Jump to content
Sign in to follow this  
R3D_aNd_M37h

Blitz #17 - Димитър Черкезов - Wolfram

Оцени тази тема

Препоръчани публикации

Blitz #17 - Wolfram

снимка

Представи се с няколко думи. Какво искаш да знаят хората за теб?
Амии не мога да се опиша така, по-скоро другите трябва да дадат определение. Казвам се Димитър Черкезов, от Кърджали, уча в чужбина и съм голям родолюбец и голям, голям фен на Юнайтед.

От кога си фен на Юнайтед и кое те запали по отбора?
Значи историята е доста, доста назад във времето и по-точно говорим за 1996 г. От 5-годишен играя футбол, пред блока (смее се) и откак се помня гледам футбол. Та историята е слаедната - бях едно дълго лято в град Златоград и с родителите ми се виждахме веднъж на 2 месеца. Много исках да имам тениска на някой футболен отбор и когато веднъж нашите си дойдоха им казал: "Искам тениска, футболна, на най-добрия отбор в света". Нито баща ми, нито майка ми някога са се интересували от футбол и може би това е била трудна задача за тях. Все пак отишли в един магазин и продавачът им казал: "Манчестър Юнайтед - това е най-добрият отбор в света Можете да купите на момчето тази тениска." Самата тениска е от онези с Шарп, на Райън Гигс (11). И така, донесоха ми я, супер много ми хареса и оттогава реших, че това е моят отбор, въпреки че не бях гледал нито един мач, просто си казах - това е отборът ми. И лека-полека от края на 1997 и началото на 1998 започнах да се интересувам от Юнайтед чрез вестници и репортажи. През 1999 г. гледах финала на Шампионската лига, от който разбира се имам прекрасни спомени. (усмихва се)
Та общо взето това е моята история, това е "моят" Юнайтед.

С какво е съизмерим за теб отбора на Манчестър Юнайтед, какво място заема той в ценностната ти система?
Ами с какво е съизмерим - със сигурност стои на челно място в живота ми (усмихва се). На първо място естествено е семейството ми, България, приятелката ми, а веднага след това са приятелите ми и Юнайтед. Следя Юнайтед здраво постоянно, всичко, което се случва около клуба, псувам, кълна заради Юнайтед, правя всичко, което мога за Юнайтед, превеждах за сайта и форума, докато имах време, защото са на Юнайтед, плащам си редовно членския внос на Фенклуба, защото и той е на Юнайтед. Платих доста пари за пътуване до Англия, за да видя и стадиона на Юнайтед.И Юнайтед ми се отблагодарява, като ми носи щастие в не толкова щастливите ми дни в Германия в момента, а и отделно в не особено лесния ми живот. Юнайтед държи челно място в класацията и даже смятам през март или април, когато е мачът с Ливърпул, да отида на Олд Трафорд и да го гледам на живо.

Кое според теб прави Юнайтед толкова обичан и популярен по Света?
Красивият, атрактивен, единствен по рода си футбол и невероятните футболисти, които играят там. В ерата на Сър Алекс футболът в Юнайтед винаги е бил на високо ниво, поне откак аз го гледам. Това се забелязва не само в Англия, а и по целия свят. Играчи като Кантона, Бекъм, Гигс, Скоулс, Роналдо, Рууни и т.н. правят играта да изглежда различна и значително по-лесна и привлекателна. Неслучайно именно някой от изброените футболисти е големият идол на милиони фенове по света. Освен това в последно време Юнайтед прави турнета по света - в Корея, Япония, Китай, Южна Африка, Америка, което му носи както значителни приходи, така и нови фенове. В това няма нищо лошо и за мен политиката на клуба е правилна.

Кой според теб е най-големият съперник на Юнайтед? Защо?
хахаха (смее се). Тук мисля, е пределно ясно (смее се). Още когато писах статията ЗА или Против бях напълно ясен - Ливърпул!!! И няма две мнения по въпроса. Защо ли? Защото това на хартия е най-успешният отбор в Англия и защото винаги мачовете помежду ни, дори да не са били решаващи за титлата, са били битки, изпълнени с максимално напрежение. Аз се настройвам адски враждебно преди такъв мач. Мразя абсолютно всичко в Ливърпул и всичко, свързано с тях, не мога да ги дишам. Не само заради всичко това, просто Юнайтед-Ливърпул е БИТКАТА. Ако тази година станем шампиони, ще ги изместим от трона им в Англия и ще трябва да ги догонваме само в Европа. Така че няма да изпадам в повече подробности - Ливърпул е най-големият ни съперник. Веднага след това идват Арсенал, заради съперничеството ни през 90-те и новия век. Не мога да кажа, че Челси изобщо са ни някакъв кой знае какъв противник, при положение, че до 2003 г. си бяха нормален средняшки отбор от чергата на Астън Вила, Евертън и Тотнъм. Вярно е, че винаги са ни били неудобен съперник и костелив орех, но не и най-върл противник.

Кой е любимият ти футболист в историята на клуба? А в настоящия състав?
В историята, хм... труден въпрос. Може би от тези, които съм гледал, ще кажа Оле Гунар Солскяер. Не, не, не и пак не заради гола му на финала пред 1999 г. срещу Байерн. По-скоро заради това, че можеше да вкара от абсолютно всяко положение, от всякакъв ъгъл, просто бележеше невероятни голове и дори влизайки като резерва правеше разликата в даден мач. Освен това беше лоялен - стоеше на скамейката и чакаше шанса си, никога не правеше драми. През 2003 или 2004 мисля се контузи ужасно и ми стана ясно, че наближава краят на кариерата му. За мое голямо съжаление бях прав - след три години лечение, се върна за 2 сезона, вкара още важни голове и се отказа. Страхотен футболист - убиецът с бебешкото лице. (усмихва се) Да не говорим за гола му срещу Байерн, който ни направи шампиони на Европа и за другите решаващи, които е вкарал.
От настоящия състав Рууни ми е любимец. Борбеността, желанието му за футбол и любовта към играта, изобщо "горенето" в играта са негови страхотни качества, неоспорими качества. (усмихва се) Бях много впечатлен след като прочетох и книгата му и се запознах с живота му и в частност футболния му такъв. Ще стане легенда в Юнайтед, запомнете го! Напоследък във форума се е заформила нещо като кампания срещу него, но с нетърпение чакам края на сезона да видя какво ще кажат тези хора, които го боготворяха преди 2-3 г. Както и да е. Рууни ми е голям любимец. Естествено не мога да пренебрегна и Гигс, но както всички знаят, там думите са излишни. Футболен Бог.

Нека поговорим за Фенклуба. Какво мислиш за досега свършената работа? Как ти се струва постигнатото за организация на възраст от три години?
Нямам много преки наблюдения относно Фенклуба, от провинциален град съм и нямам възможност да идвам често по сбирките за мачове, националните събори и т.н. Общо взето единствената ми връзка с Фенклуба е във форума и там чета какво се случва на практика. Редови член съм и ще продължа да бъда такъв, независимо, че в момента живея в Германия (която е ужасна държава). Може би дискусията със самите членове на Фенклуба във форума отсъства от доста време и затова не знам какво се случва с организацията. Артикули, членски карти, тениски, всичко съм получил и тук е моментът да благодаря на хората, които са се потрудили, за да ги има и естествено на Светльо от Пловдив, че ми ги изпрати. Иска ми се Фенклубът да се развива в правилната посока, не да има деления, като случилото се с В.Търново. Искам да имаме колкото се може повече членове и да сме сплотени, като Фенклуба на Арсенал примерно. Искам и да ходим по мачове, но ни трябва официално признаване, което зависи само и единствено от нас. Затова приканвам потребителите, които все още не са членове, да се превърнат в такива, ако имат финансовата възможност. Надявам се да можем ние, потребителите, които нямаме възможност редовно да присъстваме на сбирките, да имаме повече информация относно развитието на Фенклуба.

Какво според теб е нужно да се направи, за да се реализира потенциалът на Фенклуба в по-големите (а защо не и по-малките) български градове?
Нужна е най-вече дискусия с членовете. Ненапразно народът е казал - сговорна дружина - планина подвига. Може би мнението на повече и различни хора от Фенклуба ще даде нови идеи за реализиране на целите му. От големите градове и по-точно от градовете, където има клонове на Фенклуба, може би само в София се събират повечко хора по мачове. За другите градове нямам такива наблюдения, да ме прощават, ако греша. Но може би и сериозността на самите членове и не-членове си е сериозен проблем. Активността си е отдавнашен проблем при нас. Освен това трябва да се спре с масовите караници и грозни обиди между определени потребители в публични теми на форума, защото това сериозно уронва престижа на организацията и много хора започват да се колебаят дали си струва... В големите градове Фенклубът има особено голям потенциал, за разлика от градове като моя Кърджали например. Тук е трудно да се намерят фенове, но и да намеря всъщност не знам какво да им кажа относно Фенклуба - нямам конкретна информация и съотверно няма как да ги убедя да станат членове. Сигурен съм, че из цяла България има хиляди фенове на Юнайтед, но просто не знаят за съществуването на Фенклуба. На някои пък им се свидят 30 лева или просто не им се занимава (най-вече), което хич не е похвално. И така, Фенклубът трябва да разработи ПР кампании и да бъде по-активен по форуми, интернет сайтове и всякакъв вид медии. Това е моето мнение.

Какво мислиш за новоучредената организация „Манчестър Юнайтед Велико Търново” и позицията й на едва ли не конкурент на „Национален Фенклуб Манчестър Юнайтед България”?
Ами какво да мисля, доста срамна постъпка от тяхна страна. Конкретно те "уж не искат да ни бъдат конкуренти", но вместо да помогнат с активността си на Националния фенклуб, решиха едва ли не да се правят на герои и да учредяват свое собствено дружество и организация. Единственото нещо, което ние феновете на Юнайтед трябва да направим, е да се обединим и както по-горе казах - да работим в посока развитие и признаване на Фенклуба, на Националния фенклуб. Как ви звучи признаване от Англия примерно на Великотърновската организация, а не на Националния фенклуб? На мен не ми звучи добре и вярвам, че всички членове на настоящия Национален фенклуб биха ме подкрепили. Както и да е, останалите подробности ги знаят председатели, учредители, членове на УС и т.н. Моето мнение се изчерпва дотук и това учреждение ми прилича много на двата сайта и двата форума, които съществуваха преди време. Те обаче се обединиха, дано след време и Великотърновската организация се обедини с Националния фенклуб.

Поддържаш ли някакви връзки с членове на Фенклуба и извън организацията, на чисто приятелска основа? С кои?
Ами да, но с малко. С теб, Даниел (Форум Айдъл) се познавам лично. С другите се знаем повече от виртуалното пространство. Често си говорим с Иво (Gaffer) и Евгени (rossobianchi), нали сме преводачи (смее се), е аз вече съм бивш де. Надявам се скоро да се запозная лично и с тях, то такъв екип. (усмива се) Иначе се кефя на мнозинството от форума, разтоварвам се много, когато вляза там, хуморът е на максимално ниво, а това е доста силно ценено от мен.

Няколко пъти спомена форума. Какво мислиш за него? Мнозина твърдят, че има прекалена свобода на словото и толеранс и желаят известна цензура, други пък смятат това за нормално и не виждат поводи за притеснение.

Форумът, както казах по-горе, е начин за разтоварване, поне за мен. Напоследък понятията "цензура" и "прекалена свобода на словото" станаха доста често използвани във форума. Ако всичко, което е така да се каже нецензурно, си остане в Офтопик раздела, не виждам какъв е проблемът. Лошо е, ако нецензурното се пренесе в глобалните раздели за коментари около самия отбор. Тогава вече трябва да се говори за някаква цензура и т.н. Каквото се случва в Офтопика, си остава там и това е. Не ми харесва обаче, че се пише предимно в този раздел. Споменах го няколко пъти в последните седмици - дискусията от преди време липсва и доста теми пустеят. В много теми от раздел "Новини" последното мнение е от преди 1 или 2 седмици, а много от темите във въпросния раздел стоят пълни само с новини, без коментари по тях. В "Преди мача" се пише малко и от малка група хора, а в "След мача" след победа се пише малко, а след загуба всеки идва и излива някакъв необясним гняв - я върху Фърги, я върху Бербо, дори и върху Рууни (мили Боже)... Истината е, че форумът може да бъде по-интересен, ако активността от Офтопика се пренесе и в другите теми.


Мислиш ли, че нещо липсва на форума, за да бъде по-интересен и провокиращ към коментари? Какво?
Липсват дискусиите около отбора, както вече споменах. Иначе си имаме игри - "Последният оцелял", "1X2", интересни раздели като статиите "ЗА и Против", "Блиц-интервю" и много анкети, които не мисля, че са безинтересни, дори напротив. (усмихва се) Особено харесвам статиите и поздравявам Наско, че ги поддържа съвестно. Поздравявам и всички, които вземат отношение по тях. Иначе във форума си имаме всякакви фигури - умни, не толкова умни (смее се), забавни, сухи и т.н. Доста цветущо съдържание на потребители, което ми харесва. Надявам се само и подканвам хората да започнат отновно да пишат върху темите около отбора, за да намерим това, което ни е довело в този форум - желанието да се коментира Юнайтед, футболистите, играта на отбора и всичко около него. (усмихва се)

Какво ти е мнението за цялата тази „форумна култура”, която наблюдаваме в българското публично пространство напоследък? Откриха се форуми с всякаква тематика, които са посещавани от много хора и редовно са цитирани в медиите. Дори се основа Форумна футболна лига (в която момчетата от нашия форум са достойни участници). Посещаваш ли други форуми, освен този?
Не съм добре запознат с понятието "форумна култура", но всеки си има дадени интереси. Когато примерно футболен отбор, музикален стил, марка автомобили или някакво любимо занимание има форум, не е лошо да се регистрираш и да комуникираш с другите потребители, които следва да са със сходно мислене като твоето. Не знам какво точно имаш предвид с тези цитати в медиите, но те винаги са търсили сензацията и няма да се учудя, ако и във форумите търсят това. Иначе посещавам редовно само форума на ManUtd-Bulgaria, отчасти и един друг, от който си свалям головете след всеки мач, това е едно от хобитата ми.

Нека поговорим за английски футбол. Усещаш ли т.нар. „побългаряване” /в отрицателен смисъл/, що се отнася до английската игра – визирам коментарите на наши вестници, списания и електронни медии по темата „Бербатов”, дискусии във форуми, включително този и т.н.?
Ооо абсолютно, абсолютно. Има такова нещо и то е доста дразнещо. Против съм да се пишат глупости от сорта на "Българското дерби Астън Вила-Ман Юнайтед" заради участието на Стилян и Бербо. Нашите журналисти прекалено много спекулират с името на Бербатов и постоянно изпадат в крайности - ту го възвеличават, ту го обявяват за "трансферен провал", "недостатъчно класен играч" и т.н. Това е доста тъпо. Опитвам се да ги разбера - все пак българин играе в Юнайтед и това е голяма гордост, но се прекалява и не е това начина да покажем патриотизма си. За английски футбол конкретно през този сезон нямам обективно мнение, защото следя само Юнайтед, просто нямам нито времето, нито възможността да гледам и други мачове. Интересувам се обаче поне от резултатите след всеки кръг в Премиършип.

Как оценяваш трансфера на Димитър Бербатов в Юнайтед? Има ли прилики и разлики между българина и великия Кантона?
Прилики има малко, разлики - много. Трансферът на Бербатов в Юнайтед е може би най-голямото събитие, случвало се на футболна България в последните 10 и повече години. Спомням си какво беше във форума, когато чакахме вечерта на 1ви септември, за да разберем какво се случва на Олд Трафорд. Беше адски вълнуващо и в момента, в който се разбра, че е подписал, бях на седмото небе. Няма такава гордост - българин в Юнайтед!!! Страшно горд съм, когато Митко излезе с фланелката на любимия тим. Това просто ме изпълва. (усмихва се) Друг е въпросът, че понякога не оправдава очакванията, но аз вярвам в него и вярвам, че той има своето място в клуба и отбора на САФ.
Сравнение между Бербо и Кантона не може да има според мен. Кантона е много, много по-различен играч от Митко по почти всички показатели. Единственото нещо, което може би ги доближава, е прекрасният поглед върху играта, техниката и страхотният пас.


Какво мислиш за продажбата на Кристияно Роналдо? Как изглежда отборът без него и имаме ли нужда от евентуален заместник?
Ами мисля, че имаме нужда от заместник да. Ако Валенсия се е броял за такъв преди началото на сезона, смело мога да заявя, че за мачовете, които му наблюдавах досега, не ме е впечатлил кой знае колко. Определено не е това, от което имаме нужда в момента, а именно агресивен и мощен десен халф с добро центриране, който да навлиза по фланга и да матира противниковите защитници. Роналдо притежаваше невероятни качества, израсна адски много през последните 2-3 сезона и мога да кажа с ръка на сърцето, че това е най-добрият футболист, който съм наблюдавал някога. Може би единствено Зинедин Зидан може да му съперничи, но все пак Роналдо е моят фаворит. Някои хора го оплюват и казват, че е предател и не знам какъв още и омаловажават това, което той даде на отбора. Сега доста хора започват да търсят проблемите в атаката ни къде ли не, та дори се твърди, че сме били неефективен отбор през този сезон, заради проблемите в защита. Не съм съгласен - точно липсата на Роналдо е най-голямата предпоставка да играем неуспешно засега. Неуспешно е прекалено силна дума обаче, защото парадоксалното е, че спечелихме доста точки и сме в страхотна позиция за титлата. Това разбира се го отдавам на САФ и тактическия му гений. За мен отборът ни още не се е сработил и не е машината, която беше в последните 2 сезона и то най-вече заради липсата на главната фигура в него. Сигурен съм, че Фърги ще намери начин да се справи с това предизвикателство и ще жънем нови успехи. Друг е въпросът дали още през този сезон, или евентуално през следващия.


Как оценяваш изминалия сезон на Юнайтед? Какви бяха очакванията ти и какво те изненада приятно/неприятно?
Оценявам го като успешен, с оглед на това, че спечелихме титлата за 3-ти пореден път. Играхме във финала на Шампионската лига, който и до днес не мога да си обясня защо загубихме толкова лековато... Имаме и 1/2 финал за Фа Къп, където злощастно отпаднахме от Евертън с дузпи. Взехме и Карлинг Къп, и Световното клубно първенство. Знаеш, че за мен приоритет винаги е била титлата в Премиършип и после всичко останало, затова сезонът е успешен. Но пък изгубихме Фа Къп, която толкова искам да видя отново в ръцете на Гигс.
Абстрахирайки се от тази мечта за требъл, бих казал, че се справихме много добре.

Какви са очакванията ти за настоящия сезон?
Доста труден въпрос. Както вече казах, от началото наблюдавам едно непостоянство в отбора с оглед както на игра, така и на резултати. Вече имаме 4 загуби от 16 кръга и това изобщо не е добре. Далеч съм от мисълта да отпиша точно Юнайтед и точно Фърги от турнирите още преди Нова година. Отборът ни не играе добре, но въпреки това постига важни резултати на негостоприемни стадиони и това ме кара да вярвам, че дори без Роналдо имаме нужния потенциал да се борим за титлата и тази година. Ливърпул са пълна скръб, Арсенал са непостоянни, вижда се, че битката ще е главно между Челси и Юнайтед. За Европа още нищо не мога да кажа, защото жребият още не е изтеглен, но се надявам на Байерн Мюнхен, за да мога да го гледам на живо. (смее се) За Карлинг Къп ще се радвам на отстраняване на Сити, а на финала каквото стане. Надявам се този път на успешна кампания за Фа Къп, буквално СМАЗВАНЕ на Лийдс и след това да спечелим финала на Уембли. Време е вече тази купа да си дойде у дома, а именно - на Олд Трафорд.

Мнението ти за Сър Алекс? Как виждаш Юнайтед след неговото оттегляне? Имаш ли свой фаворит за негов заместник?
Не знам какво ще правим без него наистина. Как виждам Юнайтед след неговото оттегляне ли? Ами засега не си го и помислям... не мога да ти дам обективен отговор, но със сигурност ще си отиде много от духа на отбора, когато САФ се оттегли. Имам фаворит и той се казва Мартин О'Нийл. Много ми допада като мениджър и като футболна философия. Все пак нишо не се знае. Спирам да коментирам тоя въпрос, че не искам дори да си го помислям.

Кой за теб е най-ценният трофей – Премиършип, Купа на Англия, или Шампионска Лига? Защо?
Премиършип. Това е чистото доказателство за постоянство и добра подготовка в дълъг период от време. Не че другите трофеи са по-малко ценни, напротив и те имат своята голяма стойност. Просто Висшата лига според мен отговаря на критериите за най-оспорвано състезание, с 38 мача, кой от кой по-интересен. В двете домашни купи, се играе с директни елиминации и на практика една дузпа на 1/4 финал или една единствена грешка, може да ти коства отпадане от турнира. А в Лигата имаш време да поправиш грешките си (не винаги, но в 90% от случаите), защото се играят 38 мача. Има време даден отбор да навлезе във форма, има време да се обиграват таланти, има и достатъчно мачове за даден отбор да покаже постоянство и именно с това да си заслужи титлата от най-ценното за мен състезание.

Какво мислиш за трансферната политика на тима? Могат ли момчета като Евънс, Гибсън, Дьо Лае, Рафаел, Македа и т.н. да наследят старите кучета Скоулс, Гигс, Гари Невил?
Интересен въпрос. Дали могат - само времето ще покаже. Но треньорът е същият, така че защо не? Друг е въпросът, че Фърги няма време да ги налага така, както налагаше Гигси, Скоулси, братята Невил, Бекъм, Бът, Браун и компания. Просто в днешно време и фенове, и критици, та дори и стандартите на Висшата лига изискват прекалено много от топ-отборите, и затова САФ дава шанс на момчетата си, но умерено. Опитва се да ги интегрира по свой начин - веднъж само младоци, веднъж сплав от младоци и по-опитни играчи (което е много често срещано при нас). И както виждаме засега успява. Треньор като Венгер примерно залага изцяло на такива футболисти и виждаме, че в даден етап от сезона те просто не могат да издържат на напрежението (физическо и психическо), рухват и са неспособни да се борят за титлата. Затова отново поздравявам Сър Алекс за тактиката и цялостния му подход към младоците. Евънс от сега си личи, че ще бъде ключов футболист, а другите - времето ще покаже.

Има ли играч, който би искал да видиш с фланелката на Юнайтед? Защо?
Може би Мануел Нойер от Шалке 04 за вратарския пост. За полеви играч - много исках Ван дер Ваарт или Уесли Снайдер, но изглежда невъзможно, затова си оставам с мечтата за Нойер. Не че е някой световноизвестен като Давид Вия и който и да е там, просто е много стабилен и виждам бъдеще в него. Засега не мога да се сетя за друг. (усмихва се)

Кой национален отбор ще подкрепяш на предстоящото Световно първенство в ЮАР?
Холандия. Винаги съм за тях, на всяко първенство. А иначе няма да е лошо да видим най-накрая една силна, повтарям СИЛНА Англия на това Световно, защото в последните 10-15 години островитяните не правят нищо съществено и отпадат най-често след дузпи. Време е играчи като Бекъм, Рууни, Рио, Тери, Джерард, Лампард, Карик да вдигнат световното злато над главата си. Това може би е последният им шанс, защото повечето от тях са около и над 30-те. Време е това златно поколение да постигне значим международен успех и с треньор като Капело имат идеалните предпоставки. Въпреки това съм на мнение, че пак ще видим Бразилия шампион.

Как би реагирал, ако Месут Йозил, Арда Туран или друга звезда от южната ни съседка премине в Юнайтед след, да кажем, двугодишен престой в Ливърпул?
хахахахахахах. Лелееее, не би искал да знаеш, вЕрвай ми. (смее се) Ами как, ще звънна да Фърги и ще му се скарам сериозно. Айде двугодишния престой в Ливърпул ще го преглътна, но няма как да преглътна, че са "южни съседи" и то НИКОГА! Преглътнах вече скаузъра Оуен, но чак пък южен съсед ли бе еййй! (смее се)

Знаем, че си бил на Олд Трафорд. Разкажи малко повече - как би описал видяното и преживяно там? Имаш ли планове да посетиш „Театъра на мечтите” (или някое удобно за теб гостуване на отбора) отново в скоро време?

Да, на 18 октомври, 2007 г. Беше страхотно преживяване, тогава гостувахме на Астън Вила и ги бихме с 1-4. (усмихва се) Ами какво да разкажа, невероятно е. Слязох от влака на гарата в Манчестър и се качих в едно такси и му казах: Old Trafford, United Road. Само при изричането на тези думи ми трепна сърцето, а когато застанх пред самия ВЕЛИК стадион направо ми се подкосиха краката... Оттам нататък вече не бях на себе си през цялото време - излязох на North Stand, на East Stand, седнах на стола на Сър Алекс и на нашата скамейка, посетих съблекалнята, лобито, излязох от тунела, от който излизат играчите всеки мач... Видях Требъла, 3-те купи една до друга на живо, автографи на Кантона, Бест, Бекъм, Чарлтън... неописуемо е. Пожелавам на абсолютно всеки фен да отиде и да види що е Олд Трафорд, това не е просто стадион, това е уникално съоръжение. Дори баща ми го призна, който никога не се е интересувал от футбол. На практика за 10 паунда си осигурих едно от най-големите удоволствия в живота ми, точно толкова струва Stadium Tour + Museum Tour (обиколка на стадиона и на музея, бел. ред.). Билетът Лондон-Манчестър с влак беше около 30-40 паунда. Вече от София до Лондон са субективни цените, вече не помня за колко пътувах, но всеки може да си направи сметката. Личното ми мнение е, че с едно 700-800 лева можеш спокойно да отидеш и да видиш всичко, за което мечтаеш.
Разбира се, аз мечтая да гледам Юнайтед на живо. И имам планове за това, да. И по-точно евентуално март месец срещу Ливърпул на Олд Трафорд. Да сме живи и здрави, да не ме затрупат от учене тук, разбрали сме се с едни приятели, ще се ходи. Никога няма да си простя, ако САФ се оттегли и аз не съм гледал Неговия Юнайтед на живо. Просто задължително съм си го поставил за цел, така че се надявам да се случи.

И за финал - какво ще пожелаеш на всички фенове на Манчестър Юнайтед?
Пожелавам на всички първо да са живи и здрави, и второ да покрепят отбора еинаги и независимо дали печели титли или не, дали сме в криза или не, дали има многомилионни трансфери или не, защото както казваше един приятел - все пак ние сме Юнайтед, Юнайтед от Манчестър!
И за финал ще пожелая на целия форум и всички приятели Весели коледни празници, весело посрещане на Новата година и много усмивки. И не забравяйте - туй, що притежава човек в Земния рай (България), никъде го няма по света, от нас по-големи пичове няма. ;)


15.12.2009

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове
Гост
Темата е заключена
Sign in to follow this  

×