Шоу решен да се наложи

lukeshawexclusiveinterviewЛюк Шоу говори за първите си седмици като играч на Юнайтед, след като вече направи своя дебют по време на предсезонното турне в Америка

В ексклузивно интервю за ManUtd.com, защитникът говори за своето рязко издигане във футбола от най-високо ниво, своето преминаване в Юнайтед и адаптирането към живота в Юнайтед на Луис ван Гаал

Какво е чувството да играеш за първи път в Юнайтед на това турне?

Беше невероятно. Беше наистина важно за мен да запиша тези 45 минути срещу ЛА Галакси, тъй като тренирах едва от 3 дни. Да изиграя своя първи мач пред толкова много публика беше нещо ново за мен. Феновете бяха невероятни. Въпреки че се намираме в Америка, тук има толкова много фенове на Юнайтед, навсякъде. Това е нещо, което ми направи впечатление. Това очевидно се отнася и за Англия, също, но в Америка, а сигурен съм и по света, има толкова много фенове и това е нещо, което ме кара да осъзная колко голям е този клуб.

Чувсташе ли напрежение, заради това, че ти се наложи да изиграеш своите първи 45 минути за Юнайтед близо до тъчлинията, където стоеше твоя нов мениджър?

Не, не бих казал напрежение. Основната цел пред мен, в момента е да се върна към най-добрата си физическа форма. Не се чувствах напълно готов за двубоя с ЛА Галакси, тъй като беше първи мач за мен, а бях тренирал само 3 дни преди него. Но точно за това са тези срещи и предсезонната подготовка. Приоритет за мен да натрупам повече игрови минути и когато сезонът започне на 16 Август, да съм на върха на възможностите си.

Доволен ли си от начина, по който в ролята, която ти беше възложена и инструкциите, които получи?

Можеше да бъде и по-добре. Не бих казал, че това бяха най-добрите 45 минути, които съм изигравал. Знам, че мога да играе много по-добре от това и съм сигурен, че ще го покажа. Не се оправдавам, но това бяха едва първите ми 45 минути. Но беше чудесно да играя пред погледа на мениджъра, а също така и на тренировка. Всеки се опитва да се докаже и да си заслужи място в стартовите 11.

Двубоите стават все по-големи от гледна точка на нивото на опонентите – очакваш ли с нетърпение да играеш срещу Шампионите на Европа, Реал Мадрид?

Да, определено. Имайки предвид, че това е предсезонно турне, тимовете, срещу които се изправяме са невероятни. Рома и Интер са големи отбори, но мисля, че този, към който бе насочено вниманието на всички е Реал Мадрид. Виждате с какви звезди разполагат те и ще бъде чудесно да тествам себе си срещу тях, и да видя как ще се справя.

Тренирането с играчи от такъв калибър ще бъде добра подготовка за това …

Да, мисля, че това много ми помага. Подобно беше положението и когато бях със състава на Англия на Световното първенство, тренирах с най-добрите играчи от страната. Не беше за дълъг период от време, но беше достатъчно дълго, за да ме накара да се замисля, че „това е което искам да правя“. Страхотно е да бъда тук и да тренирам с играчи от световна класа всеки ден, защото съм сигурен, че това ще подобри играта ми.

Ти дебютира за Саутхемптън само преди 2 години, усещаш ли преминаването си в Юнайтед като твърде голямa стъпка в твоя прогрес?

Чувствам го като естествен прогрес сега, тъй като беше ясно от доста време. Знаех, че Юнайтед се интересуват от мен и беше нещо, което исках да осъществя преди да отпътувам за Бразилия за Световното първенство. Но не се случи и затова го осъществихме, след като се завърнах. След това получих седмица почивка да пречистя мислите си, да помисля върху Световното първенство и да се настроя за предстоящия сезон. Беше важно за мен да обмисля всичко това. Бяха трудни 2 години и нямаше да се справя без моето семейство. Те изиграха важна роля в това за мен. Аз трябва да си върша работата на игрището, но моето семейство трябваше да пътува много, за да ме заведат на тренировка или на мачове. Това е нещо, за което съм им благодарен и те го знаят. Бяха вълнуващи 2 години и очаквам с нетърпение да играя за Манчестър Юнайтед, да продължа напред.

 

www.manutd-bulgaria.com

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
Шоу решен да се наложи, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Коментирай