Jump to content
Sign in to follow this  
777

НАЦИОНАЛЕН СЪБОР ВЕЛИКО ТЪРНОВО 2010

Препоръчани публикации

Каним всички привърженици на Манчестър Юнайтед в България на национален събор, който ще се проведе на 27.11.2010г./събота/ от 13.00ч. в ИНТЕРХОТЕЛ Велико Търново.

Събора ще се проведе при следния дневен ред:

11.00-12.30ч. настаняване

13.00-16.30ч. официална част:

1. Представяне

2. Фенклуб- същност и значение

3. Структура на клуба

4. Дискусия

17.00ч. футболна среща Юнайтед-Блекбърн

19.00-21.30ч.свободно време

22.00ч. Ретро парти в "Галакси Боулинг" CENTRAL MALL В. Търново


Забранена е употребата на алкохол по време на официалната част!

Лица във видимо нетрезво състояние, няма да бъдат допускани в залата!


Лица за контакти:
Емил Йорданов - 0887 41 21 02
Христо Енев 0889 62 58 13 - Стара Загора

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове

Национален събор на феновете на Манчестър Юнайтед в България – 27 ноември 2010, Велико Търново


Последната събота на месец ноември (27.11.2010) без съмнение ще се помни доста дълго от феновете на Манчестър Юнайтед в България. На тази дата се случиха толкова много и все хубави неща.

Месец преди 27 ноември се знаеше, че тогава ще се състои националния събор, организиран от Фен клуб Манчестър Юнайтед Велико Търново, признат за официален фен клуб на Юнайтед в нашата страна. С наближаването на обявената дата, нетърпението започваше да расте, нетърпение породено от възможността да се запознаеш с много свои съмишленици, с които споделяш една страст. Да бъдем UNITED.

Мястото на събора беше старата българска столица – Велико Търново, където в уреченото време се събраха изключително много Червени Дяволи и всеки бе облечен с блуза на любимия отбор. Когато видиш толкова много хора, споделящи една идея, обичащи едно и също нещо, си казваш: „аз също съм един от тях, аз съм част от това голямо „United” семейство.”

Като начален час на официалната част на събора беше обявено 13:00, но трябваше малко повече време, за да се съберем всички и започнахме около 13:30-13:45ч.
Председателят на фен клуба Емил Йорданов изнесе кратка всъпителна реч, докато все още очаквахме специалния гост на събора – футболната легенда Бончо Генчев, първият българин играл във Висшата Лига. След като господин Генчев пристигна, разбира се му беше дадена думата, за да ни разкаже интересни истории около своята кариера и най-вече около престоя си в Англия. Той на драго сърце започна да разказва пикантни случки, като може би най-интересната част беше за невероятния Сър Боби Робсън и как този рицар е помогнал на Бончо Генчев да заиграе в Англия, а след това цялата зала избухна в аплодисменти в чест на Сър Боби. Only One Bobby Robson!

След малък антракт започна и по-сериозната част свързана с фен клуба, официалното признаване, как се е стигнало до него и какви са бъдещите проекти на фен клуба. Емо разказа за двете си срещи с Димитър Бербатов и разликата в отношението му при първата, когато фен клубът не бе официално признат, и при втората срещата, когато признанието вече беше факт. Също така разказа и за срещата с капитана на Юнайтед Неманя Видич, когато той беше в България с националния отбор на Сърбия. Разбира се засегнахме и темата за разрастването на фен клуба с образуване на представителства в различните градове. Засега обаче темата остана отворена за дискусии и тепърва ще се предприемат действия в тази посока.

Така от дума на дума и след няколко часова дискусия, дойде време и за мача между Юнайтед и Блекбърн. Започваше шоуто както се казва в една песен:

We all know there gonna be a show
And Man United boys will be there!


Още не се бяхме настанили добре и се почна – Юнайтед поведе се гол на Митко Бербатов, след което головете започнаха да валят един след друг и всеки един от тях бе последван от оглушителен вик от наша страна. След петия гол на Берба се чуха и скандирания „Искаме шест”, но той така и не падна. Въпреки това радостта от изключителния успех със 7:1 и прекрасната игра на отбора, беше невероятна. За числото седем казват, че е магическо, а за Манчестър Юнайтед твърдят, че е магически отбор, та затова всички ние сме горди да бъдем фенове на „магическия Манчестър Юнайтед”.

След двубоя си попяхме стабилно „We all follow Man United” и „Glory, Glory Man United”.

След всичките тези невероятни емоции, имахме нужда от малко почивка, за да презаредим батериите за купона, който щеше да се вихри по-късно вечерта.
Една сериозна група се събрахме и отидохме в местна кръчма, откъдето Емо реши да се обади на майката на Димитър Бербатов, за да и изпрати най-искрените ни поздравления за прекрасното му представяне в двубоя срещу Блекбърн. Госпожа Бербатова остана изключително трогната и обеща да се обади на Митко и да му предаде нашите поздравления и пожелания.

В смях и закачки дойде време и за обещания ретро купон в Galaxy Bowling в Central Mall Велико Търново, но случилото се там ще остане в тайна, защото Търново пази своите тайни!

Национален събор на феновете на Манчестър Юнайтед в България – 27 ноември 2010, Велико Търново - репортаж на TV7

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове
Sign in to follow this  

×