Смолинг се цели в победата в Нюкасъл

Chris Smalling_exclusive

Крис Смолинг смята, че шест точки от двата сблъсъка с отборите от английския североизток биха изпълнили Манчестър Юнайтед с увереност преди решителната част от сезона.

След като пометоха Съндърланд с 2-0 на Олд Трафорд в събота, Червените Дяволи пътуват за среща с Нюкасъл в сряда. С оставащи само десет мача след сблъсъка със Свраките в междинния кръг, Смолинг подчертава важността на периода, в който се навлиза и нуждата от последователни успехи.

Защитникът заяви пред MUTV: „Трябва да сме уверени, че ще постигнем успех в сряда, защото шест точки в рамките на три-четири дни могат да бъдат много важни. Имаме нужда от увереност за решителните месеци, които предсстоят.“

Подобно на двубоя със Съндърланд през уикенда, някой отбори през този сезон се фокусират върху защитата и се опитват да ударят Юнайтед на котраатака. Смолинг твърди, че Червените Дяволи винаги атакуват търпеливо, а той и неговите партньори в отбрана са нащрек за евнтуалните опасности.

25-годишният футболист добави: „Ние трябва трябва да движим топката и понякога да обръщаме от единия фланг към другия. Изчакваме момента, в който някой от съперниковите играчи не си е на позицията и се опитваме да се възползваме от този шанс. Много важно за двамата централни защитници е да не се разконцентрираме. Трябва много да внимаваме и мениджърът винаги подчертава това преди мачовете.“

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Смолинг се цели в победата в Нюкасъл, 5.0 out of 5 based on 3 ratings