Фалкао се разписа за Юнайтед

radamel-falcao-manchester-united-403396

Радостта, която предизвика първия гол на Радамел Фалкао за Манчестър Юнайтед срещу Евертън в неделя беше нещо, което трябва да се види.

Феновете на Олд Трафорд знаят, че пред тях играе нападател от световна класа и беше само въпрос на време преди да открие сметката си за клуба след пристигането си под наем в последния ден от трансферния прозорец. Преди да си легна вечерта в последния ден от август, хвърлих бърз поглед в Туитър и останах с впечатлението, че всъщност националът на Колумбия отива в Сити.

Признавам, че първата ми реакция беше плод на завист, понеже за миг си представих как би паснал на атаката на шампионите и би я подобрил още. Вместо това, вълненията на следващата сутрин бяха в червената част от Манчестър. Фалкао е звезда от най-висок ранг и реакциите от неговото присъствие доказват това. Феновете вече го обожават и голове като този срещу Евертън само ще затвърждават репутацията му.

Вярата е нещото, което най-много ме впечатлява в привържаниците на този клуб. Той може да не бе успял да отбележи в първите си 3 мача, което е нетипично за необичайно високите стандарти поставени от самия него, но всички усещаха, че това ще се случи. Беше близо до гол при дебюта си срещу КПР след като бе влязъл като смяна, уцели греда срещу Лестър и разбира се, достави няколко красиви асистенции.

Когато не успя да оползотвоти няколко страхотни положения срещу Карамелите, изглеждаше, че сушата пред гола ще продължи още един мач. Вместо това, той показа хищническия си инстинкт като засече прострелното центриране на Анхел ди Мария. Това беше момента, който очаквахме всички. Олд Трафорд избухна в шум, а когато бе заменен малко по-късно, имахме възможност да видим Джеймс Уилсън отново в действие.

Тийнейджърът изглеждаше уверен, също както и Тайлър Блакет, и Червените Дяволи удържаха в края. Може би великолепните спасявания на Давид де Хея – отразената дузпа от Лейтън Бейнс и феноменалната реакция в добавеното време при удара на Брайън Овиедо – ще останат трайно в съзнанието на хората, но може би ще обръщаме поглед назад и към първия гол на Фалкао за клуба, също така.

Фактът, че беше победен го прави още по-сладък и съм уверен в прогнозата си, че това е първият от многото за 9-ката на Юнайтед.

 

Адам Маршал, ManUtd.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Фалкао се разписа за Юнайтед, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай