OT100 #54: Бокс: Бен срещу Юбанк

boxbennveubankВ може би най-драматичното нефутболно събитие провеждано на Олд Трафорд, бокс-враговете Найджъл Бен и Крис Юбанк се срещнаха в пряк двубой на М16 на 9-ти Октомври 1993г…

Предистория: След години на спор между двата лагера, световният шампион в средния категория на WBO Найджъл Бен, предизвиква претендента Юбанк през Ноември 1990г. в Бирмингам. Юбанк спечелва титлата с нокаут в деветия рунд, и конфликтът между двамата се задълбочава още повече. Така, един от май-очакваните реванши в историята на бокса се организира след три години, на стадион Олд Трафорд.

Събитието: Междувременно Бен спечелва титлата във версия WBC, което превръща този сблъсък в битка за абсолютната шампионска титла в средна категория. Въпреки че не се получаеа зрелище като в първия мач, рундовете се играят пред повече от 42000 гръмогласни зрители. Чак към края на последния рунд, когато страстите се нажежават, двамата боксьори започват си нанасят множество мощни удари от всички посоки. Тези светкавични крошета объркват дори съдиите, и те трябва да вземат трудно решение за определяне на победителя – 115-113 точки в полза на Юбанк, 114-113 в полза на Бен, и общ резултат 114-114т. Обявява се равенство и двамата мъже запазва своите колани, слагайки край на може би най-голямата и истинска вражда в бокса, с реми.

Следистория: Бен и Юбанк прекратяват спортните си кариери след като и двамата последователно губят титлите си от Стив Колинс, въпреки че Юбанк прави опит за завръщане, преди окончателно да спре с бокса през 1998г. Междувременно, Олд Трафорд продължава да приема нефутболни събития. Година след битката Бен-Юбанк, М16 приема финала на конкурса на телевизия ББС „Песни за възхвала“, а след това са проведени множество музикални концерти, измежду които на Бон Джоуви, Брус Спрингстийн и Дженезис. ОТ, също така, приема и финалът в Ръгби Суперлигата всяка година.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай