Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

Pepinka

Root Admin
  • Брой мнения

    10690
  • Присъединил се

Новини публикувано от Pepinka

  1. Pepinka
    Оле Гунар Солскяер вярва, че ще видим повече голове от Антони Марсиал в идните седмици и месеци. 
    Нападателят на Юнайтед откри резулата при победа с 2-1 над Астън Вила в първия ден от новата 2021 година. Резултат, който помогна на Червените Дяволи да се изравнят по точки с лидера Ливърпул. 
    През изминалия сезон Марсиал отбеляза общо 23 гола във всички състезания, което го превърна в голмайстор на клуба за сезон 2019/20. 
    Настоящата кампания обаче е трудна за 25-годишния французин, който има отбелязани само пет гола, а попадението срещу Вила беше първото му на Олд Трафорд за 2020/21. Чудесното му изпълнение срещу Виляните обаче изпълни Оле Гунар Солскяер с оптимизъм, че нещата може да се обърнат. 
    "Обожавам подобен тип голове с глава", коментира мениджърът след края на срещата. "Голът беше хубав."
    "Антони ще подобри играта си. Ще става все по-добър. Имаше добри шансове този сезон, но просто им нужда от малко късмет, а головете ще дойдат. Срещу Вила видяхме по-добрата версия на Антони, по-уверената версия."
    Солскяер разкри, че е разговарял с французина относно формата му, но отново подчерта важността и качествата на дветката на Юнайтед. 
    "Имахме няколко разговора, разбира се", заяви Оле. "Говорихме за миналия сезон и колко важен е беше той за нас. Той ще бъде важен играч и през настоящата кампания. Формата на играчите е временна, но класата им е вечна. Мисля, че той е доказал, че е класен играч." 
    "Започва все повече и повече да навлиза във форма и съответно, ще става по-добър." 
    manutd.com
  2. Pepinka
    Оле Гунар Солскяер заяви, че е почувствал, че следващото препядствие за Манчестър Юнайтед в Шампионската Лига е "трябвало да бъде" Барселона.  
    Норвежецът вече се наслаждава на предстоящото си завръщане на стадиона, където отбеляза легендарния си гол във финала на ШЛ през 1999 срещу Байерн Мюнхен.
    "Да, трябваше да бъде Барселона", коментира Оле след жребия в петък. "Много мои приятели ми писаха, че тази година ще извървим пътя, заради моя номер 20, а и защото се навършват 20 години от онзи успех." 
    "Отиваме на Ноу Камп отново!" 
    Връщайки се към онзи двубой през '99 година, когато Юнайтед спечели Требъла, Оле заяви: "Това беше най-великата футболна вечер в живота ми. Разбира се, и за всички останали в отбора. Беше изумителна вечер." 
    "Страхотен стадион... и, разбира се, играхме с Барселона и в груповата фаза същия този сезон. И двата двубоя завършиха с резултат 3-3. Предстои ни чудесна среща." 
    "Искаме тези двубои срещу големите отбори", каза Солскяер. "Играхме два финала срещу тях през 2009 и 2011, а да не забравяме и полуфинала през 2008, когато Сколси вкара. Именно за такива двубои жадува клуба ни, а и нашите привърженици." 
    "Очакваме го с нетърпение." 
    ManUtd-Bulgaria.com
  3. Pepinka
    Не бях напълно сигурен, че ще играя в Англия, но когато взех решението, че ще го направя, за мен бе кристално ясно, че има само един отбор, за който бих играл.
    Юнайтед.
    Това е отборът, с който искам да блесна. Това е отборът, който ми харесва.
    Разбира се, винаги съм усещал Юнайтед. Човек, който не познава Юнайтед, не е чувал за футбол изобщо. Всеки, който познава футбола, знае за Юнайтед. Спомням си, че ги гледах, разбира се. Спомням си 1999 година срещу Байерн, този луд финал в Шампионска лига. Спомням си, че Теди Шерингам влезе и се разписа, Солскяер вкара и така загубиха трофея, за да го спечелят след няколко минути. Разбира се, не само през 1999 година, винаги съм следял внимателно Юнайтед. Имаше вълни след вълни на успех, които бяха запомнящи се, Фъргюсън доминираше във Висшата лига.
    И те винаги бяха в тези червени фланелки ...
    Помислих си: мога да нося тази фланелка много добре, защото не е прекалено тежка за мен.
    Преди Юнайтед играх за много големи отбори, където това напрежение се усеща. Трябва да се представяш на ниво, да показваш резултати или иначе някой друг ще дойде и ще свърши твоята работа.
    Но това ми харесва. Чувствам се комфортно в тези ситуации. Наслаждавам се на това, кара ме да се чувствам гладен, знаейки, че е необходимо, че трябва да се представям на ниво, че трябва да се подготвям и да се обучавам за това, и да бъда готов.
    Трябва да мислиш за всичко като едно цяло, а не само за нещо конкретно което води до друго. Ако се фокусираш върху едно, тогава се проваляш във всичко останало, защото това е съвкупност от много неща. Наистина се наслаждавам на това, защото ме кара да се чувствам на върха. Когато успееш при тези обстоятелства, чувството е още по-приятно.
    Да отида в Юнайтед беше нещо огромно за мен, а когато се присъединя към един клуб, аз се опитвам да окажа своето влияние. Това е важно, когато идваш в клуба с много воля, много глад за успехи, но в моя случай и с много очаквания и голям натиск върху мен самия. В тези моменти аз израствам, защото така искам да бъде, така ми харесва.
    Спомням си първия си мач за Юнайтед. Имахме приятелски мач срещу Галатасарай в Швеция.
    ОК, сега сте в моята страна. Започвам първия си мач с Юнайтед и след три минути стигнах до гол.
    Дори ако е просто приятелски мач, трябва да го направиш. Трябва да се приспособиш възможно най-бързо. Когато дойдеш в такъв голям клуб, не знам колко дълго биха могли да си позволят да бъдат търпеливи, за да се адаптираш. Трябва да се приспособиш възможно най-бързо. Така и се опитах да направя. Работех, опитвах се да правя нещата по моя си начин, все още свиквах с отбора, адаптирах се към философията на треньора и към клуба и нямах проблеми с тези неща, защото съм професионалист. Обичам да се старая, да следвам инструкции, в същото време обичам да правя нещата, в които знам, че съм добър и да се опитвам да помогна на отбора по най-добрия начин.
    Все пак всички се изказваха, мислейки, че знаят всичко.
    Моето предизвикателство бе възрастта на която пристигнах в Англия, когато всички казваха, че не съм достатъчно добър и всички тези глупости. Но на мен тези неща ми харесват, защото ме предизвикват, дават ми адреналин. След три месеца всички изядоха собствените си думи. Имах нужда от нови хейтъри, защото всички стари се превърнаха в мои нови фенове!
    О, а феновете на Юнайтед, между другото … те са невероятни. Не казвам това, защото играх за Юнайтед. Сега знам, защото бях на тяхна страна и познавам усещането, което те създават. Не е нужно да се подмазвам, но феновете са просто невероятни. Спомням си първия си мач във Висшата лига в Борнемут, вкарах и феновете пееха моята песен в продължение на 45 минути. След 20 минути аз бях като: момчета, моля, моята игра в момента не е на топ ниво. Изчакайте докато отново съм на върха, чакайте и ще видите! Но вътрешно чувството бе като: по дяволите, това е фантастично!
    Те наистина оцениха това, което направих и бяха благодарни. Това е най-доброто признание, което един футболист може да получи, защото когато направиш нещо и получиш този отговор от феновете, това е невероятно. Те са 50 процента от всичко, което правим. Представете си, че играете на празен стадион… няма да играете. „Олд Трафорд“ винаги бе пълен. Винаги. Феновете се появяваха във всеки гостуващ мач, винаги ни поддържаха.
    Когато получаваш тази подкрепа, това те кара да им даваш повече. Ние им дължахме това. Това ме предизвикваше  през целия сезон да спечеля трофеите, не само самия факт, че, разбира се, исках да ги спечеля.
    Спомням си как излязох на Уембли за финала на Купата на Лигата и видях червените фланелки навсякъде. И шумът… уау. Както вече казах, това те предизвиква още повече. Това те кара да играеш. Така в този ден вкарах два гола и спечелихме купата. Точно както казах и че ще направим.
    Където и да съм бил преди Юнайтед, аз печелех и за мен бе удоволствие това да се случи отново в Англия. Победата е в моето ДНК, трябва да спечеля - това е моят манталитет. Мразя да губя. Не съм лош губещ, но мразя да губи и обичам да печеля. Казах, че ще спечелим и спечелихме два големи трофея. Това говори само за себе си.
    Превод: Светлана Ненкова ( @Lanna)
    ManUtd-Bulgaria.com
  4. Pepinka
    Роджър Бърн е единият от първите двама футболисти които получиха прякора „Бебето на Бъзби”, като това прозвище беше измислено от пресата. Другият бе Джаки Бланшфлауър. И двамата правят дебюта си през сезон 1951/52.

    Предвид трудностите и кризата в отбора, мениджърският пост в Манчестър Юнайтед можеше да бъде оприличен на „изкачване на връх Еверест с боси крака”. 

    През 30-те години, отборът изпада на два пъти от Първа Дивизия (сегашна Висша Лига), и е много близо до банкрут. През 1941г., по време на Втората световна война, нацистките военно-въздушни сили бомбардират Олд Трафорд, и отборът премества домакинските си мачове на Мейн Роуд – стадионът на градския съперник Манчестър Сити. 

    На 19 февруари 1945г., Мат Бъзби застава на кормилото на Юнайтед. Бъзби се изправя пред голямо предизвикателство, но той вижда в разрушеният стадион шанс за ново бъдеще, създаване на Феникс от пепелта. 

    Родом от Белшил - градче в Шотландската област Ланаркшир, известна с мините си за каменни-въглища - Бъзби знае много добре стойността на тежкия труд, и разбира какви усилия трябва да положи. Съдбоносно се оказва и неговото познание както за живота и хората в Манчестър, така и за самият отбор – тъй като е играл в отбора на Манчестър Сити през сезон 1934, с който печели Купата на Англия. 

    След края на войната, Бъзби е желан за треньор от Ливърпул. Но той решава да продължи започнатото – да изгради отбор от млади и бързоноги момчета, играчи които да се превърнат в еталон за другите. Той е знаел много добре че трябва да разчита ма младото поколение - не само за постигане на успехи, но и за осигуряване на едно добро бъдеще на отбора. 
    Бъзби поема мениджърския пост от своя предшественик Уолтър Крикмър, който споделя вижданията му, и е готов да помогне. Крикмър преминава на длъжност Секретар на Клуба, и заедно с Бъзби успяват да създадат Manchester United Junior Athletic Club (MUJAC), като тази формация поставя началото на империята на Бъзби. 

    Бъзби успява да уреди два автобуса които да спират до офиса на Олд Трафорд.
    „Това бе малък офис, който по-скоро приличаше на стая за следобедна дрямка. Толкова успях да осигуря.” – спомня си Сър Мат. 
    Скоро след това назначава асистент - своят приятел и набор от военната служба Джими Мърфи - който поема Резервите, като отделя голямо внимание и на младежкия отбор. 
    След две години, упоритият труд на Бъзби е възнаграден – Юнайтед печелят първият си трофей от почти 40 години. Купата на Англия е спечелена през 1948г., след един много силен мач с атакуващ футбол, който донася победа над отбора на Блекпул, в който пък по него време играе една друга легенда на английския футбол – Стенли Матюс. 

    Следват две неуспешни години в Първа Дивизия, за да се стигне до първата титла – през 1952г. Но в отбора възрастовата граница вече е доста висока и е нужно подмладяване. Бъзби насочва вниманието си към клубната школа, като повиква в първия отбор неколцина младежи. 
    Роджър Бърн съвсем скоро се превръща в основен стълб в отбраната. Джаки Бланшфлауър се включва много добре в центъра, заедно с Марк Джоунс, като двамата са в основата на титлата през 1952г. След тях в отбора се налага и Еди Коулман, и „момчето в мъжко тяло” – Дънкан Едуърдс, който дебютира едва на 17-годишна възраст. 
    Превод: Gaffer
    ManUtd-Bulgaria.com
  5. Pepinka
    Тахит Чонг обяснява как подписването на нов договор с Манчестър Юнайтед означава всичко за него. 
    След като пристигна от Фейенорд на 16-годишна възраст, той записа 14 мача за първия отбор и се превърна в редовен член в отбора на Оле Гунар Солскяер през настоящия сезон. 
    Въпреки много спекулации в медиите относно бъдещето на холандеца, той остана концентриран върху играта си и с радост преподписа договора си с Червените Дяволи. 
    "Мисля, че това означва всичко за мен, наистина", коментира Чонг пред MUTV. "Идването ми тук като дете беше сбъдната мечта. Трябва да работя усърдно, ако искам да продължа да бъда тук и да играя за този клуб." 
    Относно спекулациите, той заяви: "По време на сезона, аз съм фокусиран върху футболната част. Каквото и да се пише, го оставям настрана и се концентрирам върху футбола, наистина. Но е хубаво, че най-накрая финализирахме нещата." 
    "Намирам се в клуба, в която ако работиш наистина здраво, ще получиш своята възможност. Тогава всичко зависи от теб и дали ще се възползваш. Смятам, че имаме мениджър, който вярва в младите играчи. В момента нещата са доста вълнуващи." 
    "Смятам, че клубът има чудесен план и е вълнуващо да следиш какво ще се случи в следващите години. Юнайтед върши чудесна работа с младите играчи. Винаги е бил клуб, който дава шанс на младежите. Годината беше прекрасна. Доверието, което мениджърът демонстрира към младите футболист е изключително", коментира Тахит. 
    До края на кампанията има още доста време и Чонг ще се постарае да остави следа. 
    "По време на тренировки, дори и ако съм с отбора на Резервите, искам да продължа да се подобрявам като играч и да стана възможно най-добър", заяви Чонг. "Имам още доста да поработя и всички в клуба вършат чудесна работата, за да ми помогнат."
    "В последните два мача бях доста близо до отбелязването на гол! В един момент определено ще се случи, най-важното е да работя усърдно и да помагам на отбора." 
    manutd.com
  6. Pepinka
    В статия за сайта MislqFUTBOL.com Пепа Запрянова ( @Pepinka) пише за въздействието на семейство Глейзър върху Юнайтед през 14-годишния период, в които те са собственици на клуба. 
    Трудно се започва статия за любимия клуб, която е с по-скоро песимистична нотка, отколкото с оптимистична. От доста време ми се иска да напиша нещо такова, но много дълго време отлагах. Винаги съм смятала, че Манчестър Юнайтед е един различен, специален клуб. Клуб, който има ясна идея за идентичността си и почита историята и традициите си. Клуб, който, въпреки че е една огромна империя с огромна фенска маса, си остава едно сплотено семейство. В последните години обаче изглежда, че клубът тръгна в различна посока. Посока, в която водеща сила са парите и приходите. Футболът и триумфът на терена, останаха далеч встрани.
    „Представянето на терена наистина няма особен ефект върху това, което можем да правим от комерсиална гледна точка.“
    Това са думи на изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд, по време на един от редовните му конферентни разговори с инвеститорите. Футболен Клуб Манчестър Юнайтед вече се превръща в бизнес клуб, финансова империя, чиято основна цел е генериранетона все повече и повече приходи, докато представянето на футболния терен и печеленето на трофеи не са от чак такова значение.
    Важните неща в последно време са как се развива Youtube канала на клуба или пък колко сваляния има приложението. Разбира се, живеем в ера, в която да си в Youtube, Facebook, Twitter и т.н. е нещо нормално, даже е странно, ако ги нямаш, но когато фокусът ти е изместен върху тях и не попада там, където трябва, то нещата не са наред. Да не говорим за множеството партньорски сделки, които клубът обявява. Те станаха толкова много, че аз лично спрях да ги броя. Един от последните е Ремингтън (Remington), които станаха „първият партньор за електротехника“ на клуба. Да не споменавам и за специалния брандиран трактор, когато Юнайтед подписа спонсорски договор с японската компания Янмар (Yanmar). Изведнъж клубът започна да бъде взиман на подбив, защото подписва повече партньорства, отколкото договори с нови футболисти.
    Семейство Глейзър разполагат със златна кокошка, която дори и да се представя зле на терена, продължава да генерира милиони. Затова и Уудуърд си позволява такива коментари, защото е напълно наясно каква мощ притежава Юнайтед от комерсиална гледна точка. Червените Дяволи може и да завършиха на шесто място във Висшата Лига през този сезон на цели 32 точки зад шампиона Манчестър Сити, но това няма да попречи в края на фискалната година, клубът да се похвали с рекордни приходи, които могат да надхвърлят 600 млн. паунда.
    Цялата статия може да прочетете на сайта на MislqFUTBOL.com.
  7. Pepinka
    Манчестър Юнайтед победи Борнемут с 5-2 на Олд Трафорд в мач от 33-тия кръг на Висша Лигата. 
    Мейсън Грийнууд отбеляза два гола, а с по един се отчетоха Маркъс Рашфорд от дузпа, Антони Марсиал и Бруно Фернандеш. Попаденията за Борнемут бяха на дело на Джуниър Станислас и Джошуа Кинг от дузпа.
    Борнемут изненадващото поведе в резултата в 15-ата минута, когато при първата си по-сериозна атака Станислас прокара топката между краката на Хари Магуайър и с прецизен удар от записа първия си гол за сезона.
    В 29-ата минута обаче Манчестър Юнайтед изравни. Бруно Фернандеш намери 18-годишният Мейсън Грийнууд, който с топовен изстрел с левия крак прониза Аарън Рамсдейл. 
    В 35-ата минута защитник на Борнемут игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на Юнайтед. Маркъс Рашфорд бе точен от бялата точка и изведе Червените Дяволи напред в резултата.
    Малко преди почивката между двете полувремена Антони Марсиал отбеляза трети гол във вратата на Черешките, след много красиво фалцово изпълнение от границата на наказателното поле.
    Второто полувреме отново започна по-добре за Борнемут и те намалиха в 50-ата минута чрез бившият играч на Юнайтед Джошуа Кинг, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на резервата Ерик Байи.
    Само четири минути по-късно Мейсън Грийнууд отново събра погледите на всички и възстанови преднината от два гола на Юнайтед, след много красиво изпълнение.
    В 59-ата Бруно Фернандеш вкара петия гол за възпитаниците на Оле Гунар Солскяер директно от пряк свободен удар. 
    В последния половин час на срещата играта продължи да бъде изключително открита, но нов гол не падна.
    Манчестър Юнайтед 5-2 Борнемут
    0-1 Джуниър Станислас 15'
    1-1 Мейсън Грийнууд 29'
    2-1 Маркъс Рашфорд 35'
    3-1 Антони Марсиал 45"
    3-2 Джошуа Кинг 50'
    4-2 Мейсън Грийууд 54'
    5-2 Бруно Фернандеш 59'
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф (Байи 46'), Шоу; Матич (Фред 67'), Погба, Фернандеш; Марсиал (Мата 80'), Грийнууд (Джеймс 75'), Рашфорд (Игало 80').
     Рамсдейл; Смит (Стейси 77), Аке, Кели, Рико; Бруукс (Груневелд 46'), Куук (Уилсън 66'), Лерма, Станислас (Гослинг 66'), Соланке (Билинг 66'), Кинг.
    gong.bg
     
     
  8. Pepinka
    Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Рочдейл в третия кръг на Карабао Къп. 
    Рочдейл, които се подвизават в Лига Едно, победиха Карлайл Юнайтед във втория кръг на турнира. 
    Юнайтед и Дъ Дейл са се срещали само веднъж в историята. През 1986 г. голове на Марк Хюз и Франк Стейпълтън носят победата с 2-0 на Червените Дявли в мач от ФА Къп. 
    Мачовете от третия кръг на Купата на Лигата ще се играят в седмица започваща на 23 септември. Очаква се Юнайтед да играе своя двубой на 25 септември (сряда), но потвърждението на датата ще бъде скоро. 
    ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ ЗА КАРАБАО КЪП
    Уулвс - Рединг
    Оксфорд Юнайтед - Уест Хам Юнайтед
    Уотфорд - Суонзи Сити
    Брайтън - Астън Вила
    Шефийлд Юнайтед - Съндърланд
    Колчестър Юнайтед - Тотнъм Хотспър
    Портсмут - Саутхамптън
    Бъртън Албиън - Борнемут
    Престън Норт Енд - Манчестър Сити
    Милтън Кийнс Донс - Ливърпул
    Манчестър Юнайтед - Рочдейл
    Лутън Таун - Лестър Сити
    Челси - Гримзби Таун/Макълсфийлд Таун
    Шефийлд Уензди - Нотингам Форест
    Кроули Таун - Стоук Сити
  9. Pepinka
    Манчестър Юнайтед постигна победа с 2-1 срещу Уотфорд в 32-рия кръг на Висшата Лига и се завърна на четвъртото място. 
    Головете за Червените Дяволи реализираха Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, а попадението за Стършелите бе дело на Абдулай Дукуре. 
    Юнайтед започна двубоя нервно, предоставяйки инициативата на гостите в първите минути. В това време Уотфорд отправи четири изстрела по посока вратата на Давид де Хе, който трябваше да се намесва при удара на Перейра. 
    Въпреки добрата игра на Стършелите, Юнайтед успя да откри резултата в 28-та минута. Люк Шоу спечели топката пред наказателното си поле, бързо напредна към центъра и изведе Маркъс Рашфорд по прекрасен начин. Младият нападател овладя топката и мигновено я оплете в мрежата на Фостър, вкарвайки десетия си гол във Висшата Лига за сезона. 
    През второто полувреме Уотфорд продължи да бъде по-активният отбор, но 72-та минута възпитаниците на Хави Гарсия получиха втори гол. Андреас Перейра намери Джеси Лингард по крилото, който центрира в наказателното поле, където Марсиал засече топката. Първият изстрел на французина бе отразен от Фостър, но при добавката нямаше грешка.
    В заключителните минути на срещата Стършелите все пак стигнаха до гол. Абдулай Дукуре бе автор на попадението, което допринесе за нервните последните минути на Олд Трафорд. 
    Юнайтед: Де Хеа; Йънг, Джоунс, Смолинг, Шоу; Ерера (А. Перейра 62), Матич, Погба; Мата (Лингард 62), Рашфорд, Марсиал (Рохо 76). 
    Уотфорд: Фостър; Янмаат (Фемениа 55), Бритос, Кабаселе, Масина, Капу (Съксес 82), Дукуре, Перейра, Деулофеу (Грей 73), Дийни. 
  10. Pepinka
    Тахит Чонг преподписа договора си с Манчестър Юнайтед и ще остане на Олд Трафорд до юни 2022 с опция за още една година. 
    Холандецът се присъедини към Академията на Юнайтед през 2016 година и има записани 14 мача за първия отбор. 
    Чонг заяви: "Когато се присъединих към Манчестър Юнайтед като младеж, това беше сбъдната мечта. Изпитвам истинска чест всеки път, когато облека червената тениска и представлявам този клуб. Работя много усилено, за да подобря играта си и знам, че това е точното място за моето развитие." 
    "Възможността да се уча от мениджъра, треньорския му екип и играчите е прекрасна. Радвам се, че подписах нов договор и съм истински благодарен за възможността да бъда тук в следващите години." 
    Оле Гунар Солскяер заяви: "Тахит работи много здраво всеки ден и се подобрява. Представянето му този сезон, независимо дали е за първия отбор или за Резервите, е свидетелство за неговата упорита работа, всеотдайност и характер. Доволни сме от неговия прогрес, откакто излезе от Академията, и определено ще продължим да развиваме таланта му." 
    "Тахит има голям потенциал, предвид възрастта му, способностите му и работната му етика. Можем да видим, че има светло бъдеще в Манчестър Юнайтед." 
    manutd.com
  11. Pepinka
    Отборът до 18 г. се класира за финала на Младежката ФА Къп за пръв път от 2011 година, след победа с 3-0 на Уулвърхамптън. 
    Голове на Чарли МакНийл и Алехандро Гарначо осигуриха успеха за младите Дяволи на Олд Трафорд. Във финалния сблъсък Юнайтед ще се изправи срещу победителя от двубоя между Нотингам Форест и Челси. 
    За да стигнат да финалния сблъсък младите Дяволи победиха Скънторп Юнайтед, Рединг, Евертън, Лестър Сити и Уулвс в полуфинала. 
    Юнайтед е най-успешният клуб в Младежката Купа със спечелени общо 10 трофея. Последният успех на клуба в турнира беше преди 11 години, когато играчи като Пол Погба и Джеси Лингард бяха част от Отбора до 18 г. 
     
  12. Pepinka
    Бившият нападател на Тотнъм Мидо заяви пред Sky Sports, че "Моуриньо знае, че това е последният му сезон в Манчестър Юнайтед".
    Според Мидо Жозе Моуриньо повтаря същите грешки, които допусна в края на престоите си в Челси и Реал Мадрид. 
    Бившият египетския национал вярва, че португалският мениджърът на Юнайтед не си помага като критикува играчите си публично и по този начин им дава причина да не играят за него. 
    Мидо твърди, че когато четирима или петима играчи не се представят на ниво, то тогава вината е в мениджъра. 
    "Мисля си, че Моуриньо има проблем с разбирането на новото поколение", коментира Мидо пред Sky Sports News. 
    "Ако сега излезеш и публично критикуваш младите момчета, те ще бъдат плахи. Те имат нужда от някой, който да ги защитава пред медиите, дори и да играят зле." 
    "Сигурен съм, че играчите не са щастливи. Ако мениджърът ти излезе и те критикува публично пред медиите, това е най-лошото. Това не му помага. Това го уби в Челси - точно затова клубът се отказа от него." 
    "Направи същото и в Мадрид в края на престоя си. И ето, че сега го прави отново." 
    "Не мога да разбера защо Алексис Санчес не играе добре. Вярвам във футбола и ако имаш четирима или петима играчи, които не играят добре, то проблемът е в мениджъра." 
    Бившият нападател също така твърди, че Моуриньо вътрешно знае, че времето му в Манчестър Юнайтед е към края си, защото при него има тенденция да не прекарва повече от три години в клуб. 
    "Смятам, че Моуриньо знае, че това е последния му сезон в Манчестър Юнайтед. Моуриньо не остава на едно място повече от три години. Никога не го е правил." 
    "Ако погледнете към Интер или към другите клубове, в които е бил. Мисля, че само в Челси прекара повече от три години." 
    ManUtd-Bulgaria.com
  13. Pepinka
    Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че отборът трябва да се фокусира върху предстоящите си мачове, след загубата в първия двубой от новия сезон. 
    Паскал Грос отбеляза два гола за Чайките през първото полувреме, докато Алексис МакАлистър си отбеляза автогол. 
    Бруно Фернандеш и дебютантите Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинез пропиляха добри шансове за Червените Дяволи, но сега е време вниманието да се насочи към следващия мач срещу Бренфорд. 
    "Определено съм разочарован", коментира тен Хаг. "Разбира се, че имахме други очаквания, но се случват и такива неща. Те са част от процеса. Ще отнеме време, но ще работим много здраво."
    "Не става въпрос за защитата. Защитавахме се като отбор, но направихме грешки при подаванията в полузащита, които бяха ненужни. Трябва да подобрим организацията, защото именно заради лоша организация бяхме наказани." 
    "През второто полувреме бяхме по-добре в полузащита - с Кристиан Ериксен по-назад и с Роналдо напред. След това създадохме положения, Маркъс Рашфорд имаше две чудесни възможности, но за съжаление не успяхме да се възползваме за 2-2." 
    Относно формата на Кристиано Роналдо, босът заяви: "Трябва време. Не може да форсираме нещата, но този двубой ще му помогне. Минутите, които записа днес, след което имаме цяла седмица. В следващия мач ще е по-добре." 
    "Целта ни си остава същата. От самото начало знаех, че ще е трудно да се конструира и да се разработи. Това отнема време, но също така знам, че на тази работа нямаше много време. Трябва да постигаш резултати." 
  14. Pepinka
    Манчестър Юнайтед започна ударно новия сезон, след като разгроми Челси с 4-0 на Олд Трафорд. 
    Маркъс Рашфорд отбеляза два гола, а Антони Марсиал и новото попълнение Даниел Джеймс добавих по едно попадение. 
    Новите попълнения Арън Уан-Бисака и Хари Магуайър направиха дебюти за Манчестър Юнайтед, започвайки като титуляри, докато новото уелско крило Даниел Джеймс се появи като резерва. Сред резервите беше и 17-годишната надежда Мейсън Грийнууд. 
    Първата опасност в мача дойде в четвъртата минута на срещата. Тогава Челси пресираха дълбоко Юнайтед, а Матео Ковачич открадна топката пред погледа на Скот МакТоминей и комбинира с Тами Ейбрахам. Английският нападател не се посвени и отправи мощен удар към вратата на де Хеа, но топката се отби в десния страничен стълб Червените Дяволи.
    В седмата минута на дуела Курт Зума без малко да „подари” гол за домакините. Френският бранител получи пас по земя и искаше да подаде успоредно за Жоржиньо, но пасът беше безкрайно крив. Топката стигна до Антони Марсиал, който стреля без подготовка, а Кепа Арисабалага улови топката. Три по-късно Сесар Аспиликуета пусна успореден пас по земя за Ейбрахам, но топката дойде дълга за стрелеца и опасността приключи. Челси направи бързо нападение през средата, а топката стигна в Мейсън Маунт. Младият офанзивен играч стреля силно с десния крак, но право в обсега на Де Хеа, който улови.
    В 17-ата минута Курт Зума пдопусна нова грешка в защитата, който донесе и дузпа за Манчестър Юнайтед. Френският бранител препъна Маркъс Рашфорд в наказателното поле, за да може Антъни Тейлър да посочи непоколебимо бялата точка. Лично Рашфорд се зае с изпълнението, пращайки хладнокръвно топката в горния десен ъгъл на Кепа. 
    В 31-ата минута Рос Баркли сбърка пас при изнасяне на топката, а МакТоминей открадна топката и пусна веднага за Марсиал. Френското острие на Юнайтед стреля с десния крак, но право в Кепа. Миг по-късно Баркли видя вдясно Мейсън Маунт, който можеше да стреля, но реши да подава, но пасът беше ужасяващо неточен и опасността привърши. 
    Десет минути преди края на първата част Рос Баркли получи топката в половината на Юнайтед и отправи силен удар от средна дистанция, но не намери очертанията на вратата.
    В 39-ата минута Сините създадоха опасно нападение с бързи пасове по земя. Педро видя вляво Рос Баркли, който премина край Линдельоф и стреля с левия крак, но де Хеа изби с крак. Топката стигна до Жоржиньо, който бе на дъгата на наказателното поле и стреля веднага, но топката бе блокирана от бранител на Юнайтед. 
    В 40-ата минута левият бек на Челси Емерсон Палмиери бе оставен непокрит в наказателното поле на Червените Дяволи. Виктор Линдельоф увисна при центрирането, а Емерсон стреля мощно към вратата, но топката се отби в напречната греда.
    Шест минути след старта на второто полувреме Челси направи добро разиграване, а топката стигна до Педро Родригес. Испанският офанзивен играч отправи удар с левия крак, но топката отиде в ъглов удар след намеса на бранител на Юнайтед. 
    В 56-ата минута топката бе доставена след центриране отдясно в наказателното поле на Червените Дяволи, но Баркли се размина с това да играе с глава. Тя пое към левия фланг, където бе Емерсон. Бразилецът отправи мощен диагонален шут, ала боксирането на Де Хеа бе достатъчно, за да спре моментът пред вратата му.
    В 65-ата минута след натиска на Челси дойде стихийна контраакция за Юнайтед. Маркъс Рашфорд пое от собствената си половина и сви вдясно за Джеси Лингард, но неточно. Все пак Лингард я стигна и продължи към Перейра, който достави страхотно центриране отдясно между линията на вратаря и защитата, където бе Антони Марсиал. Френското острие отправи удар отблизо и през заставането на Кепа удвои преднината на Червените Дяволи. 
    Секунди след втория си гол, Юнайтед открадна топката в средата на терена, а Пол Погба с дълъг пас я изпрати зад отбраната на Челси. Там бе Рашфорд, който овладя и с кинжален удар направи резултата класически.
    В 81-та минута влезлият като резерва Даниел Джеймс, вкара дебютното си попадение за Юнайтед, а момчетата на Оле Гунар Солскяер вече водеха с четири гола. Пол Погба отново бе замесен в попадение, след като се впусна на мощен рейд през средата. Френският халф видя вдясно Джеймс, който залъга, че ще стреля, но при втория опит прати топката във вратата на Кепа, след като тя рикошира и в крака на Емерсон.
    Мейсън Маунт отправи опасен удар в 85-ата минута, но блестящ рефлекс на Давид де Хеа предотврати гол за Челси и така Юнайтед се поздрави с успех на старта на Висшата Лига. 
    Манчестър Юнайтед 4-0 Челси
    1-0 Маркъс Рашфорд 18 (д)
    2-0 Антони Марсиал 65
    3-0 Маркъс Рашфорд 66
    4-0 Даниел Джеймс 81
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу; МакТоминей, Погба, Перейра; Лингард, Марсиал, Рашфорд
    Челси: Кепа, Аспиликуета, Зума, Кристенсен, Емерсон; Жоржиньо, Баркли, Kовачич; Маунт, Педро, Ейбрахам
    gong.bg
  15. Pepinka
    Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Клуб Брюж в 16-финалите на Лига Европа. 
    Първият мач ще се играе в Белгия, а реваншът ще бъде на Олд Трафорд. 
    В момента отборът на Филип Клемент се намира на върха на белгилското първенство с осем точки преднина пред Ройъл Антверп и с мач по-малко. 
    След като завършиха на първо място в група L пред АЗ Алкмаар, Партизан Белград и Астана, Оле Гунар Солскяер и момчетата му ще искат да повтарят случилото се през сезон 2016/17, когато Юнайтед триумфира в Стокхолм, след като победи Аякс с 2-0 на финала.
    Юнайтед и Брюж се сращнах и през сезон 2015/16 в квалификациите за Шампионската Лига, когато момчетата на Луи ван Гаал спечелиха с общ резултат 7-1. 
    Предстоящите двубои между двата клуба ще се състоят на 20 и 27 февруари 2020 г. 
    Пълният жребий:
    Уулвс - Еспаньол
    Спортинг Лисабон - Истанбул Башакшехир
    Хетафе - Аякс
    Байер Леверкузен - Порто
    Копенхаген - Селтик
    Клуж - Севиля
    Олимпиакос - Арсенал
    АЗ Алкмаар - Линц
    Клуб Брюж - Манчестър Юнайтед
    Лудогорец - Интер
    Айнтрахт Франкфурт - Ред Бул Залцбург
    Шахтьор Донецк - Бенфика
    Волфсбург - Малмьо
    Рома - Гент
    Рейджърс - Брага
    Финалът на Лига Европа ще бъде на 27 май в Гданск, Полша. 
  16. Pepinka
    Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2-0 в манчестърското дерби на Олд Трафорд. 
    Головете за Червените Дяволи отбелязаха Антони Марсиал през първото полувреме и Скот МакТоминей в добавените минути на срещата. 
    Двубоят започна с териториален натиск на Сити, които в първите няколко минути стигнаха до два поредни корнера, които обаче не донесоха притеснения за Давид де Хеа.
    В 10-ата минута дойде и първата реална голова възможност в мача, която бе на сметката на Гражданите. Люк Шоу направи коварна грешка, след като бе преследван от Серхио Агуеро и позволи на аржентинеца да му отнеме. Агуеро напредна много добре и комбинира с Фил Фоудън. Англичанинът от своя страна намери Стърлинг на противоположния фланг, той овладя и след един финт стреля фалцово с десния крак, но Де Хеа изби в корнер.
    Три минути по-късно Агуеро преодоля Хари Магуайър, прокарвайки топката между краката му, но в последния момент Неманя Матич притича и изби коженото кълбо в ъглов удар.
    Отговорът на Червените Дяволи дойде в 16-ата минута, когато Даниел Джеймс бе изведен на отлична позиция от новата звезда на тима Бруно Фернандеш. Крилото на домакините стреля по диагонала, но право в обсега на Едерсон, който нямаше проблеми да отрази и да улови топката.
    В средата на първата част Отаменди извърши фаул пред наказателното поле на своя тим срещу Даниел Джеймс, което доведе до пряк свободен удар в полза на домакините. С изпълнението му се нагърби Фернандеш, който обаче стреля в стената.
    Домакините все пак успяха да нанесат своя удар точно след половин час игра. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер реализираха страхотен гол, въпреки че основната вина за попадението на Червените Дяволи бе на вратаря на Сити Едерсон.
    След заучено изпълнение на свободен удар пред пеналта на гостите, Бруно Фернандеш копна технично топката зад стената, където дебнеше Антони Марсиал. Нападателят показа истинско майсторство, стреляйки от въздуха в близкия ъгъл на вратата. Едерсон докосна топката, но не успя да спре силния шут на Марсиал.
    Няколко минути преди почивката дойде и една от най-спорните ситуации в срещата. Фред проби много добре и навлезе в наказателното поле, където след съприкосновение с Отаменди се строполи на земята. Реферът Майк Дийн действа мигновено и вдигна жълт картон за симулация на Фред. Телевизионните повторения обаче показаха, че Отаменди наистина рита крака на футболиста на Манчестър Юнайтед. Въпреки споровете обаче, в този случай не бе използвана системата за видеоарбитраж.
    Второто полувреме започна силно за Сити, чийто тим дори успя да реализира гол чрез Серхио Агуеро, но той бе отменен след намесата на ВАР. Аржентинецът бе с милиметри зад отбраната на Юнайтед след пас на Рахийм Стърлинг и след преразглеждане на ситуацията, Майк Дийн отмени попадението.
    В ответната атака Едерсон бе на косъм да подари второ попадение на Юнайтед, след като не успя да отиграе добре една върната към него топка. В крайна сметка този път късметът покри бразилеца и резултатът се запази непроменен.
    С напредване на времето натискът на гостите се увеличаваше, докато футболистите на Оле Гунар Солскяер предимно действаха на контраатака. При една от тях Даниел Джеймс бе много близо до попадение, но ударът му по диагонала бе отразен от Едерсон, който успя да избие в корнер.
    Четвърт час преди края Сити имаше страхотна възможност да изравни резултата, но два последователни пропуска на Стърлинг и Жезус предотвратиха това. Първо англичанинът не успя да засече добре прострелно центриране отдясно, а при добавката ударът на Жезус бе отразен от Де Хеа.
    Търпеливата игра на Манчестър Юнайтед бе възнаградена в шестата минута на добавеното време, когато Скот МакТоминей се възползва от много лошо подаване на вратаря на Гражданите и с прехвърлящ удар от близо 40 метра оформи крайния резултат.
    С победата Манчестър Юнайтед се върна на петото място в класирането с 45 точки, като изостава само на 3 от четвъртия Челси и на 5 зад третия Лестър.
    Манчестър Сити пък остава на второ място в класирането на 25 точки зад водача Ливърпул и още в края на идната седмица Англия може да има нов шампион.
    Манчестър Юнайтед 2-0 Манчестър Сити
    1-0 Антони Марсиал 30'
    2-0 Скот МакТоминей 90+6
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Шоу,  Уан-Бисака, Матич, Фред, Уилямс (Баий 78'), Бруно Фернандеш (Игало 88'), Джеймс, Марсиал (МакТоминей 78')
    Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Отаменди,  Фернандиньо,  Зинченко (Менди 78'), Бернардо Силва (Марез 69'), Родри, Гюндоган, Фоудън, Агуеро (Жезус 59'), Стърлинг
    gong.bg
  17. Pepinka
    Манчестър Юнайтед пребори градския си съперник Сити с 2-1 в дербито на Манчестър. 
    Головете за Юнайтед бяха дело на Маркъс Рашфорд от дузпа и на Антони Марсиал, а Николас Отаменди се разписа за Гражданите. 
    Оле Гунар Солскяер направи две промени в състава на Червените Дяволи. Люк Шоу започна като титуляр за сметка на Ашли Йънг, а Антони Марсиал се завърна в тима, оставяйки Мейсън Грийнууд на пейката.
    Срещата стартира в яростно темпо, а първият шанс бе на сметката на Юнайтед. В третата минута Марсиал задържа топката вляво и проби навътре, за да последва пас към Даниел Джеймс. Уелсецът отправи силен удар, ала Едерсон изби топката. Полека-лека Манчестър Сити наложи териториален натиск, но опасности пред вратата на Давид де Хеа нямаше. Марсиал имаше шанс да открие резултата в деветата минута, но Едерсон с крак отрази удара.
    Опасностите пред вратата на Гражданите продължиха. След четвърт час игра Марсиал обстрелва диагонално вратата на Сити, но стражът Едерсон за пореден път боксира топката. След 20 минути игра Бернардо Силва удари в единоборство в лявото бедро Маркъс Рашфорд. Нападателят на Червените Дяволи падна, а Антъни Тейлър посочи бялата точка след намесата на ВАР, макар че първо решение не дойде веднага. Маркъс Рашфорд застана зад топката и с удар в десния ъгъл откри резултата. 
    В 25-ата минута гостите организираха брилянтна контраакция, след което топката попадна в Рашфорд, но ударът на английския национал профуча край левия страничен стълб на Едерсон.
    След 29 минути игра хората на Оле Гунар Солскяер вече водеха с два гола. Марсиал и Дан Джеймс комбинираха през четирима футболисти на Сити, а французинът отправи изстрел с левия крак, а топката, с помощта на левия стълб, се оплете в мрежата на Едерсон. 
    Сити заигра с още по-сериозно темпо след допуснатия втори гол, а Давид Силва атакува вратата на Давид Де Хеа в 34-ата минута, но испанецът улови топката.
    В 38-ата минута Кевин Де Бройне центрира фантастично отдясно за Габриел Жезус, който бе заел позиция между двамата централни бранители на гостите. Бе отправен удар с глава, но безкрайно неточен. Две по-късно Де Бройне имаше шанс да намали резултата от фаул, но топката профуча над напречната греда на де Хеа.
    В добавеното време на първата част Кайл Уокър центрира топката отдясно, а тя срещна ръката на правещия шпагат халф на Юнайтед - Фред. Бразилецът бе прибрал дясната си ръка и след консултацията с ВАР стана ясно, че наказателен удар не може да бъде отсъден, въпреки че Хосеп Гуардиола спори със съдията доста дълго време.
    Втората част стартира силно за Гражданите, които наложиха здрав натиск срещу Манчестър Юнайтед. В 49-ата минута Анхелиньо комбинира по земя вляво за Давид Силва. Той, от своя страна, преодоля Скот МакТоминей и отправи удар с левия крак, но топката отлетя в трибуните на Етихад.
    В 55-ата минута защитата на Юнайтед действа безобразно при изнасяне на топката и добре, че беше Виктор Линдельоф, за да предотврати гол във вратата на Червените Дяволи.
    В 61-ата минута пък Рахийм Стърлинг направи рейд по продължението на терена в наказателното поле на Юнайтед и можеше да отправи удар на няколко пъти, но вместо това позволи Уан-Бисака да му бутне топката в ъглов удар. 
    В 64-ата минута Де Бройне подаде на дъгата за Родри, а испанецът отправи свирепо силен изстрел, за да може де Хеа да направи чудесно спасяване.
    Юнайтед също имаше своите възможности и през втората част и в 67-ата минута Едерсон направи поредно спасяване след блестяща контраатака и удар на Джеси Лингард. 
    В 73-ата минута Давид Силва отклони назад с глава след ъглов удар, а Николас Отаменди намери топката, но за негово съжаление, тя премина край левия страничен стълб на де Хеа.
    Манчестър Сити успя да намали резултата в 85-ата минута. Тогава домакините центрираха от корнер, а Отаменди засече топката и наказа грешното излизане на Давид Де Хеа. 
    Гражданите наложиха здрав натиск, но стражът на Червените Дяволи направи едно спасяване след удар на Де Бройне, но до други опасности не се стигна, което прати трите точки към Олд Трафорд.
    Манчестър Сити: Едерсон; Уокър, Стоунс (Отаменди 59), Фернандиньо, Анхелиньо; Родри (Гюндоган 86), Давид Силва, Де Бройне; Бернардо (Марез 64), Стърлинг, Жезус
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу (Йънг 88); МакТоминей, Фред, Джеймс, Лингард (Туанзебе 88); Рашфорд, Марсиал (А. Перейра 73)
    gol.bg
  18. Pepinka
    Висшата Лига обяви програмата за сезон 2019/20 и Манчестър Юнайтед ще започне новата кампания срещу Челси у дома. 
    Червените Дяволи ще посрещнат Сините в неделя, 11 август, от 18:30 ч., като това ще бъде първият път от сезон 2004/05, когато двата клуба ще се изправят един срещу друг в първия ден на кампанията. 
    Първото гостуване за сезона ще бъде в Мидландс на Уулвърхамтън Уондърърс на 17 август. 
    Сблъсъците с Ливърпул ще бъдата съответно на 19 октовмри на Олд Трафорд и на 18 януари на Анфийлд. 
    Манчестърските дербита ще бъдат в началото на декември на Етихад и в началото на март в Театъра на мечтите. 
    Юнайтед ще завърши сезона с гостуване на Лестър Сити в неделя, 17 май. 
    Пълната програма:
    Август
    11 – Челси (Д)
    17 – Уулвърхамтън Уондърърс (Г)
    24 – Кристъл Палас (Д)
    31 - Саутхамптън (Г) 
    Септември
    14 – Лестър Сити (Д)
    21 – Уест Хам Юнайтед (Г)
    28 – Арсенал (Д) 
    Октомври
    5 – Нюкасъл Юнайтед (Г)
    19 – Ливърпул (Д)
    26 – Норич Сити (Г)
    Ноември
    2 – Борнемут (Г)
    9 – Брайтън и Хоув Албиън (Д)
    23 – Шефийлд Юнайтед (Г)
    30 - Астън Вила (Д) 
    Декември
    3 – Тотнъм Хотспър (Д)
    7 – Манчестър Сити (Г)
    14 – Евертън (Д)
    21 – Уотфорд (Г)
    26 – Нюкасъл Юнайтед (Д)
    28 – Бърнли (Г)
    Януари
    1 – Арсенал (Г)
    11 – Норич Сити (Д)
    18 – Ливърпул (Г)
    21 – Бърнли (Д)
    Февруари
    1 – Уулвърхамтън Уондърърс (Д)
    8 – Челси (Г) (мачовете ще се играят на 8 или 15 февруари)
    22 – Уотфорд (Д)
    29 – Евертън (Г)
    Март
    7 – Манчестър Сити (Д)
    14 – Тотнъм Хотспър (Г)
    21 – Шефийлд Юнайтед (Д)
    Април
    4 – Брайтън и Хоув Албиън (Г)
    11 – Борнемут (Д)
    18 – Астън Вила (Г)
    25 – Саутхамптън (Д)
    Май
    2 – Кристъл Палас (Г)
    9 – Уест Хам Юнайтед (Д)
    17 - Лестър Сити (Г)
    *Очакват се промени в програмата, когато Sky Sports, BT Sport и Amazon Prime обявят мачовете за пряко излъчване. 
    manutd.com
  19. Pepinka
    Бившият футболист на Юнайтед Джон О'Шей обяви, че слага край на спортната си кариера на връх 38-мия си рожден ден. 
    В момента О'Шей носи екипа на отбора от Чампиъншип Рединг, като дори бе резерва при гостуването на Кралските поданици на Олд Трафорд за двубоя от ФА Къп през януари. 
    Шийзи е универсален защитник, който е играл на всички позиции в Юнайтед, включително и като вратар при една чудесна победа над Тотнъм през февруари 2007, когато Едвин ван дер Сар получи контузия. Бившият национал на Република Ирландия се е подвизавал и като нападател в някои случаи. Той е продукт на академията на Юнайтед, като спечели пет шампионски титли, едва ФА Къп, две Купи на Лигата, четири Къмюнити Шийлд и през 2008 Шампионската Лига и Световна клубна купа. 
    Верен служител под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън, О'Шей напусна Олд Трафорд през 2011, когато се присъедини към бившия капитан на Юнайтед Стив Брус в Съндърланд. Там той прекара седем сезона преди да напусне Стейдиъм ъф Лайт посока Рединг през миналия сезон. 
    о, Шийзи 
     
  20. Pepinka
    Оле Гунар Солскяер призна, че е затруднил играчите си, след като е направил цели девет промени в състава, но е доволен, че тимът се е класирал за четвъртия кръг на ФА Къп. 
    Серхио Ромеро не допусна гол, а попаденията на Хуан Мата от дузпа и на Ромелу Лукаку донесаха победа срещу Рединг на Олд Трафорд.  
    "Мачът беше труден, но победа с 2-0 и чиста мрежа е добре", заяви Оле. "Усложних малко нещата за нас, защото винаги е трудно, когато направиш девет промени и пуснеш играчи, които не са играли заедно. Предвид това, се радвам, че продължаваме в следващия кръг. Работим заедно всеки ден и сме наясно, че имаме нужда да подобрим физическото си състояние, както и да поработи върху връзките между играчите. Днес пуснах футболисти, които не са играли заедно и успяхме да победи, така че това е добре." 
    Относно представянето на Рединг, Солскяер заяви: "Анализирахме ги, знаехме, че ще ни предложат сериозен тест и мога да кажа, че играха добре. Имат няколко добри играчи и ни накараха да се потрудим за владението на топката. Когато притежавахме топката, обаче, бяхме доста разточителни, знаем това. Говорихме си, че трябва да подобрим доста неща." 
    Солскяер заяви, че е бил уверен относно отсъдената дузпа. 
    "От мястото, където бях, беше очевидно, че това е дузпа. Нямах нужда от ВАР. Но те проверяваха за засада, затова го използваха. Поздравления за Хуан, който успя да си извоюва дузпата, а след това и да я реализира чудесно." 
    "Лукаку продължава да подобрява представянето си. Получи малка почивка около Коледа и сега започва да възвръща физическото си състояние. Имаше нужда от тези 90 минути. Получи страхотен пас от Алексис и отбеляза чудесен гол. Сега има два от два, което е позитивно." 
    Матео Дармиан впечатли Оле с представянето си в центъра на отбраната. 
    "Той беше най-впечатляващ днес. Да, Лукаку се разписа, но Матео изглеждаше сякаш е играл като централен бранител цял живот. Той е типичин италианец, който е спокоен с топката. Той беше един от играчите, които успокояваха играта и нямаха грешно отиграване." 
    Юнайтед често използва ФА Къп, за да дава шанс на млади момчета от Академията и днес не бе по-различно. Таит Чонг дебютира за клуба, появявайки се като резерва на мястото на Хуан Мата. 
    "Той направи няколко много добри неща, вдъхнови феновете и е вълнуващ талант. Преди време страда от лоша контузия, но сега играе с увереност. Като 19-годишен не диктуваш играта, но за 30-те минути, които имаше, мисля, че загатна за това, което може. Мачът не беше спечелен, резултатът беше просто 2-0, така че получи чудесна възможност за изява. Не беше сякаш е 4-0 и играчите се забавляват, представи се добре и в дефанзивен план. Мисля, че ще помни този двубой дълго, дълго време." 
    Разбира се, Солскяер ясно знае, че отборът му трябва да се представи доста по-добре на Уембли следващата неделя, ако иска да спечели трите точки срещу Тотнъм.
    "Представяли сме се и по-добре, но не винаги можеш да очакваш фентъзи футбол, а и предвид промените, които направих, няма как да играем със същия ритъм. Ще имаме няколко дни за възстановяване, а след това ще тренираме усърдно, защото знаем, че ако това представяне се повтори на Уембли, то определено няма да си тръгнем със суха мрежа и точки." 
    ManUtd-Bulgaria.com
  21. Pepinka
    Манчестър Юнайтед победи Евертън с 3-1 при гостуването си на Гудисън Парк в мач от Висшата Лига. 
    Бруно Фернандеш отбеляза два гола, а Едисон Кавани реализира дебютното си попадение с червенат фланелка. За домакините от Евертън гол отбеляза Бернард. 
    В началните минути Манчестър Юнайтед владееше повече топката, но до удар към вратата на Джордан Пикфорд така и не се стигна.
    Първата по-интересна ситуация дойде в 6-ата минута, когато Бернард центрира отляво в наказателното поле, където Доминик Калвърт-Люин отклони, но над вратата на Давид де Хеа.
    Десет минути след това дойде и най-чистата ситуация за Червените Дяволи. След центриране от корнер топката бе изчистена от бранител на Евертън. Тя обаче попадна във Фред, който изведе Антони Марсиал сам срещу Пикфорд, но изстрелът на френския нападател премина покрай вратата.
    В 19-ата минута домакините от Евертън излязоха напред в резултата. Вратарят Пикфорд изпрати едно дълго подаване в половината на Юнайтед, където Калвърт-Люин спечели първата топка и тя попадна в Бернард. Той успя да се справи с Аарън Уан-Бисака, намери пространство за стрелба и шутира между краката на бранителя и прати топката в близкия ъгъл на Де Хеа.
    Само шест минути по-късни Юнайтед изравни. Хуан Мата намери на лявото крило Люк Шоу, който центрира в наказателното поле, където Бруно Фернандеш успя да се вклини изненадващо между Майкъл Кийн и Мейсн Холгейт и с глава прати топката във вратата на Пикфорд. 
    Три минути след това Карамелите можеха бързо да си върнат предимството. Люк Дин направи двойно подаване с Бернард отляво и французинът навлезе в наказателното поле и опита удар в близкия ъгъл на Де Хеа, но топката се отби от страничната греда.
    В следващите минути Червените Дяволи се настаниха в половината на Евертън и опитаха натиск, който даде резултат в 33-ата минута. Тогава възпитаниците на Оле Гунар Солскяер организираха добра атака през центъра, като Фред комбинира с Маркъс Рашфрод, който пък намери наляво Фернандеш. Португалецът отправи центриране към далечната греда, където Рашфорд скочи и опита да играе с глава, но не успя. Все пак обаче топката се отби от левия страничен стълб и влезе във вратата на Евертън за втори път.
    В първите 15-ина минути на втората част Карамелите бяха тези, които опитаха натиск и по-често се задържаха в половината на своя опонент, но до някакви опасности не се стигаше.  
    След точно час игра Червените Дяволи стигнаха и до първата си по-опасна ситуация за втората част. Хуан Мата центрира от пряк свободен удар на далечната греда. Там Хари Магуайър побутна с една ръка вратаря Пикфорд, който изпусна топката, а впоследствие защитникът игра с коляно и прати кълбото над вратата. Въпреки че на повторенията ясно се видя бутането на Магуайър, нарушение не бе отсъдено.
    В 72-ата минута Рашфорд пропусна да подсигури трите точки за Юнайтед. Фред даде великолепен дълъг извеждащ пас към нападателя, който се измъкна от засадата и излезе само срещу Пикфорд. Англичанинът стреля, но право в своя сънародник и пропусна 100%-ва ситуация.
    Във втората минута от добавеното време Абдулай Дукуре получи топката пред наказателното поле на Юнайтед и стреля, но над вратата.
    В последните секунди на добавеното време Юнайтед стигна и до трето попадение след мълниеносна контраатака. Бруно Фернандеш получи топката в своята половина, напредна, стигна до наказателното поле на Евертън и подаде наляво за резервата Едисон Кавани, който вкара първото си попадение за клуба и оформи крайния резултат.   
    Това бе седма поредна победа като гост за Юнайтед във Висшата Лига, като по този начин този отбор изравни рекорда, поставен от Сър Алекс Фъргюсън между април и август 1993 година. С успеха си Червените Дяволи вече имат 10 точки и се изкачиха до 10-ата позиция в класирането, като имат и мач по-малко. 
    Евертън 1-3 Манчестър Юнайтед
    1-0 Бернард 19'
    1-1 Бруно Фернандеш 25'
    1-2 Бруно Фернандеш 33'
    1-3 Едисон Кавани 90+5' 
    Евертън: Пикфорд; Коулман, Холгейт, Кийн, Дин; Дукуре, Алан, Сигурдсон; Родригес, Калвърт-Люин, Бернард.
    Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Уан-Бисака, Магуйър, Линдельоф, Шоу; Фред, МакТоминей Мата, Фернандеш; Рашфорд, Марсиал.
    gong.bg
  22. Pepinka
    Първият мач на Манчестър Юнайтед за сезон 2019/20 е в неделя, 11 август, когато Червените Дяволи посрещат Челси на Олд Трафорд. 
    Преди старта на новия сезон, ще ви запознаем с новостите, които той носи. 
    ВАР е тук 
    За пръв път Висшата Лига налага системата за видео асистент, позната като ВАР, за всички двубои. Системата, която първо бе използвана по време на двубои от ФА Къп, Карабао Къп и Шампионска Лига, ще помогне на съдиите относно техните решения за гол, засада и директен червен картон. От Висшата Лига заявиха, че искат да използват ВАР с „минимална намеса за максимална полза“. Феновете на Олд Трафорд ще бъдат информирани за решенията чрез LED таблата и чрез диктор системата на стадиона. 
    Промяна в правилата
    Ще се отменят голове, ако топката удари ръката на нападателя в процеса на атака, дори и да е неволно.  Атакуващите играчи не могат да бъдат част от стената при свободни удари, ако в нея вече има трима или повече дефанзивни играчи.  Поне единият крак на вратарите трябва да застъпва гол линията при изпълнение на дузпа.  Играчите трябва да напуснат терена в най-близкото мястото, когато са заменени и вече имат право да получават топката в наказателното поле при изпълнение на удар от вратата.  Мениджърите и треньори край страничната линия вече могат да бъдат предупреждавани.  Отпадат спорните топки. Топката ще отиде в отбора, който е играл с нея последно, преди съдията да спре играта.  Три нови отбора
    След отпадането на Кардиф Сити, Фулъм и Хъдърсфийлд през миналия сезон, тяхното място бе заето от отборите спечелили промоция. Норич Сити спечелиха титлата в Чампиъншип и първи си осигуриха място във Висшата Лига, последвани от Шефийлд Юнайтед, които завършиха на второ място. Астън Вила пък си извоюва промоцията след като победи Дарби Каунти във финалния плейоф. 
    Нов стадион 
    Освен визитите на Каръу Роуд, Брамал Лейн и Вила Парк, през новия сезон Юнайтед за пръв път ще гостува и на новия стадион на Тотнъм, който бе пуснат в експлоатация през април. 
    Трима нови мениджъри 
    Крис Хютън, Маурицио Сари и Рафа Бенитез напуснаха постовете през лятото, а това означава, че ще видим три нови лица. Греъм Потър замени Хютън на поста му в Брайтън и Хоув Албиън. Стив Брус пое Нюкасъл Юнайтед, след напускането на Бенитез, а Франк Лампард бе назначен начело на Челси, след като Маурицио Сари напусна Стамфорд Бридж. 
    Зимна пауза
    Висшата Лига въведе първата си зимна пуза през сезон 2019/20. Идеята й е да позволи на играчи да презаредят батериите преди финалната част от сезона. Зимната пауза ще се състои през втория и третия уикенда на февруари, в които 10 отбора ще играят всеки уикенда, а другите ще почиват. Юнайтед трябва да гостува на Челси в един от тези уикенди (8 или 15 февруари), а през другия ще се наслади почивката си. 
    Нови съдии
    През новия сезон ще има и двама нови съдии. Питър Банкс и Анди Мадли бяха промотирани и след като ръководиха двубои от Чампиъншип през миналия сезон, през настоящата кампания ще бъдат част от Висшата Лига. 
    Нов треньорски екип за Резервите

    Нийл Ууд бе назначен за мениджър на Отбора до 23 г. (Резервите), а бившият играч на Юнайтед Куинтън Форчън ще бъде негов асистент. Ууд е бивш капитан на Резервите, а също така бе част и от треньорския екип на Астън Вила преди да се завърне в Манчестър Юнайтед това лято. След като Ууд и Форчън изведоха Резервите до победа с 2-0 над Родъръм в ЕФЛ Трофи, в петък вечер (9 август) младите Дяволи размазаха Уест Бромич Албиън с 5-0 в първия си мач от сезона във Висшата Лига до 23 г. 
    Нов турнира за младежите
    Както споменахме по-горе, младежите на Юнайтед започнаха с победа първото си участие в турнира ЕФЛ Трофи. Това е първият сезон, в който Юнайтед участва в тази надпревара, която е основно за играчи до 21 г. или по-млади. Младите Дяволи ще играят още с Линкълн Сити и Донкастър Роувъс в групофата фаза.
    Супер Лигата очаква Жените
    След изключителния първи сезон през 2018/19, жените си извоюваха промоция в Женската Супер Лига, след като спечелиха титлата в Чампиъншип. Сезонът в ЖСЛ започва на 7 септември, когато момичетата на Кейси Стоуни ще се изправят срещу градския съперник Манчестър Сити на Етихад Стейдиъм. Първия домакински двубой ще бъде девет дни по-късно срещу Арсенал на Лей Спорт Вилидж. 
    manutd.com
  23. Pepinka
    Бруно Фернандеш вече е футболист на Манчестър Юнайтед, след като подписа договор за пет години и половина с опция за още една. 
    25-годишният португалец пристига от Спортинг Лисабон, където изигра 137 мача, отбелязвайки 63 гола и записвайки 52 асистенции. Той беше част и от националния отбор на Португалия, който спечели Лигата на Нациите през 2019 г.
    "Любовта ми към Манчестър Юнайтед започна, когато гледах Кристиано Роналдо и оттогава съм голям фен на клуба", заяви Фернандеш при подписването на договора си. "Чувствам се невероятно в момента, че вече съм тук. Работих много здраво, за да стигна до тук и мога да обещая на феновете, че ще дам всичко от себе си." 
    "Искам да благодаря на Спортинг за всичко, което направиха за мен. Невероятно е да чуя хубави от думи, от хора, с които съм работил там. Огромни благодарности и към Оле и всички в Манчестър Юнайтед, че повярваха в мен." 
    "Следихме Бруно доста дълго време и всички тук бяхме впечатлени от уменията му и от това, с което би допринесъл към отбора", коментира мениджърър Оле Гунар Солскяер. "Той е прекрасен човек и притежава страхотни лидерски качества. Головете и асистенциите му сами говорят а себе си. Той ще бъде чудесно допълнение към нашия състав и ще ни помогне през втората част на сезона. Зимната пауза идва в точния момент, за да ни помогне да интегрираме Бруно в състава." 
     
    ManUtd.com
  24. Pepinka
    Оле Гунар Солскяер бе обявен за новия постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед. 
    Настоящият временен мениджър и бивш нападател подписа тригодишен договор с клуба. 
    Солскяер има 126 гола в 366 мача за Червените Дяволи между 1996 и 2007 година. Норвежът също така беше и мениджър на Резервите до края на 2010 г. На 19 декември 2018 Оле бе назначен за временен мениджър на клуба като спечели първите си осем мача начело. Записа общо 14 победи и две равенства в 19 мача във Висшата Лига, спечелвайки най-много точки сравнение с всеки друг мениджър в този период. 
    "Още от първия ден се почувствах като у дома в този специален клуб", коментира Солскяер. "За мен беше чест да играя за Манчестър Юнайтед, а след това и да започна мениджърската си кариера тук. Последните няколко месеца бяха фантастични и искам да благодаря на треньорите, играчите и целия екип за страхотната работа. Това е работа за която винаги съм мечтал и съм повече от развълнуван от възможността да ръководя клуба за по-дълъг период. Надявам се, че ще успея да осигуря успехите, които фантастичните ни фенове заслужават." 
    Изпълнителният вицепрезидент Ед Уудуърд заяви: "Откакто пое отбора през декември месец, резултатите на Оле говорят сами за себе си." 
    "Не става въпрос само за представянето и резултатите. Оле допринесе с опит както като играч, така и като треньор. Има желание да дава шанс на младите играчи, а и разбира ясно културата на клуба. Всичко това означава, че той е точния човек да ръководи Манчестър Юнайтед." 
    "Искам да благодаря на Оле и треньорския екип за всичко, което постигнаха до момента, и да го поздравя за напълно заслуженото назначаване. Феновете и всички в клуба са зад него." 
    ManUtd-Bulgaria.com
  25. Pepinka
    Жозе Моуриньо даде обяснение за феновете на Манчестър Юнайтед защо новото попълнение Фред не играе в последно време. 
    Откакто се присъедини към Юнайтед през лятото, Фред има общо 10 мача във всички състезания, като отбеляза първия си гол за клуба при равенството 1-1 срещу Уулвс през септември. Въпреки това, бразилският полузащитник не е играл в последните четири двубоя на Червените Дяволи. 
    По време на петъчната си пресконференця, мениджърът бе попитан дали Фред се е адаптирал към живота в клуба. 
    "Стъпка по стъпка", заяви Жозе пред репортерите. "Има и други играчи в другите клубове, които имат нужда от време, а някои от тях са играли и по-малко от Фред."
    "Мисля, че Фред ще играе повече, когато тимът е по-силен в дефанзивен план и няма да има нужда от хора в полузащита, които се интересуват повече от баланса на тима, отколко от създаване на положения и атакуващия вал. В момента, в който стане устойчиви в защита, тогава Фред ще има възможност за изява." 
    Фред, който игра за Юнайтед при последната домакинска победа срещу Йънг Бойс в мач от Шампионската Лига, ще трябва да изчака, за да види дали Жозе Моуриньо ще има нужда от неговите услуги при домакинството на Фулъм в събота. 
    ManUtd-Bulgaria.com
×
×
  • Create New...