Сър Алекс се отказва

Manchester-United-manager-Sir-Alex-Ferguson-not-reaching-out-for-the-treble-60545– Тринадесетата титла за 26 години ще бъде последната му
– Най-успешният мениджър в историята на английския футбол ще стане директор в Манчестър Юнайтед

В официално съобщение ръководството на Манчестър Юнайтед обяви, че Сър Алекс Фъргюсън ще отстъпи мениджърския пост след края на сезона.

Най-успешният мениджър в историята на английския футбол ще се откаже след мача срещу Уест Бромич Албиън на 19-ти май.

Сър Алекс Фъргюсън заяви:

„Решението да се откажа е добре обмислено и трудно взето. Но сега е правилният момент.

„Беше важно да напусна, когато организацията е на високо ниво и мисля, че го постигнах. Качеството и балансът в този шампионски отбор ще продължат да носят успехи, а младежкият отбор ще подсигури дългосрочното бъдеще на клуба.

„Тренировъчната ни база е една от най-добрите в световния спорт, а стадионът ни Олд Трафорд заслужено е определян като водеща дестинация.

„Доволен съм, че имам възможността да поема позициите на директор и посланик на клуба.

„Искам да отдам заслуженото на семейството си за тяхната любов и подкрепа. Съпругата ми Кейти винаги е била ключова фигура през кариерата ми, осигурявайки ми стабилност и кураж. Думите не стигат да опиша колко много означава това за мен.

„Благодаря на всички играчи и екипи, в миналото и сега, за високото ниво на професионализъм и отдаденост, които ми помогнаха да постигна толкова много запомнящи се триумфи. Без тяхната помощ историята на този велик клуб нямаше да е толкова богата.

„В ранните ми години подкрепата на борда и на Сър Боби Чарлтън в частност ми дадоха увереност и време да изградя един футболен клуб, а не просто футболен отбор.

„През изминалото десетилетие фамилията Глейзър ми предостави основата, върху която да управлявам Манчестър Юнайтед и съм страхотен късметлия, че работих с талантливия изпълнителен директор Дейвид Гил. Благодарен съм на всички тях.

„Към феновете – благодаря ви. Подкрепата ви през годините беше невероятна. Беше огромна чест да имам възможността да водя вашия клуб и ценя високо времето си като мениджър на Манчестър Юнайтед.“

Джоел Глейзър каза:

„Алекс се е доказал многократно като фантастичен мениджър, но той също е и прекрасен човек. Неговата решителност да успее и отдадеността му към клуба бяха забележителни. Винаги ще помня невероятните моменти, които ни даде, като онази магическа нощ в Москва.“

Ави Глейзър каза:

„Чудесно е, че Алекс се съгласи да остане в клуба като директор. Неговият принос за Манчестър Юнайтед през последните 26 години е невероятен и аз, като всички фенове на Юнайтед, искам той да продължи да е част от клуба и в бъдеще.“

Дейвид Гил каза:

„Имах огромното удоволствие да работя с Алекс 16 незабравими години – минахме заедно през требъла, дубъла, неизброими трофеи и трансфери.

„Знаехме, че денят на отказването му ще дойде. И двамата сме го планирали, като сме осигурили качество в състава и клубните структури.

„Въображението, енергията и качествата на Алекс изградиха отбори – на и извън терена – на които наследникът му ще може да разчита.

„Възхищавам се на начина, по който той се грижеше за клуба, екипа си и цялото футболно семейство. Това обикновено остава скрито за публиката, но аз имах честта да го наблюдавам през последните 16 години.

„Това, което той направи за клуба и за играта като цяло никога няма да бъде забравено. Наслаждавах се на работата си с Алекс и за мен е чест, че мога да го наричам приятел.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)
Сър Алекс се отказва, 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Коментирай