Jump to content
Sign in to follow this  
R3D_aNd_M37h

Blitz #11 - Стефан Славов - Mefan

Оцени тази тема

Препоръчани публикации

Blitz #11 - mefan

Публикувано изображение

Представи се с няколко думи. Какво искаш да знаят хората за теб?
Стефан Славов от Стара Загора, фен на Юнайтед от далечната 1992 г., никога не се предавам и вярвам докрай.

Изпревари следващия ми въпрос. Все пак - от кога си фен на Юнайтед и кое те запали по отбора?
От 1992 година, запали ме победата срещу Барса още през 1991 г. и сегашният ми кум и много близък приятел Евгени.

Кое според теб прави Юнайтед толкова обичан и популярен по Света?
Феновете и духът на отбора, историята, възраждането на тима след трагедията от 1958 г.

С какво е съизмерим за теб отбора на Манчестър Юнайтед, какво място заема той в ценностната ти система?
Юнайтед е нещо велико за мен. Поставям го веднага след семейството ми.

Кой според теб е най-големият съперник на Юнайтед? Защо?
Ливърпул, има най-много титли и е отборът с най-големи успехи в Англия. I hate Scousers.

Кой е любимият ти футболист в историята на клуба? А в настоящия състав?
За всички времена Райън Гигс, а от идването му през 2004 г. Уейн Рууни.

Най-голямата радост и най-голямото разочарование, които си изпитал като фен на Юнайтед?
Най-щастливият ми момент определено е Требълът, а най-нещастният – загубата от Ливърпул за Чарити Шийлд в Кардиф, която изгледах на живо. Това беше първият мач на Юнайтед, който посетих.

Как оценяваш развитието на Фенклуба? Какви са реалните му перспективи? Доволен ли си от моментното му състояние?
Не, не съм доволен от моментното му състояние. Реалните му перспективи са големи, но трябва време и лидер за това. Развитието на Фенклуба в момента е много бавно и безславно.

Кой според теб е подходящ? Имаш ли конкретна идея?
Не, за жалост в момента дори не бих предложил себе си, защото и аз съм леко демотивиран, но продължавам да работя. Пак ще повторя – трябва лидер – вдъхновяващ, не мрънкащ, вярващ. Да дава от себе си – време, ако се налага пари, дребни суми, но на място.

Скоро клон Стара Загора ще навърши една година, като негов председател как оценяваш това което се случи в клона през този период? Кажи няколко думи за самия клон, чух че сте доста добре организирани.
Ами да, скоро на 23 февруари ще се съберем за годишнината на нашия клон и всички приятели са добре дошли. За този период имахме много сбирки за мачовете, дори за двубоите от Карлинг Къп се събираме. Отпразнувахме доволно дубъла като аз изпълних обещаното – къпах се в шадравана в центъра на Стара Загора, пяхме в Абсолют “We Are The Champions” и на два пъти ченгетата щяха да ме прибират. Със счупена ръка закарах няколко човека от Стара Загора до София за сбирката на мача с Арсенал (2-1) миналия сезон. Нека хората преценят колко обичам Юнайтед и приятелите от София, аз не обичам да се хваля. Сигурен съм обаче, че Веселин Василев и феновете на Арсенал ще запомнят момчето с гипсираната ръка, танцуващ като луд и пеещ песни за Юнайтед.

Има ли нещо което си искал да направиш за клона, но по една или друга причина не си успял?
Да, имам идея за плакати и стикери на Фенклуба, които ще подпомогнат популяризирането му. Инфо, залепено по стени, стълбове, спортни зали, пунктове на Еврофутбол и т.н. на възлови места в Стара Загора, а може и из другите големи български градове. За момента ме спира липсата на финансови възможности, но в бъдеще ще стане, решил съм го.

А нещо, с което изключително много се гордееш като представител на клон Стара Загора?
Че имаме знаме с името на клона и бях с него на Олд Трафорд, снимах се навсякъде с него. Гордея се и с един автограф от Кристияно Роналдо, бягах около 50 метра, за да го взема. Гордея се, че сме се напивали мощно, черпил съм, ще черпя, повечето момчета и момичета са ученици и студенти, а аз работя и мога. Каузата на Юнайтед за мен е над всичко.

Трудно ли е да си координатор на Фенклуба? В какво по-точно се състоят задълженията ти?
Признавам, засега не съм направил нищо по въпроса, но задачата ми е ясна и е напълно по силите ми. Ще се заема сериозно след утрешния ден и събрание.

Мислиш ли, че трябва да има промени в УС? Какви?
Ами явно на Владо времето му изтече, не е нормално за толкова време да не ми се е обадил нито веднъж, да пита жив ли си, здрав ли си, как са нещата при вас в Стара Загора. Това неговото е пълна незаинтересованост, поне аз така мисля. Вярно е, че аз съм по-краен, а той е доста уравновесен (което е важно за един лидер), но аз не мрънкам и смятам, че вдъхновявам останалите. На него това качество му липсва, а то е сред най-важните за един лидер/водач/председател – да вдъхновява и да е твърд. Мисля, че няма нужда от други промени.

Поддържаш ли някакви връзки с членове на Фенклуба и извън организацията, на чисто приятелска основа? С кои?
Огнян, Гого и Сашо от София, от Стара Загора – Мартин, Калоян, Андрей, Ицо, разбира се и други.

Какви са ти очакванията за настоящия сезон? Сега дяволите бележат по-малко голове от миналата година, какво липсва на тима?
Очакванията са ми шампион на Англия за 18-ти път, с което ще настигнем Ливърпул, още една спечелена Шампионска лига и Карлинг Къп. Отборът за мен е по-добър от миналата година, липсва му само малко шанс.

Как оценяваш трансфера на Димитър Бербатов в Юнайтед? Има ли прилики и разлики между българина и великия Кантона?
Ами положителен е, Бербо е много ефективен в увличането на 1-2 защитника и освобождаването на пространство за бързите Роналдо, Рууни, Тевез и т.н. Често ги извежда в голови позиции и има най-много асистенции в отбора до момента. Само малко по-често трябва да бие. Като цяло съм много доволен, Митко има голям потенциал.

Прилики с Кантона – не мисля. We will drink, drink, drink for Eric The King, The King, The King. (смее се)

Мнението ти за Сър Алекс? Как виждаш Юнайтед след неговото оттегляне? Имаш ли свой фаворит за негов заместник?
Сър Алекс – Завинаги един от нас! Най-доказаният и велик мениджър в съвременния футбол. Трудно някой ще го наследи, нямам изявен фаворит. Рой Кийн безспорно има лидерските качества, но му липсва опит. Искам наследникът на САФ да е играл в Юнайтед.

Кой за теб е най-ценният трофей – Премиършип, Купа на Англия, или Шампионска Лига? Защо?
Премиършип. Защо ли – ами за да настигнем омразните Ливърпул още тази година, печелейки най-силното първенство в Европа и Света.

Знаем, че имаш татуировка с емблемата на Юнайтед на рамото. Разкажи кога си я направи, как се реши и т.н.
Ами да, отдавна го бях замислил, сега даже се чудя за нова. През 2005 г. я направих, малко преди мача с Уигън. Как се реших – ами Юнайтед е моята любов, моята страст, всеки, който ме познава ме знае като Стефан-Mefan. Първата ми оригинална тениска беше с надпис на гърба Mefan и номер 20, посветена на Ole The One.

Какво мислиш за трансферната политика на тима? Могат ли момчета като Андерсон, Тошич, Посебон, Рафаел да наследят старите кучета Скоулс, Гигс, Гари Невил?
Ами одобрявам я. Искам да видя един по-офанзивен Андерсон, Рафаел е момчето, което ме очарова през този сезон, безспорно имат потенциал. За Тошич все още не мога да кажа нищо, но нека му дадем шанс да се докаже.

А Посебон? Какво мислиш за него?
Добър е, искам да му се дава повечко шанс за изява, в резервите изнася страхотни мачове.

Има ли играч, който би искал да видиш с фланелката на Юнайтед? Защо?
Наскоро не съм се замислял, но преди много исках Аарън Ленън, много добро крило. Иначе ако искаме да имаме всички най-добри играчи, трябва обезателно да купим Лео Меси, наистина е голям талант. Когато Ван дер Сар се пенсионира ще ни е нужен и сигурен вратар като Икер Касияс, испанецът на моменти е човекът-отбор.

Кой национален отбор подкрепяш и защо?
БЪЛГАРИЯ НАЙ-ВЕЛИКА на Света и Англия, най-вече заради Ман Юнайтед.

И за финал - какво ще пожелаеш на всички фенове на Манчестър Юнайтед?
Да вярват докрай и никога да не се предават. Когато живях в Англия, вървях по 11 км пеша до пъба и обратно, за да гледам мачовете на Юнайтед. Независимо от времето – тъмно, дъждовно, студено, аз ходех до там. Може би съм малко луд, но независимо от всичко, аз изминавах това разстояние за всеки наш мач. We all Follow UNITED Till The End!


10.01.2009 Редактирано на от R3D_aNd_M37h

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове
Гост
Темата е заключена
Sign in to follow this  

×