Рууни: Истинска чест e да съм капитан

rooney-reminiscent-of-scholesУейн Рууни говори за първия си сезон като капитан и заявява решимостта си да печели трофеи, носейки лентата…

Как реагира на назначаването на Луис ван Гаал за мениджър и как определяш работата с него?
Беше вълнуващо да имаш възможността да работиш под негово ръководство. Резултатите, които постигна, доказват, че той е топ мениджър и откакто дойде беше фантастичен. Имаше доверие в мен и ме направи капитан. Виждайки как работи и различният му стил на менижиране, стана ясно защо е успешен.

Пристигането на нови лица и контузиите на ключови играчи ли бяха причините за слабия старт на сезона?
Мениджърът дойде с нови идеи, с нов начин на игра, нов метод на тренировките и в началото ни беше трудно. Мениджърът ни каза, че ще ни бъде трудно и ще ни е нужно малко време. Също така доста нови играчи дойдоха по време на трансферния прозорец и може би ще е трудно за тях да се впишат веднага в новата лига и новия отбор. Винаги ще имаш нужда от време, за да уседнеш. Контузиите не помогнаха, но въпреки това мисля, че можехме да се справим по-добре.

Как оценяваш собственото си представяне?
Мисля, че се представих добре. Играх на няколко различни позиции и вкарах няколко гола, но можеше и повече. Като цяло съм щастлив от представянето си в първия ми сезон като капитан. Радвам се, че се върнахме в Шампионската Лига и очаквам с нетърпение следващия сезон.

Наслади ли се на отговорността да си капитан и какво означава това за теб?
Беше истинска чест да получа капитанската лента, наистина исках да бъда капитан и се надявам да бъде успешен такъв. Не спечелихме трофей през този сезон, но беше важно, че се завърнахме в Шампионската Лига. Следващият сезона ще се фокусираме върху спечелването на трофей и се надявам да мога да изведа отбора до това.

Доволен ли си, че отборът завърши в Топ 4?
Завършване в Топ 4 беше задължително, наистина. Трябваше да се завърне в Шампионската Лига и успяхме да го сторим. Надявам се, че това ще бъде като трамплин за нас, за да се борим за трофей през следващия сезон.

Какви са целите и амбициите ти за следващия сезон?
Не сме ги обсъждали все още. Засега гледаме към една добра предсезонна подготовка, когато съм сигурен, че мениджърът ще изложи какво иска от нас. Мисля, че трябва да се опитаме да спечелим всеки един турнир, в който участваме.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Рууни: Истинска чест e да съм капитан, 5.0 out of 5 based on 5 ratings