Фърги със съвет към Робин ван Перси

fergie_2313650bСър Алекс Фъргюсън даде малък съвет към нападателите си и специално Робин Ван Перси за това как да действат пред гола.

Според мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ нападателите трябва просто „да забие“ топката във вратата, вместо да търси технично отиграване.

Холандският стрелец на „червените дяволи“ започна добре сезона след трансфера си от Арсенал, но напоследък попадна в сух период и вече 9 мача няма гол.

„Головете ще дойдат. Всички нападатели имат малки сухи периоди. Трябва да преминеш през тези периоди без да губиш вяра в себе си“, заяви Сър Алекс.

По време на футболната си кариера шотландецът бе именно нападател и има вкарани цели 222 гола в 432 мача с екипите на КПР, Сейнт Джонсън, Дънфърмлин, Рейнджърс, Фолкирк и Аир. Така той е с коефициент от 0.51 гола на мач, което е по-високо дори от Ван Перси с неговите 0.45.

„Баща ми винаги ми казваше „Бъди сигурен да забиеш мощно топката. Недей да чукваш или да засичаш технично в мрежата“.

„Това е нещото, което и аз винаги казвам на нападателите. Ако вратарят спаси – можеш да кажеш „какво страхотно спасяване“. Но ако опиташ да засечеш технично и вратарят хване, лесно ще бъдеш критикуван“.

 

Gol.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Фърги със съвет към Робин ван Перси, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай