Шерингам: Респект за Гигс

Теди Шерингам признава, че няма да се изненада, ако Райън Гигс подобри рекорда му за най-възрастен полеви играч в историята на Висшата Лига.

Бившият нападател на Юнайтед все още играеше за Уест Хем след като навърши 40, седем години след ключовата си роля за требъла на Червените Дяволи през 1999 г.

Гигс трябва да изчака до сезон 2014/15, за да настигне бившия си съотборник, а договорът му изтича в края на сезон 2013/14. Но той показа страхотна форма през изминалия успешен сезон за Юнайтед.

„Държа рекорда за полеви играч,“ каза Шерингам за ManUtd.com, „но Гигси може да играе още две години.

„Ще трябва да изиграе още един сезон след следващия, за да подобри рекорда ми. Трябва да имаш такава структура – нямах много мазнини, когато играех, той също няма. Успява да се поддържа в добра форма.“

Нововъведенията в науката помагат на днешните звезди да играят на високо ниво за по-дълго време, но Шерингам залага на собствените си знания за тялото си – нещо, което очевидно е имало ефект.

„Науката започна да навлиза сериозно в спорта пет-шест години преди да се оттегля,“ каза той. „Но не обръщах много внимание. Имах 20-годишна кариера зад гърба си и нямаше начин да започна да слушам за науката и хората да ми казват какво да правя и да не правя.

„Просто не пасваше на режима ми. С възрастта опознаваш тялото си. Когато си млад, се разочароваш, но след това осъзнаваш какво всъщност се случва.“

Шерингам вярва, че опитните играчи в състава, включително оттеглилия се Пол Скоулс, ще продължат да вдъхновяват младежите.

„Без съмнение те са тези, които трябва да дават пример и да показват на младите как се прави,“ добави той. „Хората все още търсят новите Гигс, Скоулс и Рио от следващото поколение.“

Най-възрастни полеви играчи във Висшата Лига:
Теди Шерингам – 40 г. 272 дни
Гордън Страхън – 40 г. 83 дни
Брайън Робсън – 39 г. 355 дни
Дийн Уиндас – 39 г. 269 дни
Рей Уилкинс – 39 г. 233 дни
Тревър Френсис – 39 г. 215 дни
Райън Гигс – 39 г. 171 дни

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Шерингам: Респект за Гигс, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай