Юнайтед може да има проблеми с УЕФА

Britain Soccer Premier LeagueУЕФА съобщава, че е започнато дисциплинарно разследване срещу Манчестър Юнайтед след загубата на отбора от Реал Мадрид.

Юнайтед може да бъде наказан за неспазване на задълженията си към медиите, като Сър Алекс Фъргюсън и играчите му не дадоха нито едно интервю след загубата с 2-1 на Олд Трафорд в Шампионската Лига.

Фъргюсън е бил бесен след спорното изгонване на Нани с директен червен картон в 56-тата минута, когато Юнайтед водеше с 1-0.

Нани беше изгонен, незаслужено според много експерти, за високо вдигнат крак срещу Алваро Арбелоа и впоследствие Мадрид отбеляза два гола за три минути, за да вземе победата с общ резултат 3-2.

Фъргюсън не се появи за интервютата след срещата, а играчите не спряха, за да говорят с медиите в определената за това зона.

Асиснтентът Майк Филън говори пред пресата и каза: „Мениджърът и всички в съблекалнята са много ядосани. Затова сега аз седя тук.“

Но правилата в Шампионската Лига задължават клубовете да ‘осигурят присъствието на мениджъра си’ за пресконференция до 20 минути след последния съдийски сигнал и на Фъргюсън може да бъде наложена глоба.

Говорител на УЕФА заяви: „Започнахме процедура срещу Манчестър Юнайтед за неспазване на задълженията към медиите от треньора и играчите.

„Случаят ще бъде разгледан от УЕФА и дисциплинарната комисия на 21-ви март.“

Освен това УЕФА е започнала и рутинна процедура срещу Нани за червения картон.

Случаят на всеки играч, получил червен картон за сериозно нарушение в турнирите на УЕФА, се разглежда от дисциплинарната комисия, която може да увеличи наказанието на Нани от една среща.

Но не се споменават действия срещу играчите на Юнайтед за протестите им към съдията.

Недоволните футболисти наобиколиха рефера Джунейт Чакър след последния съдийски сигнал и Рио Фърдинанд го аплодира саркастично.

По-рано УЕФА публикува изявление в подкрепа на решението на Чакър да изгони Нани, в което се казва: „Нямаме проблем с изгонването.“

Следващата поява на Фъргюсън пред медиите е предвидена за петък на пресконференция преди четвъртфиналната среща на Манчестър Юнайтед срещу Челси за ФА Къп.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай