№4 Фил Джоунс

Manchester United FC Portrait SessionОще когато Фил Джоунс проби в първия тим на Блекбърн, през март 2010, стана ясно, че Роувърс имат изключителен млад талант в редиците си.

Приковаващ вниманието дебют срещу Челси и неизбежните сравнения с капитана на „Сините“ Джон Тери последваха, докато стабилния защитник се приспособяваше с повишаващата се класа и се справи с някой от най-големите имена в Англия.

Стрелецът на Юнайтед Уейн Рууни бе първия който призна, че Фил Джоунс е бил един от най-трудните му опоненти през сезон 2010/11, когато централният защитник се съгласи да се присъедини към Юнайтед и представянията му срещу Червените Дяволи в два поредни сезона определено показаха, че той е играч, който просто обича да играе под напрежение.

Сър Алекс имаше сериозна конкуренция за подписа на Фил, като Ливърпул и Арсенал също желаеха да купят един от най-талантливите играчи на Англия, но младежа бе решен да премине при Шампионите въпреки слуховете за по-добри оферти от другите отбори.

След сключването на сделката с Блекбърн, Джоунс се присъедини към Крис Смолинг на Европейското първенство за младежи до 21 години, за да ни покаже част от това, което може би очаква Юнайтед и националния отбор на Трите Лъва, бивайки едно от най-позитивните неща в представянето на младежите.

Конкуренцията в Юнайтед е жестока, но Джоунс може успешно да играе и като дефанзивен халф, роля която изпълняваше с удоволствие на Иууд Парк, добавяйки още един плюс в играта му, което принуди тогавашния му мениджър Сам Алардайс да го оприличи на Микаел Есиен, заради универсалните му качества.

Въпреки че е сравняван с Тери и Есиен, защитника ще изгради собствена репутация на Олд Трафорд и ще се старае да се утвърди като титуляр в следващите няколко години. Елегантния му дрибъл и готовност да се раздава в отбрана означават, че той вече притежава някой от качествата които ще паснат идеално на Юнайтед.

www.manutd-bulgaria.com