Смолинг и Джоунс за партньорството в дефанзивен план

1B20124FCFD148E38E9CC59D4C7B019B

Крис Смолинг и Фил Джоунс се надяват да изградят солидна двойка в сърцето на защитата на Юнайтед през следващите месеци.

Двамата англичани не са играли заедно откакто пристигнаха, съответно през 2010 и 2011 година, но последните 3 мача са заедно, след завръщането на Джоунс от проблемите с тромбозата.

„Надявам се това партньорство да донесе успехи, “ каза Джоунс за MANUTD.com, след нулевото равенство със Сити. Всеки път като играем с Крис се чувствам добре. Смятам го за лидер и че заедно с него се допълваме.

Не сме играли достатъчно мачове заедно, но въпреки това се справяме добре, и се надявам да е така и занапред.

Сър Алекс ги доведе в отбора като обещаващи таланти и Смолинг отбелязва как тяхното приятелство извън терена помага доста.

„Заедно сме играли за отбора на Англия до 21 години, също така и за националите, близките години на които сме също оказват влияние за нашето разбирателство,” заяви Смолинг. Тренираме всеки ден заедно, както за Юнайтед така и за националите, затова сме толкова близки извън терена.

„Като бранител, искам защитната четворка да е постоянна през целият сезон и в последните няколко мача, Фил се представя много добре”.

Фактът, че Смолинг игра заедно с Неманя Видич и Рио Фърдинанд в първите години от кариерата си на Олд Трафорд, са му помогнали много да се развива като стълб в защитата на отбора.

„Когато играеш със защитници като Рио и Вида, тренираш с тях всеки ден, виждаш как те се справят и от тях може да научиш страшно много” добавя той.

„Когато те напуснаха се откри голяма дупка в защита и някой трябваше да поеме щафетата. Дадох всичко от себе си да не се усети липсата на двама от най-опитните играчи в отбора.”

Безспорно Смолинг се превърна в един от най-добрите защитници в лигата и капитанът Уейн Рууни заяви, в програмата преди мачът със Сити, че защитника е един от тримата най-добри в света, сега.

Джоунс също получи много похвали от партньора си в защита и се надява, след завръщането си от контузия, да направи серия от силни мачове за отбора.

„Много се радвам за Крис. Той работи много здраво, страхотен човек на и извън игрището. Заслужава всички похвали, които получава за свършената работа”, добавя Джоунс. „ Не искам да го поставям под напрежение, но всички в отбора са изключително доволни от прогреса му и се надяваме, че ще продължи.”

„Аз също се нуждая от такова постоянство, със сигурност. Увереността се гради в поредица от мачове. В колкото повече мачове играя, толкова по-сигурен се чувствам и, да се надяваме, занапред ще изградим силна двойка.

 

превод: Десислав Гунешки

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Смолинг и Джоунс за партньорството в дефанзивен план, 5.0 out of 5 based on 4 ratings