Юнайтед обяви партньорство с ПепсиКо

pepsicoФутболен Клуб Манчестър Юнайтед (NYSE:MANU) и ПепсиКо (NYSE: PEP) обявиха днес многогодишно, регионално споразумение за спонсорство в Азиатско-тихоокеанския регион.

Съгласно условията на споразумението, ПепсиКо ще се превърне в официална безалкохолна напитка на Манчестър Юнайтед в Тайланд, Малайзия, Сингапур, Мианмар, Камбоджа, Лаос и Бруней.

ПепсиКо ще разполага с изключителни права за използването на марката на Манчестър Юнайтед на своите продукти в рамките на тези пазари. Манчестър Юнайтед разполага с фен база от повече от 38 милиона потребители в тези седем страни. Очаква се, че свързването на тази фен база с марката на ПепсиКо ще отключи нови възможности за растеж и по-нататъшно увеличаване популярността на Манчестър Юнайтед и Пепси в този регион.

Пепси има дълго и успешно наследство във футболния маркетинг. Футболът е спорт номер едно в Югоизточна Азия и Манчестър Юнайтед, клуб номер едно, има силно присъствие в този регион.

През 135-годишното си съществуване Манчестър Юнайтед се превърна в една най-разпознаваемите и най-големи спортни марки в света, има спечелени 61 трофея и може да се похвали с глобална фен база от 659 милиона последователи.

Ричард Арнолд коментира: „Манчестър Юнайтед и Пепси са две емблематични марки и Клубът има удоволствието да се съюзи с ПепсиКо като наш официален партньор за безалкохолни напитки в тези седем страни в Азия.“

„ПепсиКо е идеален партньор за Манчестър Юнайтед заради уникалното си разбиране за спорт и находчиви маркетингови инициативи. Развълнувани сме от обединяването на усилията си с ПепсиКо в този важен момент от нашата история и приветствам тази компания от световна класа като наш партньор.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Юнайтед обяви партньорство с ПепсиКо , 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Коментирай