Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

777

Фенове
  • Брой мнения

    182
  • Присъединил се

  • Последно активен

Публикации публикувано от 777


  1. На 19 ноемри 2011 в Асеновград се състоя третия национален събор на официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед в България.

    На събитието присъстваха над 100 човека от цяла България, като самата среща се проведе в бар „Вито“.

    Любезните домакини се бяха подготвили чудесно за създаването на прекрасна атмосфера, като цялото заведение, включително и персонала бяха с емблеми на Юнайтед.

    Официалната част започна по-късно от предвиденото време, в 16ч. Председателя на фен клуба Емил Йорданов повдигна въпроса за подновяването на членството OU в установените срокове, както и негативите от неспазването им.

    Беше представена последната благотворителна инициатива на фен клуба – Спортна площадка №1 в ОДЗ „Калина Малина“ гр. Пазарджик – и отчета за похарчените за нея средства.

    С цел събирането на средства за благотворителност, беше предложено на следващия събор да се проведе турнир между феновете на Юнайтед по градове и в тази връзка всички присъстващи закупиха значки и календарчета, както и беше разиграна томбола с награда оригинална фланелка от 19-я шампионски сезон на Юнайтед, която беше спечелена от Теодора Генова от Пловдив.

    Официалната част завърши с дискусия по въпроси свързани с фен клуба, след което присъстващите бяха изненадани с голяма торта за рекордната 19-та титла, изработена от шеф-кулинар Данаил Гогов.

    След кратка пауза дойде време и за мача със Суонзи, който завърши с минимална победа на любимия ни отбор.


    Снимки


  2. На 11.02.2011 /петък/ двама членове на УС на фен клуба ще присъстват на Конференция на официалните фен клубове на Манчестър Юнайтед. Ако някой има въпроси към Дейвид Гил и ръководството, нека ги зададе тук, на ЛС или на e-mail: [email protected] и [email protected] до утре, 3 февруари.


  3. ПРОТОКОЛ ОТ ГОДИШНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЕЛИКО ТЪРНОВО


    19.00 ч. събранието се открива при следния дневен ред:

    1. Регистрация на клонове
    2. Гласуване на бюджет 2010/11
    3. Други

    По точка 1-ва от дневния ред с единодушие се взе следното решение:
    Към момента Сдружението няма да разкрива клонове.

    По точка 2-ра от дневния ред с единодушие се взе следното решение:
    Да се изработят членски карти и рекламни фланелки.

    По точка 3-та от дневния ред след провеждане на дискусия се прие с единодушие
    ВЪТРЕШЕН ПРАВИЛНИК НА ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЕЛИКО ТЪРНОВО

    След изчерпване на дневния ред събранието се закри в 21.00 ч.

    22.11.2010
    В. Търново

  4. Национален събор на феновете на Манчестър Юнайтед в България – 27 ноември 2010, Велико Търново


    Последната събота на месец ноември (27.11.2010) без съмнение ще се помни доста дълго от феновете на Манчестър Юнайтед в България. На тази дата се случиха толкова много и все хубави неща.

    Месец преди 27 ноември се знаеше, че тогава ще се състои националния събор, организиран от Фен клуб Манчестър Юнайтед Велико Търново, признат за официален фен клуб на Юнайтед в нашата страна. С наближаването на обявената дата, нетърпението започваше да расте, нетърпение породено от възможността да се запознаеш с много свои съмишленици, с които споделяш една страст. Да бъдем UNITED.

    Мястото на събора беше старата българска столица – Велико Търново, където в уреченото време се събраха изключително много Червени Дяволи и всеки бе облечен с блуза на любимия отбор. Когато видиш толкова много хора, споделящи една идея, обичащи едно и също нещо, си казваш: „аз също съм един от тях, аз съм част от това голямо „United” семейство.”

    Като начален час на официалната част на събора беше обявено 13:00, но трябваше малко повече време, за да се съберем всички и започнахме около 13:30-13:45ч.
    Председателят на фен клуба Емил Йорданов изнесе кратка всъпителна реч, докато все още очаквахме специалния гост на събора – футболната легенда Бончо Генчев, първият българин играл във Висшата Лига. След като господин Генчев пристигна, разбира се му беше дадена думата, за да ни разкаже интересни истории около своята кариера и най-вече около престоя си в Англия. Той на драго сърце започна да разказва пикантни случки, като може би най-интересната част беше за невероятния Сър Боби Робсън и как този рицар е помогнал на Бончо Генчев да заиграе в Англия, а след това цялата зала избухна в аплодисменти в чест на Сър Боби. Only One Bobby Robson!

    След малък антракт започна и по-сериозната част свързана с фен клуба, официалното признаване, как се е стигнало до него и какви са бъдещите проекти на фен клуба. Емо разказа за двете си срещи с Димитър Бербатов и разликата в отношението му при първата, когато фен клубът не бе официално признат, и при втората срещата, когато признанието вече беше факт. Също така разказа и за срещата с капитана на Юнайтед Неманя Видич, когато той беше в България с националния отбор на Сърбия. Разбира се засегнахме и темата за разрастването на фен клуба с образуване на представителства в различните градове. Засега обаче темата остана отворена за дискусии и тепърва ще се предприемат действия в тази посока.

    Така от дума на дума и след няколко часова дискусия, дойде време и за мача между Юнайтед и Блекбърн. Започваше шоуто както се казва в една песен:

    We all know there gonna be a show
    And Man United boys will be there!


    Още не се бяхме настанили добре и се почна – Юнайтед поведе се гол на Митко Бербатов, след което головете започнаха да валят един след друг и всеки един от тях бе последван от оглушителен вик от наша страна. След петия гол на Берба се чуха и скандирания „Искаме шест”, но той така и не падна. Въпреки това радостта от изключителния успех със 7:1 и прекрасната игра на отбора, беше невероятна. За числото седем казват, че е магическо, а за Манчестър Юнайтед твърдят, че е магически отбор, та затова всички ние сме горди да бъдем фенове на „магическия Манчестър Юнайтед”.

    След двубоя си попяхме стабилно „We all follow Man United” и „Glory, Glory Man United”.

    След всичките тези невероятни емоции, имахме нужда от малко почивка, за да презаредим батериите за купона, който щеше да се вихри по-късно вечерта.
    Една сериозна група се събрахме и отидохме в местна кръчма, откъдето Емо реши да се обади на майката на Димитър Бербатов, за да и изпрати най-искрените ни поздравления за прекрасното му представяне в двубоя срещу Блекбърн. Госпожа Бербатова остана изключително трогната и обеща да се обади на Митко и да му предаде нашите поздравления и пожелания.

    В смях и закачки дойде време и за обещания ретро купон в Galaxy Bowling в Central Mall Велико Търново, но случилото се там ще остане в тайна, защото Търново пази своите тайни!

    Национален събор на феновете на Манчестър Юнайтед в България – 27 ноември 2010, Велико Търново - репортаж на TV7

  5. Публикувано изображение

    Днес няколко човека от фен клуба успяхме се срещнем с Неманя Видич. Срещата бе предварително уговорена, макар и в последния момент благодарение на преводача на сръбския отбор Теодор Стойнов.

    още снимки тук

  6. Каним всички привърженици на Манчестър Юнайтед в България на национален събор, който ще се проведе на 27.11.2010г./събота/ от 13.00ч. в ИНТЕРХОТЕЛ Велико Търново.

    Събора ще се проведе при следния дневен ред:

    11.00-12.30ч. настаняване

    13.00-16.30ч. официална част:

    1. Представяне

    2. Фенклуб- същност и значение

    3. Структура на клуба

    4. Дискусия

    17.00ч. футболна среща Юнайтед-Блекбърн

    19.00-21.30ч.свободно време

    22.00ч. Ретро парти в "Галакси Боулинг" CENTRAL MALL В. Търново


    Забранена е употребата на алкохол по време на официалната част!

    Лица във видимо нетрезво състояние, няма да бъдат допускани в залата!


    Лица за контакти:
    Емил Йорданов - 0887 41 21 02
    Христо Енев 0889 62 58 13 - Стара Загора


  7. Дневен ред 1. Отчет за извършената дейност 2. Правилник за членски внос Събранието започна с най-важното събитие - признаването на клуба от централния фен клуб на Манчесър Юнайтед. Всички се запознаха с официалното писмо с което сме уведомени за признаването ни и се очаква финализирането му с подписване от съответното длъжностно лице. След това Емил Йорданов разказа за срещата на представители на фен клуба с Димитър Бербатов в Слънчев бряг, на която му бе подарен плакет с нашето лого. Съществен момент в отношението на Д. Бербатов към нас бе желанито му за контакт с нашия клуб чрез неговия PR и емоционалния подарък от него - посланието му към клуба: "За фен клуба на Манчестър Юнайтед от Д. Бербатов, Благодаря за подкрепата"- написано върху фланелка на Манчестър Юнайтед. Преди засягането на темите от дневния ред, председателя на клуба Е. Йорданов съобщи за приемането на още едно познато име на всички, Георги Милчев-Годжи за почетен член. В отчета за извършената дейност, като най-важни бяха отбелязани кръводарителската акцията и футболния турнир за деца в неравностойно положение. Особено голямо внимание се обърна на членството в клуба и критерия за приемане на нови членове, следвайки модела на централата в Англия. След обсъждането на темите от дневния ред се пристъпи към дискутирането на други въпроси. Засегна се идеята за собствено заведение на фен клуба, която бе приета с голям ентусиазъм от присъстващите. Следващото събрание на ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЕЛИКО ТЪРНОВО ще бъде през месец октомври.


  8. Фенклубът на Манчестър Юнайтед във Велико Търново се срещна със звездата на българския футбол Димитър Бербатов. Това се случи в Слънчев бряг, където нападателят е на почивка. Феновете запознаха Митко със своята дейност и с благотворителните инициативи. "Няколко човека пътувахме специално за срещата с Бербатов, която бе уговорена предварително – Евгения Байрактарова, Грета Ноева, Димитър Чобанов, Георги Георгиев и аз. Разказахме му кои сме и с какво се занимаване. Колкото повече му обяснявахме, толкова по-впечатлен оставаше", разказа председателят на великотърновския фенклуб Емил Йорданов - DJ Емо. Той показал на Бербо материалите за детския турнир за децата в неравностойно положение. "Ако в началото е бил леко резервиран, после Бербатов стана съвсем друг. Развълнува се от факта, че във Велико Търново има хора, които не само го подкрепят, но и организират благотворителни акции в помощ на децата от социалните домове. Остана впечатлен от проведения футболния турнир в Самоводене. Говорихме повече от 30 минути", разказа пред sport-vt Емил Йорданов. Бербатов казал на великотърновци, че ги подкрепя напълно в това, което правят, и че занапред ще контактува с феновете си под Царевец. Нападателят на Манчестър Юнайтед получил и подарък - специално изработен плакет от фенклуба, на който е изписано "Ние сме с теб". Берба дал специален автограф на великотърновския фенклуб върху фланелка на "червените дяволи". Той първо написал: "За фенклуба на Манчестър Юнайтед от Димитър Бербатов", след което добавил - "Благодаря за подкрепата!". За срещата с Бербатов и как е протекъл разговорът DJ Емо и колегите му ще разкажат на всички членове на великотърновския фенклуб в понеделник, когато предстои отчетното събрание на клуба. На 21 юни (понеделник) от 19 часа в грандхотел "Янтра" е сбирката, на която ще бъде направен отчет за дейността през 2009 г. и ще бъдат приети нови членове. В момента в клуба членуват над 120 души от Велико Търново, Свищов, Елена, Габрово, Севлиево и др. БЛИЦ


  9. Хубаво време, зрелищни мачове и настроение на макс – така завърши футболния турнир за деца в неравностойно положение. Най-точният критерий обаче доколко добре сме се справили като организатори бе при награждаването. Тогава се видя, че всяко дете е усмихнато, без значение на кое място в класирането е, и със сигурност ще помни дълго днешния ден, защото той се превърна в сбъдната мечта. Събитието, което бе под надслов “Излез навън и играй, компютърът ти няма да избяга”, се проведе за първи път на предоставения от Димитър Манолов стадион в Самоводене. Участваха отбори от четири дома – Стражица, Балван, “Пеньо и Мария Велкови” (ВТ) и „SOS Детски селища” (ВТ), които бяха разделени в две възрастови групи. При по-малките (7-13 години) първото място бе спечелено от момчетата от Стражица, победили на финала Балван с 5:1. С хеттрик се отличи Ангел Младенов, който стана и голмайстор сред връстниците си с осем попадения. Третото място остана за „Пеньо и Мария Велкови”. При големите (14-18 години) след много интересен, оспорван и напрегнат мач купата бе спечелена от „SOS детски селища”. Продан Футеков вкара единственото попадение 15 минути преди края, а футболистите от Стражица трябваше да се задоволят с второто място. Трети са децата от „Пеньо и Мария Велкови”, а четвърти – от Балван. Голмайстор стана Живко Гачев от „SOS Детски селища” с шест попадения. Мач за първо място имаше и при момичетата – девойките от Балван спечелиха вчера с 3:0 срещу „Пеньо и Мария Велкови” и днес получиха заслужените си медали. Фен клубовете на Манчестър Юнайтед и Ливърпул демонстрирахме как за благородни каузи не трябва да има деление между привържениците и си спретнахме ефектно приятелско мачле, завършило с осем гола - 5:3 в наша полза. Хеттрик в звездния сблъсък записа Георги Георгиев. Сред гостите днес бяха един от героите от американското лято – Трифон Иванов, председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, зам.-кметът Йордан Грозданов, старши треньорът на „Етър 1924” Николай Арнаудов, директорът на „Социални дейности“ в общината Росица Димитрова, гл. секретар Мина Илиева, кметът на Самоводене Николай Милаковски, бизнесменът Димитър Манолов, знаменитият Манчестър Юнайтед от Свищов и др. Не всичко обаче бе футбол - група Б.Т.Р. изненада всички, като дойде днес на стадиона и наистина предизвика фурор сред децата, които не знаеха, че рокаджиите ще пристигнат. Всички деца получиха автографи, а от бандата обещаха, че догодина ще дойдат пак, но не само да пеят, а и да играят в демонстративен мач. Голамайсторът при малките получи награда от фен клуба - екип на Manchester Uninted, а при големите - топка с автограф от Трифон Иванов, който му пожела догодина да повтори постижението си. За финал обещахме, че събитието ще се превърне в традиция и ще се разраства и подобрява с всяко следващо издание.


  10. Торта с емблемата на “Манчестър Юнайтед” получи по трдиция отбора победител в ежегодния турнир по женски футбол във Велико Търново. С индивидуални грамоти и награди бяха наградени: Гергана Цанкова - голмайстор на турнира, Велизара Владимирова - най-полезен играч и Виктория Маринова - най-добър вратар.


  11. MANCHESTER UNITED OFFICIAL SUPPORTERS CLUB CONSTITUTION
    КОНСТИТУЦИЯ НА ОФИЦАЛНИЯ ФЕН КЛУБ

    Конституцията определя основата, на която КЛУБЪТ очаква Клоновете да се организиранат и работят


    УПРАВЛЕНИЕ
    Клонът трябва да има избрано ръководство (Ръководство), което да движи делата му и в идеалния случай трябва да се състои от следните елементи:

    1. Председател
    2. Секретар
    3. Касиер
    4. Членовете на Ръководство (минимум 3)

    Всички постове трябва да мога да се преизбират на годишната сбирка на клона – Годишно Общо Събрание („ГОС”). Веднъж зибрано за първи път, Клубът трябва да бъде уведомен писмено за всички настъпили промени или допълнения в Ръководството.

    Манчестър Юнайтед си запазва правото да внася промени в Ръководството на всеки клон, ако го смята за нужно.

    СРЕЩИ НА РЪКОВОДСТВОТО
    Ръководството трябва да заседава поне веднъж на всеки три месеца. Протоколът от всяко заседание трябва да се изпраща на Генералния Мениджър Билети и Членство (General Manager, Ticketing and Membership) веднага след всяко заседание. Копия от протоколите трябва да бъдат предоставяни на всеки един член на клона при посикване

    Правила и Условия на Клона
    Клонът трябва да предостави на всеки свой член, който се присъединява за пръв път или подновява своето членство, копие от Правилата и Условията на Клона. Те от своя страна трябва първо да бъдат одобрени от ръководството и Манчестър Юнайтед, и след това предоставени на членовете.

    Членовете на клона трябва да получават известие за всяка промяна или добавка към Правила и Условия на Клона след като те бъдат публикувани.

    ФИНАНСИИ
    Ръководството трябва да бъде отговорно за капитала на клона. Всеки клон трябва да има собствена банкова сметка. Сметката трябва да бъде на името на Клона, а именно Фен Клуб Манчестър Юнайтед (MUSC), (Името на Клона), Клон.

    Сметките на кредитните или дебитните карти, използвани от клона, трябва да са на името на Касиера.

    СЧЕТОВОДСТВО
    Ръководството отговаря за изготвянето на годишни счетоводни отчети на Клона и да ги представи за одобрение от членове на Клона на ГОС.

    Всички членове на Клона имат право да получат копие от счетоводните отчети на ГОС или при поискване. Отчетите трябва да бъдат представени и на вниманието на Генералния Мениджър Билети и Членство за преглед.

    Касиерът отговаря за отчетите на Клона. Отчетите трябва да бъдат актуализирани и да са достъпни за всеки член при поискване, което става със заявка/молба до касиера. Ако молбата му не бъде удовлетворена може да отправи молба в писмен вид на вниманието на Генералния Мениджър Билети и Членство.

    КОМУНИКАЦИЯТА В КЛОНА
    Ръководството следва да гарантира, че всички членове получават редовна информация, като клонът трябва да поддържа собствена уеб страница, където да информира членовете си за важни дати, публикувани протоколи и Конституцията на клона. Клубът ще изпрати до клона микро шаблон на сайта, който да бъде използван за тази цел.

    ПЪТУВАНИЯ НА КЛОНА - Алкохол
    Клонът трябва да се запознае със Закона за контрол на алкохола от 1985 г. ("Законът") не е правило на Манчестър Юнайтед, а закон на страната.

    За ваша информация, Законът гласи: ”Престъпление е ако съзнателно се позволи пренасяне или употреба на алкохолни напитки във влак или друго превозното средство използвано за превоз на фенове до и от определено спортно събитие".

    Полицията има право да арестува всеки човек, който обосновано е заподозрян в извършването / или извършва това "престъпление". Това обхваща и лицето, което наема превозното средство, управлява или за когото е наето.

    Важно е да се отбележи, че законът се прилага за ВСЯКО превозно средство, което е адаптирано за превоз на повече от 8 пътници или превозва 2-ма или повече пътника.

    Плащания
    Заявки за билети без заплащане няма да бъдат приети. Клонът трябва да гарантира, че разполага с достатъчно средства по сметката си при плащане с кредитна карта.

    Разпределение и разпространение на билетите за мач
    Всички билети за мач определени от Клуба за Клона се разпределят междуте членовете на Клона в съответствие с Конституцията, одобрена от Ръководството и членовете преди началото на сезона. Всички желаещи да присъстват на мачовете трябва да бъдат регистрирани One United членове.

    Прехвърляне на билети
    Билетите са строго непрехвърляеми и трябва да се разпределят само между One United членове.

    ПРЕВОДА Е НЕЛИЦЕНЗИРАН - СПРАВАКА С ОРИГИНАЛА НА АНГЛИЙСКИ В ОФИСА НА ФЕН КЛУБА


  12. MANCHESTER UNITED OFFICIAL SUPPORTERS CLUB CHARTER
    УСТАВ НА ОФИЦИАЛНИЯ ФЕН КЛУБ


    1. ВЪВЕДЕНИЕ
    Клубът смята, че Фен клубът осигурява:

    (1) силна местна общност от фенове на Манчестър Юнайтед
    (2) Възможност за организирано пътуване за мачове
    (3) Връзката между Клуба и неговите фенове

    Осъзнава се факта, че разпределението на билетите за домакинските мачове е важен елемент от привличането на One United (OU) членове да се присъединят към местният Фен клуб и това разпределение дава възможност за предварително плануване на пътуването. Този устав определя условията, при които Клубът ще признае Фен клуба и ще осигури билети за неговите OU членове. Клубът вярва, че Фен Клубът ще насърчава и промотира членството в One United.
    2. ОФИЦИАЛЕН СТАТУТ - Manchester United Supporters’ Club (MUSC)
    С цел да получи и запази официалното си признаване Фен Клубът трябва да:

    (А) да бъде съставен и да действа в съответствие с Конституцията на фен клубовете.

    (Б) привлича достатъчно на брой OU членове и притежатели на сезонни на карти. От сезон 2004 / 5 минималният брой е определен на 50 OU членове. Списъкът с членовете трябва да бъде предоставен на Клуба за утвърждаване до 1 август всеки сезон.

    (В) да запознае членовете на Фен клуба с Устава, разпределението на билети и Правилника за поведение при пътуване и гледане на мач, издаден през юли 2006 година. Неспазването на тези стандарти ще доведе до преразглеждане на официалния статут на Фен Клуба и след минимум едно предупреждение и последвало провинение - премахване на официалния статут. Докато обстоятелствата за нарушенията се разследват, официалния статут може да бъде замразен.
    3. ПОЛЗИ за Manchester United Supporters’ Club (MUSC) Ползите от признаване на Фен клуба са:

    (A) Месечен е-мейл бюлетин по време на сезона (от август до май)

    (B) Достъп за резервация на билети чрез MUSC сайта

    © Минимален брой билети за всеки сезон (виж раздел разпределение на билети).

    (D) Възможност за трансфер на билети между Фен клубовете, което става чрез Ticketing & Membership офис, до 1 седмица преди всеки мач.

    (E) Възможност за спиране на подновяването на членството в One United (минимум по 20 на група) чрез определен контакт през юни или юли всяка година

    (F) Право на използване логата на Manchester United и One United на своите уеб сайтове. Други приложения на логата не са разрешени.

    (G) Фен клуб с над 100 OU членове има право да кандидатства за посещение на Фен клуба от представители на Манчестър Юнайтед / треньори и играчи /, като тези визити ще имат пълна свобода на действие от Клуба. Всички разходи по пътуването се поемат от Клуба.

    (H) Участие в годишната среща на Фен Клубовете на "Олд Трафорд". Клубът ще обяви дата на събитието.

    (I) Може да номинира представител за форума на Фен клубовете.

    (J) Кандидатстване за нови сезонни билети /до два/ в следващите три години (10/11 – 12/13)

    (K) Използва специализиран Фен клуб телефонен номер и e-mail адреси (Клубът ще се стреми да отговаря на тях в рамките на 24 часа)
    4. ПОСЛЕДИЦИ от по-малко от 50 One United Members В случай, че общият брой на членове или собственици на сезонни билети падне под 50 на старта на всеки сезон, то официалният статус на Фен Клуба ще бъде отнет. Моля, имайте предвид, че включването в Годишната гнига (Year book) не означава, че официалния статут се поддържа през целия сезон.

    Клубът ще обмисли възможността за сливането на два или повече съседски Фен Клуба с цел запазване на официален статут; като в този случай ще трябва да се номинира един Фен Клуб, който да координира всички заявки за билети и ще бъде държан отговорен за спазването на тези правила. Всяко нарушие от член на Фен Клуба може да доведе от наказанието на всички свързани Фен клубове.

    При спазване на Закона за защита на данните, Клубът ще представи за потвърждаване на Фен Клуба, информация за членовете в One United и ще информира Фен клуба за невалидни номера. Допълнение 3 съдържа текст, който да бъде включен в заявката на Фен Клуба, която да осигури, че трансферът на данни е в съотвенствие със Закона за защитата на личните данни.
    5. РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БИЛЕТИТЕ за домакинските мачове от Висшата лига 1250 билети ще бъдат резервирани за Фен клубовете за всеки домакински мач от Висшата лига. В началото на сезона Фен клубове могат да кандидатстват за фиксирана минимална бройка билети за сезона въз основа на следното:

    Опция 1: минимум 10 билета за всеки домакински мач от Висшата лига

    Опция 2: минимум 20 билета за 1 (А) мач и 3 (B) мача

    Опция 3: 1 екскурзия > 50 човека

    * Мачове (А) - Челси, Ливърпул, Манчестър Сити или Арсенал (или подобни мачове, които Клубът ще съобщи предварително).

    Фен клубът кандидатства за минимален брой билети на мач (на базата на максимума) от 31 юли за всеки сезон. Всеки Фен клуб избрал Опция 2 или 3 трябва да съобщи избраните срещи до 7 Август всеки сезон. Фен клубът трябва да представи номерата на членовете в MUSC сайта за всеки мач седем седмици преди провеждането му.

    Като пример, един Фен Клуб със 150 OU членове в началото на сезона, получава за (1) 15 билета за всеки мач от Висшата лига или (2) 25 билета за четири мача или (3) 48 билета за две екскурзии. В допълнение, Фен клубът може да кандидатства за допълнителни билети за индивидуални срещи седем седмици предварително или да купува билети чрез Ticket Exchange.

    Разпределение на билети за FA CUP и Carling Cup

    Фен клубът има право да кандидатства за билети за купите. Съобщения ще бъдат направени по отношение на сроковете и наличността след всяко теглене.
    6. БИЛЕТИ ЗА ГОСТУВАНИЯ Два билета за гостуване за всеки двубой от Премиършип ще бъдат отпускани за всеки признат Фен Клуб със 100 OU члена или собственици на сезонни билети (минимумът отпуснат от клуба домакин е 2,500 билета). Всички други билети за гостувания ще бъдат раздпределяни чрез жребий между Собственците на сезонни билети.
    7. ФИНАЛИ ЗА КУПИТЕ Всички билети за полуфинали или финал за ФА Къп, финал за Карлинг Къп или финал за Шампионска Лига ще бъдат разпределяни между собствениците на сезони билети. Собствениците на сезонни билети ще имат шанс за успех независимо дали са членове на Фен клуба или не. Няма достатъчно билети за тези мачове, за да бъдат разпределяни по Фен Клубовете.

    8. ПРЕГЛЕД НА УСТАВА Клубът е съгласен, че бъдещо преразглеждане на Устава ще се извършва след консултация с Фен клубовете, но си запазва правото да праменя класираните „А” мачове всеки сезон.


    ПРЕВОДА Е НЕЛИЦЕНЗИРАН - СПРАВАКА С ОРИГИНАЛА НА АНГЛИЙСКИ В ОФИСА НА ФЕН КЛУБА


  13. I.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Сдружение с нестопанска цел с наименование “ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЕЛИКО ТЪРНОВО” е доброволно обединение с нестопанска цел, със седалище и адрес на управление град Велико Търново, ул. “Есперанто” № 2, което наименование при необходимост се изписва и на латиница. Чл. 2. Сдружението става доброволен координатор за съвместяване на различните изяви, стратегии и програми, свързани с неговите цели. Чл. 3. Сдружението обединява физически или юридически лица, като може да създава и свои клонове. Чл. 4. Сдружението осъществява дейността си в съответствие с действащите нормативни актове в Република България и този Устав, като при противоречие на разпоредбите му със закона се прилагат законовите разпоредби. Чл. 5. Сдружението е доброволно, неполитическо, нестопанско и самоуправляващо се юридическо лице, което се създава за неопределен срок. Чл. 6. Сдружението може да членува в други организации, съюзи и асоциации в съответствие със своите цели и устав. ІІ. ЦЕЛИ Чл. 7. Целите на сдружението са: 1) Обединяване на привърженици на Футболен клуб Манчестър Юнайтед в организация, защитаваща общите им права и интереси; 2) Популяризиране дейността и историята на Футболен клуб Манчестър Юнайтед. 3) Установяване и поддържане на отношения с други фен клубове в страната и чужбина. 4) Утвърждаване на ценностите и авторитета на футболната игра и на Футболен клуб Манчестър Юнайтед. 5 ) Организиране, координиране и провеждане на благотворителни прояви под егидата на Фен клуб Манчестър Юнайтед Велико Търново, с цел популяризиране на спорта, подпомагане на обучението на деца – таланти в специализирани футболни школи в страната и чужбина; 6) Организиране и координиране на посещения на членове и симпатизанти на Фен клуба, на футболни мачове на Футболен клуб Манчестър Юнайтед. 7) Осъществяване на свободен обмен на информация, идеи, знания и опит със сродни организации в страната и чужбина, включително и извършване на допълнителна стопанска дейност при условията на чл.3, ал. 3 от ЗЮЛНЦ. ІII. ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ Чл. 8. (1) Сдружението обединява своите членове за осъществяване на дейност в частна полза и има за предмет на дейност: Да популяризира футболната игра и дейността на Футболен клуб Манчестър Юнайтед, като организира и координира провеждането на благотворителни прояви под егидата на Фен клуб Манчестър Юнайтед Велико Търново, с цел популяризиране на спорта, подпомагане на обучението на деца – таланти в специализирани футболни школи в страната и чужбина, включително и като организиране на посещения на членове и симпатизанти на Фен клуба, на футболни мачове на Футболен клуб Манчестър Юнайтед. Да организира и финансира други, позволени от закона дейности, свързани с целите на сдружението. (2) За осъществяване на целите си Сдружението ще осъществява следната допълнителна стопанска дейност: Рекламна дейност и търговия, издателска и консултантска дейности, посредничество и представителство на физически и юридически лица, както и други дейности, пряко свързани с предмета на основната му дейност. (3) Дейността на Сдружението и изразходването на средствата не могат да бъдат обвързани с политически цели, ангажиращи го в предизборни кампании или във воденето на пропаганда и агитация в полза на политически партии. ІV. СРЕДСТВА ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ Чл. 9 Основните средства за постигане целите на Сдружението са: -1.Осъществяване на свободен обмен на информация, идеи, знания, опит; -2. Създаване на форум и интернет страница на СДРУЖЕНИЕТО, в които се поставят на обсъждане теми, свързани с предмета на дейност и целите на СДРУЖЕНИЕТО и се информира обществеността за работата на СДРУЖЕНИЕТО и на Футболен клуб Манчестър Юнайтед; -3. Набиране на средства от местни и международни източници; -4. Организиране и провеждане на публични мероприятия; -5. Подпомагане на печатни и електронни медии, които третират теми, отговарящи на предмета на дейност на сдружението. -6. Публично отразяване на конкретни инициативи и начинания на СДРУЖЕНИЕТО; -7. Организиране и осъществяване на издателска и популяризаторска дейност; -8. Други позволени от Закона дейности, подпомагащи дейността на СДРУЖЕНИЕТО. V. ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ И ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО Чл. 10. Органи на Сдружението са : 1). Общо събрание 2). Управителен съвет /УС/ 3). Председател Чл. 11. Върховен орган на Сдружението е Общото събрание, което се състои от всички членове. Чл. 12. Общото събрание има следните правомощия : - определя общите насоки за работа на Сдружението, контролира дейността на УС, взема решение за откриване или закриване на клонове; - приема бюджета на Сдружението и годишния финансов отчет ; - приема, допълва и изменя устава - избира и освобождава Председателя и членовете на УС. Председателят се избира с тайно гласуване, с квалифицирано мнозинство от 2/3 ( две трети ) от гласовете на присъстващите. В случай, че след първия избор никой от кандидатите не получи 2/3 от гласовете, между двамата кандидати получили на първия избор най - много гласове, се извършва повторен избор, който втори избор се извършва непосредствено след първия и за избран се обявява кандидатът събрал най - много гласове; - взема решения за участие в други организации, за прекратяване на дейността на Сдружението и за преобразуване; - взема решения за разпореждане с недвижимото имущество на Сдружението, обременяването му с вещни тежести, както и за предоставяне на банкови и парични гаранции, залози, заеми и дарения в полза на трети лица; - взема решения относно дължимостта и размера на членския внос или на имуществените вноски. - отменя решения на другите органи на Сдружението, които противоречат на закона, Устава или други вътрешни актове. Чл. 13. (1) Общото събрание се свиква от Управителния съвет най-малко веднъж годишно в населеното място, където се намира седалището на Сдружението. Общото събрание може да бъде свикано и по искане на една трета от членовете на Сдружението. Ако в последния случай УС в месечен срок не отправи писмено покана за свикването му, събранието се свиква от съда по седалището на сдружението, по писмено искане на заинтересуваните членове или натоварено от тях лице. (2) Общото събрание се свиква с писмена поименна покана, отправена до всеки член на заявения от него адрес, в срок най-малко 1 /един/ месец, преди датата за провеждане и се поставя на мястото за обявления в сградата, където е управлението на сдружението, най-малко един месец преди насрочения ден, чрез интернет страницата на сдружението и форума на сдружението или на имейла на всеки член на сдружението, когато такъв е оставен на разположение. (3) Поканата съдържа датата, мястото, началния час на провеждане и дневния ред и по чия инициатива се свиква. Чл. 14. (1) Общото събрание се счита за редовно свикано, ако присъстват повече от половината от членовете на Сдружението. (2) Ако на обявеното заседание не се явят нужното число членове, насроченото Общо събрание се отлага с 1 /един/ час, след което се провежда при същия дневен ред и се счита за редовно, независимо от броя на присъстващите. (3) Всички решения на Общото събрание се вземат с мнозинство от 2/3 от броя на присъстващите представители, като по въпроси, които не са включени в обявения с поканата дневен ред, не може да се вземат решения. (4)Член на Общото събрание няма право на глас при решаването на въпроси, отнасящи се до: а). Него, неговия съпруг/а/, или роднини по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен или по сватовство до втора степен включително. б). Юридически лица, в които той е Управител или може да наложи или възпрепятства вземането на решения (5) Едно лице може да представлява не повече от трима членове на Общото събрание въз основа на писмено заверено пълномощно. Преупълномощаване не се допуска. (6) Заседанията на Общото събрание се ръководят от избрани Председател и Секретар - протоколчик. Чл. 15. Колективен управителен орган на сдружението е Управителният съвет, който се избира от Общото събрание за срок от 3 /три/ години. До избиране на нов УС, старият продължава да изпълнява функциите си. Управителният съвет се състои от 3 до 7 души. Председателят се избира от Общото събрание от състава на избрания УС. Чл. 16. Управителният съвет има следните правомощия: 1. Управлява и организира дейността на сдружението в периода между общите събрания и се отчита за дейността си пред Общото събрание. 2. Организира изпълнението на решенията на Общото събрание и отчита дейността си пред него. 3. Приема планове и програми за дейността на сдружението. 4. Приема административно- организационната структура на изпълнителния персонал. 5. Образува и назначава при необходимост постоянни комисии, работни групи, консултативни съвети и други. 6. Изработва и предлага на Общото събрание годишния бюджет на Сдружението. 7. Управлява имуществото на Сдружението и се разпорежда със средствата му в рамките на одобрения бюджет. 8. Приема Правилник за работа на Сдружението и други вътрешни актове, регламентиращи дейността на Сдружението; Чл. 17. (1) Заседанията на УС са редовни ако присъстват повече от 2/3 от членовете му, като решенията се вземат с мнозинство от ¾ от членовете му. (2) За присъстващ член на заседанията на УС се приема и лице, с което има двустранна телефонна или друга връзка, гарантираща установяването на самоличността му и позволяваща участието му в обсъждането и вземането на решения. Гласуването на този член се удостоверява в протокола от председателстващия заседанието. (3) УС може да взема решение и без да бъде провеждано заседание, ако протоколът за взетото решение бъде подписан без забележки и възражения за това от всички членове на УС. Чл. 18. Председателят на сдружението ръководи дейността на УС, представлява Сдружението и свиква на заседание Управителния съвет. Чл. 19. Сдружението има собствени емблема и печат. VІ. ЧЛЕНСТВО Чл. 20. Член на Сдружението може да бъде всяко дееспособно физическо или юридическо лице, без оглед на гражданство и националност, което приема устава на сдружението и желае активно да съдейства за постигане на неговите цели и е решено с личното си участие да допринесе за постигане на целите на сдружението. Чл. 21. Приемането на нови членове на сдружението се извършва въз основа на писмена молба, в която кандидатът заявява, че приема идеите, целите и устава, като към кандидатурата се прилагат две препоръки от настоящи членове. Приемането става с решение на Управителния съвет. Чл. 22. Членовете на Сдружението имат право : - да избират и да бъдат избирани в ръководните органи на сдружението; - да участват в обсъждането и решаването на въпросите, свързани с дейността на сдружението; - да участват в дейността на сдружението; Чл. 23. Членовете на Сдружението са длъжни : 1. Да работят съзнателно и активно за постигане на целите на СДРУЖЕНИЕТО. 2. Да спазват безусловно УСТАВА и другите вътрешни актове на сдружението, и да изпълняват произтичащите от тях задължения. 3. Да изпълняват решенията на ОБЩОТО СЪБРАНИЕ и на УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ. 4. Да съдействат за организационното и финансово укрепване на СДРУЖЕНИЕТО. 5. Да участват активно в организираните от СДРУЖЕНИЕТО мероприятия. 6. Да заплащат членски внос в размера и по начина, определен от УС на СДРУЖЕНИЕТО. 7. Да работят активно за утвърждаване престижа и авторитета на СДРУЖЕНИЕТО. Чл. 24. Членство в Сдружението се прекратява поради: - напускане; - смърт; - поставяне под запрещение; - изключване; - прекратяване дейността на Сдружението; - при отпадане. Чл. 25. Напускането на Сдружението става с писмено заявление от напускащия до УС , което поражда своите правни последици от датата на постъпване на заявлението в този орган. Чл. 26. Изключването е крайна мярка и се прилага в следните случаи: - при системни или груби нарушения на устава или решенията на ОС, както и на законите в страната; - при забава в плащането с повече от 6 /шест/ месеца на дължимия членски внос; - когато с умишлени действия или с бездействие не изпълнява задълженията си и препятства постигането на целите на Сдружението; - когато влоши обществената си репутация и с това навреди на доброто име на Сдружението; Чл. 27. Отпадането на членството настъпва поради отсъствие без уважителни за това причини от 2 /две/ поредни заседания на Общото събрание. VІІ. ИМУЩЕСТВО Чл. 28. Имуществото на Сдружението се състои от пари, вещи, ценни книжа и други и се формира от: - годишен членски внос в размер, определен с решение на Общото събрание; - спонсорство, дарения и завещания; - приходи от благотворителна дейност; - доходи от стопанска дейност, разрешена от ЗЮЛНЦ; - други законни средства. Чл. 29. Имуществото на Сдружението не може да се използва за други цели, освен за изпълнение на задачите, записани в Устава и конкретизирани в годишните програми, съобразени с разпоредбите на чл. 41 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. VIІІ. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ Чл. 30. Сдружението се прекратява по решение на Общото събрание взето с мнозинство 2/3 от присъстващите или по решение на съда, при наличие на условията, предвидени в закона. Чл. 31. При прекратяване на Сдружението се извършва ликвидация, провеждана от УС или определено от него или от съда лице. Чл.32. Имуществото на Сдружението, останало след удовлетворяване на кредиторите при проведената ликвидация, се предоставя по решение на съда на юридическо лице с нестопанска цел, със същата или близка нестопанска цел, ако не е определена такава в устава или учредителния акт. Чл. 33. За неуредените в този устав въпроси, както и при противоречие на устава с действащото българско законодателство, се прилагат разпоредбите на съответния нормативен акт.


  14. ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВЕЛИКО ТЪРНОВО е основан през 2009 година от верни привъженици на английският футбол и в частност на Манчестър Юнайтед. За една година членовете на клуба вече са над сто, в това число с гордост можем да отбележим имената на Манчестър-Юнайтед Здравков Левиджов; Славчо Николов /Б.Т.Р./; Борис Календеров /bTV/; археолозите проф. д-р. Николай Овчаров и ст. н. с. д-р. Хитко Вачев; Марин Згурев; Димитър Манолов, Йордан Караджов /група СИГНАЛ/ и Георги Милчев-Годжи.

    Макар и със спортна насоченост, инициативите на клуба са много и разнообразни. До този момент успяхме да организираме няколко мероприятия насочени към децата в неравностойно положение, съвместно с БМЧК, БФС, SOS Детски селища, Община Велико Търново и други наши приятели и симпатизанти.

    От лятото на 2010 година ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВТ е ОФИЦИАЛЕН ФЕН КЛУБ НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД В БЪЛГАРИЯ

    УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ
    Председател: Емил Йорданов - тел. 0887 41 21 02
    Зам. председател: Димитър Чобанов - тел. 0890 522 622
    Секретар: Любомир Георгиев
    Членове на УС: Веселин Нинчев, Нели Лесева, Светослав Гинчев, Георги Стамболиев

    www.united.bg e-mail:[email protected]

    Съдебна регистрация: Решение N187 от 25.11.2009 по Ф.Д.61/2009 на Окр. съд Велико Търново

    Банкова сметка: ПроКредит Банк IBAN: BG19PRCB92301031460513 BIC: PRCBBGSF

×
×
  • Create New...