Jump to content
Sign in to follow this  
Gaffer

Дейвид Грей

Препоръчани публикации

№36 ДЕЙВИД ГРЕЙ

Публикувано изображение

Дейвид Грей притежава забележителната способност да играе на почти всяка една позиция на терена.

Грей, наричан с прякора „Хрътката” заради името си и своята бързина, е израстнал близо до родния град на Дарън Флетчър, в покрайнините на Единбург.

Пристига в Юнайтед като крило. Но впоследствие преминава през почти всички позиции – нападател, централен-полузащитник, десен-бек и дясно крило.

Шотландецът прогресира бързо до Резервния отбор, но ще бъде запомнен като един от най-добрите играчи в отбора на Юнайтед до 18г. през сезон 2005/06, записвайки 19 мача и един гол.

Грей подписва професионален договор с Червените Дяволи на 10 Август 2005, и напредва много силно при Резервите през първата половина на сезон 2006/07.

Дейвид трябваше да прекара остатъка от сезона под наем в Ройал Антверп, но получава тежка контузия в коляното и се връща преждевременно в Карингтън.

През Ноември 2007, Грей преминава под наем в отбора от Първа Лига - Крю Алекзандра, където взима участие едва в един мач, преди да се върне в Юнайтед за остатъка от кампания 2007/08.

Несменяем титуляр за Резервния отбор, Дейвид първоначално е използван като краен-защитник, но вроденият му атакуващ инстинкт блесва силно в честите му спринтове по двете крила.


www.manutd.bg

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Вход

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×