Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед
Sign in to follow this  

Подготовката на терена

Sign in to follow this  
Pepinka

преглеждания

Терен мениджърът на Манчестър Юнайтед Тони Синклеър получи доста награди миналия сезон, включително Терен екип на годината. Сега той и неговия екип работят усилено, за да подготвят терена на Олд Трафорд за новия сезон…

Ще ни разкажеш ли за твоята роля?
Аз съм терен мениджър, което означава, че съм отговорен за всеки един терен на Манчестър Юнайтед, включително Олд Трафорд, Тренировъчния комплекс Aon, Литълтън Роунд и Клиф. Имаме момчета, които са определени да се грижат за всяко едно място, но аз съм отговорен за наблюдението на всичко, което се случва на всеки един терен. Като хора, занимаващи се с терена, ще кажем, че теренът е най-важният инструмент на отбора. Ако тренировъчните игрища или стадионът не са в добра състояние, това ще окаже ефект върху играчите и тяхното представяне. Сър Алекс Фъргюсън също определяше терена като важен инструмент и беше прав!

През април ти и твоят екип, заедно с този на Арсенал, спечели наградата за Терен екип на сезона за 2014/15. Радваш ли се, че работата ти беше оценена?
Беше фантастично. Представихме се добре и на наградите на Института по терени миналия декември, като спечелихме наградата Екип на годината, а аз получих наградата за Домакин на година. Това е свидетелство за упоритата работа, която момчетата вършат. Аз съм късметлия, че имам такъв добър екип зад гърба си, а технологията, която се използва в днешно време, ни помага да работим на най-високо ниво.

Новият сезон наближава, работата по Олд Трафорд върви ли по план?
Последно Юнайтед посрещна Арсенал тук на 17 май, а след това теренът бе използва за мачът на Легендите на 14 юни. Имаме около шест седмици преди Тотнъм на пристигне на Олд Трафорд. Теренът в момента е посят със семена – това е плашещо, защото времето е доста темпераментно! Но съм сигурен, че теренът ще бъде готов за първия мач от сезона. Това е естествен процес, а ние ще направим всичко възможно, за да помогнем.

Разговаряш ли често с мениджъра относно неговите изисквания за терена?
Манчестър Юнайтед като клуб винаги е подкрепял идеите, които ние сме предлагали. Всичко от което имахме нужда, те ни подкрепяха на 100%, защото осъзнават важността на това. Мениджърите в последните години бяха фантастични. На терена имаме растение и ако насилиш това растение да се развие, то ще умре. Затова разговорите с мениджъра са изключително важни – Сър Алекс беше чудесен, същото може да се каже за Дейвид Мойс и за Луис ван Гаал.

Как занаятът се промени по време на кариерата ти?
Има невероятен скок в технологиите през последните 10 години. Например, лампите, които използваме, за да стимулираме растежа чрез осигуряване на изкуствена слънчева светлина. Разработени са от един холандец, който ги използва в парниците си за розите, за да може те растат със същата скорст през зимата. Тези светлини са от съществено значение за нас, тъй като през зимните месеци имаме микроклимат на стадиона заради околностите.

Накрая, феновете на Юнайтед мечтаят да излязат от тунела и да се разходят по свещената трева, а ти правиш това всеки ден! Какво е чувството, особено за фен като теб?
Аз съм тук от 24 години и още очаквам с нетърпение следващия ден, повече от днес и повече от вчера. Предизвикателно е да работиш тук, но биваш и възнаграден и ние сме много щастливи, че всички виждат резултатите от нашата работа. Олд Трафорд е най-видимият терен в света. Фантастично е, че всеки вижда това, което правим.

www.manutd-bulgaria.com

Sign in to follow this  


0 коментари


Recommended Comments

Няма коментари за показване.

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Линкът бе вграден автоматично..   Display as a link instead

×   Публикацията беше възстановена.   Изчисти

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...