Хуан: С Андер се разбираме добре

 

5489f374dd964_455430290

Хуан Мата се наслаждава на почти телепатична връзка със съотборника си в Манчестър Юнайтед Андер Ерера, което според него се дължи на факта, че те „малко или много имат еднакви разбирания за футбола и живота“.

Двамата изглеждат вдъхновени напоследък, като всеки от тях се превърна в герой, отбелязвайки по две попадения в последните два мача на Червените Дяволи. Статистиката показва, че Юнайтед има само една загуба в осем срещи, които двамата са започнали и съответно имат помежду си пет гола в последните четири двубоя, в които са попадали сред стартовите 11.

Мата се отчете със знаменити два гола при успеха над Ливърпул с 2-1 миналия месец, първият от които бе експертно изработен от неговия сънародник. Хуан върна услугата на Ерера срещу Астън Вила миналия уикенд, поднасяйки му топката в добавеното време, за да може Андер да добави второ попадение на сметката си, оформяйки крайното 3-1.

Освен, че тренират заедно всеки ден, двамата полузащитници са прекарали много време заедно в юношеските гарнитури на испанския национален отбор и според Мата, тяхното близко приятелство извън терена е важен фактор за тяхното разбирателство на него.

„Мисля, че се дължи на връзката, която сме изградили помежду си през годините и защото разбираме футбола, и живота, малко или много, по един и същи начин“, коментира той.

„Според мен играем на ниво заедно, защото се разбираме добре и понякога дори без да говорим или да поглеждаме, знаем къде ще подадем топката или накъде ще се придвижим по терена.“

„Първият гол на Анфийлд е добър пример за това – той овладя топката, обърна се и знаеше накъде бях тръгнал аз, затова я подаде точно там. Андер е класен играч и много се радвам, че е тук, че играе и се представя добре.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (7 votes cast)
Хуан: С Андер се разбираме добре, 4.7 out of 5 based on 7 ratings