Фалкао и Кралят

falcao

Имах късмета да интервюирам двама нападатели от световна класа през тази седмица – Денис Лоу и Радамел Фалкао – и двамата известни с хищническия си инстинкт в наказателното поле.

Малко са тези с по-голям легендарен статут за Манчестър Юнайтед от Денис Лоу, Кралят на Стретфорд Енд, който има две статуи – в и около Олд Трафорд. Поговорете с когото и да било от неговата ера и той ще ви разкаже с удоволствие за забележителните му способности и привлекателните му характеристики.

Понеже никога не съм имал щастието да го наблюдавам на живо, единствено видео материали служат за доказателство на неговия талант в подкрепа на твърденията на по-възрастните фенове. Да гледаш Лоу в действие понякога е все едно да гледаш кадри със съвременен футболист, заснети на черно-бял фон – показвайки неговото движение, експлозивност и гъвкавост в изумителни количества срещу относително мудни защитници.

Оттук и последвалата за мен изненада, че е играл единствено като нападател по инструкция на Сър Мат Бъзби, когато Юнайтед не са имали достатъчно опции в атака. Според мен Лоу е олицетворение на идеалния централен нападател (статистиката от 237 гола в 404 мача е красноречива), но той също така непрекъснато е участвал в граденето на атаките и се е изявявал като плеймейкър, за да може да доминира срещите. „Исках да бъда Ди Стефано“, ми каза той.

Фалкао изглежда е от друга порода – „Ел Тигре“ пристигна в Юнайтед с репутацията на човек, бележещ голове от всеки ъгъл и владеещ изкуството на завършването на атаките до съвършенство. Той вече загатна за своя талант, с който всички сме наясно – фантастичното центриране за гола на Робин ван Перси срещу Лестър, удара в гредата от същия двубой и разбира се, попадението му срещу Евертън.

Феновете несъмнено вече обожават колумбиеца и предвкусват още голове от него като се завърне в състава. Все пак, те са неговата запазена марка. Травма в прасеца възпрепятства опита му да се установи в тима на Луис ван Гаал, но той изгаря от желание да се завърне на терена и да докаже защо е считан за един от топ нападателите в света.

Една аура витае около южноамериканеца – неподправена звезда, изградил си впечатляващ имидж и сякаш е типът човек, който непрекъснато бива осветен от светкавици и всяко негово движение бива запечатано. Въпреки това, той е очарователен и приятелски настроен, винаги с усмивка на лице и желаещ да опознае тези около него.

Той е много приятна личност и започва да свиква все повече със своите съотборници като вече владее английски на доста добро ниво. Не само, че разбира въпросите, ами в няколко случая първоначално отговори на нашия език без дори да се замисля, след което премина на испански, за да даде по-детайлен отговор.

Фалкао продължи, нахвърляйки основните неща, които има да каже и изрази своята решимост да успее в Манчестър, разочарованието си след получената контузия в прасеца, както и желанието си да ни засипе с голове – нещото, което умее най-добре.

Той осъзнава, че трябва да комуникира на игрището, осъществявайки дългогодишната си амбижия да играе във Висшата Лига. Въпреки че пропусна съботната победа над Арсенал, той тренира наравно с останалите в неделя и със сигурност, скоро ще дойде и неговото време да блесне. Почти няма съмнение, че като вземем под внимание неговите опит и постижения, и увереността, която излъчва, Фалкао ще оправдае напълно нашата вяра.

 

Адам Маршал, ManUtd.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Фалкао и Кралят, 5.0 out of 5 based on 3 ratings