Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

Smoothc

Фенове
  • Брой мнения

    1767
  • Присъединил се

  • Последно активен

  • Брой Пъти Станал Победител

    13

Публикации публикувано от Smoothc


  1. Оле vs Франки епизод #2

    Мачът идва в много подходящ момент, особено за домакините, които са може би отборът в най-добра спортна форма в целия елит(към момента), а Манчестър Юнайтед постепенно стабилизира някои неща и (ще) набира скорост. Дали Франки ще си е написал домашното или Оле ще повтори лекцията от август? - определено един от акцентите ще бъде и т.нар. тактическо надиграване между двамата мениджъри. Разбира се, да не забравяме и задочната битка между Академиите, която символично ще се принесе и на терена. Последното дерби от такъв тип се случи точно преди 7 години(31-10-2012), буквално на същата дата и завърши 3-3 в редовното време и 5-4 за Челси в продълженията. Турнирните сблъсъци имат малко по-особен привкус(напоследък) и ако преди години на един такъв мач се гледаше едва ли не като финал, то сега е по-скоро(поне в моите очи) като съревнование между мениджърските философии, своеобразно сверяване на часовника(метафорично казано). Успехът или неуспехът от такъв мач - винаги могат да задействат определен набор от идеи, да се преоткрият някои неща, тенденции и т.н. и в този ред на мисли по-важното е как ще използваш силните си страни, но успоредно с това и минимизирайки негативите. Да, звучи клиширано, но всъщност е като вид-контра на идеята по линията "целта оправдава средствата" и да играеш за 0-0(важи и за двата отбора)----> дузпи----> евентуално класиране.

    Сиреч, идеята ми е, че страхът от провал изобщо, ама изобщо не трябва да присъства в мислите(поне на Солскяер), което да доведе до евентуално "капсулиране" особено, когато няма и абсолютно никаква гаранция, че ще спечелиш при дузпите!

    И тук някъде идва и "симптомът" на т.нар. ротиране и използването на по-голям брой т.нар. резерви. Или с други думи, за мен лично ще е косвена грешка(с препратка към страх от провал, липса на доверие и т.н.), ако някой от двамата мениджъри "се застрахова" пускайки повече от титулярите си(* разбира се, освен ако поради контузии и т.н. не се налага). Какво в случая е повече титуляри? Максимум 4-ма! 

    Аз лично искам да видя минимум 7 резерви(+ такива били резерви в последния мач) в титулярната 11-ка за този двубой.

     


  2. преди 10 минути, Wolfram написа:

    Смути, аз теб бих те баннал за спорта

    Банни ме, бе! Щом ще ти успокои душата.

    преди 14 минути, Wolfram написа:

    На Хелоуин пак ли нещо щеше да правиш? Имаш малко време.

    Моя работа. Колкото толкова!


  3. Честита победа! Остава само да се запази тази инерция и да влезем в серия от победи. 

    Позитиви - 2+ гола, колективизмът/пресата в играта, като цяло бих отличил Джеймс и Бисака, които бяха уникални, а Перейра/Фред започват да чуват петела, Скот(въпреки грешката) бе доста стабилен, вкара и типичен за него гол, Марсиал продължава тенденцията да вкарва като е титуляр(ех, какво психологическо влияние може да изиграе една промяна на номера) и важното е, че се реабилитираха за дузпите и вкараха прекрасни голове. Партньорството им се подобрява, което е много важно - "Антони Йорк и Раши Коул"!

    Негативи - ефектът на доминото след грешката на Скот... как пък един не успя да му удари една чапа! Де Хеа също можеше малко по-адекватно да реагира, все пак ударът бе в обсега му. 

    преди 11 минути, Vidic написа:

    срещу слаб противник. 

    Нека не омаловажаваме победата! Като биха Сити - "оу, Норич са много опасни, Пуки сега и нас ще опука и т.н".

    Днес Манчестър Юнайтед се представи на много високо ниво, което е индикация и вид надграждане, че позитивите от "страшните" Ливърпул не са случайни! 

     

    p.s.

    Пуки най-много да ни ушие хеттрик. Очаквам да се отпуши срещу нас утре. Като нищо ще ни бият щом биха Сити.

    Коментар на отвратителния вечен песимист Diablo Rojo. Този бих го баннал за песимизъм и сломен дух, срамота!

    • Хаха 1
    • +1 3
    • клоун 2

  4. Дано Перейра и Фред играят концентрирано и с мотивация - друго от тях на този етап не искам.

    Още не мога да свикна, че играем едновременно с двама бразилци в средата, което хем е странно, хем интересно(като екзотика). Защо казвам това? Защото и двамата имат потенциал, но им е трудно да го извлекат, поне на този етап. Лингард и Матич с всичките им кусури, мисля че са по-стабилна комбинация, но все пак и бразилците трябва да внесат нещо различно, нещо класно. Това е целта на широчината в съставите - конкуренция и разнообразие! 


  5. Постът е в общата тема и разглежда ранкинга на Манчестър Юнайтед сред общо 22 отбора в Топ 5 на Европа. 

    Ако може да се отбележи и като NB, защото всеки фен на отбора трябва да ги знае тези неща. 

     


  6. 8 мача без победа като гост във Висшата лига - за съжаление, това е негативен рекорд #1 в историята. Ако приемем символично, че мачовете с Ливърпул и Партизан са стъпка напред(независимо от размера) и към това гарнираме с деликатното ни положение във Висшата лига, категорично смятам, че крайния резултат на "Керъл Роуд" може да има ключово значение за някои неща, въпреки че звучи доста тенденциозно. Не знам откъде ми хрумна и защо го казвам(ни най-малко искам да се случва), но нещо "вътрешно ме гложди", че ако Оле не спечели срещу Норич - ще настъпят големи скандали и нищо чудно да му дадат ултиматум срещу Борнемут - и там ако не спечели, мисля че ще го уволнят! 

     

    преди 2 часа, 1Giggs1 написа:

    2 гола вкарваме със сигурност

    О, Господ здраве да ти дава за тези хубави думи/увереност! 

    • клоун 3

  7. Ситуацията е такава, че всяка победа е добре дошла, независимо от методологията на постигането й. Неприятно е, че някои негативи се потварят за пореден път(и в скоро време няма изглед да изчезнат), но в крайна сметка(ситуацията е такава) всяка победа е добре дошла за нас. Нагледахме се на равенства/долни загуби в последно време, така че малко прекалено идва да критикуваме(не че някои не го и заслужават), дори и когато печелим. 

    Ако има нещо положително от негативните резултати напоследък и серията от под 2.5 гола е, че така се калява дефанзивната функция, отборът става по-устойчив и т.н. В крайна сметка е положителен атестат, че Манчестър Юнайтед успява да покрива големи времеви интервали без да допуска гол!

    Например, Палас ни вкараха 2-я гол в 92-та минута, а Уест Хем направиха 2-0 в 84-та минута. Да, от една страна е неприятно, че почти нямаш и време за ответна реакция, но от друга - 2 от 13 пъти си е отлично постижение и то като имате предвид, че не е като да не ни притискат съперниците или да не създават опасни ситуации/удари. 

    На другия полюс и "изворът" на последващите проблеми е - недовършената работа във фаза атака! Това е най-точното определение - ние казваме "А", но не можем(поради ред причини) да затворим фразата с "Б". За "В" и т.н. на този етап... дори и дума не може да става, за съжаление. 

    Хайде, дано това сефте в Белград ни отвори и апетита за последващите 3 гостувания(и не само разбира се) срещу Норич, Челси и Борнемут. Статистически Марсиал продължава серията да бележи, когато е титуляр, Рашфорд понабира самочувствие, така че дано са здрави и извлекат дивиденти от партньорството си! 

    • Хаха 1
    • клоун 2

  8. А, само да вметна и още нещо. 

    Като споменах за форумния имидж, с ФКП ще успеем ли да постигнем консенсус(като вид клауза) по договора, относно някои редовни нецензурни епитети по мой адрес и тоталното им преустановяване? 


  9. преди 13 минути, Wolfram написа:

    Кога ще правиш изявление, утре ли?

    Един материал съм подготвил(в мой стил) с важна информация. Нещо като епилог преди промяната. 

     

    p. s.

    Горният потребител нещо се е разпенил и не му прави чест постоянно да бълва обиди по мой адрес. Моля, усмирете го, защото това най-малкото вреди на форумния имидж. 


  10. Ей, какво нещо е комсомолската етика! 

    преди 6 часа, H17MAN написа:

    е тънък подкуп към Доктора с онова обещано уиски

    Не! Честта над всичко! 

    Да, беше обещано, но!.. ако Манчестър Юнайтед бяха победили Ливърпул. Моля, не изопачавай нещата. Буквално Win-Win си беше ситуацията, но... може би, ако не бяха контузиите на полувремето щяхме и да ги ударим, но късмет. 

    преди 6 часа, Wolfram написа:

    Умрял съм аз за това уиски, каквито уискита съм пил, сигурно не ги е чувал даже 

    Хайде сега, не отваряй повод да припомням онази басня с гроздето и лисицата. Иначе евала, че си познавач на уискито, но ти гарантирам, че такова никога не си пил! Но не се е минало де, живот и здраве преди Новогодишните празници можем и да измислим някой бас.

    преди 6 часа, Wolfram написа:

    и аз да си направя пак малко ПР)

    Сефте! 

    преди 6 часа, Wolfram написа:

    Какво ще промениш точно?

    Е, нека бъде изненада. 

    преди 5 часа, Wolfram написа:

    Трябва да се промени за 1 седмица, между 1 и 4-ти ноември ще се решава бъдещето пред Народния Съд.

    Подписвам договора! Нека условно да помоля(в израз на добра воля) той да влезе в сила от 24-10-2019 г. 

    Подготвил съм едно важно изявление, което ще публикувам и малко по-късно. 

    преди 3 часа, DauMy написа:

    Аз не мисля, че ще се промени нещо

    По-добре недей да мислиш, не ти е силна област! 

     

     p. s.

    Подозирам, че този подмазвач има скрити амбиции към властта. Нищо чудно, един ден и да ви забие нож в гърба, дръжте го под око. 

     


  11. В нощта на Хелоуин и Денят на Народните будители ще настъпи метаморфозно-катарзисен обрат, който ще даде и началото на нов цикъл, който на 8 ноември арх. Михаил официално ще благослови! 

    И по случай 30 годишнината от 10-11-1989 - Вятърът на промяната ще задуха и на моята улица.

     

     

    • клоун 1

  12. Посипвам си главата с пепел публично пред целия форум ,че предричах разгромна загуба от Орките. 

    Ой, миличкото,...

    Докторе, сериозно ли мислиш, че с нещо такова, ала гузен първолак(от късния соц) изправен пред класния и директора, ще "изкупиш" вината си? По-добре да си беше мълчал, така поне човек би си помислил, че в действителност премисляш и вътрешно съжаляваш за думите си. Неслучайно народът е казал: "Три пъти мери, един път режи". 

    И като споменах училище, за домашно ти препоръчвам да си извадиш един бял лист и 200 пъти да напишеш, че "вече няма да предричам загуба за Манчестър Юнайтед". 

    Докато ти влезе в главата! Капиш? 


  13. преди 16 минути, Wolfram написа:

    Смутката идва на бял кон тука да обяснява как бил прав и как ние сме криви. Лоша работа. Тик-так

    Тик-так,

    Смути

    И с дилижанс ще дойда, за да се види черно на бяло, че не може някои хора да се бият в гърдите колко обичат отбора и в същото време да прогнозират загуба срещу Ливърпул. Срамота! 

    преди 5 минути, Diablo Rojo написа:

    Разсърдил се е анимационният герой, щом към това и минуси е започнал да дава. :mood(17):

    Очаквам лесна победа с разлика за тях.

    Виж се, колега! 

    Нека съм анимационен герой, ти обаче си примирен духом индивид, което е много по-страшно и жалко.  

×
×
  • Create New...