Сър Алекс очаква Рио да подпише

rioШотландският специалист вярва че има „голяма вероятност“ Рио Фърдинанд да подпише нов договор с Манчестър Юнайтед преди края на този сезон.

Сегашният договор на Фърдинанд изтича през лятото, но той вече е проявил желание да остане по дълго на Олд Трафорд и Сър Алекс е уверен, че това ще се случи през следващите месеци.

Говорейки по време на седмичната пресконференция в Карингтън, шотландецът бе крайно ясен когато бе попитан дали 34 годишният защитник ще последва примера на Райън Гигс и ще подпише нов договор.

„Има голяма вероятност“, заяви босът. „Трябва да се случи преди края на сезона.“

„Мисля, че той има чудесен сезон. Той се подготвя по правилния начин и ние също спомагаме за неговата подготовка. Рио не играе всеки мач, както и Райън. Преди две седмици срещу Реал Мадрид той бе отличен. Трябва да е готов за големия мач във вторник.“

Сър Алекс изрази мнението си, че защитата на Юнайтед се е подобрила, от несигурна, изчерпана защита, която допуска ранни голове, в подвижна и опитна, която е записала три сухи мрежи от пет мача през февруари.

„Мисля, че концентрацията в мачовете ни се подобри“, добави мениджърът. „В първите мачове от сезона получавахме твърде много ранни голове и това е комбинация от това, че имахме много контузени защитници. В първият мач от сезона трябваше да пусна Майкъл Карик като защитник, защото имахме четири контузени бранителя. Това оказа своето влияние, но през последните няколко седмици има определено подобрение в нашата концентрация, защото тези мачове са важни.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай