Jump to content
Sign in to follow this  
Pepinka

Еди Коулман

Препоръчани публикации

iny22fz.jpg

Дата на раждане: 1 ноември 1936
Възраст при смъртта: 21 години

Коулман е роден в Салфорд, Манчестър. Присъединява се към академията на Манчестър Юнайтед след като напуска училище през 1952г. През сезон 1955/56 вече е част от първия отбор. В следващите две и половина години Коулман записва 107 мача и отбелязва два гола, вторият от които в първия мача от съдбоносния сблъсък в четвътфиналите на Европейската Купа срещу Цървена Звезда. Докато играе за Юнайтед, той получава прякора “Снейкхипс” (“Snakehip”) поради специфичното отклоняване на тялото му.

Едва на 21 години и 3 месеца, той е най-младата жертва в самолетната катастрофа. Една от сградите за настаняване на студенти в университета в Салфорд е кръстена на него. Един Коулман Корт е блок от апартаменти, който е разположен в близост до основния кампус.

Статуя на Коулман е издигната до гроба му в гробището Уиста, в Салфорд. Тя обаче бива сериозно повредена от вандали и след като е възстановена е поставен в дома на баща му Дик, който почивa през октомври 1986 на 76-годишна възраст. Дик ее погребан до сина си, също както и майка му Елизабет, която почива през ноември 1971 на 62 години.

27 служители на фирма, произвеждаща кутии в Манчестър са уволнени, след като напускат работа, за да присъстват на погребението на Коулман, но бързо след това са възстановени на работа.

Гробът на Еди Коулман в гробището Уиста в Салфорд, Манчестър

YtPVyW3.jpg

Сподели това мнение


Връзка към мнението
Сподели в други сайтове

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Вход

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×