OT100 #66: Пеле открива новия музей на Юнайтед

pelevisit.fwКогато музеят на Олд Трафорд се премества на Норт Стенд през 1998г., клубът поканва най-голямото футболно име за пре-откриването му…

Предистория: След като Юнайтед не успява да побере все повече нарастващия брой фенове които се стичат на М16, клубът решава да разшири капацитета на ОТ, което довежда до преместване на музея под Северната трибуна през 1998г., осем години след като е построен и открит в южната част на съоръжението. Когато новия три-етажен музей струващ 4 милиона паунда е готов да приема посетители, Юнайтед поканва най-голямото име в световната футболна история – бразилската мегазвезда Пеле – за официалното откриване.

Събитието: Пеле пристига в Манчестър на двудневно посещение, като дори носи със себе си трите си златни медала от Световни първенства и фланелките с които е играл, за да обогати изложението. Той с радост позира за фотографии със звездите на Юнайтед, и отговаря на въпроси на пресата. „Мисля че Манчестър Юнайтед ще се превърне в най-значимия клуб в света, благодарение на своята администрация и участие на фондовия пазар“ – казва той. След като разбира че ще може да наблюдава на живо сблъсъка от Премиършип между Червените Дяволи и Ливърпул, Пеле е запитан кой от играчите на Юнайтед най-много иска да види в действие. Не разбрал добре въпроса – или показал зловеща предвидливост – той отговаря „Майкъл Оуен“, който впоследствие вкарва гол за гостите в равенството 1-1.

Следистория: Около 192000 човека посещават музея и участват в туристическо разглеждане на стадиона през 1998г., а към днешна дата всяка година това правят повече от 300000 посетители – като желанието на хората да научат историята на Юнайтед се увеличава постоянно. „От година на година, посещенията нарастват“ – казва управителят на музея Деймиън Престън.

„Мисля че Манчестър Юнайтед ще се превърне в най-значимия клуб в света.“
Пеле, Април 1998г.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
OT100 #66: Пеле открива новия музей на Юнайтед, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай