Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

rooneymarto

Фенове
  • Брой мнения

    1247
  • Присъединил се

  • Последно активен

Публикации публикувано от rooneymarto


  1. Чудя се къде щяха да са Лузърите ако бяха затрили Клоп след онази загуба на финала от Севила. Знам, че всички са супер ядосани ама се видя, че който и да е треньор след САФ, колкото и доказан да е, просто не се получава. Ок, ще дойде Почетино и ще почне да гради собствения си отбор и почваме пак от нулата, няма да спечели нищо една-две години и пак ще се мрънка и ще искат оставки. 

    Да, Оле е далеч от големите треньори, но както играчите развиват качествата си, така и треньорите се подобряват. Може и да ви е смешно, но в момента отбора играе най-добрия футбол след ерата САФ. Дори и снощи бяхме много по-добри от испанците, но липсата на достатъчно класа, късмет и стабилност в защита ни провалиха. Оле определно закъсня със смените, но въпреки това сравнено с мачовете през 2018 бяхме много по-добри.

    Аз лично искам трайни резултати и изграден стил на игра, а не победи на мъка и късмет, защото те ще са до време. Със сигурност има много какво да се желае от играта, но за първи път съм оптимист, че сме в правилната посока, който каквото ще да си говори.

     

    • +1 4
    • -1 1

  2. 3 minutes ago, Wolfram said:

    Ами в момента говориш някакви тотално опозитни неща, когато отбора е на дъното. А когато отборът беше на върха - беше от критикуващите. Напомням ти, за да изясним нещата сега, в крайна сметка, кое ни харесва повече? Да играем атрактивно и да не сме на никой трофеен хоризонт, или да играем както и да е, но да сме в борбата за трофеи? Между другото при Фърги, последните му 10 сезона, сигурно е имало само 2, в които не сме играли "атрактивно" :)

    Абсолютно съм съгласен, че при САФ сме играли атрактивно през 90% от мачовете. Както казах, не мисля, че едно мнение извадено от контекста е меродавно за това дали съм бил от критикуващите. Напротив, мисля че ерата на Фърги е таванът, който винаги ще ни липсва. Само като се сетя какво се изсипваше по адрес на Рууни, Валенсия и някои други направо ми става лошо. Но явно стандартите са двойни в този форум. Все тая.

    Иначе относно играта аз съм напълно наясно със себе си. Искам приятен, разнообразен и атакуващ футбол, като е ясно, че не всеки мач може да бъде постигнат. Трофеите са естественият резултат на тази философия, а Клоп и Пеп са доказателството. Типичният пример за обратното е Жозе, който ходи като пчеличка от отбор на отбор, мишкува си с някакви измислени рационални схеми, взима по някой и друг трофей ако му върже ама никога няма да постигне постоянните и стабилни резултати, които да го направят велик треньор. Та да, смятам, че в момента е по-важно да се изчисти играта на отбора пък титлите ще дойдат после и няма да са временно явление.


  3. 16 hours ago, Wolfram said:

    Здравей,

     След последната титла на Юнайтед ти беше написал:

    "Ебал съм я титлата! Искам сърце и удоволствие от играта."

     

    Поздрави!

    И?

    Да, предпочитам красива и атрактивна игра пред изнасилена титла ала Моуриньо. С добрата игра идват и трайните резултати, каквито бяха тези през почти целия период на САФ. Това, че през последния му сезон не бяхме достатъчно добри е факт и не знам защо трябва да си кривим душата. Титлата също беше факт и не знам защо едно изказване в изблик на яд и извадено от контекста на конкретния мач трябва да бъде някакъв аргумент за нещо. 

    Като цяло съм един от малкото, които почти никога не критикуват отбора след загуба и не сипят обиди по всичко и всички. Явно съм предизвикал лично отношение, което не съм искал. Надявам се си запаметил и всички други лайна, които се изсипват по отбора и които ще извадиш в удобен момент. :)

     

     


  4. Не, срамното е, че един Линдельов, който е най-слабият защитник в топ 6 отборите, никой не го бръсне за слива и минава между капките, само защото е от правилната раса. Докато АУБ си сцепва дупето от тичане и в защита е най-стабилният ни играч, а е само от половин сезон при нас. Сигурно и Евра като дойде почна да мачка от първия мач. Никой не казва, че Бисака е съвършен, но сравнявайки го с някои други в тоя отбор се представя доста над тяхното ниво, нищо че са бели.

    • +1 1

  5. Откакто си е тръгнал САФ се повтаря едно и също нещо. Идва поредният месия първите няколко мача голям играч много я пипа вижте другите около него колко са бездарни и тн. След това почваме да го храним и него. Най-пресният пример в Бисака. Момчето играе супер добре в защита, напред все още е слаб, но е млад и има какво да развива. Бруно днес не игра нищо особено не знам какво толко го хвалите. И аз искам да ни промени играта с магическа  пръчка, но нека сме реалисти. 

    Моята истина е, че отборът не е намерил все още правилния треньор. Вижда се, че футболистите тотално не знаят как да застават и какво да правят с топката. Оле ми е симпатичен, но явно няма качества. В отбора наистина липсата на класа е осезаема, но не е нормално Уувс да играе по-грамотно от Юнайтед, просто не е нормално. 

    Иначе не бързайте да възхвалявате Бруно, защото тоя филм сме го гледали със абсолютно всеки нов след ерата САФ. Най-вероятно момчето има качества, но нека го видим в един по-продължителен период от време. 


  6. Не е за титуляр. Нито е креативен, нито е стабилен в дефанзивен план. Тича, бори се, но класата лиспва доста. Играч като Гибсън, но до него помним какви футболисти играеха. За да имаш стабилен отбор, ти трябва комбинация между опит и младост. Матич и Мата са перфектните футболсити, около които младите да се развиват. Хубаво е, че налагаме млади момчета, но не трябва да е на всяка цена. А и честно казано Чонг и Гомес ми харесват доста повече от Мактоминей. 

    • +1 1

  7. Мактоминей и Хесе задължителна пейка. На тяхно място Мата/Матич/Фред и нещата със сигурност ще са една идея по-приятни. Отзад нещата са ясни (за първи път от много време насам). Напред Джеймс ми е малко под въпрос, но явно му е нужно време. Рашко и Марсиал нямат алтернатива. 

    • +1 1

  8. Този мач потвърждава мнението ми за отбора след САФ като цяло. Имаме прилични играчи, но липсват тези, които да направят разликата в 80% от мачовете. Нападението ни е слабо. Халфовете също. Крила нямаме. Рашфорд има някакъв талант, но е толкова далеч от завършения играч, който да дърпа отбора напред. Същото се отнася за Марсиал. През най-силните години сме имали доста такива футболисти, но винаги до тях са стояли играчи като Рууни, РВН, Перси, Роналдо, Гигс и т.н. Халфовете - Перейра и Мактоминей не са за титуляри в голям отбор като Юнайтед. Ако до тях са Карик и Скоулс може, но в този си вид от днес, не. Лингард също не е за титуляр определено. На хартия Санчез е футболист, който би вдигнал нивото в отбора, но само на хартия. Отзад ми харесват нещата доста. Линдо и Хари много добре изнасят, умни футболисти са за разлика от Джоунс и Смолинг. Бисака е супер. Шоу също си е постянно ниво. Аз бих играл с Джеймс и Далот в дясно да се въртят, Погба зад нападението и Матич до Мактоминей. 

    В заключение: липсват ни доста неща. Доволен съм от резултата, но не мисля, че този сезон ще наблюдаваме нещо различно от предишните. 

×
×
  • Create New...