OT100 #37: Последната визита на Лоу

LawfinalactСлед като се завръща в бившия си клуб, Манчестър Сити, последната поява на Денис Лоу на Олд Трафорд е през 1974г., в една вечер в която Червените Дяволи са застрашени от изпадане във Втора Дивизия…

Предистория: Ужасния сезон на Томи Дохърти начело на Юнайтед кулминира в последния кръг, в Манчестърското дерби, когато дори победа няма да е достатъчна за спасение, при условие че Саутхямптън и Бирмингам си спечелят мачовете. В състава на гостите, въпреки откритото му нежелание да вземе участие, е легендата на Червените Дяволи – Денис Лоу.

Събитието: Скучен мач който върви към нулево равенство, но в края на срещата, Лоу вкарва уникален гол с пета. Той обаче свежда глава след като надиграва Алекс Степни, и не се радва заедно със съотборниците си. Голът предизвиква масова инвазия на фенове на терена, които се опитват не да докопат своя бивш идол, а да предизвикат прекратяване на срещата, в което успяват.

Следистория: Въпреки осемте минути оставащо игрово време, Футболната Асоциация решава да признае резултата, и изпраща Юнайтед във Втора Дивизия. В крайна сметка се оказва че не голът на Лоу е причината за отпадането, тъй като в останалите срещи не се получават изненади, но въпреки това този гол остава като един от най-запомнящите се моменти в епичната кариера на шотландеца. След завръщането си от Световното Първенство през 1974 няколко месеца по-късно, Лоу обявява оттеглянето си от футбола.

„Целият отбор на Сити скочи отгоре ми, но аз не се радвах. Чувствах се зле, чудейки се какво направих току що – дали изпратих любимия си Манчестър Юнайтед във Втора Дивизия. Ужасно се депресирах, искаше ми се топката да не бе попаднала в мрежата.“
– Денис Лоу

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай