Де Хеа играч на месец фервруари

Real Madrid v Manchester United - UEFA Champions League Round of 16Давид де Хеа каза, че е доволен от представянето си през месец февруари, които му донесоха наградата Играч на месеца от ManUtd.com.

Испанският вратар запази мрежата си суха в три от петте мача на Юнайтед през изминалия месец и с прекрасните си изяви срещу Фулъм и Реал Мадрид, спечели анкетата на официалния сайт.

Мачът на Бернабеу беше дори описан от някой медии като мачът в който де Хеа „порасна“ и превърна неговите най-големи критици в негови най-запалени фенове.

Феновете на Юнайтед бяха винаги зад своят вратар и той получи 57 % от гласовете, втори остана Рафаел (21%) и трети Райън Гигс (12%).

Де Хеа печели Играч на месеца за трети път, откакто дойде при Червените Дяволи през сезон 2011/2012. Никой друг играч на Юнайтед не е печелил тази награда повече пъти за такъв период.

„Много е добре да имаш подкрепата на феновете , затова съм щастлив, че печеля тази награда“, каза Де Хеа пред ManUtd.com. „Мога да чуя феновете по време на мачовете и знам, че пеят за мен. Много съм благодарен за това.“

„Мисля, че любимото ми спасяване от миналия месец е определено когато с лявата си ръка избих удара на Фабио Коентрао в гредата.“

„Мисля, че показахме много добри игри в защита като цяло и записахме няколко сухи мрежи“, добави той.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Де Хеа играч на месец фервруари, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай