Jump to content
Sign in to follow this  
Чаво

Blitz #2 - Владимир Мутафчиев - Oracle

Оцени тази тема

Препоръчани публикации

Blitz #2 - Oracle

Публикувано изображение

Има ли нещо което искаш хората да научат за теб, а те не го знаят все още?
Има - това, че когато започна нещо, аз никога не го оставям, иначе въобще не го започвам. Също така, това което правя се старая да го направя по перектния начин. Голям перфекционст съм, дори да се наложи да стане по-бавно или по-трудния начин. Важно е да е перфектно.

В тази връзка какви бяха главните причини да решиш да се заемеш със създаването на фен-клуб и какви бяха очакванията ти в началото ? Реализираха ли се те?
Реших да се заема, защото имах усещането, че мога, не само защото имам опит от други подобни организации. А и все пак това си беше едно мечтано за мен предизвикателство. Очакванията ми бяха, че няма да е трудно, което всъщност се оказа и доста вярно. Имах подкрепата на много хора и това беше решаващо.

Има ли според теб този фен- клуб бъдеще?
Има и още как. Всичко зависи от неговите членове. Всичко е в техни ръце. Аз мисля, че потенциала е изключително голям - по обясними причини, единственото което се иска е повече усърдие, повече самоинициатива, повече себеотдаване, повече толерантност и по-малко егоизъм. От нас зависи.

Скоро може ли да очкаваме опит за създаване на официален фен-клуб, защото в дневния ред на събранието не виждам такава точка за обсъждане?
Разбира се, че моите лични усилия са насочени най-вече именно в този аспект. Но както знаем тук става въпрос за отбора с най-много клонове - официални и неофициални извън Англия, което създава изключително много трудности на всеки следващ кандидат. Моята цел е това да се реализира във възможно най-близко време.

Ако трябва да направим паралел с фен-клуба на Арсенал, не мислиш, че сме доста назад с организацията спрямо тях?
Сравнението е неуместно по няколко причини. 1. Както вече казах при нас става въпрос за отбор с многократно повече клонове извън Англия, за разлика от Арсенал, където всеки кандидат е добре дошъл. Просто изходната позиция при нас е много по-висока. 2. Ако се погледне ретроспективно ще се види, че една такава организация минава неизбежно през няколко фази. В момента ние сме във фаза, вече мината от техния фен-клуб. Ако се прави сравнение година за година - няма разлика и 3. Много от информацията, която достига до по-широкия кръг от хора е изкривена. Аз имам наблюдения от по-друг ъгъл и мога да кажа, че и те имат доста къде да се развиват.

Напоследък рядко вземаш участие във форумните дискусии. Липса на време или по-скоро на желание?
И на двете. От една страна наистина времето ми е ограничено - все пак аз човек, който е на работа по цял ден и съответно когато се прибера ми е нужна малко почивка преди отново да седна пред компютъра. От друга практиката е доказала, че и в този и в стария форум решения почти не се взимат. Причините вече ги споменах по-горе - липса на толерантност е основната. Има обаче въпроси и дейности, които са невидими и с които аз се занимавам постоянно. Идеята обаче е тези неща да достигнат до хората чрез устна комуникация - събрания, било то Общи или по време на мачове. Надявам се по-този начин да накарам част то хората да посещават по-често сбирките, правени по различни поводи.

Какво ще кажеш на тези които те обвиняват че предпочиташ Милан пред Манчестър Юнайтед?
Това разбира се не е вярно. Симпатизирам на този отбор по различни причини - лични най-вече, но все пак не мисля, че моята откровенност, която е причина да споменавам този факт трябва да се използва срещу мен. Това е неправилно и още повече некоректно. Аз нееднократно съм доказвал своите предпочитаня спрямо Юнайтед и не е честно те да се забравят а да се помнат и казват няколкото мимолетни изказвани отнсно Милан.

Какво е реално мнението ти за Сър Алекс Фергюсън?
Е то не може да много по-различно от мнението на всички истниски фенове на Юнайтед. Има обаче една разлика при мен и тя е, че аз обичам да назовавам нещата с истниските им имена. Когато сър Алекс греши аз не се страхувам да го кажа. Мисла, че това е проява на искренност спрямо всеки мой събеседник. Разбира се винаги критиката е подкрепена със солидни аргументи, тя не е просто плод на моментна емоция. Това време при мен мина, с годините разбира се.

Кой според теб е най-големият съперник на Юнайтед? Защо?
Въпроса ще го разделя на две - от моя гл.т. и от историческа. От това, което аз съм видял в съзнателния си живот определено мисля, че Арсенал е най-големия противник. От историческа обаче това е Ливърпул, което говори изключително добре - защото по този начин Юнайтед се явява една постоянна константа спрямо, която всички останали се съизмерват.

Кой ти е любимият футболист в историята на клуба? А в настоящия състав?
Аз по принцип обичам да живея в настоящето и миналото не е нещо в което се ровя. Също така моите принципи повеляват сам да си изграждам менение било за човек, събитие и т.н. От тази гл.т. не мога да определа любим футболист в цялата история. В настоящия състав обаче мога да кажа със сигурност, че това са Пол Скоулс и Райън Гигс.

Съдейки по играта и резултатите при гостуванията на Манчестър Юнайтед в шампионската лига ,а този сезон и в Премиершип, мислиш ли че има нещо обезпокоително, някакъв синдром при гостуванията ,който в крайна сметка може да се окаже проблем за амбициите на отбора или по-скоро отдаваш нещата на малшанс?
С малшанса не може да се оправдаваш дълго време. Ако едно нещо се случва един, два, три пъти и продължава значи може да се гововри за тенденция. В този ред на мисли смятам, че гостуванията са проблемни за отбора, но специално за Англия не мисля, че ще окажат влияние, но за Европа може да се окажат препъни камък, зависи с какви отбори ще се срещаме по-нататък в елиминационнта фаза.

В крайна сметка какви са очакванията ти за този сезон, какво очакваш реално да спечели тима през тази кампания ?
Ами доста труден въпрос. От една страна има мачове, след които мога спокойно да кажа - минимум 2 трофея, но има и такива, след които направо се чудя дали 1 ще вземем. НЕ знам какво е в главата на сър Алекс, не знам кой турнир му е приоритетен. Един път казва ШЛ, следващия път - Моята цел са 18 титли на Пуул - не знам на какво да вярвам.

Има ли нещо което искаш да кажеш за финал ,а съм пропуснал да те попитам?
Може би това, че си падам малко особняк и имам по-различни възгледи по основни теми. Това доста често се тълкува погрешно и ми създава проблеми. Аз съм човек на действието и обичам когато направа нещо тогава да го разглася, не предварително. Затова когато не участвам в дискусии например не значи че не ги следя и нямам мнение, обичам да го казвам в точния момент и в точното време. Като на предстоящото ОС да речем. Затова нямам против да отговарям на всеки въпрос отправен към мен от всеки един фен на Юнайтед, но моля думите, които кажа да бъдат чути, в повечето случай това не се случва - страдам аз, старада и отсрещния.

Това беше всичко от мен. Владо, благодаря ти много.
И аз благодаря.


09.02.2008 Редактирано на от R3D_aNd_M37h

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове
Гост
Темата е заключена
Sign in to follow this  

×