Jump to content
Sign in to follow this  

Автори в тази категория новини

Фалкао отново е заплаха за противниците

Sign in to follow this  
Pepinka

преглеждания

Гостуванията на Стоук Сити постоянно са определяни като тежки битки, провеждани в неприятни ветровити условия.

И като такива, когато чуждестранен футболист попадне в тимовия лист за първи път в двубой на Британия Стейдиъм, това веднага предизвиква въпроси как тези момчета, идващи от други първенства, ще се справят с предизвикателството. Съмненията около Радамел Фалкао вече могат спокойно да отпаднат.

Понякога, по-дребните, ловки играчи, които предпочитат да се фокусират върху техническите аспекти от играта могат да бъдат премазани от хора с физиката на Райън Шоукрос, но в един момент от този новогодишен сблъсък се видя, че Радамел Фалкао не попада в това число.

Преследвайки изравняване при изоставане от един гол, след като Шоукрос бе открил резултата, Фалкао беше обграден от бранителя, подпомогнат от Глен Уилън и Джеф Камерън. Но макар позицията му да беше компрометирана, Рафамел се прояви в Стафордшър, измъквайки се с лекота от триото преди да опита да изведе Робин ван Перси с елегантно подаване с външната част на обувката, което обаче беше пресечено.

Безспорните качества на колумбиеца си личаха. Беше ясно, че 9-катa на Юнайтед няма да се изплаши и да се скрие, и беше твърдо решен да остави своят отпечатък.

Да се утвърдиш в намиращ се във форма, непобеден състав не е лека задача, но Фалкао постигна това с апломб, разписвайки се наскоро срещу Астън Вила и беше основната действаща фигура в атакуващ план за Червените Дяволи – нещо, което се потвърди, когато нападателят, намиращ се измежду някои внушителни защитници, се оказа по-съобразителен от тях и прати в мрежата, отклонената от Майкъл Карик топка, за да изравни резултата.

Разбира се, бранителите на Стоук ще са очаквали тежък следобяд, изправяйки се срещу един от най-плашещите нападатели в света, но начина, по който си отваряше пространства и се измъкваше от домакините преди да напусне игра през второто полувреме, едва ли е оставил съмнения в Луис ван Гаал, че неговото лятно попълнение може да се справи с всеки стил на игра, практикуван от отборите във Висшата Лига.

Друг момент, който със сигурност се е запечатал в съзнанието на мениджъра е когато Фалкао и Люк Шоу бяха заменени в 64-тата минута. Други футболисти със статут като този на бившия стрелец на Атлетико Мадрид може би щяха да напуснат терена бавно, объркани защо точно те са тези, които трябва да отстъпят своето място, но голмайсторът в четвъртък беше различен. Вместо просто да се здрависа с Андер Ерера, Фалкао окуражи страстно влизащия в игра испанец и Аднан Янузай, преди двамата да се появят на терена.

Влиянието му върху този отбор на Юнайтед започва да става все по-ясно с всяка изминала седмица и изглежда, че се справя с натоварения график, представлявайки истинска заплаха за противника.

Алекс Ъркухарт-Кянън, ManUtd.com

Sign in to follow this  


0 коментари


Recommended Comments

Няма коментари за показване.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Вход

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×