Сър Алекс: Благодаря и сбогом

Britain Soccer Premier LeagueСър Алекс Фъргюсън се сбогува с препълнения Олд Трафорд в един незабравим следобед в историята на Юнайтед.

Малко преди оттеглянето си след 26 години и половина начело на Червените Дяволи, мениджърът се обърна към феновете.

„Нямам подготвена реч, затова просто ще говоря и се надявам да успея да изразя какво означава този футболен клуб.

„Първо благодаря на Манчестър Юнайтед. Не само на директорите, на медицинския екип, треньорите, а и на играчите и феновете, всичко е за вас. Бяхте най-фантастичното изживяване в живота ми.

„Имах късмета да ръководя едни от най-великите играчи в страната и Манчестър Юнайтед. Всички тези играчи днес представиха клуба добре – те спечелиха титлата по страхотен начин. Чудесна работа.

„Оттеглянето ми не означава край на връзката ми с клуба, сега ще мога да гледам и да се наслаждавам, вместо да страдам. Ако помислите, тези голове в последните минути, обратите, дори загубите са част от нашия велик футболен клуб. Беше невероятно, благодаря ви.

„Искам да напомня, че когато имахме лоши периоди, клубът ме подкрепи, треньорите ме покрепиха, играчите ме подкрепиха. Сега трябва да подкрепите новия си мениджър.

„Преди да се разплача искам да отдам заслуженото на Пол Скоулс… той е невероятен; един от най-великите играчи, които този клуб е имал и ще има.

„Пол, пожелаваме ти спокоен живот след оттеглянето и знам, че ще бъдеш наоколо да ми досаждаш! Искам и заедно да пожелаем на Дарън Флетчър бързо възстановяване.

„Играчите… пожелавам им успехи занапред. Знаете колко сте добри, знаете коя фланелка носите, знаете какво означава това за всички тук. Никога не се предавайте. Очакванията ще са винаги тук. Сега си отивам вкъщи, тоест влизам вътре за малко, и искам отново да кажа благодаря от името на цялото семейство Фъргюсън. Благодаря ви.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Сър Алекс: Благодаря и сбогом, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай