вратата, а топката бе докосната от Де Хеа, но все пак попадна в мрежата.
    През второто полувреме Брайтън се прибра сериозно, като затваряше пространствата, а Юнайтед опитваше да пресира своя опонент.
    В 75-ата минута Пол Погба опита мерника си от средна дистанция, но Райън изчисти топката в ъглов удар.
    В петата минута на даденото от съдията продължение Маруан Фелайни бе спънат от Шейн Дъфи в наказателното поле и Юнайтед получи дузпа. Погба бе безапелационен от точката, оформяйки крайния резултат
    В следващия кръг Манчестър Юнайтед приема Тотнъм на Олд Трафорд.
    Брайтън и Хоув Албиън 3-2 Манчестър Юнайтед
    1-0 Мъри 25
    2-0 Дъфи 27
    2-1 Лукаку 34
    3-1 Грос 55
    3-2 Погба 90+
    gong.bg
  12. Pepinka
    Манчестър Юнайтед победи Лестър Сити с 2-1 в първия мач от новия сезон във Висшата Лига.
    Головете за Червените Дяволи отбелязаха Пол Погба от дузпа и Люк Шоу. Единственото попадение за Лисиците бе дело на Джейми Варди в добавеното време на срещата.
    Макар, че поднови тренировки едва в понеделник, Пол Погба бе сред титулярите на Жозе Моуриньо, като дори носеше капитанската лента на ръката си. Новото попълнение Фред дебютира с червената фланелка, партнирайки си с Погба в центъра на полузащитата.
    Мачът на Олд Трафоорд започна по отличен начин за Юнайтед, който поведе в резултата след само минути игра. При една от първите атаки на Червените Дяволи, Даниел Амарти игра с ръка в наказателното поле, а главният съдия Андре Маринър не се поколеба да посочи бялата точка.
    С изпълнението на дузпата се нагърби Пол Погба, който бе безапелационен и преодоля с лекота Каспер Шмайхел.
    Погба се превърна в четвъртия французин, който успява да отбележи първия гол за Юнайтед в първия мач за сезона. Преди него това са правили Ерик Кантона (1996), Давид Белион (2004) и Луи Саха (2006).
    Въпреки ранния гол, който допуснаха, футболистите на Клод Пюел показаха характер и с течение на полувремето успяха дори да вземат инициативата в мача. В 29-ата минута дойде и първият отличен шанс за Лестър. Джеймс Мадисън, който направи отличен мач за Лисиците, получи топката в наказателното, овладя добре и стреля силно, но Давид де Хеа напомни за класата си и спаси.
    До почивката двата тима продължиха да показват динамична игра, но така и не стигнаха до чисти опасности пред двете врати с изключение на два далечни удара на Пол Погба. Французинът бе футболистът с най-много удари към вратата на Лестър, най-много докосвания и най-много пасове.
    Статистически през първата част тимът на Лестър бе този, който имаше предимство при владеенето на топката, но това се промени през второто полувреме, когато Юнайтед изравни играта.
    В 65-ата минута Червените Дяволи пропиляха страхотен шанс да удвоят преднината си. След брилянтна атака, Погба бе изведен зад отбраната на Лестър и веднага потърси комбинация с Алексис Санчес в наказателното поле. В крайна сметка Хуан Мата бе този, който отправи удар, но покрай вратата.
    Точно десет минути по-късно домакините направиха нов пропуск, а този път на върха на атаката се оказа Ромелу Лукаку, който се появи като резерва на мястото на Маркъс Рашфорд. Белгиецът получи пас от Санчес отляво, но останал абсолютно сам срещу Шмайхел не успя да го преодолее. Датският вратар успя да реагира и да избие, а след рикошета, топката излезе в корнер.
    Юнайтед все пак стигна до заветния втори гол седем минути преди края на срещата. Хуан Мата изведе по отличен начин Люк Шоу отляво в наказателното поле, англичанинът преодоля технично Рикардо Перейра, прехвърляйки го и с удар по диагонала оплете топката в мрежата.
    Лестър все пак съумя да върне един гол в продължението на срещата чрез Джейми Варди. Рикардо Перейра центрира коварно в наказателното поле, топката тупна и срещна десния страничен стълб, а Варди бе на точното място и засече с глава.
    Манчестър Юнайтед 2-1 Лестър Сити
    1-0 Пол Погба 3
    2-0 Люк Шоу 83
    2-1 Джейми Варди 92+
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Шоу, Линдельоф, Байи, Дармиан; Погба (Фелайни 85), Андреас Перейра, Фред (МакТомини 76); Санчес, Рашфорд (Лукаку 67), Мата
    Лестър Сити: Шмайхел; Чилуел, Магуайър, Морган, Амарти (Гезал 63); Силва (Ибора 80), Ндиди; Грей, Мадисън (Варди 63), Рикардо Перейра; Ихеаначо
    gong.bg
  13. Pepinka
    След като подписа с Манчестър Юнайтед, Диого Далот даде специално интервю за клубната телевизия MUTV. 
     
    Диого, добре дошъл в Манчестър Юнайтед. Какво е чувството да подпишеш с клуба? 
    Развълнуван съм от величината на клуба и се надявам да постигна велики неща тук. 
     
    Какво знаеш за клуба и какви са очакванията ти?
    Знам, че това е един от най-големите клубове в света. Невероятно е, че съм тук и се надявам да постигна много. 
     
    Ти си продукт на школата на Порто, голям клуб с традиции. Какво те научиха там?
    Израстнах в Порто. Те ми дадоха всичко. Това, което съм днес, е заради тях и беше много важно.
     
    Дебютира за клуба едва през февруари, но имаш доста опит на младежко ниво. Какво е чувството да спечелиш Европейското първенство до 17 г.?
    Мисля, че именно на Европейското първенство осъзнах, че мога да постигна много неща във футбола. Оттогава не спирам да подобрявам играта си и искам да продължа с развитието си. 
     
    Чувстваш ли се горд, че си първия португалец, който Жозе Моуриньо привлича в Манчестър Юнайтед?
    Да, хубаво е. Беше важно да взема това решение и се надявам да му помогна, защото знам, че той ще ми помогне да стана по-добър футболист. 
     
    Все още си тийнейджър, но този трансфер показвали ти, че мениджърът има вяра в теб, макар и толкова млад? 
    Да, но мисля, че възрастта не е чак толкова важна в съвременния футбол. Смятам, че ако работиш здраво и просперираш, можеш да се справиш с всичко. 
     
    Как би описал себе си като играч?
    Имам себе си за трудолюбив играч. Обичам да подобрявам играта си и да работя здраво. 
     
    Можеш ли да играеш и като ляв бек?
    Да. Предпочитам да бъда десен бек, но няма да има проблем, ако се наложи да играя и на друга позиция.
     
    Висшата Лига ще бъде нещо ново за теб. Но ти вече си играл на Анфийлд срещу Ливърпул и помогна да отбора си да запази чиста мрежа. Опиши ни това изживяване и запознат ли си със съперничеството ни с Ливърпул? 
    Беше невероятно. Това беше дебютът ми в Шампионската Лига. Само чувство, атмосферата, химна на Шампионската Лига. Беше много хубаво. 
     
    Развълнуван ли си от предстоящото предвизикателство във Висшата Лига? 
    Много. За мен това е едно от най-добрите първенства в света и се вълнувам, че ще играя тук. 
     
    Какви са краткосрочните ти цели и дългосрочните ти амбиции тук в Юнайтед? 
    Искам да помогна на клуба да постигне добри резултати и да печели, защото това е печеливш отбор. 
     
    Лятното турне ще ти помогне да опознаеш новите си съотборници, да играеш за Манчестър Юнайтед. Очакваш ли го нетърпение?
    Определено. Нямам търпение да се срещна с новите си колеги, с екипа и с треньорите.  
     
    Имаш ли послание към феновете на Манчестър Юнайтед?
    Бъдете сигурни, че ще дам най-доброто от себе си за този клуб и се надявам, че с това ще помогна да печелим. Това е най-важното.
     
    Адам Бат
    ManUtd.com
  14. Pepinka
    Манчестър Юнайтед финализира трансфера на Фредерико Родригес де Паула Сантос – Фред от Шахтьор Донецк.
    Фред премина медицински тестове и подписа петгодишен договор с клуба с опция за още една година, след като в началото на месец юни Юнайтед постигна договореност за трансфера му.
    25-годишният бразилец е спечелил няколко трофея в кариерата си, включително три титли на Украйна.
    Жозе Моуриньо заяви: „Фред ще осигури допълнителни качества на нашата полузащита. Той е креативен футболист и има добър поглед върху играта. Така той ще развие различен аспект от нашата игра. Много се радвам, че той се присъединява към клуба и вярвам, че играчите ни знаят колко важен може да бъде той за отбора.“
    Фред заяви: „Това е най-големият клуб в света и се радвам, че ще бъда част от този отбор. Възможността да работя с Жозе Моуриньо, който е спечелил толкова много трофеи, не беше за изпускане.“
    „Нямам търпение да започна и да се запозная с новите ми съотборници. Искам да благодаря на всички от Шахтьор Донецк за всичко, които направиха за мен, през последните пет години.“
    „Предстоят ми вълнуващи времена, като сега съм се фокусирал върху представанято на Бразилия на Световното първенство.“
    ManUtd-Bulgaria.com
  15. Pepinka
    Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Диого Далот от Порто. 
     
    19-годишният Далот подписа петгодишен договор с Червените Дяволи с опция за още една година. Португалецът е продукт на школата на Порто и през изминалия сезон направи своя дебют в португалската Премиера Лига. 
     
    Относно трансфера Жозе Моуриньо заяви: "Диого е изключително талантлив млад защитник с качества, които ще му помогнат да се превърне в страхотен играч за този клуб. Има всички атрибути, от които един един бек има нужда - физическа мощ, тактическа интелигентност и добра техника. Към всичко това добавяме характер и зрялост, научени от академията на Порто, които да му помогнат да успее в професионалния футбол."
     
    "В неговата възрастова група, той е най-добрият бек в Европа и вярваме, че му предстои светло бъдеще в Манчестър Юнайтед."
     
    Самият Далот заяви: "Трансферът ми в Манчестър Юнайтед е невероятна възможност за мен. Израстнах в академията на Порто и съм благодарен за всичко, което направиха за мен. Но нямаше как да отхвърля възможността да дойда в най-големия клуб в света." 
     
    "Вълнувам се, че ще работя с Жозе Моуриньо и ще мога да се уча от толкова успешен треньор. Очаквам с нетърпение момента, в който ще заиграя за клуба." 
     
    www.manutd-bulgaria.com
  16. Pepinka
    Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Неманя Матич от Челси. Договорът на сръбския полузащиник е за три години с опция за още една.
    Жозе Моуриньо заяви: „Неманя Матич е футболист на Манчестър Юнайтед и футболист на Жозе Моуриньо. Той представлява всичко, което търси в даден играчч – лоялност, постоянство, амбиция и е отборен играч.“
    „Искам да му благодаря за желанието му да се присъедини към нас, защото ако то отсъстваше, то нямаше да е възмоно да го привлечем. Сигурен съм, че играчи и феновете ще го заобичат. Приветствам с добре дошъл нашия нов номер 31.“
    Неманя Матич заяви: „Радвам се, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед. Да работя отново с Жозе Моуриньо е възможност, на която нямаше как да откажа.“
    „Насладих се на времето си в Челси и искам да благодаря на клуба и на феновете за подкрепата. Нямам търпение да се срещна с новите си съотборници и да започна тренировки с тях.“
    „Предстоят вълнуващи време за този прекрасен клуб и нямам търпение да бъда част от това.“
    manutd.com
  17. Pepinka
    Аднан Янузай финализира трансфера си от Манчестър Юнайтед в Реал Сосиедад.
    Продуктът на Академията подписа с отбора, който завърши шести в Ла Лига миналия сезон, слагайки край на криерата с в Юнайтед след 66 мача и пет гола.
    Янузай дебютира за Червените Дяволи в мача за Къмюнити Шийлд срещу Уигън Атлетик през август 2013. Белгиецът блестеше ярко под ръководството на Дейвид Мойс през сезона, когато вкара два гола срещу Съндърланд.
    През следващия сезон под ръководството на Луис ван Гаал Янузай изпитваше трудности и през 2015/16, втория сезон на ван Гаал, бе пратен под наем в Борусия Дортмунд.
    Жозе Моуриньо позволи на Янузай да прекара миналия сезон под наем в Съндърланд и сега 22-годишният офанзивен играч взе трудното решение да напусне Юнайтед.
    В Туитър Янузай написа: „Откъде да започна… Имах доста прекрасни мигове в Манчестър Юнайтед. Искам да благодаря на съотборниците ми – беше истинско удоволствие да играя с вас.“
    „Благодаря на някои от треньорите и екипа, който работи в Манчестър Юнайтед и който го прави изключителен клуб! За съжаление, времето ми в клуба дойде до своя край и нещата не се развиха, както ми се искаше, но винаги ще обичам Манчестър Юнайтед. Благодаря и на феновете, които застанаха зад мен в добрите и лошите моменти! Няма да забравя прекрасната ви подкрепа. Благодаря!“
    manuutd.com
  18. Pepinka
    Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Ромелу Лукаку от Евертън.
    Белгийският национал подписа петгодишен договор с опция за още една година и се присъединява към тима в Лос Анджелис.
    Жозе Моуриньо заяви: „Ромелу е направен за Манчестър Юнайтед. Той е голяма личност и прекрасен играч. Съвсем нормално е да иска да продължи кариерата си в най-големия клуб. Той ще бъде прекрасно попълнение в отбора и съм сигурен, че останалите ще го приветстват много добре. Наистина нямам търпене да започна работа с него отново.“
    Ромелу Лукаку заяви: „Първо искам да благодаря на Евертън и феновете им за прекрасните четири сезона. Завързах страхотни приятелства, с които изживяхме специални моменти. Но когато Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо почукат на вратата ти, това е възможност, която се открива веднъж в живота и не можеш да откажеш.“
    „Видяхте борбата, решителността и духа във финала на Лига Европа, искам да съм част от това. Нямам търпение да изляза на Олд Трафорд пред 75 000 зрители. Но преди това ни предстои важна предсезонна подготовка.“
    manutd.com
  19. Pepinka
    Уейн Рууни наспуна Манчестър Юнайтед, за да се завърне в Евертън, след като 13 години по-рано пристигна на Олд Трафорд от Мърсисайд.
    В специално обръщение, нападателят благодари на всички свързани с Манчестър Юнайтед – екип, треньори, фенове.
    „Искам да кажа едно голямо благодаря на всички в Манчестър Юнайтед“, заяви Уейн.
    „Да благодаря на борда, на мениджърите и треньорите, с които съм работил през годините. На съотборниците, с които съм играл и, разбира се, на изключителните фенове, за които имах честта да играя. Благодаря за прекрасните спомени!“
    Жозе Моуриньо заяви: „Не е тайна, че от дълго време харесвам Уейн Рууни. Той беше страхотен професионалист по време на престоя си в клуба и ще остане част от историята дълги години.“
    „Никога не е лесно да виждаш как един изключителен играч получава по-малко игрово време, отколкото му се иска, така че не можех да му преча, когато заяви, че иска да се завърне в Евертън. Опитът и решителността му ще ни липсват. Желая му всичко най-хубаво.“
    Ед Уудуард заяви: „Уейн беше изключителен служител на Юнайтед от момента, в който пристигна тух. Изумително талантлив, експлозивен тийнейджър преди 13 сезона.“
    „Кой може да забрави хеттрика му срещу Фенербахче, онази феноменална задна ножица срещу Сити и безбройните му незабрaвими моменти с клубa? Но след дълга дискусия, клубът реши да приеме желанието му да се завърне в юношеският му отбор.“
    „Той остави след себе си едни от най-магическите моменти в един от най-успешните периоди в клубната история. Уейн ни напуска като най-великият голмайстор на Манчестър Юнайтед за всички времена, печелейки всеки един възможен трофей във футбол. Ще минат десетилетия докато някой се доближи до неговите рекорди и аз съм изключително благодарен за начина, по който води клуба, откакто бе определен за капитан преди три години.“
    „От името на целия клуб и милионите ни фенове по целия свят, желаем на Уейн всички най-хубаво през следващата фаза на невероятната му кариера.“
    manutd.com
  20. Pepinka
    Юнайтед финализира сделката за Виктор Линдельоф
    Манчестър Юнайтед обяви сделката с Бенфика за Виктор Линдельоф, като той ще подпише 4-годишен договор, започващ от 1-ви юли, 2017г. с опция за още една година.
    22-годишният шведски национален централен бранител, е поливалентен защитник  и ще направи своя дебют през юли на турнето в САЩ.
    Жозе Моуриньо сподели: „Виктор е много талантлив млад играч, който има страхотно бъдеще в Юнайтед пред себе си. Нашият предходен сезон ни показа, че се нуждаем от опции и качество, както и дълбочина в състава и Виктор е първият от хората, който отговаря на този профил и се присъединява към нас това лято. Сигурен съм, че нашата прекрасна група играчи веднага ще го приветства и интегрира в състава, вече като един от нас.“
    Виктор Линдельоф каза от своя страна: „Изумен и горд съм да се присъединя към Манчестър Юнайтед! Благодарен съм на Бенфика, прекарах хубави години там и научих много. Но сега е време да погледна напред към Висшата Лига и да играя на Олд Трафорд за Жозе Моуриньо. Нямам търпение да започна да играя и да помогна на отбора да печели трофеи!“
    www.manutd-bulgaria.com
  21. Pepinka
    Жозе Моуриньо предостави информация относно състоянието на Люк Шоу, Маркос Рохо, Диого Далот, Андер Ерера и Маруан Фелайни. 
    Люк Шоу, който получи сътресение по време на мача на Англия срещу Испания, ще бъде на линия за гостуването на Уотфорд, но решението дали ще участва ще бъде взето преди двубоя.
    Маркос Рохо ще се завърне в игра и ще вземе участие в мача на Резервите срещу Рединг тази вечер. Същото се отнася и за новото попълнение Диого Далот.
    Андер Ерера е под въпрос за гостуването на Викъридж Роуд поради контузия в глезена. Въпросителна има и около участието на Маруан Фелайни, който не игра и в двата мача на Белгия заради лека травма в гърба.
    Маркъс Рашфорд е наказан, след като получи червен картон при победата над Бърнли преди две седмици.
    Относно състоянието на Люк Шоу, Моуриньо заяви: „Не знам. Имаме още една тренировъчна сесия. Противно на някои новини и мнения, според протокола и нашия лекар, той ще може да играе.“
    „Това, което трябва да реша е дали да да рачитам на него, въпреки че не е тренирал с отбора през седмицата. А и дори да бе тренирал, дилемата щеше да я има.“
    „Фелайни е под въпрос, Андер Ерера също. Той имаше проблем с глезена през седмицата и състоянието му не е ясно.“
    „Диого Далот и Маркос Рохо ще играят за Резервите тази вечер. Ако запишат 90 минути, както очакваме, това ще е краят на възстановителния им процес. Съответно, през следващата седмица ще бъдат на разположение на първия отбор.“
    Маркъс Рашфорд, който отбеляза два гола за Англия по време на пауза за национални отбори, е наказан за следващите три мача на Юнайтед във Висшата Лига.
    „В събота очаквам да бъда крикуван, защото Маркъс няма да играе, но вината няма да е моя“, заяви Жозе. „Може би трябва да напомним на хората, че той е наказан и не може да играе.“
    „Щастлив съм за представянето му за Англия. Игра добре и вкара голове. Особено в период, в който беше натъжен от наказанието си.“
    manutd-bulgaria.com
  22. Pepinka
    Манчестър Юнайтед обяви състава за предстоящия сезон в Шампионската Лига. 
    В Група H на Шампионската Лига Червените Дяволи ще се изравят срещу Ювентус, Валенсия и Йънг Бойс.
    Съставът от 25 играчи е за груповата фаза и може да бъде променян, ако момчетата на Жозе Моуриньо продължат напред към елиминационната фаза.
    В списъка са новите попълнения Фред, Диого Далот и Лий Грант. Маркъс Рашфорд отсъства от публикувания от УЕФА списък. Това е така, защото той може да бъде записан в допълнитения списък, който е за играчи роден след 1 януари 1997 и са имали право да играят за клуба повече от две години. 20-годишният нападател може да играе за Юнайтед в груповата фаза, както и другите млади играчи, които отговарят на критериите.
    ВРАТАРИ:
    Давид де Хеа
    Лий Грант
    Серхио Ромеро
    ЗАЩИТНИЦИ:
    Виктор Линдельоф
    Ерик Байи
    Фил Джоунс
    Крис Смолинг
    Маркос Рохо
    Диого Далот
    Люк Шоу
    Антонио Валенсия
    Матео Дармиан
    ПОЛУЗАЩИТНИЦИ:
    Пол Погба
    Хуан Мата
    Джеси Лингард
    Андреас Перейра
    Фред
    Ашли Йънг
    Андер Ерера
    Маруан Фелайни
    Неманя Матич
    Скот МакТомини
    НАПАДАТЕЛИ*:
    Алексис
    Ромелу Лукаку
    Антони Марсиал
    *Маркъс Рашфорд е записан в допълнитения списък, който не е публикуван.
    www.manutd-bulgaria.com
  23. Pepinka
    Манчестър Юнайтед попадна в Група H на Шампионската Лига и ще се изправи срещу Ювентус, Валенсия и Йънг Бойс. 
    Юнайтед се класира за груповата фаза на турнира, след като завърши на второ място във Висшата Лига през миналия сезона. Разбира се, Червените Дяволи избегнаха да се изправи срещу някой измежду Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм Хотспър, тъй като по правило отбори от една страна не могат да играят един срещу друг в груповата фаза.
    Ювентус: Завръщане за Роналдо 
    Момчетата на Жозе Моуриньо ще се срещнат с бившия футболист на Юнайтед Кристиано Роналдо, когато се изправят срещу Ювентус. Португалецът се присъедини към италианския гранд от Реал Маддрид през лятото.
    Роналдо отбеляза 118 гола в общо 292 мача за Юнайтед през шесте години, които прекара на Олд Трафорд между 2003 и 2009. Това ще бъде второто завръщане на Кристиано в Театъра на мечтите, след като през сезон 2012/13 гостува с Реал Мадрид на Жозе Моуриньо. Тогава мачът бе от осминафиналите и той отбеляза победния гол за Реал на Олд Трафорд, осигурявайки им победа с 2-1 в двубоя и с 3-2 в общия резултат.
    Пол Погба също ще се изправи срещу бившия си клуб, с който спечели четири последователни титли на Италия, две Купи на Италия и две Суперкупи на Италия. За Ювентус Погба отбеляза 34 гола в 178 мача в период от четири сезона, преди да се завърне в Юнайтед през лятото на 2016 г.
    Червените Дяволи имат три победи в последните си три мач с туриския гранд. Домакинството (2-1) и гостуването (3-0) през сезон 2002/03, както и знаменития успех с 2-1 във втория полуфинал през 1999 в Турино.
    Домакинство: 23 октомври, 22:00 ч.
    Гостуване: 7 ноември, 22:00 ч.
    Валенсия: Поредна визита в Испания
    За трета поредна година Юнайтед ще трябва да пътува до Испания, като този път момчетата на Жозе Моуриньо ще трябва да се изправят срещу Валенсия. През сезон 2016/17 Червените Дяволи играха срещу Селта Виго в полуфинала на Лига Европа, а през миналия сезон бяха отстранени от Севиля в осминафиналите на Шампионската Лига.
    До момента Юнайтед има общо осем двубоя срещу Валенсия, записвайки две победи, пет равенство и една загуба. Последният път, когато двата отбора се изправиха един срещу друг, бе през 2010/11. Тогава момчетата на Сър Алекс Фъргюсън спечелиха с 1-0 на Местая и завършиха 1-1 на Олд Трафорд. През миналогодишната кампания Валенсия завърши на трето място в Ла Лига, а наскоро те бяха водени от легендатата на Юнайтед Гари Невил.
    За двама играчи на Юнайтед двубоите с Прилепите ще бъде малко по-специални. Хуан Мата прекара четири сезона на Местая, вкарвайки 46 гола в 174 мача, преди да премине в Челси през 2011 г. Младият полузащитник Андреас Перейра пък прекара миналия сезон под наем, записвайки 29 мача във всички състезания, вкарвайки един гол и пет асистенции.
    Домакинство: 2 октомври, 22:00 ч.
    Гостуване: 12 декември, 22:00 ч.
    Йънг Бойс: Новият съперник 
    Червените Дяволи ще се изправят срещу швейцарския Йънг Бойс за първи път в официален двубой.
    Двата тима трябваше да се изправят един срещу друг през 1958/59, но тъй като Юнайтед отказва поканата да участва в Европейската Купа след трагедията в Мюнхен, Йънг Бойс продължават служебно. Все пак отбоите играят приятелски мачове на разменено гостуване. Юнайтед печели двубоя на Олд Трафорд с 3-0 на 1 октомври 1958, но губи с 2-0 гостуването на стадион Уангдорф на 24 септември.
    Това ще бъде първото участие на Йънг Бойс в груповата фаза на Шампионската Лига, след като момчетата на Джерардо Сеоане победиха Динамо Загреб с 3-2 общ резултат в плеофите на турнира.
    Домакинство: 27 ноември, 22:00 ч.
    Гостуване: 12 септември, 22:00 ч.
    www.manutd-bulgaria.com
  24. Pepinka
    Манчестър Юнайтед ще посрещне Дарби Каунти у дома в мач от третия кръг за Карабао Къп. 
    Мачът с Дарби ще бъде в седмицата започваща на 24 септември и ще е между домакинството на Уулвърхамптън Уондърърс и гостуването на Уест Хам Юнайтед.
    Дарби, които имат нов мениджър в лицето на легендата на Челси Франк Лампард, се справиха с Олдъм Атлетик в първия кръг, побеждавайки ги с 2-0, а във втория разбиха Хъл Сити с 4-0.
    Юнайтед е един от седемте клуба, които пропуснаха втория кръг заради участието си в европейските клубни турнири. Другите са Манчестър Сити, Ливърпъл, Тотнъм Хотспър, Арсенал, Челси и Бърнли.
    Жозе Моуриньо и Франк Лампард прекараха четири пълни сезона заедно по време да двата престоя на португалеца начело на Челси. Мениджърът и полузащитникът заедно спечелиха две титли на Висшата Лига, една ФА Къп, две Купи на Лигата и една Къмюнити Шийлд през 2005 г.
    Манчестър Юнайтед и Дарби Каунти са се срещали общо 105 пъти във всички състезания, които водят началото си от 1892 г. Червените Дяволи имат общо 46 победи, равенствата са 29, а Овните са триумфирали в 30 от мачовете.
    Последният сблъсък между двата отбора беше през миналия сезон в двубой от третия кръг на ФА Къп през януари тази година. Момчетата на Жозе Моуриньо имаха затруднения срещу тима от Чампиъншип преди Джеси Лингард и Ромелу Лукаку да се разпишат в последните 10 минути на двубоя и да донесат победатата с 2-0.
    Целият жребия за третия кръг на Карабао Къп:
    Арсенал – Брентфорд
    Блакпуул – Куинс Парк Рейнджърс
    Борнемут – Блекбърн Роувърс
    Бъртън Албиън – Бърнли
    Евертън – Саутхамптън
    Ливърпул – Челси
    Милуол – Фулъм
    Манчестър Юнайтед – Дарби Каунти 
    Нотингам Форест – Стоук Сити
    Оксфорд Юнайтед – Манчестър Сити
    Престън Норт Енд – Мидълзбро
    Тотнъм Хотспър – Уотфорд
    Уест Хам Юнайтед – Макълсфийлд Таун
    Уест Бромич Албиън – Кристъл Палас
    Уулвърхамптън Уондърърс – Лестър Сити
    Уикъмб Уондърърс – Норич Сити
    www.manutd-bulgaria.com
  25. Pepinka
    Андреас Перейра получи повиквателна за националния отбор на Бразилия, което се смята за исторически момент от медиите там.
    Талантливият полузащитник, който е продукт на академията на Юнайтед, е роден в Дюфел в Белгия, но баща му е бивш бразилски футболист. Самият Перейра винаги е показва любовта си към Селесао.
    Моментната форма на Андреас му спечели повиквателна за състава на Тите за предстоящите приятелски срещи следващия месец срещу Ел Салвадор и САЩ. Ако запише игрови мунити, 22-годишният полузащник ще стане първият играч роден извън Бразилия да играе за националния отбор за първи път от 100 години насам.
    Преди само трима играчи са играли за Селесао и не са били родени в Бразилия.
    Сидни Пулън, който е роден в Саутхамптън през 1895 г., записва пет мача за Бразилия. Той и баща му Хю се преселили в Южна Америка, където Сидни играе за Фламенго.
    Вратарят Касемиро до Амарал е родел в португалската столица Лисабон, но е бил първи избор за Селесао в началото на 20-ти век. Третият играч, който е представлявал Бразилия е роденият в Италия Франсиско Полис. Той облича цветовете на Селесао през януари 1918 г. в мач срещу уругвайски отбор в Дъблин.
    През 2016 Андреас Перейра даде интервю за клубното списание Inside United, където заяви амбицията си да играе за мъжкия отбор на Бразилия – родината на баща му Маркос Антонио.
    Перейра има мачове за Бразилия на младежко ниво, като през 2015 г. дори отбеляза гол на Световното първенство до 20 г. срещу Сърбия.
    „Винаги съм подкрепял Бразилия“, заяви той тогава. „Винаги. Всички обличаме фланелки на Бразилия и гледаме мачовете. Това е специален момент. Всички в семейството гледат футбол и когато си малък, първото, което получаваш е топка. Всички играят по улиците, а футболът е всичко в Бразилия. Няма значение дали си богат или беден. Няма значение кой си. Играеш футбол, всички заедно, а това е невероятно.“
    „Голямата ми мечта е да играя за първия отбор на Бразилия и да спечеля Световното първенство. Това е най-голямата ми мечта. Знам, че Юнайтед може да ми помогне много да постигна тази мечта и се надявам, че ще си помогнем взаимно.“
     
×
×
  • Create New...