Смолинг: Целта ми е да дам своя принос

smalling-aims-to-contribute

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг е радостен, че се завърна в действие и се надява да изиграе значима роля в това 2015 да бъде успешна за Червените Дяволи.

Централният бранител бе заменен принудително при успеха с 2-1 над Саутхемптън по-рано този месец, но се завърна в игра срещу Тотнъм миналия уикенд, влизайки от резервната скамейка и помогна на тима да стигне до точката на Уайт Харт Лейн.

Смолинг заяви, че за него е било трудно да наблюдава отстрани по време на своето възстановяване, след като се отчете с някои впечатляващи представяния за Червените Дяволи този сезон и се надява да впечатли отново през новата година.

„Контузията беше адски разочароваща, но е добре, че не пропуснах твърде много мачове и се надявам, че отново ще се завърна в състава и ще започна да давам своя принос“, коментира той.

„Има дни, в които не си в настроение (когато си контузен)! Тежко е да гледаш останалите играчи на тренировъчното игрище, докато ти си във фитнес залата и трябва да я караш бавно, постепенно. Нямахме никакъв късмет – понякога преминаваш през фази, в които никой не се контузва и изведнъж идва момент, в който трима-четирима биват повалени едновременно. Все още не успяваме да предотвратим това, но да се надяваме, че през новата година ще можем да разчитаме на повече футболисти за някои важни срещи.“

Юнайтед излезе с непроменен състав за първи път този сезон срещу Тотнъм – признак, който показва, че лазарета за Ван Гаал започва да се изпразва. Смолинг твърди, че отборният дух е основен компонент в добрата форма напоследък и вярва, че нещата започват да си идват на мястото.

„Доста от защитниците бяха извън терените по едно и също време, така че трябваше да се окуражаваме взаимно, когато пред някого се отвори възможност да играе“, добави той. „При тази формация, с която играем, на терена може да има трима централни защитници, така че сме близки и е от полза, когато сме заедно в деня на мача.“

„Началото сезона беше разочароващо, но напоследък успяхме да постигнем някои добри резултати. Записахме чудесна серия от победи и е жалко, че срещу Тотнъм не стигнахме до резултата, който заслужавахме. Надявам се, че когато можем да разчитаме на всички футболисти ще бъдем по-постоянни, каквито Манчестър Юнайтед винаги са били през годините. Мисля, че се приближаваме до това.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Смолинг: Целта ми е да дам своя принос, 5.0 out of 5 based on 2 ratings