№3 Патрис Евра

Manchester United FC Portrait SessionЮнайтед трябваше да се бори с Ливърпул, Арсенал и Интер Милано, за да си осигури подписа на Патрис Евра, присъединил се към клуба на през януарния трансферен прозорец на 2006-та.

Пристигането на защитника само дни след трансфера на Неманя Видич, имаше за цел да подсили защитата на отбора, която изпитваше проблеми след дългото отсъствие на Габриел Хайнце.
Въпреки, че бяха изминали само 24 часа от неговото установяване на Олд Трафърд, Евра беше избран 5 пъти за капитан. Той беше капитан в Монако, където се утвърди като бърз, организиран, с афинитет към атаката футболист способен да играе дори по лявото крило.

Евра започва кариерата си в Италия след като скаут от Масала го довежда в Льо Ули, същото място, където Тиенри Анри е израснал. След един сезон в Серия В, той напредва в Серия Б като футболист на Монца. През 2000г. се завръша във Франция за отбора на Ница, трансформирайки се от ляво крило към ляв бек. След два сезона е привлечен от Монако.

Оттук нататък започва да се изявява на голямата сцена. Става шампион с Монако през 2003г., след което помага на отбора да достигне финал за Купата на Уефа през 2004г.
Патрис споделя, че първият му треньор в Монако – Дидие Дешам, е оказал голямо влияние върху кариерата му, посочвайки, че „той е пренесъл върху него хъса да победи на всяка цена“.

След колебливия си старт през зимата на 2006г., когато се присъединява към Червените Дяволи в труден за тях сезон, Патрис показва своята невероятна форма по време на сезон 2006/2007 когато Юнайтед си връща титлата в Премиершип.

Усилията на Евра да се адаптира към играта на отбора дадоха резултат и той забоде първите си голове в Премиършип и Шампионската Лига срещу Евертън и Рома.

Невероятната форма на Евра беше прекъсната от няколко контузии, но успешният му сезон с Юнайтед беше забелязан от футболните специалисти и той беше включен в най-добрия отбор за сезон 2006/2007.

През следващата кампания 2007/08 нямаше спор, че левият бек принадлежи на Патрис Евра, пропускайки едва осем мача от триумфа на Червените Дяволи в Премиършип и Шампионската Лига.

Физическата форма, която французинът демонстрира бяха от голяма значение е представянето в защита, а изобилната му енергия беше в основата на чудесната игра на Червените Дяволи по крилото, въпреки че не успя да се разпише нито веднъж през този възхитителен сезон. Най-хубавото бе, че Патрис успя да запази тази си форма и през сезон 2008/09, помагайки на Юнайтед да и да спечелят за трети пореден път титлата във Висшата Лига.

През Юни 2008 година Евра подписа нов договор с Юнайтед, който ще го задържи на Олд Трафорд до лятото на 2012.

Отличия с Юнайтед
Световно клубно първенство: 2008
Шампионска Лига: 2008
Висша Лига: 2007, 2008, 2009
Карлинг Къп: 2006, 2009
Камюнити Шийлд: 2007, 2008

Индивидуални награди
PFA Team of the Year: 2007, 2009