Jump to content
MUBG | Българският форум на Манчестър Юнайтед

veron7565

Фенове
  • Брой мнения

    114
  • Присъединил се

  • Последно активен

  • Брой Пъти Станал Победител

    1

Публикации публикувано от veron7565


  1. Наивност. От треньора и играчите. Ама много. Съставът ни е по-добър от техния, но с прагматизъм и опит си ни изклатиха без особено напрежение. Игало и може би ТФМ (много по-адекватен е в атака от титулярните бекове) трябваше да влязат още 60 мин. 

    Много тежък жребий ни чака.


  2. Направо ми е жал за Игало. Ако Джеймс не беше толкоз брутално слаб, нигериецът щеше да е с хетрик на полувремето. Поне 5 пъти му оставаше да я добута на празна врата, но Джеймс и Мата, така и не можаха да дадат елементарен пас, без да уцелят крак на защитник. Направо покъртителни.. Испанецът поне даде хубави асистенции второто. За уелсчето от суонси имам чувството, че е нарочно тъп. Като цяло ужасни бяха всички.

    • +1 1

  3. Що бе, мисля, че не е за подценяване. Ако сме в 3та урна примерно, като нищо ще  се нахендрим на БМ/ПСЖ от 1ва и Барса/АтлМ примерно от втора. И дори да изкретаме на 2ро място, после пак тежко на 1/8 финала. А като водачи ни се отваря по-лек път към 1/4-финал. Не, че не можем да се насерем и при такъв сценарий, но все пак.. 

    За мен си е още 1 причина да се натисне за тоя турнир. Хем трофей, хем по-благоприятен жребий.


  4. Интересно дали пак ще е същият състав. Засега отлично, но колко от титулярите ще могат да издържат повече от 60 мин? Рашко си плаче за резерва. Отделно и Магуайър никога не е играл в толкова сгъстен цикъл, плюс факта, че той по принцип не е играл в сезон с европейски футбол и до последните етапи в  2те домашни купи. Вече го видяхме да прегаря. Тоя мач ми идва най-лесен от тия досега. Но и пък е абсолютно задължителен, след подаръците от уикенда. Може и да видим промени обаче. Няма да е лошо ако Рашо, Матич и Слабхеда погледат отстрани тоя път.


  5. Последните няколко мача вкарвахме винаги рано и мачовете ставаха лесни. Дано да продължаваме така, щото вторите полувремена ще ни идват все по-изтощителни и ако не решим мача до 60.мин после най-вероятно ще глътнем вода.


  6. Акцентът на мача е центрирането на Бисака и скокът на Рашо. Пребори се за висока топка със защитник на Стив Брус. Дано да е резултат от тренировки, а не случайност. Че снощи гледах и пуля какви центрирания правеха гнусните им бекчета и ми стана лошо..


  7. Алкмаар може да нямат силен отбор, но са добре подготвени тактически. Не е чудно, че дадоха борба на чудната ни халфова линия. Мениджърът им е холандец и няма как да не е тактически наясно с нещата. Все пак оттам са излезли много велики мениджъри, не като при англетата. 

    • +1 1

  8. Аз съм неутрален за ОГС. Не бих изпаднал в еуфория или яростна критика спрямо него. 

    Аз от отбора, обаче,  много често се разочаровам. Оле не е големият проблем според мен. Има си плюсове и минуси. Други треньори определено ще се справят малко по-добре. Но разликата няма да е огромна.

    Обаче бях твърдо на мнение, че ще ни бият без много зор днес. 


  9. При Фелайни имаше друго много важно нещо - той никога не забрави коя емблема му беше на гърдите. Затова ще го запомня основно с добро.

    Имахме цял отбор от такива преди 10 години. След Съра бързо намаляха. Тръгнаха си наскоро Руни, Фелайни, Антонио Валенсия и остана само Ашлито дето е наясно, за кой отбор играе. При все, че е некадърник. С някои условности и Мата. Сега Скот показва за какво иде реч. Пълни ми душата в някои моменти от мача. Тримата нови от лятото също показват наченки. Много е важно да се създаде ядро от поне 7-8 такива футболисти. Няма нужда да са най-добрите или твърди титуляри. Защото наемници или егоцентрични звезди винаги ще има. А и трябват. Но най-важно е да се създаде група играчи, за които е гордост да играят за Юнайтед. Рошавият беше такъв.

    • Харесвам 2
    • +1 2

  10. Майтап ли е :mood(17):

    Дехейката с  дълга топка към центъра - Фелата гърдира необозпокоявано, топката тупне на тревата, двама противникови халфа плахо пристъпват в опит за преса, напълно наясно колко безсмислено е това. Фелата с елегантен пас леко назад към Ашлинатора, обърне се като тролей и с осанка на булдозер  бавно, но мощно, се насочи към наказателното. Хем изчаква Ашлинатора да е в позиция за коронното му балонно центриране, хем си харесва жертва за лицева операция. Противниковата защита се прави на приятно разсеяна, че не го вижда. В крайна сметка world class crossing от Йънгича и Фелата като ракета носител се отлепя от космодру.. тревата де, противниковият бек прави отчаяно-самоотвержен опит да спечели въздушния двубой, напълно наясно, че следва неминуемият лакът в ченето. В крайна сметка бекчето дори не успява да подскочи, защото Маруаната го ползва за опора при опитът да достигне топката.  Бекчето се обръща безпомощно само, за да осъзнае че топката отдавна е в ръцете на някой от седмия или осмия ред от публиката - благодарение на Капитана ни.. 

    Ей такива гениални ситуации са ми като татуирани в паметта. Велик Фела 

    • +1 2

  11. 8 hours ago, Nitram said:

     

    Кога Меси е играл 10-ка??????? Не гледайте само номерата на гърба бе, хора, футбола е доста по-сложен от едно номерче на тениската.

    10-ката не е в позицията, 10-ката не в е номера, "10-ката" е в човекът, който е най-креативен, с най-добър поглед върху играта, има възможност да създаде ситуация за някой друг от нищото. В 3 от топ 4-те отбори в Премиършип има 10-ки, а в другия има хибрид между 10-ка и фалшива 9-ка. 

    Спрете да гледате само хайлайти в ютуб или във фифата.

    Не става дума за номер на тениската... Прочел си го като дявола Евангелието. Меси си играе свободно по целия фронт на атаката, но основно като 10ка около Суарес, преди туй Вия, Етоо и т.н. Има може би сезон - два като фалшива 9ка при Гуардиола, за което мрънкаше Ибрахимович. Както и да е..

    Аз говорех за позицията 10ка най-ясна при 4-2-3-1 или 4-4-1-1. Тия имена, които написах са точно такива. Позамряха. 

    Не всеки креативен играч е задължително 10ка. Нищо подобно. На нас е ясно, че ни трябва полузащитник с въображение, но това не го прави 10ка. Някой като Де Бройне или Давид Силва с техника и креативност, но който да търчи до собственото си наказателно ако се налага по 10 пъти на мач при контра за съперника, за да покрива или даже да прави шпагати. Защото те 2мата го правят. Помагат и в изнасянето много активно. Кристиян Ериксен също. И не бих казал, че са 10ки. Не и при пепа. В пуля също няма 10ка. Нито пък в Реал при Зидан и Карло. Или ти Модрич/Кроос/Иско ги имаш за 10ки? Там мъчиха Хамес по 1 време ама той флопна. После в Байерн пак. Където отдавна могат да разчитат основно на крилата си и Алкантара - Кимих/Горецка за креативност в последните години. В Дортмунд също пробваха с Гьотце.. и не стана. Меси просто е изключение, щото ги влачи на гръб и играе на няколко позиции и се задържа ако реши като 10ка в периоди от мачовете. Иначе и той почва от крилото ако с 3ма в нападение. Ако са двама вече си щъка около централния. За Интер, чиято игра толкоз се хвали, не може да става и дума за 10ка. Само в Юве Дибала играе 10ка. Що годе.. Ама и на него май му точат ножа. В момента е в отлична форма и затова играе. Много скоро ще го закотвят. Или мислиш, че трупат полузащитници (Рамзи, онова франсе от Псж и т.н), защото в дългосрочен план се виждат с Дибала в титулярния. Едва ли.

    В ПСЖ също няма твърда 10ка. Ама креативност си имат. И то много. Или те всички играчи дето могат да измислят нещо нестандартно бяха 10ки??

    Във топ 4 Лестър играят с Мадисън зад Варди. Виждам, че много лиги се точат за него. Аз в нвго въобще не виждам дългосрочно решение на нашите проблеми. В Челси Маунт също се задържа на 10ката около Ейбрахам. Това е вярно. И това е. 

    Мисълта ми е, че ортодоксалните играчи тип 10ки, които действат около централните нападатели поизчезнаха от каймака на Европейския футбол. Бавно, но сигурно. И аз Лестър не ги включвам в това число. Креативността далеч не зависи само от 10ките. 

    А пък за хайлайтите, фифа и т.н. не мисля да ти отговарям. Не мисля, че си чак толкова тъп, нали?

     

     


  12. Времето на 10ките поприключи сякаш последните 4-5 години. 

    Справка: Мюлер, Гьотце, Мата, Кагава, Мхитарян, Йозил, Рууни, Коутиньо, Оскар, Хамес и т.н. Само Меси държи още фронта. 

    Вече почти никой не играе с чиста 10ка.

    • +1 1
    • клоун 2

  13. Националността на мениджъра не играе никаква роля. Мики Маус го доказа. Най-големият клоун в историята на МЮ.

     

    Един Масимилиано няма да е лошо. Поне ще ги научи на отборно защитаване, а напред как да преодоляват бедняшки катеначота.


  14. Това ще е адски крив мач.

    Ако не вкараме първия гол рано-рано, въобще не ни давам шансове за повече от геройско 1-1. Тая колония от португалски полунегри вече ни взе страха от миналия сезон. Освен туй първия кръг гостуваха и сега ще са екстра надъхани пред селяните по трибуните за първия си домакински. След Мордор и Абу Даби, Молиню ще ни е третото най-тежко гостуване за сезона според мен. Дано греша.

    Надеждите ми са в това, че ако не се лъжа, пазаруваха яко  лятос и може да дадат дебют на новите, което ще значи, че няма да са много стиковани.

×
×
  • Create New...