Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

Pepinka

Root Admin
  • Брой мнения

    10690
  • Присъединил се

Новини публикувано от Pepinka

  1. Pepinka
    “Юнайтед” е базиран на истинската история за легендарните Бебета на Бъзби на Манчестър Юнайтед, самолетната катастрофа в Мюнхен през 1958г. и невероятния дух на един град, който помага за възстановяването на отбора след трагедията. 
    Дейвид Тенант играе ролята на треньора Джими Мърфи, заедно с Джак О’Конъл (Skins, Dive) като Боби Чарлтън, най-младият от Бебетата, и Сам Клафлин (Карибски пирати) като звездата  Дънкан Едуърдс. Мениджър Мат Бъзби се играе от Дъгри Скот.
    Филмът се основава на интервюта от първа ръка с оцелелите и техните семейства, които разказват вдъхновяващата история как един отбор и една общност при преодоляването на ужасната трагедия.
    DVD с филма UNITED излезе на 8 август 2011 – Amazon.
     
     
  2. Pepinka
    Манчестър Юнайтед често поставя впечатляващи нови стандарти, които другите другите отбори да следват.
    Червените Дяволи станаха първия отбор, който записва още 2 000 спечелени точки при победата с 2-0 над Уотфорд миналия месец.
    А в неделя Юнайтед постави още един забележителен рекорд, ставайки първият отбор, който записва 600 победи в историята на Висшата Лига, след успеха с 3-1 като гост на Мидълзбро.
    Историческият успех дойде в 951-ия мач на Юнайтед от създаването на лига през 1992/93, като от тогава освен 600-те победи Червените Дяволи имат записани 204 равенства и 147 загуби.
    Ето още малки цифри и статистика:
    Домакински победи: 346
    Победи като гост: 254
    Топ пет на най-побеждаваните отбори:
    Астън Вила – 34
    Евертън – 33
    Тотнъм – 32
    Ливърпул – 27
    Уест Хям – 26
    По мениджъри:
    Сър Алекс Фъргюсън – 528 победи (от 810 мача)
    Луис ван Гаал – 39 победи (от 76 мача)
    Дейвид Мойс – 17 победи (от 34 мача)
    Жозе Моуриньо – 14 победи (от 27 мача)
    Райън Гигис – 2 победи (от 4 мача)
    Най-големи победи:
    Юнайтед 9-0 Ипсуич (4 март 1995, Олд Трафорд)
    Нотингал Форест 1-8 Юнайтед (6 февруари 1999, Сити Граунд)
    Юнайтед 8-2 Арсенал (28 август 2011, Олд Трафорд)
    Юнайтед 7-0 Барнзли (25 октомви 1997, Олд Трафорд
    Юнайтед 6-0 Нюкасъл (12 януари 2008, Олд Трафорд)
    Най-любимите резултати (домакинство и гостуване):
    Победа с 1-0 – 118 пъти
    Победа с 2-0 – 111 пъти
    Победа с 2-1 – 93 пъти
    Победа с 3-0 – 65 пъти
    Победа с 3-1 – 56 пъти
    Тримата топ голмайстори при победи във Висшата Лига:
    Уейн Рууни – 163 гола
    Райънг Гигс – 92 гола
    Пол Скоулс – 90 гола
    manutd.com
  3. Pepinka
    В статия за сайта MislqFUTBOL.com Пепа Запрянова ( @Pepinka) пише за въздействието на семейство Глейзър върху Юнайтед през 14-годишния период, в които те са собственици на клуба. 
    Трудно се започва статия за любимия клуб, която е с по-скоро песимистична нотка, отколкото с оптимистична. От доста време ми се иска да напиша нещо такова, но много дълго време отлагах. Винаги съм смятала, че Манчестър Юнайтед е един различен, специален клуб. Клуб, който има ясна идея за идентичността си и почита историята и традициите си. Клуб, който, въпреки че е една огромна империя с огромна фенска маса, си остава едно сплотено семейство. В последните години обаче изглежда, че клубът тръгна в различна посока. Посока, в която водеща сила са парите и приходите. Футболът и триумфът на терена, останаха далеч встрани.
    „Представянето на терена наистина няма особен ефект върху това, което можем да правим от комерсиална гледна точка.“
    Това са думи на изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд, по време на един от редовните му конферентни разговори с инвеститорите. Футболен Клуб Манчестър Юнайтед вече се превръща в бизнес клуб, финансова империя, чиято основна цел е генериранетона все повече и повече приходи, докато представянето на футболния терен и печеленето на трофеи не са от чак такова значение.
    Важните неща в последно време са как се развива Youtube канала на клуба или пък колко сваляния има приложението. Разбира се, живеем в ера, в която да си в Youtube, Facebook, Twitter и т.н. е нещо нормално, даже е странно, ако ги нямаш, но когато фокусът ти е изместен върху тях и не попада там, където трябва, то нещата не са наред. Да не говорим за множеството партньорски сделки, които клубът обявява. Те станаха толкова много, че аз лично спрях да ги броя. Един от последните е Ремингтън (Remington), които станаха „първият партньор за електротехника“ на клуба. Да не споменавам и за специалния брандиран трактор, когато Юнайтед подписа спонсорски договор с японската компания Янмар (Yanmar). Изведнъж клубът започна да бъде взиман на подбив, защото подписва повече партньорства, отколкото договори с нови футболисти.
    Семейство Глейзър разполагат със златна кокошка, която дори и да се представя зле на терена, продължава да генерира милиони. Затова и Уудуърд си позволява такива коментари, защото е напълно наясно каква мощ притежава Юнайтед от комерсиална гледна точка. Червените Дяволи може и да завършиха на шесто място във Висшата Лига през този сезон на цели 32 точки зад шампиона Манчестър Сити, но това няма да попречи в края на фискалната година, клубът да се похвали с рекордни приходи, които могат да надхвърлят 600 млн. паунда.
    Цялата статия може да прочетете на сайта на MislqFUTBOL.com.
  4. Pepinka
    Резервите на Манчестър Юнайтед научиха програмата си за сезон 2020/21 във Висша Лига 2. 
    Момчетата на Нийлд Ууд си осигуриха промоция w Дивизия 1 на Висша Лига 2, след като се финализира сезона на принципа по точка на мач, което потвърди второто място на Юнайтед в таблицата. 
    Младите надежди ще започнат сезона с мача срещу Лестър Сити, които завършиха втори в лигата след шампионите от Челси. Двубоят трябваше да бъде гостуване, но претърпя промяна и ще се играе на Лей Спорт Вилидж. 
    Голяма част от двубоите ще се играят в петък вечер, като вторият домакински мач за сезона ще бъде срещу Ливърпул на 25 септември. 
    Програма сезон 2020/21
    Всички мачове ще бъдат с начален час 21:00 ч., освен ако не е посочено друго.
    Понеделник, 14 септември - Лестър Сити (д)
    Петък, 25 септември - Ливърпул (д)
    Понеделник, 5 октомври - Блекбърн Роувърс (г)
    Петък, 16 октомври - Арсенал (г)
    Петък, 23 октомври - Евертън (д)
    Петък, 30 октомври - Саутхамптън (д)
    Петък, 6 ноември - Брайтън и Хоув Албиън (г)
    Петък, 20 ноември - Тотнъм Хотспър (д)
    Петък, 27 ноември - Уест Хам Юнайтед (г)
    Неделя, 13 декември - Манчестър Сити (д); 15:00 ч.
    Петък, 18 декември - Челси (г)
    Петък, 8 януари - Дарби Каунти (д)
    Понеделник, 18 януари - Лестър Сити (г)
    Събота, 30 януари - Ливърпул (г); 15:00 ч.
    Петък, 5 февруари - Блекбърн Роувърс (д)
    Петък, 12 февруари - Арсенал (д)
    Понеделник, 22 февруари - Евертън (г)
    Неделя, 28 февруари - Саутхамптън (г); 16:30 ч.
    Петък, 12 март - Брайтън и Хоув Албиън (д)
    Петък, 19 март - Тотнъм Хотспър (г); 14:00 ч.
    Петък, 9 април - Уест Хам Юнайтед (д)
    Петък, 16 април - Манчестър Сити (г)
    Петък, 23 април - Челси (д)
    Понеделник, 3 май - Дарби Каунти (г)
    manutd.com
  5. Pepinka
    Аднан Янузай финализира трансфера си от Манчестър Юнайтед в Реал Сосиедад.
    Продуктът на Академията подписа с отбора, който завърши шести в Ла Лига миналия сезон, слагайки край на криерата с в Юнайтед след 66 мача и пет гола.
    Янузай дебютира за Червените Дяволи в мача за Къмюнити Шийлд срещу Уигън Атлетик през август 2013. Белгиецът блестеше ярко под ръководството на Дейвид Мойс през сезона, когато вкара два гола срещу Съндърланд.
    През следващия сезон под ръководството на Луис ван Гаал Янузай изпитваше трудности и през 2015/16, втория сезон на ван Гаал, бе пратен под наем в Борусия Дортмунд.
    Жозе Моуриньо позволи на Янузай да прекара миналия сезон под наем в Съндърланд и сега 22-годишният офанзивен играч взе трудното решение да напусне Юнайтед.
    В Туитър Янузай написа: „Откъде да започна… Имах доста прекрасни мигове в Манчестър Юнайтед. Искам да благодаря на съотборниците ми – беше истинско удоволствие да играя с вас.“
    „Благодаря на някои от треньорите и екипа, който работи в Манчестър Юнайтед и който го прави изключителен клуб! За съжаление, времето ми в клуба дойде до своя край и нещата не се развиха, както ми се искаше, но винаги ще обичам Манчестър Юнайтед. Благодаря и на феновете, които застанаха зад мен в добрите и лошите моменти! Няма да забравя прекрасната ви подкрепа. Благодаря!“
    manuutd.com
  6. Pepinka
    Академията на Юнайтед попадна в Група F на Купата на Висшата Лига до 18 г.
    Момчетата на Нийл Райън, които започнаха сезона с равенство 3-3 срещу Дарби Каунти, ще се изправят срещу Нюкасъл Юнайтед, Челси и Норич Сити. Датите на двубоите ще бъдат потвърдени по-късно.
    През миналогодишната кампания младите Дяволи започнаха турнира с двубой срещу Арсенал, който беше един от най-добрите за сезона. Тогава момчетата на Кийрън МакКена губеха с 3-0, но успяха да обърнат до 4-3 и да спечелят двубоя.
    Челси бяха първите победители в Купата на Висшата Лига до 18 г., побеждавайки Тотнъм в миналогодишния финал. Шесте победителя в групите и двата най-добри втори отбора се класират за четвъртфиналите.
    Група A: Уулвърхамптън Уондърърс, Мидълзбро, Суонзи Сити, Тотнъм Хотспър.
    Група B: Ливърпул, Стоук Сити, Саутхамптън, Рединг.
    Група C : Съндърланд, Дарби Каунти, Брайтън и Хоув Албиън, Астън Вила.
    Група D : Уест Бромич Албиън, Евертън, Арсенал, Фулъм
    Група E: Манчестър Сити, Блекбърн Роувърс, Лестър Сити, Уест Хам Юнайтед.
    Група F: Манчестър Юнайтед, Нюкасъл Юнайтед, Челси, Норич Сити.
    www.manutd-bulgaria.com
  7. Pepinka
    Алексис Санчес може да бъде на разположение за втория мач от турнето срещу Сан Хосе Ърткуейкс, след като се присъедини към отбора в Лос Анджелис.
    Алексис ще засили нападението на Юнайтед, тъй като подготовката му се очаква да бъде на нивото на другите, след усилените тренировки в Керингтън.
    „Щом Алексис кацне, той трябва да играе“, заяви Жозе Моуриньо. „Преди да заминем за Ел Ей той тренира заедно с нас, а след това един от фитнес треньорите ни остана с него. Да, това са индивидуални тренировки, но щом пристигне, той трябва да играе.“
    Алексис Санчес ще се конкурира за мястото в нападение с Антони Марсиал и Хуан Мата и Деметри Митчел, които оперираха по крилата при равенството с Клуб Америка. Възпитаниците на Академията Тахит Чонг, Мейсън Грийнууд и Анхел Гомес също получиха игрово време.
    Другите млади надежди в отбора Ро-Шон Уилямс, Джеймс Гарнър, Итън Хамилтън и Джошуа Боуи ще се надяват да получат шанс за изява на Ливайс Стейдиъм.
    Двубоят срещу Сан Хосе Ърткуейкс е в понеделник (23 юли) от 00:00 ч. българско време. В четврътък (26 юли) Червените Дяволи започват участието си в Чампиънс Къп с мач срещу Милан.
    ManUtd-Bulgaria.com
  8. Pepinka
    Жозе Моуриньо заяви, че Алексис Санчес най-вероятно ще пропусне мачовете до края на календарната година. 
    В четвъртък вечерта от клуба обявиха, че чилийският национал е получил разтежение на подколянното сухожилие по време на тренировка. 
    В интервю за MUTV, Моуриньо заяви: "Първото, което искам да кажа, че във всеки клуб, когато даден играч не играе, това очевидно е решение на мениджъра." 
    "В нашия клуб, когато играч не играе, винаги се изкарва, че не се държи добре и има някакви проблеми с дисциплината. Разбира се, случаят не е такъв и сега." 
    "Контузията му е сериозна. Не искам да рискувам като кажа колко дълго ще отсъства, но от това, което знам, той най-вероятно няма да играе до края на година." 
    Алексис Санчес се появи като резерва в последните два мача от Висшта Лига срещу Манчестър Сити и Кристъл Палас, а последният му мач като титуляр при победата над Ювентус в Шампионската Лига. 
    По време на пресконференцията си преди мача със Саутхамптън, мендиджърът също така заяви, че лятното попълнение Диого Далот е готов да направи дебюта си във Висшата Лига. 
    Виктор Линдельоф няма да бъде на разположение, след като Моуриньо потвърди, че шведският национал ще бъде извън игра за около три седмици. Маркос Рохо и Матео Дармиан също страдат от травми и няма да бъдат на разположение. 
    Люк Шоу, който пропусна срещата с Кристъл Палас миналия уикенд заради натрупани картони, най-вероятно ще се завърне в състава за двубоя срещу бившия си тим. 
    ManUtd-Bulgaria.com
  9. Pepinka
    Манчестър Юнайтед записа първата си загуба във Висшата Лига под ръководството на Оле Гунар Солскяер като гост на Арсенал. 
    Победата за Артилеристите дойде след попадения на Гранит Джака и Пиер-Емерик Обамеянг от дузпа. Червените Дяволи имаха доста положения пред вратата на Лено, но така и не успяха да стигнат до попадение. 
    Срещата започна с подчертан натиск на домакините, като още преди да са изминали и две минути игра Арсенал не бе далеч от попадение. Лаказет имаше нужда от още 1-2 крачки, за да засече хубавото центриране на Колашинац от фланга.
    Юнайтед имаше нужда от време да се окопити и в 9-ата минута всъщност не беше никак далеч от откриването на резултата. Люк Шоу размени пасове с Пол Погба и центрира отляво, търсейки Лукаку при далечната греда. Белгиецът съумя да стреля от воле и разтресе напречната греда. Погба стигна първи до отскочилата топка в пеналта и опита комбинация с намиращия се при точката на дузпата Фред, който обаче се подхлъзна и не успя да нанесе удар. 
    Само три минути по-късно Арсенал поведе в резултата след. Лаказет съхрани топката пред наказателното поле и я разпредели към Гранит Джака, който не се посвени да стреля от около 23-24 метра. Вратарят Давид де Хеа имаше перфектна видимост към ситуацията и въпреки това прецени напълно погрешно фалца на удара. Топката сви надясно, а испанецът нямаше шанс да коригира своята грешка.
    В 19-ата минута Червените Дяволи за втори път в мача разтресоха рамката на вратата зад Бернд Лено. Погба с пас подкани Фред да стреля от дистанция, а бразилецът не се справи никак зле. Топката тупна над протегната ръка на стража и отскочи от основата на левия стълб.
    В 36-ата минута дойде време за поредния пропуск на Лукаку. Белгиецът стори по-трудното и благодарение на физическата си мощ пребори Кошчелни и Сократис, за да овладее извеждащия пас на Рашфорд точно пред вратата. Таранът опита да финтира Лено, който по някакъв начин успя да парира изстрела му. Топката се повдигна леко и отвори шанс пред Лукаку за добавка, но продължението трудно може да се окачестви като успешно – било то като удар или пас.
    След почивката импулсът продължи да бъде на страната на Юнайтед. В 50-ата минута Лукаку отново не успя да отбележи от чиста позиция. Рашфорд с гениална хрумване разсече защитата на Арсенал с пас по земя, който изведе Лукаку очи в очи с Лено. Германецът и Кошчелни се хвърлиха вкупом към топката и поне единият от тях успя да отклони изстрела над гредата. В 59-ата Рашфорд опита късмета си от пряк свободен удар, но отново без успех.
    Устремът на Червените Дяволи беше пресечен в 68-ата минута със спорно отсъждане на съдията Джонатан Мос. Той прецени, че Фред е действал непозволено срещу Лаказет в наказателното поле и отсъди дузпа. Единоборството не изглеждаше като нарушение, като играчите се опитваха да водят битка тяло в тяло. Пиер-Емерик Обамеянг застана зад топката и с изстрел в центъра на вратата излъга Де Хеа.
    Буквално секунди по-късно Лаказет можеше да приключи интригата в пълна степен. Виктор Линдельоф подцени висок пас и позволи на топката да го прескочи, а това остави френския нападател съвсем сам да напредва към вратата. Бившият ас на Лион като че ли прибърза с нанасянето на изстрела и топката профуча на сантиметри покрай десния стълб.
    До края на мача Юнайтед нямашесили да преследва поне частичен обрат. Така тимът регистрира едва второто си поражение под ръководството на Солскяер (след 0-2 от ПСЖ в първия 1/8-финален мач в Шампионската Лига) и с 58 точки се смъкна до 5-а позиция. Арсенал със своите 60 отново е в зона Шампионска Лига, като третият Тотнъм е само на една точка разстояние. след своята поредица от 4 поредни мача без успех в първенството (3 загуби и 1 равенство).
    В следващия 31-и кръг Арсенал отново е домакин, този път срещу Нюкасъл. Манчестър Юнайтед от своя страна приема Уотфорд на Олд Трафорд, но преди това Червените Дяволи ще гостуват на Уулвърхамптън в мач от четвъртфиналите на ФА Къп. 
    Арсенал: Лено; Сократис Папастатопулос, Кошчиелни, Монреал; Мейтланд-Найлс, Джака, Рамзи, Колашинац; Йозил (Иуоби 77'); Пиер-Емерик Обамеянг (Денис Суарес 80'), Лаказет (Нкетия 86').
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу; Погба, Матич (Грийнууд 80'), Фред; Далот (Марсиал 71'), Лукаку, Рашфорд.
    gong.bg
  10. Pepinka
    Манчестър Юнайтед записа минимална загуба в контролата си с Атлетико Мадрид в Осло. 
    Единственото попадение в срещата падна в 86-ата минута, когато Жоао Феликс матира отбраната на Червените Дяволи със силен удар по земя от границата на наказателното поле.
    През първото полувреме Юнайтед бе по-активният отбор, но момчетата на тен Хаг пропуснаха две добри възможности чрез Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал в самото начало на срещата. Малко преди почивката Антони Еланга също пропиля добра възможност.
    През втората част в игра за Юнайтед се появи новото попълнение Кристиан Ериксен, но датчанинът бе една от едва четирите промени в целия мач, които предприе мениджърът Ерик тен Хаг. В същото време Диего Симеоне направи девет промени и Дюшекчиите бяха доста по-свежи в края на двубоя.
    Така се стигна до 86-ата минута, в която Жоао Феликс нанесе единствения голов удар в мача. 
    В добавеното време на срещата халфът на Юнайтед Фред получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.
    За Червените Дяволи това бе първо поражение при Ерик тен Хаг, но футболистите ще могат да се реваншират още утре, когато им предстои проверка с друг испански тим - Райо Валекано. 
     
    Атлетико Мадрид 1 -  0 Манчестър Юнайтед
    1-0 Жоао Феликс 86' 
    Юнайтед: Де Хеа; Дало, Магуайър, Линдельоф, Маласия; МакТоминей (ван де Беек 69'), Фред, Еланга (Пелистри 76' (Гарнър 91')), Фернандес, Рашфорд, Марсиал (Ериксен 69')
     
    gong.bg
  11. Pepinka
    Мениджърът на Юнайтед Ерик тен  Хаг добави нов човек към екипа си. Бени МакКартни е новият треньор на първия отбор. 
    Бившият южноафрикански нападател е фен на Червените Дяволи от дете, а когато играеше за Порто се разписа на два пъти във вратата на Юнайтед по време на двубоите от Шампионската Лига през сезон 2003/04.
    "Когато бях дете подкрепях Юнайтед и имах огромно желание да играя за клуба", коментира Бени. "Харесвах играчи като Марк Хюз, Анди Коул и Райън Гигс." 
    През кариерата си 44-годишният нападател игра още за клубове като Аякс, Блекбърн Роувърс и Уест Хам. 
    МакКартни напусна позицията си на мениджър на АмаЗулу през март, след като изведе тима до второ място в класирането. През сезон 2020/21 той бе определен за Мениджър на годината. 
    Така за предстоящия сезон Ерик тен Хаг ще разчита на асистентите си Мичел ван дер Гааг и Стив МакКларън, както и на треньорите Бени МакКартни, Ерик Рамзи и Дарън Флетчър. Ричард Хартис и Крейг Маусън пък са двамата треньори на вратарите. 
  12. Pepinka
    Манчестър Юнайтед си извоюва победата при гостуването на Борнемут на Виталити Стейдиъм с късен гол на Маркъс Рашфорд.
    Домакините поведоха в резултата още в 11-та минута благодарение на Калъм Уилсън. Антони Марсиал изравни за Юнайтед десет минути преди края на първото полувреме. Гол на Маркъс Рашфорд в добавеното време на двубоя донесе трите точки за Червените Дяволи 
    Преди началото на двубоя имаше минута мълчание, за да се почете паметта на загиналите в катастрофата с хеликоптер в Лестър, както и да се отдаде почит на загиналите британски войници по време на войни. 
    От самото начало на срещата Борнемут демонстрира голямо желание и в 4-ата минута Райън Фрейзър имаше отличен шанс да открие резултата. Той с лекота преодоля бранителите на Юнайтед и излезе фронтално срещу Давид де Хеа, който обаче блестящо спаси удара му. Малко след това удар на Джуниор Станислас бе блокиран от защитниците на Червените Дяволи.
    В 11-ата минута обаче добрата игра на Черешките даде резултат и те поведоха с 1-0, след като Калъм Уилсън отбеляза шестия си гол за сезона. Центриране от корнер бе избито извън наказателното поле, Люис Куук пусна великолепен извеждащ пас към Джуниор Станислас, който пък с мигновен успоредно на голлинията подаване намери Уилсън, за когото не бе проблем да засече топката във вратата. 
    Последваха по-спокойни минути, в които Юнайтед продължи да играе неубедително. Добрата новина за Червените Дяволи обаче дойде в 35-ата минута, когато с първия си удар в очертанията на вратата те изравниха резултата. 
    Алексис Санчес започна атаката, разтегли към Ашли Йънг отдясно. Йънг пък направи подаването двойно, извеждайки Алексис, а чилиецът мигновено пусна пас на точката на дузпата. Там връхлитащият Антони Марсиал засече кълбото и го изпрати в мрежата на Борнемут. 
    Пет минути по-късно, Червените Дяволиха имаха възможност дори да поведат, когато изстрел от близко разстояние на Хуан Мата мина на сантиметри покрай левия страничен стълб на Асмир Бегович.
    През втората част Черешките отново започнаха добре и имаха първата възможно като хитър удар с пета за малко не изненада Де Хеа. Все пак Юнайтед напипа темпото си на игра и стоеше доста по-добре сравнение с първото полувреме. 
    Момчетата на Жозе Моуриньо вдигнаха оборотите и в 55-та минута Бегович отрази изстрел на Люк Шоу. След това португалският мениджър направи двойно смяна пускайки Андер Ерера и Маркъс Рашфорд съответно на местата на Фред и Хуан Мата. 
    Макар и с по-добрата си игра, Юнайтед така и не успяваше да реализира предимството си. Все пак в добавеното време на срещата Червените Дяволи стигнаха до победа с гол на Маркъс Рашфорд, който преди три дни отпразнува своя 21-ви рожден ден. 
    Пол Погба проби по лявото крило и центрира меко към малкото наказателно поле. Там Рашфорд пое на гърди и хитро изчака точния момент, в който да стреля през купа от играчи. 
    Така с победата си над Борнемут, Юнайтед вече има 20 точки в актива си и дели 6-то място във Висшата Лига именно с Черешките. 
    Борнемут 1-2 Манчестър Юнайтед 
    1-0 Калъм Уилсън 11'
    1-1 Антони Марсиал 35'
    1-2 Маркъс Рашфорд 93'
    Борнемут: Бегович; Смит, Аке, С. Куук, Франсис, Фрейзър (Айб 74'), Лерма, Л. Куук (Гослинг 68'), Станислас (Сърман 91); Бруукс, Уилсън.
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Йънг (к), Линдельоф, Смолинг, Шоу; Матич, Фред (Ерера 56'), Погба; Мата (Рашфорд 56'), Алексис (Лингард 78'), Марсиал.
    ManUtd-Bulgaria.com
  13. Pepinka
    Манчестър Юнайтед загуби с 3-2 гостуването си на Брайтън и Хоув Албиън във втория кръг на Висшата Лига.
    Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме с гол на Глен Мъри, а две минути по-късно вече имаха два гола преднина. В 34-та минута Ромелу Лукаку намали за Юнайтед, но в последната минути от първата част Брайтън получи дузпа, която Паскал Грос реализира. В самия край на срещата Юнайтед също получи възможност да изпълни дузпа, която Пол Погба отбеляза.
    Жозе Моуриньо стартира с любимото си 4-3-3 на Амекс Стейдиъм, като Ромелу Лукаку водеше атаката на Юнайтед и бе подпомаган от Антони Марсиал и Хуан Мата. Пол Погба отново носеше капитанската лента.
    Манчестър Юнайтед създаде първата опасност в мача, след като Люис Дънк сбърка топка малко след центъра на терена, а Лукаку и Погба комбинираха на двойно. Белгиецът се озова на добра позиция, но ударът му бе слаб и отлетя встрани.
    Четвърт час по-късно Брайтън поведе в резултата след добра многоходова комбинация. Гаетан Бонг видя вляво Сони Марч, който пусна прострелно към наказателното поле на гостите, намирайки Глен Мъри. Нападателят на Брайтън с външен удар прокара топката край рамото на Давид Де Хеа и тя се оплете в мрежата.
    Две по-късно защитата на Юнайтед не успя да се справи при центриране от корнер, а Шейн Дъфи бе намерен сам и стреля с левия крак силно, за да вкара кълбото за втори път във вратата на Червените Дяволи.
    В 34-ата минута отново след ъглов удар падна третия гол в мача. Топката стигна до Люк Шоу, който бе на границата на наказателното поле и видя Лукаку. Нападателят на Юнайтед докосна леко топката, за да обърка вратаря Матю Райън и да върне Манчестър Юнайтед в срещата.
    В 42-ата минута Глен Мъри пусна пас между защитата на Юнайтед към Паскал Грос. Ерик Байи в опита си да спре атаката, извърши нарушение и съдията Кевин Френд показа бялата точка. Зад топката застана Грос, който стреля в средата на вратата, а топката бе докосната от Де Хеа, но все пак попадна в мрежата.
    През второто полувреме Брайтън се прибра сериозно, като затваряше пространствата, а Юнайтед опитваше да пресира своя опонент.
    В 75-ата минута Пол Погба опита мерника си от средна дистанция, но Райън изчисти топката в ъглов удар.
    В петата минута на даденото от съдията продължение Маруан Фелайни бе спънат от Шейн Дъфи в наказателното поле и Юнайтед получи дузпа. Погба бе безапелационен от точката, оформяйки крайния резултат
    В следващия кръг Манчестър Юнайтед приема Тотнъм на Олд Трафорд.
    Брайтън и Хоув Албиън 3-2 Манчестър Юнайтед
    1-0 Мъри 25
    2-0 Дъфи 27
    2-1 Лукаку 34
    3-1 Грос 55
    3-2 Погба 90+
    gong.bg
  14. Pepinka
    Бруно Фернандеш ще бъде капитан на Манчестър Юнайтед в Париж в отсъствието на Хари Мангуайър.
    Червените Дяволи се изправят срещу Пари Сен Жермен в първия мач от група H на Шампионската Лига във вторник. 
    Хари Макгуайър успя да играе и да се разпише срещу Нюкасъл в събота, въпреки леката травма, която имаше, но ще пропусне двубоя в Париж. 
    По време на пресконференцията преди мача, Оле Гунар Солскяер потвърди, че Бруно Фернандеш ще изведе Юнайтед с капитанската лента. 
    "Надяваме се, че Хари ще бъде готов за мача ни през уикенда (срещу Челси), но не сме сигурни", заяви Солскер пред репортерите. "Капитанът стои до мен. Бруно ще изведе отбора с лентата утре вечер." 
    Новината беше изненадваща и за самия португалец, който я научи по време на пресконференцията. 
    "Не очаквах това", коментира Бруно. "Научавам това сега с вас. Разбира се, за мен е чест да бъда капитан на Манчестър Юнайтед." 
    "Смятам, че капитанът е всеки един от нас и всеки трябва да помага. Всеки един трябва да бъде лидер. Лидерството е различно във всеки играч. Утре важният няма да съм аз, важен ще бъде отборът. Воденето на отбора е всеки ден на тренировъчното игрище, на всяка тренировка, на всеки мач и мисля, че всеки си върши работата, за да води отбора по начина, по който смята за най-добър."
    На Парк де Пренс Юнайтед ще бъде без Ерик Байи, Джеси Лингард, Мейсън Грийнууд и Едисон Кавани. 
    manutd.com
  15. Pepinka
    Бруно Фернандеш смята, че Манчестър Юнайтед е показал чудесен характер при победата с 4-1 над Нюкасъл на Сейнт Джеймсис Парк.
    Португалецът се представи прекрасно при визитата в Тайнсайд и, въпреки че втората му дузпа бе спасена, четири минути по-късно той отбеляза фантастичен гол във вратата на Свраките. А в последните минути на двубоя добави чудесна асистенция. 
    "Знаехме, че мачът в дома на Нюкасъл ще бъде труден", коментира Бруно пред MUTV. 
    "След като допуснахме гол, играхме по-добре, но трябва още да подобрим играта си. Не трябва да допускаме много голове и мисля, че всеки един от нас е съгласен с това. Най-важното е, че победихме." 
    Фернандеш също така изрази задоволство от характера, който Юнайтед е показал, след допуснатия ранен гол срещу Нюкасъл, а и предвид загубата от Тотнъм. 
    "Смятам, че в отбора има големи характери и големи играчи. Това, което се случи срещу Тотнъм, не трябва да се повтаря. Играем за един много голям клуб, който заслужава нещо повече. Всеки един трябва да се подобри, аз също."
    "Днес нещата бяха перфектни, особено след загубата. Трябва да продължаваме да се развиваме, да не допускаме голове и да продължаваме да бележим." 
    Именно голът на Бруно даде преднената на Юнайтед в 86-та минута, след чудесна отбора атака, която включваше ван де Беек, Мата и Рашфорд. Десетката на Червените Дяволи навлезе в наказателното поле, подаде на застигащия го Фернандеш, който от малък ъгъл оплете топката в мрежата на Свраките. 
    "Голът беше страхотен, но Рашфорд направи това, което тренирахме", коментира поргулецът. 
    "Аз идвам отзад, влизам навътре, леко докосване... той ми подаде чудес пас и аз просто трябваше да довърша работата. Той заслужава овации. Направи същото и с Аарън. Изигра много добър мач извън неговата позиция. Антони (Марсиал) го нямаше, а Едисон (Кавани) не беше готов. Раши се представи добре на позиция, на която мисля, че би се справил чудесно. Заслужаваше гола в края." 
    manutd.com
  16. Pepinka
    Манчестър Юнайтед загуби последния си двубой от груповата фаза на Шампионската Лига срещу Валенсия с 2-1 на стадио Местая. 
    Прилепити поведоха с два гола благодарение на попадението на Карлос Солер и автогола на Фил Джоунс. Няколко минути преди края на срещата Маркъс Рашфорд намали за Юнайтед, но за повече нямаше време. 
    Резултатът означава, че момчетата Жозе Моуриньо завършват на второ място в група H и ще очакват доста по-силен съперник на осминафиналите. Ювентус завърши на върха, въпреки загубата си от Йънг Бойс. 
    Валенсия откри резултата в 17-ата минута чрез Солер, чийто шут не остави шансове на Серхио Ромеро. 
    След попадение Юнайтед владееше топката повече, но това не доведе до опасности пред вратата на домакините. Близко до гол беше Пол Погба, чийто удар с глава обаче премина встрани
    Прилепите също имаха положение, като на два пъти пропуснаха да удвоят преднината си чрез Мичи Батшуай, но нападателя, който е под наем от Челси, изпрати и двата удара извън очертанията на вратата на Ромеро. 
    В самото начало на второто полувреме Ашли Йънг се появи на мястото на Маркос Рохо, но само две минути след подновяването на играта Фил Джоунс си отбеляза автогол и удвои преднината на Валенсия. Защитникът на Юнайтед се опита да избие топката от краката на Батшуай, но вместо това я изпрати в собствената си врата. 
    Валенсия продължи да застрашава вратата на Червените Дяволи, Жозе Моуриньо направи още две смени, като на мястото на Фред се появи Маркъс Рашфорд, а Джеси Лингард зае мястото на Ромелу Лукаку.
    Смените вдъхнаха свежест в играта на Юнайтед. Ерик Байи опита да застраши вратаря на Валенсия, но волето му премина над напречната греда. Андреас Перейра отправи страхотен удар от далечно разстояние, но Хауме Доменек отби в ъглов удар. 
    В последните минути на двубоя Юнайтед стигна до попадение чрез Маркъс Рашфорд. Джеси Лингард успя да запази отбита топка в игра, върная към Ашли Йънг, чието центриране намери Рашфорд, който с глава прониза Доменек. 
    В продължението на срещата Хуан Мата имаше възможност да открадне точката, но ударът му с глава премина встрани. 
    Въпреки загубата Юнайтед вече си бе осигурил място на осминафиналите и сега ще очаква жребия, който ще бъде в понеделник в 13:00 ч. българско време. 
    Валенсия: Доменек; Пичини, Рубен Везо, Диакаби, Лато (Гарай 51'); Солер, Кондогбия, Парехо, Черишев (Торес 66'); Батшуай, Санти Мина (Родриго 68')
    Манчестър Юнайтед: Ромери; Валенсия, Джоунс, Байи, Рохо (Йънг 46'); Фред (Рашфорд 57'), Фелайни, Погба; Мата, Лукаку (Лингард 69'), А. Перейра
    ManUtd-Bulgaria.com
  17. Pepinka
    Клубовете във Висшата Лига се съгласиха да се въведе Видео асистент реферите (ВАР) от следващия сезон. 
    Решението идва само седем месец, след като отборите гласуваха срещу въвеждането на системата във Висшата Лига, предпочитайки да бъде допълнително тествана, както и използвана само в мачовете за ФА Къп и Карабао Къп. 
    Системата ВАР вече е въведена в немската Бундеслига и италианската Сериа А, а беше използвана и по време на Световното първенство в Русия. В Англия системата беше използвана за пръв път по време на мача от ФА Къп между Брайтън и Кристъл Палас през януари. 
    Технологията беше използвана в четири мача на Юнайтед, като последния случай беше в мача за Карабао Къп срещу Дарби Каунти през септември. 
    През миналия сезон в мача от ФА Къп срещу Хъдърсфийлд Таун, гол на Хуан Мата беше отменен от ВАР заради засада, след дълго забавяне. Все пак това не се отрази на резултата и Юнайтед спечели с 2-0. 
    ВАР беше използван и при победа с 2-0 срещу Брайтън в четвъртфинала за ФА Къп, както и при загубата с 1-0 от Челси във финала за английската купа. 
    До решението за въвеждането на ВАР се стигна след среща на акционерите в четвъртък, когато клубовете получиха нова информация относно допълнителните тестове, извършени през този сезон с помощта на организацията на професионалните съдии. Демонстрирани са и примери от използванео на ВАР в мачовете от ФА Къп и Карабао Къп, както и от немската и италианската лиги. 
    Допълнителното тестване на ВАР в мачовете от Висшата Лига ще продължи и в остатъка от сезон 2018/2019. 
    Какво е ВАР?
    Целта на системата е да даде по-точни решения в най-важните моменти от мачовете. 
    ВАР е настоящ или бивш топ съдия, който проверява решенията в четири основни случая: 
    Голове, включително "пропуснати" нарушения при изграждането на атаката. Дадени или недадени дузпи, включително "пропуснати" нарушения при изграждането на атаката. Директни червени картони. В случаи на объркване, когато е показан жълт или червен картон на грешния играч.  Съдията на терена може да приеме информация от ВАР чрез слушалка, опция, която се използва за обективни решение, като това дали играчът е в засада или не. Или в субеткнивните решения, като показване на червен карто или нарушения в наказателното поле, съдията може да изгледа повторения на сутиацията на монитор в близост до терена преди да реши какво решение да вземе. 
    Отборът на ВАР също може да информира съдията, ако е видял "ясна и очевидна грешка", свързана с описаните по-горе четири вида ситуация, или при "пропуснат сериозен инцидент", който често се отнася при нарушение без топка. 
    ManUtd-Bulgaria.com
  18. Pepinka
    Не всички от играчите на Бъзби са от местната школа. През март 1953г., той подписва с централния нападател на Барнзли Томи Тейлър, за сумата от 29999 паунда. Тейлър успява да се сработи по идеален начин с Денис Вайълет, особенно през сезон 1955/56, когато и двамата успяват да отбележат поне по един гол в 21 от 27-те мача в които са били партньори на терена. 

    Юнайтед печелят титлата осигурявайки си я на 7 Април 1956, след победа над Блекпул – отборът след победа над който си осигуриха и първият трофей (ФА Къп през 1948г).
    Средната възраст на отбора е едва 22 години. 
    „Следи от детските люлки личаха по телата им, но те се представиха като истински мъже” – казва Бъзби, изпълнен с чувство на гордост. 

    Следваше предизвикателството да се докаже че титлата през 1956г. не е била случайност и временен проблясък. Но пред Бъзби предизвикателството беше дори по-голямо – той не се задоволява с трофеите в Англия, и се прицелва в Европейската Купа. Юнайтед влизат в турнира за първи път през сезон 1956/57, без да получат нужната подкрепа от Английската Футболна Асоцияация. В квалификационния цикъл Червените Дяволи разгромяват на пух и прах белгийския шампион Андерлехт с 10-0 под прожекторите на Мейн Роуд, след като първия мач е спечелен с 2-0. Този резултат и до днес остава рекорден за най-голяма победа в турнирна среща. Следват победи над Борусия Дортмунд и Атлетик Билбао, като на полуфинала Юнайтед срещат великият Реал Мадрид, който ги отстранява с общ резултат 5-3. 

    На домашна сцена, Червената армия продължава своя победоносен марш. Новата млада надежда Боби Чарлтън бележи два гола в своя дебют, което се оказва достатъчно за победата над Чартлтън Атлетик. 
    Младежите печелят пета поредна Младежка Купа на Англия, като в отбора блесват още момчета, и конвейерът за млади таланти не спира своят ход.

    Следва поредната титла благодарение на страхотния тандем Тейлър-Вайълет, но голмайстор този път се оказва ирландецът Лиъм Уилън, със своите 26 гола. Юнайтед се превръщат в непобедим отбор – почти... Астън Вила им попречва да направят първият си Дубъл (Шампионска титла и ФА Къп), след като ги побеждава с 2-1 на Уембли. Питър МакПарлънд, който бележи победния гол за Вила, подхожда много грубо към нашият вратар Рей Ууд, като с грубото си влизане му счупва челюстта. 

    Въпреки разочарованието, времето и бъдещето е пред Юнайтед. След като по-късно печелят трета поредна титла и правят поредния си поход в Европа, Бъзби привлича в отбора поредното голямо име – плащайки рекордна сума за онова време за вратаря Хари Грег. 

    Сезонът 1957/58 се развива по познатият сценарий от предните два – с плавен прогрес в Англия и Европа. Февруари месец започва с голова фиеста и победа над Арсенал на Хайбъри. В един крайно интересен мач, Юнайтед побеждават „Топчиите” с 5-4; идеална подготовка за предстоящият втори четвъртфинал от турнира за Купата на Европейските Шампиони срещу Цървена Звезда Белград...
    Превод: Gaffer
    ManUtd-Bulgaria.com
  19. Pepinka
    Легендата на Юнайтед Гари Невил помогна на Stretford End Flags да изберат и финансират голям флаг, с който да почетат загиналите в самолетната катастрофа в Мюнхен. 
    Флагът ще бъде 20 метра висок и 30 метра дълъг, и ще изобразява последната единадесеторка на Бебетата на Бъзби преди трагедията в Мюнхен през 1958г., като на него ще може да се прочете така познатият рефрен “We’ll Never Die”.
    Дебютът на този флаг ще бъде на Стедфорд Енд на мача срещу Евертън (10 февруари) – четири дни след отбелязването на 55 години от злополучния полет. Фен групата Stretford End Flags (SEF) помоли своите потребители да дадат идеите си за теми на флага, но Невил предложи темата да бъде мюнхенската трагедия, разкривайки, че снимката е била използвана от Сър Алекс да вдъхнови играчите си.
    Списък с идеите бе изпратен на Гари Невил и той се спря на черно-бяла снимка – с цветни червени фланелки и бели шорти – направена преди двубоя на Юнайтед срещу Цървена Звезда от Европейската Купа.
  20. Pepinka
    Райън Гигс се събра с редица свои бивши съотборници от Манчестър Юнайтед на специална галавечеря в негова чест в Лондон, във вторник вечер.
    Асистент-мениджърът на Червените Дяволи получи наградата Легенда на футбола, която набира средства за каузата Нордоф Робинс за музикална терапия.
    Към Гигс се присъединиха мнозина велики за клуба играчи като Гари Невил, Пол Скоулс, Пол Инс и Брайън Робсън и в крайна сметка бяха събрани невероятните 402 000 паунда за благотворителност.
    Преди Райън да получи своята награда, той бе поздравен с изпълнение в негова чест от уелската банда Стереофоникс, която прелетя от Америка специално, за да почете своя сънародник.
    Бивши носители на отличието са Сър Алекс Фъргюсън, Ерик Кантона и Пеле, и Райън заяви пред ManUtd.com, че е удовлетворен да се нареди до тях.
    „Това е много специална награда. Аз присъствах тук, когато Ерик получи своята и едва тогава осъзнах какво голямо признание е и че това е една страхотна кауза“, каза той.
    „Спомням си на вечерята в чест на Ерик какво казаха родителите на някои от децата, които са имали полза и говориха за помощта, която получават от музиката, и колко много прогресират те по този начин.“
    „Винаги е чудесно на вечери като тази да се събереш с бивши съотборници и играчи, срещу които съм играл. Хубаво е да се видиш отново с приятели, с които нямаш възможност да се виждаш толкова често, колкото ти се иска. Надявам се, че всички са се насладили толкова, колкото и аз.“
    www.manutd-bulgaria.com
  21. Pepinka
    Манчестър Юнайтед ще гостува на Арсенал в четвъртия кръг на ФА Къп. 
    Мачът ще се играе в периода между петък, 25 февруариа и понеделник, 28 февруари на Емиратс Стейдиъм. 
    Двата най-успешния клуба в турнира за последен път се изправиха един срещу друг през 2015 г., когато бишвият футболист на Юнайтед Дани Уелбек отбеляза победния гол за Артилерстите при успеха им с 2-1 на Олд Трафорд. Червените Дяволи последно гостуваха на Арсенал в мач от Купата през 1988, когато Брайън МакКлеър пропусна дузпа и не успя да предотврати отпадането на Юнайтед след загуба с 2-1. 
    Юнайтед достигна четвъртия кръг на ФА Къп след победа с 2-0 над Рединг. Преди двубоя срещу Кралските Поданици, мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази желанието си да спечели трофея, след като през миналия сезон Червените Дяволи загубиха финала от Челси. 
    ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ ЗА ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ:
    Суонзи - Джилингам
    Уимбълдън - Уест Хам Юнайтед
    Шрусбъри/Стоук Сити - Уулвс
    Милуол - Евертън
    Брайтън - Уест Бромич
    Бристол Сити - Болтън Уондърърс
    Акрингтън Стенли - Дарби Каунти/Саутхамптън
    Донкастър Роувърс - Олдъм Атлетик
    Челси - Шефийлд Уензди/Лутън
    Нюкасъл - Блекбърн/Уотфорд
    Мидълзбро - Нюпорт Каунти
    Манчестър Сити - Бърнли
    Барнет - Брентфорд
    Портсмут - КПР
    Арсенал - Манчестър Юнайтед
    Кристъл Палас - Тотнъм
  22. Pepinka
    Жребият за груповата фаза на Лига Европа ще бъде на 26 август, а Манчестър Юнайтед ще бъде един от поставените клубове. 
    Церемонията на УЕФА ще бъде в Истанбул и ще бъде излъчена на живо от 14:00 ч.
    32 клуба ще бъдат разпределени в четири групи по осем отбора, спрямо коефициента си в началото на сезона. Отбори от една и съща страна не може да попаднат в една и съща група. 
    Мачовете от груповата фаза ще започнат на 8 септември и ще трябва да приключат до 3 ноември, преди сезонът да бъде прекъснат заради Световното първенство. 
    До момента има само 12 ясни участници, като останалите ще бъдат ясни след приключване на квалификационните кръгове.

    Отборите:
    Рома (Италия)
    Манчестър Юнайтед (Англия)
    Арсенал (Англия)
    Лацио (Италия)
    Брага (Португалия)
    Файенорд (Нидерландия)
    Рен (Франция)
    Реал Сосиада (Испания)
    Реал Бетис (Испания)
    Юнион Берлин (Германия)
    Фрайбург (Германия)
    Нант (Франция).

    Дати за груповата фаза:
    Кръг 1: 8 септември 2022
    Кръг 2: 15 септември 2022
    Кръг 3: 6 октомври 2022
    Кръг 4: 13 октомври 2022
    Кръг 5: 27 октомври 2022
    Кръг 6: 3 ноември 2022

    Дати на директните елиминации:
    Плейофи: 16 и 23 февруари
    Осминафинали: 9 и 16 март 2023
    Четвъртфинали: 13 и 20 април 2023
    Полуфинали: 11 и 18 май 2023
    Финал: 31 май 2023
    Финалът на Лига Европа ще бъде на Пушкаш Арена в Будапеща.
  23. Pepinka
    Жозе Моуриньо заяви, че Диого Далот е готов да направи своя дебют във Висшата Лига в предстоящия двубой срещу Саутхамптън в събота. 
    Различни контузии бяха причината Далот да изиграе само два мача в другите турнири, откакто пристигна от Порто през лятото. Въпреки това, той загатна за потенциала си, след като се представи чудесно в защита при победата с 3-0 срещу Йънг Бойс през септември, а в двубоя срещу Дарби Каунти за Карабао Къп, асистира за гола на Маруан Фелайни. 
    Пред MUTV Жозе Моуриньо заяви, че 20-годишният десен бек вече е възстановен от контузията си и е готов да помогне на отбора, след като Виктор Линдельоф, Маркос Рохо и Матео Дармиан са извън игра поради контузии. 
    "Играчите трябва да са готови. В този случай едни играчи се контузват и не са на разположение, но други се завръщат", обясни мениджърът. "На пример, този уикенда Далот ще може да дебютира. Вече е готов."
    "Имаше сериозна контузия, а след това претърпя операция. Успя да запише два мача срещу Йънг Бойс и Дарби Каунти, но след това получи нова травма с националния отбор на Португалия до 21 г.  Когато вече беше почти готов, пострада отново с националния отбор. Сега обаче тренира от две седмици и мислим, че е готов." 
    2018 г. беше важна за Далот, тъй като през февруари той дебютира за бившия с клуб Порто, а през лятото бе привлечен от Юнайтед. 
    В последното си интервю, младият португалец заяви, че Жозе Моуриньо е бил важен фактор при неговия трансфер и се надява, че ще се отплати за доверието с добро представяне в мача срещу Саутхамптън в събота.  
    ManUtd-Bulgaria.com
  24. Pepinka
    Изминаха осем години откакто Гари Невил стоеше в тоалетната на Дъ Хоутърнс и осъзна, че играе последниямач от своите 602 за Манчестър Юнайтед. 
    Според неговата лична оценка, дългослужилият десен бек е бил "много слаб" през първото полувреме срещу Уест Бромич Албиън, а след това Сър Алекс дори го замени.
    С изключителна честност, Невил пише в своята автобиография "Червен", че реалността го е застигнала в тоалетната на Дъ Хоутърнс. Неговата, изпълнена с трофеи и медали кариера на Олд Трафорд, е приключила. Месец след този сърцераздирателен момент, Невил обяви своето отказване от футбола. 
    В годините след това, Юнайтед имаше няколко различни футболисти, които оперираха по десния фланг на защитата, включително настоящия капитан Антонио Валенсия. Въпреки това, никой не успя да се превърне в дългогодишен заместник на Невил. Все още.
    Макар че е още рано, възможно е именно Диого Далот да бъде човекът, който ще поеме тази роля. Времето определено е на страната на португалеца, който е роден в Брага през 1999 г. Всъщност, роден е само 24 часа след като Невил и неговите съотборници си осигуриха мястото на полуфиналите в Шампионската Лига, след 1-1 срещу Интер в Италия.
    Сега има очаквания Далот да бъде така чакания заместник на Гари Невил по десния бек за следващото десетилетие. След пълния дебют на 19-годишния португалец при равенството 2-2 срещу Арсенал, мениджърът Жозе Моуриньо заяви: "Мисля, че Манчестър Юнайтед има десен бек за следващите десет години." 
    "Детето Диого беше фантастичен. Гари Невил вече сигурно си мисли, че Манчестър Юнайтед има десен бек за десет години, доста добър десен бек." 
    И след обещаващия си дебют, Далот, разбраемо, иска още. 
    "Щях да бъда много щастлив, ако бяхме спечелили, но се радвам, че записах първите си 90 минути във Висшата Лига и искам още", заяви Диого пред медиите след двубоя. 
    "За мен беше голямо постижение да играя срещу Арсенал. Трябва да се адаптирам, предвид отбора, в който вече играя, предвид мениджъра и предвид лигата. Но мисля, че мога да адаптирам играта си. Определено мога да настроя представянето си и да се установя." 
    "С помощта на съотборниците ми, треньора и фенове, мисля, че ще подобря играта си много. Жозе Моуриньо използва целия си опит и всичките си знания за играта спрямо всички нас, не само спрямо мен. Той е един от най-добрите мениджъри и за мен е сбъдната мечта да работя с него и да се уча от него." 
    "Вече съм готов да запиша поредица от мачове, ако мениджърът е готов да разчита на мен." 
    Далот премина в Юнайтед от отбора на Порто през лятото, но когато пристигна, имаше проблем с контузия в коляното. През септември дебютира за клуба в Шампионската Лига при успеха на Юнайтед с 3-0 над Йънг Бойс в Швейцария. След това записа и дебют на Олд Трафорд в мача за Карабао Къп срещу Дарби Каунти. 
    За съжаление, когато беше с младежки национален отбор на Португалия до 23 г. през месец октомври, получи нова травма. След нежеланата пауза, Далот се завърна в игра миналата събота, когато се появи като резерва срещу Саутхамптън в мач от Висшата Лига. Диого призна, че паузата заради контузиите не била толкова лоша, тъй като е имал възможността да се образова относно английския футбол. 
    "Следя Висшата Лига откакто се помня и да имам възмжността да гледам първо от трибуните, а след това и да се включа, беше страхотно преживяване за мен. Наистина ми се отрази чудесно." 
    "Това е най-доброто първенство в света. Интензивността и темпото на играта са толкова различни. Това е най-добрият футбол и аз трябва да се наслаждавам на подобно мачове (Юнайтед срещу Арсенал). Нямаше нерви. Трябваше да съм подготвен за тези двубои и за Висшата Лига. Бях доста уверен. Съотборниците ми помогнаха в това." 
    Чудесното владение на английски език също помага на Далот в новата му среда. 
    "Трябваше да бъда готов да дойда тук и да се установя, така че за мен беше важно да науча езика бързо и добре", заяви той. "Все още се уча, така че не е перфектен. Няколко години учих английски в училище, а и съм гледал филми." 
    Равенството с Арсенал не помогна особено на Юнайтед да постигне напредък в целта си да влезе в топ четири. Далот обаче вярва, че Червените Дяволи могат да постигнат целта си и да си осигурят класиране в Шампионската Лига. 
    "Лягаме и ставаме с идеята да влезем в топ четири", коментира младия португалец. "Сигурен съм, че ще го постигнем. Подобряваме играта си и се борим да постигнем нужните резултати. Мисля, че имаме подобрение." 
    "Като отбор трябва да развиваме всеки мач. Имаме дух и сме борбени, така че ще постигнем целта си." 
    "Мачът срещу Фулъм в събота е доста важен. Едно от нещата, които забелязах в Англия, е че няма лесен мач във Висшата Лига. Няма мач, в който можеш да се отпуснеш. Имаме нужда от точки, за да се изкачим в класирането." 
    ManUtd-Bulgaria.com
  25. Pepinka
    След като подписа с Манчестър Юнайтед, Диого Далот даде специално интервю за клубната телевизия MUTV. 
     
    Диого, добре дошъл в Манчестър Юнайтед. Какво е чувството да подпишеш с клуба? 
    Развълнуван съм от величината на клуба и се надявам да постигна велики неща тук. 
     
    Какво знаеш за клуба и какви са очакванията ти?
    Знам, че това е един от най-големите клубове в света. Невероятно е, че съм тук и се надявам да постигна много. 
     
    Ти си продукт на школата на Порто, голям клуб с традиции. Какво те научиха там?
    Израстнах в Порто. Те ми дадоха всичко. Това, което съм днес, е заради тях и беше много важно.
     
    Дебютира за клуба едва през февруари, но имаш доста опит на младежко ниво. Какво е чувството да спечелиш Европейското първенство до 17 г.?
    Мисля, че именно на Европейското първенство осъзнах, че мога да постигна много неща във футбола. Оттогава не спирам да подобрявам играта си и искам да продължа с развитието си. 
     
    Чувстваш ли се горд, че си първия португалец, който Жозе Моуриньо привлича в Манчестър Юнайтед?
    Да, хубаво е. Беше важно да взема това решение и се надявам да му помогна, защото знам, че той ще ми помогне да стана по-добър футболист. 
     
    Все още си тийнейджър, но този трансфер показвали ти, че мениджърът има вяра в теб, макар и толкова млад? 
    Да, но мисля, че възрастта не е чак толкова важна в съвременния футбол. Смятам, че ако работиш здраво и просперираш, можеш да се справиш с всичко. 
     
    Как би описал себе си като играч?
    Имам себе си за трудолюбив играч. Обичам да подобрявам играта си и да работя здраво. 
     
    Можеш ли да играеш и като ляв бек?
    Да. Предпочитам да бъда десен бек, но няма да има проблем, ако се наложи да играя и на друга позиция.
     
    Висшата Лига ще бъде нещо ново за теб. Но ти вече си играл на Анфийлд срещу Ливърпул и помогна да отбора си да запази чиста мрежа. Опиши ни това изживяване и запознат ли си със съперничеството ни с Ливърпул? 
    Беше невероятно. Това беше дебютът ми в Шампионската Лига. Само чувство, атмосферата, химна на Шампионската Лига. Беше много хубаво. 
     
    Развълнуван ли си от предстоящото предвизикателство във Висшата Лига? 
    Много. За мен това е едно от най-добрите първенства в света и се вълнувам, че ще играя тук. 
     
    Какви са краткосрочните ти цели и дългосрочните ти амбиции тук в Юнайтед? 
    Искам да помогна на клуба да постигне добри резултати и да печели, защото това е печеливш отбор. 
     
    Лятното турне ще ти помогне да опознаеш новите си съотборници, да играеш за Манчестър Юнайтед. Очакваш ли го нетърпение?
    Определено. Нямам търпение да се срещна с новите си колеги, с екипа и с треньорите.  
     
    Имаш ли послание към феновете на Манчестър Юнайтед?
    Бъдете сигурни, че ще дам най-доброто от себе си за този клуб и се надявам, че с това ще помогна да печелим. Това е най-важното.
     
    Адам Бат
    ManUtd.com
×
×
  • Create New...