№25 Ник Пауъл

Manchester United FC Portrait SessionНик Пауъл направи значителен скок от представителя на Лига Едно Крю Александра, за да се присъедини към Юнайтед през лятото на 2012 г., но високо цененият млад полузащитник има нужните качества, за да пожъне успех на Олд Трафорд.

След чудесното си представяне на Грети Роуд, талантливият тийнейджър привлече вниманието на доста отбори, но Сър Алекс Фъргюсън се постара да гарантитра, че Пауъл ще подпише с Червените Дяволи.

Израствайки в академията на Крю, Пауъл дебютира на ниво до 18 години футбол, когато бе само на 15, a на 16 прави официален дебют в тима на Челтънъм Таун през август 2010.

Докато продължава да блести в отбора на Академията и Резервите на Крю, Ник записва 19 мача за първия отбор (един като титуляр и 18 като резерва) през сезон 2010/11.

Пробивът му е през 2011/12, когато изиграва съществена роля в тима на Железничарите по пътя им към промоция в Лига Едно, като отбеляза първия гол в плейофния финал срещу Челтънъм през месец май на Уембли. Междувременно през кампанията Пауъл записва 45 мача за Крю, отбелязвайки 16 гола.

Появиха се информации, които свързваха Пауъл с различни отбори, но Юнайтед вече се договорил с Крю преди плейофният финал.

Относно трансфераСър Алекс Фъргюсън заяви: „Следяхме изявите на Ник от няколко месеца. Той е изключителен талант, идващ от академията на Крю. Има какво да даде на отбора и нямаме търпение да работим с него.“

www.manutd-bulgaria.com