Фелайни: Харесва ми да се грижа за Аднан

Queens Park Rangers v Manchester United - Premier League

След като помогна на Манчестър Юнайтед за успеха с 2-0 над КПР, Маруан Фелайни обясни защо се затича право към резервата Аднан Янузай, откривайки резултата на Лофтус Роуд.

Влизайки като смяна след почивката, белгийският халф овладя хитро върнатата назад топка от Антонио Валенсия преди да я изпрати в мрежата, с което пречупи домакините и мигновено се отправи към резервната скамейка, където се поздрави със своя сънародник.

Говорейки за MUTV след края на срещата, Фелайни заяви: „Той не играе много през този сезон, така че ми харесва да се грижа за него.“ Относно гола, който Роб Грийн напразно се опита да предотврати, Маруан е на мнение, че времето, в което го вкара е било от съществено значение. „Пасът беше добър, контролът над топката от моя страна също, както и завършващият удар. Беше важно да отбележим рано през второто полувреме, защото бяхме наясно, че към края ще бъде трудно и то си беше така. Двубоят представляваше здрава, физическа битка с много единоборства. Трябваше да печелим всяка втора топка. Беше трудно, но запазихме търпение. Знаехме, че ще вкараме и го направихме.“

Подпомагайки Червените Дяволи да постигнат първа победа в първенството през новата година, Фелайни вярва, че тя е значима в борбата на момчетата на Луис ван Гаал да затвърдят мястото си в топ четири на Висшата Лига.

„Беше важно да победим и трябва да продължим по този начин“, подчерта той. „Трябва да печелим всеки мач, за да останем в четворката. Всеки отбор иска да играе в Шампионската Лига, така че трябва да продължим победния ход и в следващите двубои.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Фелайни: Харесва ми да се грижа за Аднан, 5.0 out of 5 based on 5 ratings