Jump to content
Sign in to follow this  
R3D_aNd_M37h

Blitz #14 - Емил Йорданов - Dj Emo

Оцени тази тема

Препоръчани публикации

Blitz #14 - DJ EMO

Публикувано изображение

Представи се с няколко думи. Какво искаш да знаят хората за теб?
Казвам се Емил Йорданов, роден съм на 27.09.1971 г. в град Велико Търново. От малък се занимавам с музика, от 20 години работя като DJ и от 20 години съм фен на Манчестър Юнайтед.

Кое те запали по отбора?
Най-вече начинът на игра, философията на отбора и фактът, че футболистите, играещи или играли с червената фланелка, са обичали отбора и са давали всичко от себе си, за да се превърне в най-великия клуб.

С какво е съизмерим за теб отбора на Манчестър Юнайтед, какво място заема той в ценностната ти система?
Съизмерим е с музиката. Чувствата, която поражда тя, са фантастични. Същото е и с Юнайтед, клубът заема важно място в сърцето ми, иначе не бих бил истински фен.

Кое според теб прави Юнайтед толкова обичан и популярен по Света?
Мисля, че страстта и философията на отбора и фактът, че през последните 23 години начело е един велик човек - Сър Алекс Фъргюсън.

Кой според теб е най-големият съперник на Юнайтед? Защо?
Несъмнено Ливърпул. Тяхната история също е много богата и двата клуба винаги са се съревновавали.

Любимият ти футболист в историята на клуба? А в настоящия състав?
В миналото Дейвид Бекъм, а от настоящите Уейн Рууни.

Нека поговорим за Фенклуба. Вече си част от организацията и председателстваш новоучредения клон във Велико Търново. Кажи няколко думи за него.
Първо съм адски приятно изненадан, че толкова много фенове от областта се събраха, това ме зарадва безумно. Откриването на клона се състоя на 18 май тази година, датата бе символично избрана в чест на 18-тата спечелена титла в Премиършип. Присъстваха около 80 души. Най-важните точки в дневния ред бяха 1) Толерантност към всички фенове, подкрепящи други отбори; 2) Да бъдем единни и да си помагаме взаимно във всичко; 3) Благотворителност. За краткото време, което имахме, мисля, че направихме важни стъпки - преди всичко организационни и всички приеха идеята от сърце.

Спомена благотворителните акции. Как ви хрумна идеята? Имате ли подобни планове за в бъдеще?
Дарихме много дрехи и торта с логото на Манчестър Юнайтед на децата в неравностойно положение от дома "Мария и Пеньо Велкови". Участвахме и в награждаването на женския турнир по футбол във Велико Търново, наесен предстоят още няколко благотворителни мероприятия. Идеята е, че ние трябва да правим подобни акции, най-вече в името на децата - футболът и привързаността към любим отбор сплотява хората, най-вече децата и те стават по-добри.

А получихте ли подкрепа от ръководството на Фенклуба и очакваш ли занапред и другите клонове да се включат?
Да, всички са много приятно изненадани, най-вече от силната ни организация и инициативните членове. Силно се надявам и другите клонове да привлекат още много фенове, но няма как да не съм щастлив, че нашият клон засега е най-голям. ;)

Какво мислиш за досега свършената работа във Фенклуба? Как ти се струва постигнатото за организация на възраст от три години?
Не искам да критикувам, но ми се струва, че трябва да се направи още много и доста повече идеи и добри намерения да станат реалност в името на най-великия клуб. Ето в темата за официалното членство досега са се записали само 67 човека, от които 20 са от нашия клон. Началото на сезона малко по малко наближава и ако искаме да привлечем необходимата бройка, трябва да имаме централен офис във всеки по-голям град. Да се знае адреса на офиса, телефона/факса и разбира се да има отговорен човек, който да ги обслужва. Така всички ще имат достъп. Не става само със сайта. Хората трябва да се събират, не само за да гледат, обсъждат и играят мачове, а и да решават организационни проблеми и всичко, свързано с отбора и Фенклуба. У мен вече е назряла идеята за подобен офис във Велико Търново и надявам се ще успея.

Кои са първите три неща (или колкото можеш да кажеш), които би направил, ако от утре можеше ти да вземаш всички най-важни решения за целия Фенклуб? Какво НЕ ти харесва в него, от чисто организационна гледна точка?
Първото и най-важно нещо е лоялността към всички фенове и прозрачността във всяка дейност. Останал съм с впечатление, че повечето организационни дейности остават "скрити" за обикновените членове на Фенклуба. Така не им се дава възможност да се включат във всяко начинание и дори да имат желание, често разбират прекалено късно. Фенската маса трябва да се поддържа и да й се отдава необходимото уважение и внимание, така самите те (феновете бел. ред.) са мотивирани за всякакви дейности и имат доверие на ръководителите. Иначе не става.

Макар вероятно да не си запознат с всички от тях, все пак - какво смяташ за артикулите на Фенклуба? Достатъчно ли са те и достатъчно качествени ли са, за да отговорят на желанието на настоящите членове и да стимулират нови потенциални такива да платят своя членски внос? Въртят ли се в главата ти евентуално някои по-добри идеи в тази насока?
Винаги има по-добри идеи. За членския внос, който в момента е 30 лева, мисля, че е нормално да се дават фланелка, членска карта и ключодържател (който все още чакаме). Но тук отново идва въпросът за организацията - има хора, които са си платили вноса, а все още нямат нищо насреща, но това не зависи от мен. Мисля си, че не една фланелка или някакъв артикул би дал стимул на един фен да се присъедини към подобна организация. Да обичаш клуба и отбора е най-големият стимул. И всяко подобно начинание трябва да се прави преди всичко от сърце.

А смяташ ли, че Фенклубът има потенциал да привлече към себе си даден спонсор, или спонсори, които да разпознаят възможности за себе си в него, в замяна на което да предложат средства, за изработката на артикули или придобиване на официален статут?
Специално за официалното членство не ни трябват спонсори. Всеки един от нас трябва да бъде спонсор на самия себе си, обичаш ли клуба, винаги могат да се отделят 110 лева в името на подобна кауза. Напълно разбирам реалностите, в които живеем, но тук става въпрос за нещо, което не може да се оцени материално - истинската любов към Манчестър Юнайтед. Затова и всеки един фен, който чувства отбора като част от сърцето си, ще успее да бъде спонсор на себе си.
За всички останали дейности ще търсим спонсори, тъй като проектите ни са големи и ще са ни необходими сериозни средства. Най-вече фирми и фондации, занимаващи се с благотворителност.

Поддържаш ли някакви връзки с членове на Фенклуба и извън организацията, на чисто приятелска основа? С кои?
Да, постоянно. Смятам, че и така трябва да бъде. Феновете от нашия клон станахме преди всичко приятели, идеята за подкрепа към любимия клуб ни събра и се разбираме перфектно. Венци, Горо, Светльо, с Манчестър се чуваме постоянно, Богдан, Митко ... много са, което ме прави истински щастлив.

Нека поговорим за английски футбол. Усещаш ли т.нар. „побългаряване” /в отрицателен смисъл/, що се отнася до английската игра – визирам коментарите на наши вестници и списания по темата „Бербатов”, дискусии във форуми, включително този и т.н.?
Специално за България, при нас завистта е на най-високото възможно ниво. Медиите се опитаха да сринат Митко, но той е силно момче и ще се справи. Аз бях изумен как до момента на подписването всички бяха в невиждана еуфория, а в през следващите седмици и месеци никаква радост, само плюеха по него. Не знам на какво вече се радват тези хора...

А как оценяваш трансфера на Бербатов в Юнайтед? Има ли прилики и разлики между българина и великия Кантона?
Адски съм щастлив, мисълта, че българин играе в любимия ми Юнайтед, ме радва всеки ден. За мен това е един от най-добрите трансфери в историята на клуба и нашето момче тепърва ще покаже кой е Бербатов. Фактът, че всички го сравняват с икона като Кантона ... просто коментарът е излишен. С теб сме Бербо!

Публикувано изображение

Какво мислиш за очакващата се продажба на Кристияно Роналдо? Как ще изглежда отборът без него и имаме ли нужда от евентуален заместник?
С много смесени чувства съм. Като научих за продажбата му ми стана адски гадно, даже още ми е кофти. Той даде много на клуба, но просто не успя да се пребори с егото и характера си. Това са необходими жертви за всеки футболист, ако иска да остане в един отбор до края на кариерата си. Сега съм сигурен, че много от другите момчета ще покажат истинските си качества. Трудно ще е, но затова имаме Сър Алекс - той е човекът и знае какво прави. Пожелавам успех на Роналдо и се надявам, че някой ден ще се върне при нас.

Как оценяваш изминалия сезон на Юнайтед? Какви бяха очакванията ти и какво те изненада приятно/неприятно?
Прекрасен. До последно се борихме за 5 купи, не се сещам за друг отбор, който да го е постигал. Страхотни млади таланти - забележи от школата на отбора, а с какво самочувствие и увереност играят, невероятни са! Очаквах да пренапишем историята, като спечелим два пъти поред Шампионската лига, но затова имам свое обяснение, което няма да коментирам. Изненадан съм от играчи като Невил и Гигс, които дори на тези години имат невероятна страст и желание за игра и трофеи. Затова винаги ще останат в сърцата на феновете като легенди на отбора. Надявах се да стане така и с Роналдо, но ... съдба.

Мнението ти за Сър Алекс? Как виждаш Юнайтед след неговото оттегляне? Имаш ли свой фаворит за негов заместник?

Както вече казах това е велик човек, харизматична личност и истинска легенда. В момента не искам и да си помислям за момента, в който се оттегли, със сигурност за всички ще е много, много трудно. Тук вече има думата ръководството и е важно най-вече каква философия и политика ще бъде избрана след Сър Алекс, дали следващият мениджър ще я приема. Аз не искам нещата в отбора да се променят и уж няма незаменими неща в живота, но в случая Сър Алекс е точно такъв, той е незаменим. Уважавам го безумно много, неслучайно кръстих сина си на негово име.

Кой за теб е най-ценният трофей – Премиършип, Купа на Англия, или Шампионска Лига? Защо?
Премиършип, защото е най-истинското и оспорвано състезание.

Какво мислиш за трансферната политика на тима? Могат ли момчета като Андерсон, Тошич, Посебон, Рафаел и т.н. да наследят старите кучета Скоулс, Гигс, Гари Невил?
Абсолютно и безрезервно им вярвам, в тях е бъдещето.

Има ли играч, който би искал да видиш с фланелката на Юнайтед? Защо?
Искам най-вече да виждам момчета от школата. Така се прави велик отбор - от малки те израстват с идеята за Юнайтед и не се блазнят от големи пари, слава и трансфери къде ли не.

Знам, че си ходил на Олд Трафорд. Кой мач посети и как би описал преживяването? Какво ти направи най-силно впечатление?
Гледах мача с Уест Бромич (4-0). Атмосферата не може да се опише с думи, трябва да се усети, нещо велико, нещо отвъд рамките дори на въображението. Най-силно впечатление ми направи организацията и радостта на хората по трибуните, пожелавам на всеки да го изпита.

Кой национален отбор подкрепяш и защо?
Естествено българския, преди всичко трябва да сме патриоти.

А има ли български футболен отбор, който подкрепяш? Можеш ли да направиш някакъв паралел между него и Манчестър Юнайтед?
Не, отдавна не се интересувам от български клубен футбол, знаеш по-добре от мен причините за това. А сравнение, просто няма откъде да започнеш, няма никакви прилики.

И за финал - какво ще пожелаеш на всички фенове на Манчестър Юнайтед?
Да продължават да обичат Юнайтед все по-силно и да бъдат истински фенове и приятели.


16.06.2009 Редактирано на от R3D_aNd_M37h

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове
Гост
Темата е заключена
Sign in to follow this  

×