Смолинг: Наслаждавам се на ролята си

Manchester-United-Training-Session

След поредицата от контузии в отбраната на Манчестър Юнайтед напоследък, Крис Смолинг се озова в ролята на най-опитният в защитната линия и се наслаждава на тази допълнителна отговорност, която му възлага мениджърът Луис ван Гаал.

12-ката на Юнайтед бе един от тримата в защита, които започнаха миналия уикенд срещу Арсенал, заставайки в средата между продуктите на академията Тайлър Блакет и Пади МакНеър. Въпреки трудното начало, свежата отбрана на Червените Дяволи се прегрупира и се представи отлично в последствие, което дори доведе до това Смолинг да попадне сред нашите кандидати за играч на мача.

„Насладих се на това (да бъда най-опитният). Очевидно, това беше много млада защитна линия, но аз съм доста гръмогласен и говоря много, което беше важно в този мач, заради по-младите момчета около мен“, сподели Смолинг пред MUTV.

„Имахме късмет да се приберем на почивка без допуснат гол, но след това се прегрупирахме и започнахме да се придържаме към това, което сме тренирали и се подобрихме в течение на двубоя.“

Националът на Англия засипа с похвали младите си съотборници Блакет и МакНеър, и вярва, че изпитанието на Емиратс – едно от най-тежките, срещу които са се изправили – ще окаже огромно влияние върху развитието им.

„Мисля, че те прогресират много добре. Ще научат много от участието си в голям мач като този, миналия уикенд, как да се справят в ситуации като тази и колко могат да се изострят нещата във футбола от това ниво“, коментира Крис.

„Нападението на Арсенал е едно от най-трудните, които ще срещнем този сезон, така че съм убеден, че ще научат повече, отколкото да кажем в шепа двубои от първенството до 21 години.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Смолинг: Наслаждавам се на ролята си, 5.0 out of 5 based on 4 ratings