Фил Невил приключва с футбола

Britain Soccer Premier LeagueБившият полузащитник на Англия, Манчестър Юнайтед и Евертън Фил Невил обяви оттеглянето си от футбола, приключвайки богатата си 19-годишна кариера.

36-годишният играч спечели Шампионската Лига и шест титли от Висшата Лига с Манчестър Юнайтед и има 59 мача за националния отбор на Англия.

През април той обяви, че ще напусне Евертън след осем години в клуба, но сега потвърди, че няма да добавя към своите 505 мача във Висшата Лига.

„Говорих с Роби Фаулър миналата седмица, той не се е пенсионирал официално,“ каза Невил, който в момента е треньор на младежкия национален отбор на Англия на Европейското първенство в Израел.

„Целият свят се пенсионира едновременно преди три седмици. Но аз не исках да го правя по този начин. Исках тихо и спокойно оттегляне.

„Когато обявих, че ще напусна Евертън, всички ми казваха ‘беше чудесен’. Не ми хареса. Не съм от хората, които търсят внимание.

„В сърцето си знаех, че няма да играя повече на никакво ниво.

„Най-много ще ми липсва 4-ти юли – тогава Евертън ще започне предсезонната си подготовка. Обичах този ден. Живеех за него, да се съберем пак с момчетата.

„Съпругата ми знае какъв съм. Казваше ми ‘за Бога, не си взимай по-дълга почивка!'“

Невил вече има работа в медиите и ще коментира Световното първенство следващата година, но може и да се присъедини към щаба на Манчестър Юнайтед и бившия си мениджър в Евертън Дейвид Мойс.

„В медиите ми харесва, но искам да работя, да тренирам, повече часове на терена,“ каза той.

„Пред мен има два пътя – от една страна медиите, от друга – да стана треньор и мениджър. Имам оферти и за двете. Ще ги обмисля след края на турнира.“

В момента той се подготвя да защити треньорски лиценз УЕФА А – следвайки съветите на Сър Алекс Фъргюсън.

„Той ни даде страхотен урок, когато защитавахме Б лиценза заедно с Рой Кийн, Гари, Ники Бът и Райън Гигс,“ каза той.

„Когато си играч на Манчестър Юнайтед, си мислиш, че можеш да минеш по бързата процедура, някой друг да участва в сесиите вместо теб, но той не ни позволи да се отпускаме, а ни каза ‘няма пряк път към треньорството и мениджмънта’.

„‘Но трябва да отидем в Лилешал за две седмици през лятото’. Той каза: ‘Свършете си работата’.

„‘Не можеш ли да се обадиш на ФА и да попиташ дали можем да си тръгнем два дни по-рано?’ ‘Не, искам да останете по-дълго’.

„Това беше голям шок за нас. Мислехме си, ние сме Манчестър Юнайтед. Знаем всичко. Той каза: ‘Всъщност не е така’.

„Няма пряк път към треньорството и мениджмънта. Той посади семената за треньорските ни кариери рано.“

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Фил Невил приключва с футбола, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай