OT100 #28: Цял свят гледа към Олд Трафорд

worldwatchesПървият международен мач на Олд Трафорд се изиграва през 1926г., а 40 години по-късно, М16 се подготвя да приеме най-големия спортен спектакъл в света – финалите за Световната Купа…

Предистория: Още след като кандидатурата на Англия за домакинство на Световното Първенство през 1966г. е одобрена, Олд Трафорд е избран за домакинство на мачове от груповата фаза, и са направени няколко промени. Премахнати са поддържащите покрива колони на Северната Трибуна, и са изградени нови редове и седалки, като за първи път в историята на английския футбол се построяват частни сектори. След тегленето на жребия, за Олд Трафорд е отредена „Група 3“, която включва Бразилия, България, Унгария и Португалия.

Събитието: Звезден жребий, Бразилия изиграва и трите си мача в северозапада на Гудисън Парк, събирайки публика между 48000 и 62000. Олд Трафорд, поема мачовете на не по-малко знаменития отбор на Португалия в мачовете им срещу Унгария и България, а после и мача между източно-евройеците, в който Унгария побеждава България.

Следистория: Унгарците са отстранени от тогавашния Съветски Съюз (СССР) във втория кръг, но Еузебио извежда португалците до полуфинал в който губят от Англия, благодарение на два гола на Боби Чарлтън. Във финала, домакина на световното надиграва Западна Германия след продължения, и си осигурява първата и единствена до момента Световна Купа. Повече от половин век след първото международно домакинство, Олд Трафорд се надява да приеме второ Световно Първенство, ако Англия спечели кандидатурата и за домакин през 2018г.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай