Фалкао: Искам да се отплатя на феновете

falcao-to-repay-faith

Феновете на Юнайтед наистина искат да научат всичко за теб и да те опознаят. Как би описал себе си като човек и играч?

Аз съм спокоен и сговорчив, но много страстен спрямо футбола и до голяма степен всичко в живота си. Най-важното е че винаги давам всичко от себе си, където и да отида.

Разкажи ни за ранните си години, израствайки в Колумбия и Венецуела….

Започнах да играя футбол още като дете, на 5-годишна възраст, в малък клуб във Венецуела, защото баща ми играеше там по това време. Там се научих и да играя бейзбол. Бях доста добър и играех много. Когато пораснах малко, баща ми реши да се преместим в Колумбия, казвайки, че там ще ни бъде по-добре. Зарязах бейзбола и се отдадох на футбола.

Твоят баща Радамел Гарсиа също е бил професионален футболист, но защитник, т.е. се е различавал от теб?

Да, той беше много силен защитник, но и добър с топка в крака. Още от самото начало ми направи впечатление от стила му, че е позитивен играч, който винаги играе за отбора. Веднага осъзнах, наблюдавайки го, какъв бих искал да бъда – футболист като него, така че научих много относно играта.

Кръстен си на бразилския полузащитник Фалкао, който е играл на Световното първенство през 1982. Каква е историята зад това?

Родителите ми винаги са казвали, че много са го харесвали като играч и са му се възхищавали, заради стила на игра. Така че са решили да ме кръстят на него. Въпреки че това не се е понравило особено на майка ми и тя не е била съвсем съгласна, баща ми е наложил волята си.

Вярно ли е че прародителите ти са от Селби, Йоркшир?

Да, точно така. Дядо ми (по майчинска линия) е бил роден в Йоркшир, Англия, но е започнал работа във фабрика, базирана в Колумбия. Така че са се преместили в Санта Мартре и много им е харесало. Било е слънчево място край морето, с плажове, така че са преценили да останат там и никога повече не са се върнали в Англия. Оттам са прародителите ми и родителите ми, разбира се. Така че английска кръв тече във вените ми!

Ами, хората те описват като нападател с английски стил …

Винаги са ми казвали, че Висшата Лига ще пасне на стила ми на игра и Англия винаги ме е привличала. Още откакто бях дете, винаги съм искал да дойда тук толкова много, че научих езика, така че един вид се подготвях за бъдещ трансфер в Англия.

Докато си растял и докато играеше в Европа, гледаше ли много английски футбол? Манчестър Юнайтед беше ли сред тимовете, които те впечатлиха и на кои футболисти се възхищаваше най-много?

Знаете, че винаги съм се възхищавал на Рууд ван Нистелрой на моята позиция. Той ми правеше най-голямо впечатление. Освен него, Райън Гигс и Пол Скоулс, заради стила им на игра, заради който футболисти по цял свят им се възхищават. Не мога да пропусна да спомена и Дейвид Бекъм, разбира се, тъй като той отвори вратите за играчите между отделните континенти. Те са легенди и всеки един от тях може да бъде окачествен като герой. Ерик Кантона, също така – той беше много вълнуващ за гледане и беше наслада за окото.

Феновете на Олд Трафорд са плътно зад теб и пеят името ти. Какво е чувството?

О, фактът, че съм толкова топло приет от феновете ме прави много, много щастлив. Страхотно е да бъдеш оценен по този начин и искам да им благодаря от цялото си сърце. Мисля, че най-добрият начин да им се отплатя за добротата към мен, подкрепата и признанието, е да отбележа голове, с които да спечелим трофеи за тях.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Фалкао: Искам да се отплатя на феновете, 5.0 out of 5 based on 4 ratings