OT100 #50: Краят на терасите

oldtraffordterracecНа 2-ри Май 1992г., Олд Трафорд посреща последния си мач за сезона с тераси на Стретфорд Енд, с което се подготвя за влизане в ерата на Висшата Лига покривайки изискването за изцяло седящи трибуни на стадиона …

Предистория: След трагедията в Хилзбъро и препоръките на последвалия доклад на Тейлър, Олд Трафорд е задължен да изгради изцяло седящи места по трибуните. Юнайтед прави тази стъпка още след края на сезон 1991/92, с което всички зони се превръщат в седящи. Само шест дни след злополучната загуба от Ливърпул на Анфийлд, коствала титлата, Юнайтед посреща Тотнъм в последния ден от сезона, в двубой който казва сбогом на терасите.

Събитието: С голяма доза разочарование, съвсем скоро след като титлата в Първа Дивизия е „открадната“ от Лийдс, всички на Стретфорд Енд искат да се възползват максимално от последния случай в който ще заемат места по терасите, и създават невиждана шумна атмосфера през всичките 90 минути. На терена, Червените Дяволи записват първата си победа от пет мача, благодарение на вездесъщия Марк Хюз, и на 25-ия гол за сезона на Брайън МакКлеър.

Следистория:
За Юнайтед, ерата на Висшата Лига започва с домакински мачове в които се стичат по над 30000 зрители, след като Стретфорд Енд е с напълно променено лице. На последните три срещи за сезон 1992/93, вратите на стадиона пропускат дори повече от 40000. След като Юнайтед спечелва първата си титла от 26 години, капацитетът на ОТ побира рекордно слабата средна посещаемост до днес, от около 45000 зрители. Но през следващите 15 години, след допълнителното разширяване на Норт Стенд, Стретфорд Енд, Скорборд Енд и ъглите на стадиона, капацитетът на ОТ достига днешния си лимит от 75 797 зрителски места.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай