Фъргюсън избухна срещу Луис

siralex5waСър Алекс Фъргюсън обвини Давид Луис в симулация, довела да изгонването на Рафаел при загубата на Манчестър Юнайтед с 1-0 от Челси на Олд Трафорд.

Мениджърът твърди, че Луис е ударил с лакет сънародника си, който след това изрита защитникът на Челси и получи директен червен картон.

Юнайтед тъкмо беше допуснал попадение, след като удар на Хуан Мата се отклони във Фил Джоунс. Рафаел се ядоса на Луис, който се опитваше да запази владение на топката, и го изрита.

„Луис го удари два пъти с лакет,“ каза Фъргюсън. „Вижда се ясно на повторенията.

„Не смятам, че реферът ще направи нещо по въпроса. Хауърд Уеб едва ли ще му мисли много.

„Рафаел със сигурност беше ударен, но знаете какво се получава, когато играч отвърне. Той получава по-тежко наказание. Точно това се случи.“

Райън Гигс потърси обяснение от Оскар, който даваше знаци за картон към рефера, и това доведе до меле между играчи от двата отбора. В същото време камерите уловиха Луис на тревата да се превива с широка усмивка на лицето.

„Това е лошо и непрофесионално,“ добави Фъргюсън. „Луис се търкаляше по тревата, както правят много чуждестранни играчи. По този начин положението изглеждаше по-лошо.

„Ако трябва да съм честен не смятам, че реферът го видя. Той беше убеден от реакцията на Луис.“

Запитан за мача Фъргюсън признава, че отборът му е бил под възможностите си, но смята, че реферът Хауърд Уеб е направил няколко подаръка на съперника.

Той каза за Sky Sports: „Отборът отпусна педала. В мача нямаше острота. Мисля, че Челси заслужаваха победата.

„За съжаление имаше спорни моменти. Винаги има такива, когато играем срещу Челси, но не можем да се оплакваме, защото не играхме достатъчно добре.

„Имаха късмет при гола, топката се отклони от Фил Джоунс. Не търся извинения що се отнася до представянето ни. Някои съдийски решения бяха срещу нас. Четири-пет играча на противника обграждаха рефера през целия мач.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Фъргюсън избухна срещу Луис, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай