Рууни: Празничната програма е тежка

BA4CBBECAC5F42DEB26CDED31FAAA0EC

Уейн Рууни се надява, че по-дългата почивка ще бъде от полза за Манчестър Юнайтед, когато гостуват на Стоук Сити в следващия си двубой от натоварената празнична програма в първия ден от новата година.

Рууни и неговите съотборници ще отидат на Британия Стейдиъм с целта да увеличат серията си без загуба на 10 срещи.

Дотогава, футболистите ще разполагат с няколко дни да се възстановят и да се подготвят за тежкият мач, който ги очаква срещу Стоук – със сигурност, времето ще бъде повече отколкото между победата на Боксинг Дей над Нюкясъл и нулевото равенство в неделя с Тотнъм.

Коментирайки сблъсъка на Уайт Харт Лейн, капитанът на Юнайтед беше на мнение, че малкото разстояние между срещите в този период се е отразил и на двата отбора.

„Не е лесно да се изиграят два мача за три дни. Губи се от качеството на играта и на двата тима, и продукцията през втората част беше малко постна“, заяви Уейн.

„В бъдеще, мисля, че (програмата) трябва да се промени, защото е тежко, а никой не би искал някой футболист да получи тежка контузия в следствие на това. Изисква се твърде много от нас и трябва да се помисли върху това.“

Въпреки че играха по обяд в Северен Лондон, Юнайтед бяха подкрепени срещу Спърс от верните си привържаници, които бяха все така шумни и Рууни оценява това.

„За феновете също е трудно да пътуват по Коледа, особено в тези метеорологични условия последните дни“, добави Уейн.

„Но това е положението. Трябва да се справим със ситуацията. Всеки футболист иска да играе и да се опита да помогне на тима да спечели.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Рууни: Празничната програма е тежка, 5.0 out of 5 based on 3 ratings