Jump to content
Sign in to follow this  

Автори в тази категория новини

Класата на Робин е вечна

Sign in to follow this  
Pepinka

преглеждания

Докато всичките приказки преди гостуването на Манчестър Юнайтед на Саутхемптън бяха насочени към битката между двамата холандци на тъчлинията – Роналд Куман и Луис ван Гаал – определено имаше известна ирония в това, че Робин ван Перси открадна славата за себе си в понеделник вечер.

Клиничният завършек на нападателя не само направи разликата между двата тима на Сейнт Мери, но и беляза завръщането към най-добра форма на един от най-надарените технически футболисти в света на футбола.

Головете на Ван Перси – негови пети и шести срещу Саутхемптън, откакто се присъедини към Юнайтед през 2012 – бяха точно това, от което се нуждаеха момчетата на Луис ван Гаал във вечер, в която много малко възможности се откриха пред тях.

Босът на Червените Дяволи намекна за липса на увереност в изявите на Ван Перси през последните седмици, но нападателят демонстрира своя усет и спокойствие в 12-та минута, възползвайки се от неточен пас назад на Жозе Фонте и пусна топката под Фрейзър Фостър, за да изведе своите напред в резултата.

Неговият втори, пореден много прецизен завършек, бе достатъчен за това Юнайтед не само да излязат на трето място, но и да си тръгнат с трите точки преди големия сблъсък с Ливърпул в неделя.

Друго задоволително в играта на холандеца беше интензивността в представянето му. Хвърляйки се в шпагати без да се щади и раздавайки се до край, той несъмнено бе най-отличаващият се играч на Червените Дяволи и се стара много в предни позиции, докато тимът се защитаваше. Нещо друго, което хващаше окото, гледайки го отблизо е забележителното му умение да запазва топката, въпреки твърдите влизания на противници.

Притежавайки страхотна техника, фактически е невъзможно да го извадиш от равновесие без да извършиш нарушение. Когато Саидо Мане прибягна до такива прийоми, влизайки по ужасяващ начин в краката на холандеца в заключителните секунди, изглеждаше, че целта е изпълнена. Времето продължи да тече и дългото пътуване до южния бряг си струваше.

Заслужава си да отбележим, че изумителният гол с глава на Ван Перси за Холандия срещу Испания по време на Световното първенство беше номиниран за гол на годината от ФИФА. И макар да е малко вероятно някое от попаденията в понеделник да бъде отличено по този начин, те несъмнено се оказаха златни – нещо, което може да се каже и за самия него.

„Имах чувството, че нещо предстои“, сподели Робин пред MUTV след срещата. След постигането на нова победа, чувството определено е взаимно и да се надяваме, че Ливърпул ще го отнесат през уикенда.

Адам Маршал, ManUtd.com

Sign in to follow this  


0 коментари


Recommended Comments

Няма коментари за показване.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Вход

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×