Сър Алекс: Ашли Уилямс заслужава наказание за инцидента с ван Перси

Britain Soccer Premier LeagueМениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън иска ФА да накаже Ашли Уилямс от Суонзи за удара с топка в главата на Робин ван Перси.

Изчистването на защитникът удари падналия ван Перси от близко разстояние по време на равенството 1-1 на Юнайтед в Южен Уелс и предизвика гневна реакция от холандеца.

Уилямс получи жълт картон и след мача заяви, че ударът е бил случаен, но ядосаният Фъргюсън твърди, че ван Перси е можело да бъде убит и нарече постъпката „абсолютно преднамерена“.

Той каза пред Sky Sports: „Смятам, че ФА трябва да разгледа случая. Независимо от жълтия му картон той трябва да бъде наказан за дълго време. Това е най-опасното нещо, което съм виждал по футболните терени от много години.

„Беше абсолютно преднамерено. Има сигнал, играта е спряна и той го направи на метър от играча. Можеше да убие момчето – това е срамна постъпка и той трябва да бъде наказан за дълго, дълго време.“

Уилямс каза: „Опитах се да изчистя топката и го ударих в главата. Опитвах се да изчистя. Разбира се, той се ядоса.“

Попитан за реакцията на Фъргюсън, Уилямс каза за Daily Telegraph: „Това си е негово мнение и той има право на него. Разбирам защо ван Перси беше ядосан, но изритах топката от яд, не съм се опитвал да го уцеля в главата.

„Опитах се да се извиня, но той не ме слушаше. Не съм говорил с него след мача и не се здрависахме, но само защото не го видях. За мен не е кой знае какво.

„Ако се бях опитал да го ударя нарочно, щях да пропусна! Едва ли мога да стрелям и да го уцеля точно в главата по този начин.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай