№40 Бем Еймос

benamosБен Еймос е талантлив млад вратар, който вече има няколко участия за младежкия отбор на Англия.

Високият страж, роден в Макълсфийлд, започва да пробива своя път на Олд Трафорд на 11-годишна възраст, малко след като напуска Крю Алекзандра.

Бен преминава в клубната Академия през Юли 2006г., и изиграва огромна роля в младежкия отбор който стига до финала за Купата на Nike, игран на Олд Трафорд.

Еймос бързо си спечелва титулярно място в отбора на Пол МакГинес до 18г. за кампания 2006/07, и прави дебюта си за Резервите през Ноември 2007г. опазвайки вратата си суха при победата с 1-0 над Уигън.

Калибърът на Бен е забелязан от Сър Алекс, и той го повиква за предсезнното турне в Африка преди началото на кампания 2008/09. В двете си участия, младият вратар бива победен само в един случай, при попадението на Джърмейн Дефоу от Портсмут.

Бързо учещ се, Бен изразява надежди за първия отбор.
„Надявам се че ще успея да се преборя за своето място в първия отбор.” – каза той. „Това е целта ми, да играя за Юнайтед. В противен случай нямаше да съм тук.”

Сър Алекс Фъргюсън показва вярата си в Еймъс и го прави трети вратар на отбора, след трансфера на Бен Фостър в Бирмингам Сити през лятото на 2010г.