Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

Manchester United_1878

Фенове
  • Брой мнения

    26
  • Присъединил се

  • Последно активен

Публикации публикувано от Manchester United_1878


  1. 2 hours ago, МUFC said:

    с тия чифути – толкова. 

    Не че ги защитавам, но след Фърги Манчестър Юнайтед е на 2-ро място след Ман Сити по инвестиции за трансфери - малко над 1 милиард евро. От тук насетне всичко е в ръцете на мениджърите, работа с играчите, тактики, ротации и т.н. Винаги ще има недоволни и сред играчите, и сред феновете, но в крайна сметка Манчестър Юнайтед категорично не изостава на фронта при трансферите, напротив, доста сериозни  са инвестициите, за да се твърди подобно нещо. Всякакви играчи преминаха през тези години - от средняци до топ класа. Нито се е купувало само от едните, нито само звезди, горе долу има баланс като теглим чертата. Не е наш проблем, нито на ръководството, че мениджърите не могат да си подредят къщичката. Мойс бе като в небрано лозе в началото, но нормално, да наследиш великия сър Алекс, който и да беше едва ли щеше да успее още от първия сезон. То не бяха процеси и философии при Ван Гаал, който в един момент от железен холандец се превърна в цирков клоун, а Моуриньо в началото си кротуваше, но после по стар обичай се конфронтира с част от играчите, дори и публично си позволи да критикува, което го обрече още тогава. А сега Солскяер се опитва да лавира, да бъде скромен, но ако не покаже гъвкавост и адаптация, за съжаление ще се превърне в поредния уволнен мениджър. Другото което трябва да се спомене е, че изцепките на Манчестър Юнайтед, особено срещу отборите извън ТОП 10 започват да придобиват тенденциозен характер, чупят се брадати рекорди на Олд Трафорд, разни новаци като Борнемут и Брайтън ни скриват топката, и още десетки подобни неприемливи антирекорди. Проблемът в случая си е изцяло в ТВ-то на мениджъра, още в края на миналия сезон опашкари като Кардиф и Хъдърсфилд ни подхлъзнаха, та какъвто и да е съставът, това просто не може да продължава. Ръководството виновно, че мениджърите си знаят тяхното, много говорят из медиите, обещания за чистки, а-у и накрая. ОК, решил си да рискуваш с по-къс състав, ами поемаш си отговорността и моделираш наличното докато не се получи търсеният ефект, ако не успееш - си носиш кръста и да заповяда следващият. Хем имаш леко къс състав, хем не използваш всички ресурси докрай. Като не става с един, пробваш с друг играч, няма какво да се чака, времето лети бързо. Днес сме 3-ти кръг, утре ще дойде 15-ти кръг.


  2. 40 minutes ago, Loca Pasion said:

    Оле вън, за да имаме надежда. Може и следващия да е същия, но сега и надежда няма.

    Интересно Фелън и Карик не виждат ли негативните неща и грешките. Опитът на Фелън е несравним, дълги години бе дясна ръка на сър Алекс. Като цяло щабът ни е изграден много добре и като профили, и като йерархия. Безспорно най-доброто като свързаност с клуба след ерата Фърги, което е важно. Да, всички са професионалисти, но поне знаеш, че на един Карик би му пукало много повече, отколкото на някои от асистентите на Мойс, Ван Гаал или Моуриньо. 

    • +1 2

  3. Най-добрата услуга, която Оле Гунар Солскяер може да си направи е свързана със следните промени:

    Йънг за Шоу и Матич за Лингард. Може да се помисли и за нов човек до Магуайър, като проба. Присъствието на Матич би внесло баланс пред защитата, действайки заедно с Мактомини, което от своя страна ще освободи Погба от някои функции, заигравайки в доста по-предни позиции, където според мен ще е доста по-полезен. Марсиал, Рашфорд и Джеймс са без алтернатива, все пак са основните голмайстори към момента. С други думи, нужен ни е опасен играч зад нападението, който хем да доставя, хем да има шанс и да вкара гол. Погба има десетки негативи, но няма две мнения, че може да бъде по-опасен от почти половината ни отбор, когато има "патерици" около него, както бе в Ювентус с Пирло и Маркизио. Ако питате мен точно това са ни и критичните точки - т.нар. AMC и DMC. Мата, Лингард и Перейра са твърде непостоянни за ролята на AMC, затова решението е Матич за Лингард. На този етап трябва се пробват с Мактомини в основата на триъгълника, а на върха му да застане Погба. Остава също така бековете Йънг и Уан-Бисака да се разиграят и мисля, че нещата ще си дойдат на мястото. Колебливостта на Шоу, липсата на ефективност при Лингард и ямите в центъра са ни проблемите до момента. Към тях можем да сложим и колебанията при Линдельоф, за съжаление и Де Хеа също дава някои симптоми. Твърдо рано е всичко да е идеално, но като цяло с 2-3 пипвания в състава и нещата ще се балансират, сигурен съм.

     

    • +1 2

  4. Проблемът освен всичко останало е, че започват да се наблюдават гадни грешки и пробойни в дефанзивната част, а уж там трябваше да сме ток и жица както се казва. Шоу е ясен, че вече 5+ години го кара на проблясъци, често се контузва и т.н., за Уан-Бисака и Магуайър още не можем да съдим на 100%, но с първият трябва да се поработи усърдно в офанзивен план, за да бъде още по-ефективен, докато при Магуайър мисля, че трябва да се опита с нов партньор, защото с Линдельоф, който е склонен към глупави грешки, мисля че трудно ще се получат нещата. Не че и Джоунс и Смолинг са трепач, но със сигурност успеваемостта им във въздуха е много по-добра от на шведа.


  5. Сгазихме лука след победата срещу Челси, като единственото по-страшно е, че липсва креативност и план Б, липсват заучените положения при статичните както колегите по-назад спомена, кел файда от ръстовото ни предимство. Хубавите неща от турнето бързо се изпариха, а дори и в защитен план не изглеждаме кой знае колко стабилно, Де Хеа също показва някои колебания, изобщо стабилно си влизаме в старата спирала от края на миналия сезон, за съжаление. 


  6. А бе, ако Шоу, Погба и Лингард заиграят малко по-добре от предходните два мача, би трябвало да се получат нещата като цяло. За останалите нямам почти никакви забележки засега, но да видим какво ще излезе. Палас са крив отбор, но дано ни тръгне играта още през първото полувреме, Рашо и Марсиал да им дойде музата и да не се налага да кършим пръсти и нерви, защото на пейката няма и кой знае каква алтернатива в нападение.

    И все пак казвам победа с 2 или повече разлика.


  7. Все по-усилено се говори за ключовата роля на бековете, виждаме например как се случват някои неща при Ман Сити и Ливърпул, особено във фаза атака и опасностите за противниците идващи от там, докато при Манчестър Юнайтед за последно Рафаел и Евра изпъкваха с подобна роля. Уан-Бисака тепърва ще навлиза в ритъм, но засега изглежда, че трябва още доста да поработи в офанзивен план или е възможно Оле Гунар Солскяер да не планира да стига толкова далеч с него, знам ли. Люк Шоу пък направи 5+ години в отбора и до ден днешен не успява да убеди нито в дефанзивен, нито в офанзивен план.

    • +1 1

  8. 19 hours ago, 1Giggs1 said:

    Йънг не трябва и в квартала да го пускат да играе..

    Често ми е опъвал нервите през годините, но мисля че може да е по-полезен в някои отношения от Люк Шоу и останалите на левия бек. Учудих се, когато прочетох, че e 5-ти в историята на Манчестър Юнайтед, след Гигс, Рууни, Бекъм и Шерингам по асистенции и 13-ти в общата класация на Висшата лига, изпреварвайки легенди като Шиърър, Скоулс, Кантона и др. Като има ден, може и някой друг гол да вкара, има и едно от добрите центрирания в отбора, а дори и на 34 често можем да го видим по-нахъсан и от някои младоци. Част от тези компоненти доста рядко ги виждаме и от водещите ни играчи, та какво остава от хората на бека като Шоу, Рохо, Дармиан и т.н.


  9. Справедливо равенство, двата отбора си размениха по едно полувреме, не мисля че трябва да се правят някакви трагедии, а по-скоро да се извадят поуките. Хубавото е, че след опиянението срещу Челси бяхме върнати в реалността. Пропуснатата дузпа бе доста неприятен епизод, но далеч не и най-неприятният. В пореден мач се наблюдаваха моменти на рязко изключване между защитата и халфовата линия, както и предоставяне свободно инициативата на противника, който за отрицателно време установява пълен контрол върху събитията. Тревожна тенденция, която час по-скоро трябва да бъде коригирана, защото гредите няма да ни спасяват вечно. Оле Гунар Солскяер трябва да помисли и за ротации в някои зони, защото в пореден мач имаме проблеми там, визирайки основно левия бек Шоу и зоната между защитата и халфовата линия. Може би опитът на Йънг и Матич е редно да влезе в употреба, просто трябва да има баланс, защото нивата е дълга.  Би било добре да се поработи и върху статичните положения, защото успяваме да печелим корнери, преки свободни, но без никаква опасност за противника. Иначе, видяхме отново някои позитиви при контра-атакуването и разиграването, партньорството между Марсиал и Рашфорд се подобрява, а изглежда завръщането на №9 на гърба при Марсиал явно му действа тонизиращо и започва да напомня за най-добрите си дни. Дан Джеймс показа зрялост и хъс, изобщо не му повлия ранния картон който получи, дори го стимулира да играе още по-добре. В някои отношения ми напомня за близнака Рафаел, а символично с №21 продължава и делото на Андер Ерера -  толкова сърцати футболисти, определено пълнят душата. 

    Продължаваме напред и гоним втори домакински успех срещу Кристъл Палас.


  10. Just now, BOBY77 said:

    Феноменалния без топка пак титуляр. Отново сме с 10 човека.

    Лингард ли визираш? Не съм съгласен в случая, защото активната преса и помагането в двете фази, не е работа за всеки. Идеята на мениджъра с включването на Дан Джеймс и Лингард е именно тази, защото с неизчерпаемата си енергия и скорост, хем могат да бъдат полезни в офанзивен план, хем и да помагат назад. 

    • Хаха 1
    • +1 1
    • -1 2
    • негър 1

  11. О, Дан Джеймс дебютира като титуляр! Не го очаквах в интерес на истината, адмирации за решението на Оле Гунар Солскяер. Явно той ще е в ролята на тайното ни оръжие. На практика изглеждаме по-офанзивно отколкото предполагах, но така или иначе ще трябва страшно много работа в дефанзивен план и преса, особено от страна на Лингард, Рашфорд и Марсиал.  


  12. Мисля че една по-наситена средна линия, например с включването на Матич и Мата, които са врели и кипели в подобни битки, би било чудесно решение довечера. Люк Шоу показа някои стари слабости срещу Челси, което също може да наложи промени в лявата зона и включването на Ашли Йънг, а с физическото присъствие на МакТомини и Матич пред защитната линия, ще може да се даде и карт бланш за по-офанзивни действия на Пол Погба, който и по някакви необясними причини се представя по-добре, когато Манчестър Юнайтед гостува. Дано Рашфорд и Марсиал продължат с ефективността си, а защо не и да видим дебютен гол на Хари Магуайър?

    Срещу Челси Манчестър Юнайтед изненада приятно всички, така че вярвам, че и днес отново ще видим нещо прекрасно.

     


  13. Фантастично начало на сезона, което донесе много настроение и надежда за едно по-добро бъдеще. Изключително се радвам, че Оле Гунар Солскяер налага все млади момчета, което рано или късно ще даде своите плодове, нямам съмнение в това. 

    • Благодаря 1
×
×
  • Create New...